X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka nam robili bioderka w szpitalu, kolejna kontrola za 3 miesiące.
    Przesiewowe tez pobierali w szpitalu i jak wynik negatywny to nie wysyłają żadnej info, tylko jak pozytywny wiec ja też co listonosz przychodzi to mam duszę na ramieniu.
    Patryk nie śpi od 2 godz, wisiał na cycku ponad godzinę a teraz kręci się i setka w łóżeczku ale już nie mam sily go lulać. Czasem tak fajnie zasypia a czasem za żadne skarby nie mogę go ululac.. całe popołudnie spał i chyba już nie ma zamiaru

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia- A bylas u pediatry u luxmedzie czy na nfz?

My mielismy na wypisie by w ciagu msc profilaktycznie skontrolowac bioderka, juz bylismy, kolejna wizyta w 3msc

Dzisiaj kolejna wizyta poloznej. Ile ich ma byc?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily tez nie śpi. Juz godzinę próbujemy ja ululac przysypia na rekach ale odlozona do łóżeczka od razu się wybudza. Nie może wypuścić gazów i się męczy.

Paula chyba minimum 4 wizyty położnej powinny być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 03:54

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy mieli jazde z mlodym wczoraj od 16 zasnął dopiero o 21.30 cyc ryk prezenie się Bąk i drzemks na rękach 15 min i znowu to samo jak zasnął spal prawie do 2 w nocy
    Teren v też v wisi ns cycu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Lily tez nie śpi. Juz godzinę próbujemy ja ululac przysypia na rekach ale odlozona do łóżeczka od razu się wybudza.

Paula chyba minimum 4 wizyty położnej powinny być.

Ja tak mialam wczoraj od 9 do 18:30. Kapiel zresetwala malego, spal po niej do 23:45.
    Tyle wizyt? Dla mnie druga to juz za duzo...

Dziewczyny, ile placicie ksiedzu za chrzciny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 08:28

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylismy u pediatry. Jego zdaniem te plamy, ktorych wczoraj juz nie miala.g ale pokazalam mu zdjecie nie maja charakteru alergicznego tylko to rumien noworodkowy. Julka wazy 4250, czyli w miesiac przybrala 1300g.
    Wczoraj matka przywiozla niemieckie krople lefax, podalismy jej 2 razy, a Julka wieczorem darla sie jak opetana, tak ja bolal brzuch. Z placzu az nam sie zapowietrzyla. Jestem wsciekla sama na siebie bo od 5 dni juz bylo o niebo lepiej. Bidulka jak padla o 23 tak spala do 3.30 zjadla jedna piers i dalej spi. Jest wykonczona. Ja tez bylam tak padnieta tym placzem, ze w nocy nie mialam sily odciagnac i moja piers nie byla uzywana 9h - masakra jak kamien, mam tylko nadzieje, ze nie narobie tym sobie problemu

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyzalic nie jestem w stanie dobudzic meza do pomocy w nocy jak mlody obudzi się ok 1 to jeszcze w miare ale później to już nie a jak zaczynam karmic a trwa to zazwyczaj 40 min idzie do salonu i tam się kładzie żeby mi nie przeszkadzac dzisiaj maly w łóżeczku Tata obok śpi ja odciagam w drugim pokoju i słyszę syna jak steka i zaczyna się rozkręcac Tata nic ja leciałam z drugiego pokoju ehhh a jak go budzę to jak lunatyk to jak w pol snie 3 min i dalej śpi sam mówi żeby go budzić a jak mu coś następnego dnia powiem to obrazony i mówi że na mojego zrzedzenia dosyc ja jestem mega zmęczona nie wyspana w dzień podsypiam trochę ale zawsze jest coś do roboty przecież mąż dużo pomaga naprawdę ale te nocki.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja tak mialam wczoraj od do 18:30. Kapiel zresetwala malego, spal po niej do 23:45.
    Tyle wizyt? Dla mnie druga to juz za duzo...

Dziewczyny, ile placicie ksiedzu za chrzciny?
    Ja zapytalam wprost jak sie finansowo przygotowac. Ksiadz powiedzial ze to dobrowolna oplata ALE... ludzie daja 100 zl... nie zamierzam sie wylamywac i dam tyle samo

Paula_071 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 6 wizyt poloznej

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

My sie wlasnie karmimy.
    Wczoraj mala wieczorem tez wisiala na raczkach i marudzenie....kapiel przed 21,potem cycus i zasnela az do 3:15.ja oczywiscie zanim ogarnelam dom i sie wykapalam, to juz byla 12, takze pospalam 3godz.potem po karmieniu mala zasnela od 4do 7.takze dzis dostalam 6godz snu z przerwa.
    Zaraz sie przebieramy, potem budze starsza corke na rozpoczecie roku.
    I chyba pojdziemy przed polusniem na spacer, przed upalem.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) no i mamy wrzesien!!! Nie do wiary...ile jeszcze tych dwupaczkow zostalo???

Mam nadzieje ze dzis naprawde ostatni dzien upalow...Mi juz tak strasznie nie przeszkadzaja ale szkoda mi dziecka :/

Wlasnie sie karmimy i nie wieem czy dzymnac jeszcze czy wstawac...Maly sie prezy kupki zrobic nie moze :( mam nadzieje ze szybko problem zniknie...

Milego dnia kobietki :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mamasia- A bylas u pediatry u luxmedzie czy na nfz?

My mielismy na wypisie by w ciagu msc profilaktycznie skontrolowac bioderka, juz bylismy, kolejna wizyta w 3msc

Dzisiaj kolejna wizyta poloznej. Ile ich ma byc?
    Byliśmy na nfz i prywatnie na drugi dzień po wyjściu ze szpitala,małego nie mam w luxmedzie,bo dopiero 27.08 nadano mu pesel,a że ta lekarka z NFZ jest bardzo fajna i kompetentna to chyba nie będziemy małego na razie zapisywać do lm,bo do okulisty czy ortopedy terminy dla maluszków były kosmiczne,a to i tak już zrobiliśmy w centrum mama i ja.

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my sie karmimy :)

Wczoraj ok 18 i dzisiaj, teraz jak przewijalam Pola miala wodnista kupke... ja juz panikuje..wiecie cis na ten temat?
    Karmie tylko piersia.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była jedna wizyta. Nawet jej nie chciałam ale musiała być. Ale ja mam juz doświadczenie. Choć przy Pauli tez była jedna ale długa i potem parę razy dzwoniłam do położnej jak miałam problem.
    Mała spala od za 10 21 do 5 10. Któraś pytała jak to robie... No nie wiem.. Poprostu tak się dzieje. W dzień karmie ile tylko chce.np.wisi na cycu 3h ale nie nonstop - co jakieś pół godziny. Wczoraj miałam mniej pokarmu to dałam mm - ale też z tego względu ze chce ja nauczyć pić z butelki bo w dniu ślubu nie da rady tak często karmić. O Jezu... Po chyba 45 min udało się - zakumala i zjadła jakieś 30 ml :) ale i tak woli cyca i traktuje go jak smoczek. Bo ssać normalnego smoczka nie potrafię jej nauczyć... Usypia wieczorem przy cycu. Cycki po tylu h nie eksloduja. Są pełne ale się przedstawiły i jest ok :)

małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciezka nocka... Maja sie prezy, krzyczy ale nie placze bo kupa nie szla, choc o 22 zrobila..miala taki wielki beben ze pewnie za malo zrobila. Od tego krzyczenia i stekania chyba ma podraznione gardlo, jak ja odstawiam od cyca to tak sie ciagnie wydzielina ?! Nie wiem co z tym robic. Skubaniec nie chce nic spac! Dzis pobudki o 1:15 3:25 5:20 6:20 i 7:20 za kazdym razem godzine karmie, przewijam, nosze..padam na ryj. Dokarmilam wlasnie mala mm z nadzieja ze zasnie ale dalej nie spi i cos gada z lozeczka. Marze o godzinie snu...
    Co karmienie bede jej dawac espumisan, moze cos zdziala.
    Milego dnia kochane, zeby dzieciaczki daly nam odsapnac :)

Sierpniowko-wrzesniowki do dziela :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wczoraj bylismy u pediatry. Jego zdaniem te plamy, ktorych wczoraj juz nie miala.g ale pokazalam mu zdjecie nie maja charakteru alergicznego tylko to rumien noworodkowy. Julka wazy 4250, czyli w miesiac przybrala 1300g.
    Wczoraj matka przywiozla niemieckie krople lefax, podalismy jej 2 razy, a Julka wieczorem darla sie jak opetana, tak ja bolal brzuch. Z placzu az nam sie zapowietrzyla. Jestem wsciekla sama na siebie bo od 5 dni juz bylo o niebo lepiej. Bidulka jak padla o 23 tak spala do 3.30 zjadla jedna piers i dalej spi. Jest wykonczona. Ja tez bylam tak padnieta tym placzem, ze w nocy nie mialam sily odciagnac i moja piers nie byla uzywana 9h - masakra jak kamien, mam tylko nadzieje, ze nie narobie tym sobie problemu

Nam pediatra powiedziala, ze te leki u maluszkow trzeba podawac pare dni by zobaczyc efekt. Ze nawet jak sie dalej drze to podawac min 5 dni i ze blad popelniaja rodzice co oczekuja odrazu poprawy i odstawiaja po 2_3 aplikacjach. Tak wiec cierpliwosci :-)
    6 razy byla polozna??!! Masakra, zeby u mnie nie chciala przychodzic wiecej niz ten 2 raz dzisiaj.

Dzieki Myszka za info :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Byliśmy na nfz i prywatnie na drugi dzień po wyjściu ze szpitala,małego nie mam w luxmedzie,bo dopiero 27.08 nadano mu pesel,a że ta lekarka z NFZ jest bardzo fajna i kompetentna to chyba nie będziemy małego na razie zapisywać do lm,bo do okulisty czy ortopedy terminy dla maluszków były kosmiczne,a to i tak już zrobiliśmy w centrum mama i ja.

Ja dopisalam malego jak zawozilam w piatek akt urodzenia do pracy. W razie W sa tam wizyty domowe.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawilam pranie...
    Mam godzine i nie zawaham sie jej uzyc... ide w kimono

Maniuś, AgaSad, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ide na 10 na ktg potem usg i masaz szyjki wszystko w moim szpitalu ;) moze cos sie zacznie i zaniedlugo bede mama ;) milego dnia wam zycze :)

niecierpliwa, Maniuś, mamasia, magda sz, Zetka, małaMyszka, Lady Savage, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, u nas nocka dzisiaj ciut lepsza, karmiłam o 19.30, pozniej okolo 1 w nocy, pozniej po 3, po 6 i teraz... Jest postęp, bo 3 ostatnie noce to było karmienie co 1,5 godziny...
    Jutro mój mąż wraca do pracy, mam stres jak sama dam radę, trochę mnie to przeraża.
    Hubert nienawidzi przewijania i kąpieli i strasznie się drze przy tym. Na przewijaku to dęba staje... Też tak macie?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2018 2019 2020 2021 2022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ