X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka z mezem, do srody zostaje, wraca do wawy na czw i pt wraca do nas, w niedziele juz wracamy razem do wawy a od przyszlego pon zostaje sama z niunia...
    Maz tfu tfu zaskakujaco dobrze, dzis caly dzien sie opiekuje mala. Od kiedy sie urodzila raz mielismy klotnie o jakas pierdole a ja sie poryczalam jak bobr, maz po chwili sie zgapnal ze przegial i zaczal mnie przepraszac. Od tamtego momentu jest milutki. Byl bardzo zdzwiony ze mala mimo zmiany pieluchy, nakarmienia niunia placze..ze dziecko nie chodzi jak w zegarku? Jak to? No wiec teraz juz pogodzil sie z tym ze teraz wszystko kreci sie wokol Mai czy dzien czy noc. Sam przewija, nosi, lula, spiewa :)

Kurr stoja jakies kwoki pod brama i gadaja o legionach maryji, zaraz mi dziecko zbudza..jajkiem w nich rzuce.

zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak karmię pół dnia piersią i pół dnia dziecko je mm to co z wit K? Mam podawać, czy nie?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Mogę połączyć mleko odciągnięte wczoraj z odciągniętym dzisiaj?

Mozna laczyc mleko odciagniete w ciagu 12 godzin, ale musza miec ta sama temperature, czyli jesli to wczesniejsze masz w lodowce, to pozniej sciagniete musisz pierw schlodzic przed polaczeniem

magda sz, Madzisek, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny jak karmię pół dnia piersią i pół dnia dziecko je mm to co z wit K? Mam podawać, czy nie?
    Nam powiedzieli tak jeśli mm jest od 3 butelek w górę nie podawać witaminy K.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, gratulacje!!! :)

Ja w taką pogodę ubieram małego w rampersa na krotki rekaw albo bodziaka i przykrywamy kocykiem.

Ja wczoraj karmiłam na rowerku wodnym :)))

Lys, mi powiedzieli ze jeżeli mm jest mniej niż 400ml/24h to podawać.

Żabko, jakie masz te majteczki wyszczuplające?

AgaSad, Karolina, a te flaczki brzuszki to taka faldka nad blizna?
    Sen mi to z powiek spędza, boje się ze mi ta falda zostanie. Już nie chodzi o sam brzuch tylko o to ze pod blizna jest płasko a nad jest falda. Niewygodne to strasznie. Wisi i boli. Taka litera P.
    Jak jest u Was?
    To powięź niewchlonieta? Bo macica to już pod spojeniem jest.

U nas tez non stop cyc. W ciągu 6dni przybrał 350g. Jest tylko na mojej piersi. To za dużo :/ Ale on tylko się budzi i od razu chce do cyca. Czasami czuwa jakaś godzinkę, ale to się zdarzy raz czy dwa dziennie.

Kupiłam na brzuch mustela żel poporodowy, zobaczymy. A tego plastra bym nawet nie mogła przykleić bo nad blizna mam zwis :(
    Przed ciążą miałam 49kg, brzuch płaski a teraz 55kg. Uda większe i tylek :/ Po SN prawie od razu wróciłam do wagi wyjściowej. Teraz 3tyg po cc i 9kg mniej i teraz od półtora tyg waga stoi :/

Miru, współczucia. Mam nadzieje ze juz teraz będzie lepiej.

Malamyszko, nie zadreczaj się.

Niecierpliwa, jak dzisiaj Twój brzuch?
    U mnie dziś po spacerze (3km) boli a raczej kłuje po prawej stronie.

Co do połogu to u mnie ustalo plamienie na tydzień a teraz od kilku dni znowu, na bordowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 21:08

lys, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Walczę z tymi myślami... Czytam na bieżąco w miarę, ale jakoś nie mam siły żeby się udzielać. Ciągle w głowie jedna myśl, to jak z tym sobie poradzę, jak o tym zapomnieć i żyć...
    Myszko kochana. Twoje mysli sa naturalne przybnieplanowanym cc. Moja znajoma miala identyczne odczucia. Ja tez mam wiele trudnych mysli zwiazanych z macierzynstwem. Pomysl czy wyszedl z pipki czy z brzucha niewazne. Ale nosilas go pod sercem to ta sama istota...

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    WITAJCIE KOCHANE

staram sie podczytywac was w miare na biezaco, ale ciezko z czasem...
    mala ogolnie jak spi to 3-4 godz, dzis niestety od 5 rano do 9 co godzine jeczenie i cyc...
    potem dwie godziny nie mogla zasnac, tylko raczki,cyc, kupa i tak w kółko...
    boję sie ze sie do rączek przyzwyczai, ale co zroic jak po odlozeniu do lożeczka jest płacz???
    teraz spi od 11 - chwilo trwaj!!!!
    zasiadłam do was z kawką inką.
    co tam jeszcze u nas...od 3 dni wychodzimy na dłuuugie spacery...jak mala zasnie to rzucam sie w wir ogarniania domu, jakies gotowanie, pranie, sterta prasowania na mnie czeka od 4 dni...czekam z utęsknieniem az unormuje sie małej tryb spania i bedzie mozna cos zaplanowac, bo nie cierpie takiej dezorganizacji.
    moja starsza córka od wtorku zaczyna szkołe, nie wiem jak ogarniemy zawozenie i przywozenie jej ze szkoły i popołudniowe wożenie na zajęcia...licze ze tesciowie pomogą, bo nie wyobrazam sobie ciagac 4 razy dziennie małą do auta i z powrotem.

JAKIE OWOCE ŚWIEŻE I WARZYWA JECIE PRZY KARMIENIU PIERSIĄ?????
    Ja jem wszystko oprocz orzechow i cytrusow

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka jeszcze troche czuje, ze ciagnie. Troche go dzis rozchodzilam, ale nadal czuje dyskomfort.

Dziewczyny narzekacie na wage, a co'ja mam powiedziec?? Nie dosc, ze w ciazy puchlam z powietrza, przytylam 23 kg, do tej pory zeszlo mi 9 i waga od tygodnia stanela w miejscu. Do swoich ciuchow to wroce nie szybciej niz w przyszle lato...o ile w ogole

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, u mnie brzuch wyglada tak że juz jest prawie płaski, ale wlasnie na dole jest taki woreczek, dokladnie tak jak to opisujesz, fałdka taka. W ubraniu nie widac ze jestem świeżo po porodzie, za to bez ciuchów widac bo wisi ten brzuch..

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Zetka, u mnie brzuch wyglada tak że juz jest prawie płaski, ale wlasnie na dole jest taki woreczek, dokladnie tak jak to opisujesz, fałdka taka. W ubraniu nie widac ze jestem świeżo po porodzie, za to bez ciuchów widac bo wisi ten brzuch..

U mnie dokladnie tak samo to wyglada

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo :) też taką fałdeczkę :) w ogóle w dniu porodu poszłam się zważyć :P i było -10 kg :)

W ogóle mamusie mam pytanie, co myślicie o planie dnia niemowlaka? Kiedy takie coś wprowadzić?

jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

No właśnie ja tez :/
    Co z tym zrobić?

Macie może Jezyk Niemowląt w pdfie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 21:23

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mam identycznia jak Kara i niecierpliwa

tb73i09k881y3sjt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Mam identycznia jak Kara i niecierpliwa

Czyli to chyba norma :)
    Wrócimy niebawem do normalności dziewczynki!

Lys, a próbowałam rozbudzić laktacje?
    Ja pije dużo wody, do tego 1 saszetke femaltiker, dwie herbatki bocianek, jedna koper włoski, jedna melise. Zdarzy mi się tez karmi.
    Z cyckow mi się nie leje, nawet nie musze używać wkładek, ale mleka chyba wystarcza skoro tak przybiera.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mozna laczyc mleko odciagniete w ciagu 12 godzin, ale musza miec ta sama temperature, czyli jesli to wczesniejsze masz w lodowce, to pozniej sciagniete musisz pierw schlodzic przed polaczeniem

Tak myślałam, że ty mi na to pytanie odpowiesz :D Dzięki :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a jak jest u was z krwawieniem?tez macie tak ze np. Przez pol dnia czysciutko i na podpasce i na papierze po podtarciu sie?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny,a jak jest u was z krwawieniem?tez macie tak ze np. Przez pol dnia czysciutko i na podpasce i na papierze po podtarciu sie?

Na początku miałam non stop. Kilka dni po chodziłam juz z wkładka tylko. Potem ustąpiły i kilka dni nic. Teraz wrocilo, czasami na wkładce kilka kropelek i jak jestem w toalecie to coś troszkę wylatuje. Ale niedużo.
    Na początku kolor czerwony, potem brązowy, teraz taki ciemny jakby bordowy.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura gratulacje, doczekałas się!!:)
    Ja już nie nosze wkładek ani podpach i jest tak że pół dnia nic nie ma, a później przy np sikaniu coś wyleci. Bielizny nie vrudze, ale przy podcieraniu czasami cos się jeszcze pojawi. W ogóle dziwny ten mój połóg z poprzedniej ciąży zapamiętała jako normalne krwawienie, a teraz cały czas miałam i mam te wycieki takie ciągnące. Nie wiem czy to normalne.....
    U mnie się już zaczęło. Jeszcze Blana nie poszla do pkola, a już jest chora. A chore dziecko w domu to jest masakra( jestem straszna panikara, przy zwykłym przeziębienia panikuje jak przy co najmniej eboli) więc blana chora, gile po pas, poplakuje przez sen bo ją męczy katar, a tu noworodek w domu:/ przy jednym dziecku przy przeziębienia chodziłam jak zombi, bo człowiek się nie wyspisz tylko nasłuchuje całą noc, a tu jeszcze dochodzi mały ssaczek i też strach o nią...
    Matko czemu ja nie spie???? Dobra spadam spać, bo i tak pewnie zaraz będę miała pobudkę na karmienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 23:28

Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmine czuje się dobrze. Ciągną szwy, brzuch nie boli. Jak mały ciągnie cyca to wtedy czuje macice. Ainer doczekałam się ślicznego synka :). Jak wrócimy do domku to wrzucę focie :) bo teraz to z komórki pisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 00:25

ainer85, Paula_071, Hermiona, witaminkab, jasmine89, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura mnie szwy ciagnely najbardziej w dniu po porodzie, pozniej jakos albo nie myslalam o tym albo nie wiem, wszyscy sie dziwili ze ruszam sie normalnie, w ogole nie bylo widac ze rodzilam dzien wczesniej no ale za te swoje nie uwazanie teraz mam bo rana dlugo sie zrasta i jeden szew puscil takze kochana nawet jak nie bedzie bolalo to poruszaj sie delikatnie..ja nastepnego dnia nogi sama golilam...

Karolina mi dzis 12 dni po ustaje krwawienie. Jutro przeszlabym na wkladki ale przez ta moja rane musze chodzi w grubej podpasce. Po cc krwawienia jest mniej niby wiec powinno odpuscic.

Uspalam moja bube..mam sposob na nocne karmienie- biore ja z lozeczka jak tylko zaczyna sie przebudzac, jak slysze jakies kweki, wtedy na spiocha ssie i znow zasypia w gleboki sen. Wczesniej patrzyla sie w swiatelko z lampki i nie dalo sie uspac :) zrobie chyba na pamiatke liste trikow na nia hehe

Laura, Miru, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2013 2014 2015 2016 2017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ