SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszka nam robili bioderka w szpitalu, kolejna kontrola za 3 miesiące.
Przesiewowe tez pobierali w szpitalu i jak wynik negatywny to nie wysyłają żadnej info, tylko jak pozytywny wiec ja też co listonosz przychodzi to mam duszę na ramieniu.
Patryk nie śpi od 2 godz, wisiał na cycku ponad godzinę a teraz kręci się i setka w łóżeczku ale już nie mam sily go lulać. Czasem tak fajnie zasypia a czasem za żadne skarby nie mogę go ululac.. całe popołudnie spał i chyba już nie ma zamiarumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mamasia- A bylas u pediatry u luxmedzie czy na nfz?
My mielismy na wypisie by w ciagu msc profilaktycznie skontrolowac bioderka, juz bylismy, kolejna wizyta w 3msc
Dzisiaj kolejna wizyta poloznej. Ile ich ma byc?małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Lily tez nie śpi. Juz godzinę próbujemy ja ululac przysypia na rekach ale odlozona do łóżeczka od razu się wybudza. Nie może wypuścić gazów i się męczy.
Paula chyba minimum 4 wizyty położnej powinny być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 03:54
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Myśmy mieli jazde z mlodym wczoraj od 16 zasnął dopiero o 21.30 cyc ryk prezenie się Bąk i drzemks na rękach 15 min i znowu to samo jak zasnął spal prawie do 2 w nocy
Teren v też v wisi ns cycumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Lily tez nie śpi. Juz godzinę próbujemy ja ululac przysypia na rekach ale odlozona do łóżeczka od razu się wybudza.
Paula chyba minimum 4 wizyty położnej powinny być.
Ja tak mialam wczoraj od 9 do 18:30. Kapiel zresetwala malego, spal po niej do 23:45.
Tyle wizyt? Dla mnie druga to juz za duzo...
Dziewczyny, ile placicie ksiedzu za chrzciny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 08:28
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Wczoraj bylismy u pediatry. Jego zdaniem te plamy, ktorych wczoraj juz nie miala.g ale pokazalam mu zdjecie nie maja charakteru alergicznego tylko to rumien noworodkowy. Julka wazy 4250, czyli w miesiac przybrala 1300g.
Wczoraj matka przywiozla niemieckie krople lefax, podalismy jej 2 razy, a Julka wieczorem darla sie jak opetana, tak ja bolal brzuch. Z placzu az nam sie zapowietrzyla. Jestem wsciekla sama na siebie bo od 5 dni juz bylo o niebo lepiej. Bidulka jak padla o 23 tak spala do 3.30 zjadla jedna piers i dalej spi. Jest wykonczona. Ja tez bylam tak padnieta tym placzem, ze w nocy nie mialam sily odciagnac i moja piers nie byla uzywana 9h - masakra jak kamien, mam tylko nadzieje, ze nie narobie tym sobie problemumałaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Muszę się wyzalic nie jestem w stanie dobudzic meza do pomocy w nocy jak mlody obudzi się ok 1 to jeszcze w miare ale później to już nie a jak zaczynam karmic a trwa to zazwyczaj 40 min idzie do salonu i tam się kładzie żeby mi nie przeszkadzac dzisiaj maly w łóżeczku Tata obok śpi ja odciagam w drugim pokoju i słyszę syna jak steka i zaczyna się rozkręcac Tata nic ja leciałam z drugiego pokoju ehhh a jak go budzę to jak lunatyk to jak w pol snie 3 min i dalej śpi sam mówi żeby go budzić a jak mu coś następnego dnia powiem to obrazony i mówi że na mojego zrzedzenia dosyc ja jestem mega zmęczona nie wyspana w dzień podsypiam trochę ale zawsze jest coś do roboty przecież mąż dużo pomaga naprawdę ale te nocki.
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ja tak mialam wczoraj od do 18:30. Kapiel zresetwala malego, spal po niej do 23:45.
Tyle wizyt? Dla mnie druga to juz za duzo...
Dziewczyny, ile placicie ksiedzu za chrzciny?Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Hejka
My sie wlasnie karmimy.
Wczoraj mala wieczorem tez wisiala na raczkach i marudzenie....kapiel przed 21,potem cycus i zasnela az do 3:15.ja oczywiscie zanim ogarnelam dom i sie wykapalam, to juz byla 12, takze pospalam 3godz.potem po karmieniu mala zasnela od 4do 7.takze dzis dostalam 6godz snu z przerwa.
Zaraz sie przebieramy, potem budze starsza corke na rozpoczecie roku.
I chyba pojdziemy przed polusniem na spacer, przed upalem.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
no i mamy wrzesien!!! Nie do wiary...ile jeszcze tych dwupaczkow zostalo???
Mam nadzieje ze dzis naprawde ostatni dzien upalow...Mi juz tak strasznie nie przeszkadzaja ale szkoda mi dziecka
Wlasnie sie karmimy i nie wieem czy dzymnac jeszcze czy wstawac...Maly sie prezy kupki zrobic nie mozemam nadzieje ze szybko problem zniknie...
Milego dnia kobietkimałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Mamasia- A bylas u pediatry u luxmedzie czy na nfz?
My mielismy na wypisie by w ciagu msc profilaktycznie skontrolowac bioderka, juz bylismy, kolejna wizyta w 3msc
Dzisiaj kolejna wizyta poloznej. Ile ich ma byc?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U nas była jedna wizyta. Nawet jej nie chciałam ale musiała być. Ale ja mam juz doświadczenie. Choć przy Pauli tez była jedna ale długa i potem parę razy dzwoniłam do położnej jak miałam problem.
Mała spala od za 10 21 do 5 10. Któraś pytała jak to robie... No nie wiem.. Poprostu tak się dzieje. W dzień karmie ile tylko chce.np.wisi na cycu 3h ale nie nonstop - co jakieś pół godziny. Wczoraj miałam mniej pokarmu to dałam mm - ale też z tego względu ze chce ja nauczyć pić z butelki bo w dniu ślubu nie da rady tak często karmić. O Jezu... Po chyba 45 min udało się - zakumala i zjadła jakieś 30 mlale i tak woli cyca i traktuje go jak smoczek. Bo ssać normalnego smoczka nie potrafię jej nauczyć... Usypia wieczorem przy cycu. Cycki po tylu h nie eksloduja. Są pełne ale się przedstawiły i jest ok
małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
U nas tez ciezka nocka... Maja sie prezy, krzyczy ale nie placze bo kupa nie szla, choc o 22 zrobila..miala taki wielki beben ze pewnie za malo zrobila. Od tego krzyczenia i stekania chyba ma podraznione gardlo, jak ja odstawiam od cyca to tak sie ciagnie wydzielina ?! Nie wiem co z tym robic. Skubaniec nie chce nic spac! Dzis pobudki o 1:15 3:25 5:20 6:20 i 7:20 za kazdym razem godzine karmie, przewijam, nosze..padam na ryj. Dokarmilam wlasnie mala mm z nadzieja ze zasnie ale dalej nie spi i cos gada z lozeczka. Marze o godzinie snu...
Co karmienie bede jej dawac espumisan, moze cos zdziala.
Milego dnia kochane, zeby dzieciaczki daly nam odsapnac
Sierpniowko-wrzesniowki do dzielamałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Wczoraj bylismy u pediatry. Jego zdaniem te plamy, ktorych wczoraj juz nie miala.g ale pokazalam mu zdjecie nie maja charakteru alergicznego tylko to rumien noworodkowy. Julka wazy 4250, czyli w miesiac przybrala 1300g.
Wczoraj matka przywiozla niemieckie krople lefax, podalismy jej 2 razy, a Julka wieczorem darla sie jak opetana, tak ja bolal brzuch. Z placzu az nam sie zapowietrzyla. Jestem wsciekla sama na siebie bo od 5 dni juz bylo o niebo lepiej. Bidulka jak padla o 23 tak spala do 3.30 zjadla jedna piers i dalej spi. Jest wykonczona. Ja tez bylam tak padnieta tym placzem, ze w nocy nie mialam sily odciagnac i moja piers nie byla uzywana 9h - masakra jak kamien, mam tylko nadzieje, ze nie narobie tym sobie problemu
Nam pediatra powiedziala, ze te leki u maluszkow trzeba podawac pare dni by zobaczyc efekt. Ze nawet jak sie dalej drze to podawac min 5 dni i ze blad popelniaja rodzice co oczekuja odrazu poprawy i odstawiaja po 2_3 aplikacjach. Tak wiec cierpliwosci
6 razy byla polozna??!! Masakra, zeby u mnie nie chciala przychodzic wiecej niz ten 2 raz dzisiaj.
Dzieki Myszka za infomałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
mamasia wrote:Byliśmy na nfz i prywatnie na drugi dzień po wyjściu ze szpitala,małego nie mam w luxmedzie,bo dopiero 27.08 nadano mu pesel,a że ta lekarka z NFZ jest bardzo fajna i kompetentna to chyba nie będziemy małego na razie zapisywać do lm,bo do okulisty czy ortopedy terminy dla maluszków były kosmiczne,a to i tak już zrobiliśmy w centrum mama i ja.
Ja dopisalam malego jak zawozilam w piatek akt urodzenia do pracy. W razie W sa tam wizyty domowe.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Witam
ide na 10 na ktg potem usg i masaz szyjki wszystko w moim szpitalu
moze cos sie zacznie i zaniedlugo bede mama
milego dnia wam zycze
niecierpliwa, Maniuś, mamasia, magda sz, Zetka, małaMyszka, Lady Savage, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Czesc, u nas nocka dzisiaj ciut lepsza, karmiłam o 19.30, pozniej okolo 1 w nocy, pozniej po 3, po 6 i teraz... Jest postęp, bo 3 ostatnie noce to było karmienie co 1,5 godziny...
Jutro mój mąż wraca do pracy, mam stres jak sama dam radę, trochę mnie to przeraża.
Hubert nienawidzi przewijania i kąpieli i strasznie się drze przy tym. Na przewijaku to dęba staje... Też tak macie?małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość