X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    U nas tez ciezka nocka... Maja sie prezy, krzyczy ale nie placze bo kupa nie szla, choc o 22 zrobila..miala taki wielki beben ze pewnie za malo zrobila. Od tego krzyczenia i stekania chyba ma podraznione gardlo, jak ja odstawiam od cyca to tak sie ciagnie wydzielina ?! Nie wiem co z tym robic. Skubaniec nie chce nic spac! Dzis pobudki o 1:15 3:25 5:20 6:20 i 7:20 za kazdym razem godzine karmie, przewijam, nosze..padam na ryj. Dokarmilam wlasnie mala mm z nadzieja ze zasnie ale dalej nie spi i cos gada z lozeczka. Marze o godzinie snu...
    Co karmienie bede jej dawac espumisan, moze cos zdziala.
    Milego dnia kochane, zeby dzieciaczki daly nam odsapnac :)

Sierpniowko-wrzesniowki do dziela :)
    Madga moj sie tak budzi co noc.

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nam pediatra powiedziala, ze te leki u maluszkow trzeba podawac pare dni by zobaczyc efekt. Ze nawet jak sie dalej drze to podawac min 5 dni i ze blad popelniaja rodzice co oczekuja odrazu poprawy i odstawiaja po 2_3 aplikacjach. Tak wiec cierpliwosci :-)
    6 razy byla polozna??!! Masakra, zeby u mnie nie chciala przychodzic wiecej niz ten 2 raz dzisiaj.

Dzieki Myszka za info :-)

Nie mam zamiaru juz tego podawac, bo bylo juz dobrze z brzuszkiem, ale rodzice te krople zalatwili i namawiali, zeby je podac i tak zrobilismy. Wrocilismy do espumisanu 100 i mam nadzieje, ze znowu pare dni jej sie to normowac nie bedzie

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana Julka mi ulewa i raz poszla taka fontanna, ze po plecach mi rzeczka poleciala. Nie wiem co sie dzieje, bo nigdy tak nie ulewala, nie mowiac juz o wymiotach

• Agaata Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja rozmawiałam z neonatologiem na temat ulewania i ona powiedziała, żeby dziecka nie podnosić po jedzeniu, nie zmieniać pieluchy, po prostu ma sobie poleżeć spokojnie. Wtedy przestałam odbijać i powiem Ci, że jest o niebo lepiej. Dzisiaj Huberta podniosłam po jedzeniu na chwilkę, jak do odbicia i od razu ulał. Jak tego nie robię w nocy to nic nie ulewa.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj pierwszy raz tez ulała, ale to chyba dlatego ze mega cisnienie z cycka mi szło ;/ jak główke odwróciła to normalnie moja cycka ją opryskała po twarzy :o jak ze szlaucha :o

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wizyty położnej, to u nas patronaż obejmuje 4 wizyty. Dwie już były a kolejne dwie będą we wrześniu. Ja jestem zadowolona, że położna jeszcze przyjdzie, bo chociaż zobaczy Huberta, powie czy na pierwszy rzut oka wszystko z nim ok, zawsze to wprawne oko, ja mogę coś pominąć niechcący.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pobudki co 40 min albo co godzinę.
    Nie wiem czy przez ten upal chce mu się pić czy o co chodzi, normalnie taka syrene odpala jak się obudzi ze szok.. a na cycku jest max 15 min wiec jakoś specjalnie głodny to nie jest chyba.. idę zaraz pod zimny prysznic żeby się obudzić bp chyba mogę pomarzyć o spania dziś. . Odnośnie przewijania mój też za tym nie przepada a jak jest rozdrażniony to już wogole tak kopie i się preży ze pampersa ciężko założyć no i za każdym razem jak ściągnę pampersa sika i kuzwa trzeba wszystko przebierać. . Czasem jest tak ze juz ma nowego, kończę go smarować, już zapinanam rzepy a tu siur i wszystko mokre.. no i oczywiście znowu się wścieka ☺ ale czasem leży grzecznie wiec nie zawsze odstawiamy cyrki.. w kąpieli przestał płakać odkąd kapie go przykrytego pieluszka.. jak wyciągam to tez od razy na rzucam pieluszke i dopiero na ręczniczek.

Zetka, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Witam :) ide na 10 na ktg potem usg i masaz szyjki wszystko w moim szpitalu ;) moze cos sie zacznie i zaniedlugo bede mama ;) milego dnia wam zycze :)
    kciukam :)!

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chyba kryzys 6 tygodnia w 5 tygodniu... Ale wydaje mi się, że od wczoraj popołudniu jest lepiej :)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję, bo mój starszy wczoraj wymiotowal i biegunki miał. Boli go brzuch do dzisiaj. Boje się ze to rota i zarazi małego :(

U nas kolejna noc to masakra. Nic tylko cyc. Bez cyca nie zaśnie. Ja z nim spać nie mogę bo się nie wysypiam, nie śpię wtedy. Masakra. Dziś może godzinę spałam. U męża na rękach ryk.
    Boazki tez puszcza i się prezy, czy na to espumisan? Przed każdym karmieniem 6kropelek?

Aaaaga, może jakos dobitniej męża budz, albo chwile z nim pogadaj żeby zajarzyl o co chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:06

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, ponawiam pytanko :)
    Jakie masz te majteczki wyszczuplające? Możesz polecić?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, ja rozmawiałam z neonatologiem na temat ulewania i ona powiedziała, żeby dziecka nie podnosić po jedzeniu, nie zmieniać pieluchy, po prostu ma sobie poleżeć spokojnie. Wtedy przestałam odbijać i powiem Ci, że jest o niebo lepiej. Dzisiaj Huberta podniosłam po jedzeniu na chwilkę, jak do odbicia i od razu ulał. Jak tego nie robię w nocy to nic nie ulewa.

No i badz tu madry...wczesniej jej nie odbijalam i byl duzy problem z brzuszkiem, a odkad ja odbijam z brzuszkiem lepiej a zaczela ulewac. Fakt w nocy jej nie odajijam i nie ulala mi ani razu. A ile powinmwa tak polezec po jedzeniu?? Bo jak nie zasnie przy cycu to ona i tak chce od razu na rece to wtedy w pozycji lezacej??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:13

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja daje przed kazdym karmieniem 5 kropli espumisanu 100 i 5 kropli delicolu

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Miła ma wadę serduszka :( wprawdzie to podobno nic strasznego, mała dziurka w przegrodzie, która ma spore szanse zarosnąć samoistnie, ale nie jest to wiadomość, jaką rodzice chcą usłyszeć. .. Poza tym jest jednak okazem zdrowia i urody. Karmi się moim mlekiem, przybiera na wadze i ma dobre wyniki badań mimo zielonych wód.
    Ja mam dziś trochę doła, ta diagnoza plus szpitalne łazienki... A poza tym odkrywam uroki macierzyństwa :)
    Jutro wychodzimy do domku!!!

Hermiona będzie dobrze, mojej małej też stwierdzono wadę serca, nie zrosła się jej zastawka w prawej komorze podczas II trymestru, ale po 2 dniach sama jej się zrosła.

Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    I my sie karmimy :)

Wczoraj ok 18 i dzisiaj, teraz jak przewijalam Pola miala wodnista kupke... ja juz panikuje..wiecie cis na ten temat?
    Karmie tylko piersia.

To calkiem normalne, nie martw się :-)
    Po kilku tygodniach bedzie jak pasta ale niezbyt gesta ;-)
    Kolor zolty

1usasg185gkausx0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Niecierpliwa.

A jak Wasze dzieciaki co godzinę chce jeść to tez po 15-20 minut karmienie?
    Mój znów co godzinę. Cycki mi się rozregulowaly przez to wszystko.

W kupie pojawił się śluz :/

Karolina, te kupy to normalne przy kp.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wizyta położnej-4 razy, ja żałowałam że tylko tyle bo kobieta cudowna, zawsze popatrzyła, mogłam o coś zapytać

U nas spanie od 23 do 4.30 szok, ale potem nie spał do 6, obudziliśmy sie po 9, ja w nocy nie nosze, kładę obok siebie i on poprostu nie spi ale nie krzyczy,

Niech sie skonczy to gąrąco żeby można było normalnie wyjść na spacer!

Dziewczyny które uzywają pieluszek dada, jesteście zadowolone?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam dady i jestem zadowolona

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dady i jest ok.

Dziewczyny, czy któraś z Was posiada język niemowląt w pdf?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No i badz tu madry...wczesniej jej nie odbijalam i byl duzy problem z brzuszkiem, a odkad ja odbijam z brzuszkiem lepiej a zaczela ulewac. Fakt w nocy jej nie odajijam i nie ulala mi ani razu. A ile powinmwa tak polezec po jedzeniu?? Bo jak nie zasnie przy cycu to ona i tak chce od razu na rece to wtedy w pozycji lezacej??

Ja robię tak, że on chwilę leży sobie przy cycu, tzn. przytula się do cycka, później nie podnosząc do pozycji poziomej przekładam do kołyski i wtedy jest ok. Jak zacznę podnosić jak do odbijania to zaraz ulewa.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ