X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,podczytuje, ale z tela ciężko mi się pisze jak jeszcze mały wisi na cycku :) wczoraj wróciliśmy z tego wesela, było całkiem, całkiem, choć mały był może z godzinę na sali i później powierzyliśmy go dziadkom (ale biegałam do niego co ok. 2 godziny na karmienie)i wczoraj nam te wszystkie bodźce się skumulowały i mały dał do wiwatu i przez całą noc spał seryjkami max po 45 min :/ i co rusz chciał cycka - nie wiem czy z głodu czy z tęsknoty, że tyle czasu byłam tylko dochodząca. Niestety walczymy z kolkami. Byliśmy dziś na wizycie kontrolnej u pediatry i Piotruś waży już 4300g :)

jesslin87, lys, magda sz, Weridiana, AgaSad, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec za 3,5 h bede wrzesniowka. Objawow brak a co u reszty nierozpakowanych? Tak cichutko ze chyba zostalam sama na wrzesien ;)

Lady Savage, lys, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! a ja mam pytanie jak to jest z tymi wizytami kontrolnymi u pediatry :/ nam nikt nic o tym nie mówił kiedy mamy iść :( a dalej też nie wybraliśmy pediatry :(
    kiedy trzeba iść na pierwszą taką wizytę?

małaMyszka lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hej! a ja mam pytanie jak to jest z tymi wizytami kontrolnymi u pediatry :/ nam nikt nic o tym nie mówił kiedy mamy iść :( a dalej też nie wybraliśmy pediatry :(

Nie wiem kiedy trzeba iść, ja wiem że pierwszą wizytę my mamy w ten czwartek, mała będzie wtedy miała równie 2 tygodnie.

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez idziemy w tym tygodniu,czwartek albo piatek, w piatek Pola bedzie miala 2 tygodnie.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam powiedziano, że nie ma potrzeby przychodzenia na wizytę kontrolną bez powodu, dopiero jak będziemy coś potrzebowali od lekarza. My zapisaliśmy Huberta dzień po wyjściu ze szpitala do pediatry i zgłosiliśmy do opieki patronażowej przez położną. Idziemy na wizytę 9 września, bo potrzebujemy skierowanie do poradni preluksacyjnej i recepty na szczepionki.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Lys a to co u Ciebie jest to nie jest ten słynny kryzys 3 tygodnia? U mnie była dzisiaj położna i mówiła o tym. Zwracała uwagę żeby jednak mimo wszystko nie podawać wtedy mm.

Też obstawiam ten kryzys.
    Wiem, że nie powinno się podawać mm, ale co ja mam zrobić ja dziecko drze się ogromnie z głodu, a w cyckach ani kropli?? Poza tym dziecko nie może być bez jedzenia kilka - kilkanaście godzin.
    Wczoraj po południu udało mi się laktatorem odciągnąć ledwo 40ml, 20 ml z każdej piersi. Normalnie mogłam odciągnąć 120 ml i jeszcze po tym piersią nakarmić Lily.

Weridiana, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Iys moze Apaczka ma racje i przechodzisz kryzys 3 tyg, moze zglos sie do poradni laktacyjnej, bardzo dziwnie to wyglada , ja w trzecim tygodniu mialam miekkie piersi karmilam czesciej ale to wszystko. Bedac szczera o tym 3tyg dowiedzialam sie z forum :-)

Pulpecja imbir stabilizuje ciśnienie, sprobuj jak najwiecej zetrzec do herbaty i tak pij. Smak ma cytrynowo-pikantny wiec uwazaj z iloscia. Nie wiem jak to sie ma do karmienia piersią ...

Poczekam jeszcze kilka dni i jak nie będzie postępów to rzeczywiście pójdę do poradni laktacyjnej.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    Mi położna na wizycie kazała zadzwonić do przychodni i umówić się na pierwszą wizytę zdrowego noworodka. Umawiają specjalnie przed innymi. Dzwoniłam w tamtym tygodniu i mamy być w czwartek rano. Mała będzie miała 3,5 tygodnia. Wtedy też składam deklarację wyboru lekarza i następne wizyty np. szczepienie już normalnie się umawia.

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie urodzilam ale jak zadzwonilam do przychodni zeby sie zapytac jak wyglada sytuacja po urodzeniu dziecka to pani powiedziala ze po porodzie zadzwonic i jak dziecko bedzie mialo 2 tygodnie przyjsc na wizyte kontrolna. Jak maluszek wyglada, zwazyc, omowic kwestie szczepien wiec tak to wyglada u mnie. ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:

U nas wyglądało to tak. Złożyłam deklarację, przyszła położna na wizytę i przekazała karteczkę z umówionymi 2 wizytami patronażowymi u lekarza. Pierwsza wizyta była dziś - lekarz zbadał Lily, zmierzył, zważył, wypisał skierowania do endokrynologa i na badanie bioderek. Kolejna wizyta 30.09 razem ze szczepieniem.

Aska87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    My mieliśmy na wypisie,że w ciągu 3-5dni po wyjściu ze szpitala,ale u nas ze względu na zapalenie płuc. Dziś byliśmy tak dodatkowo,a jak nic się nie będzie działo to następny raz na szczepienia

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chyba tylko jak katarek jest, tak samo jak z uszami, jak wsio gra to nie ma co ruszac.
    Ja laktator wyparzam do kazdego uzycia..i butelke.
    Lys czytalam wlasnie w ksiazce o kryzysie 3-4 tyg. To minie wazne zeby sie nie poddawac i probowac wszystkiego zeby nie uschlo. Ja mam kryzys 2 tyg :) ale bezbolesnie przeszlam nawal wiec cos za cos, nie ma tak dobrze.

Moja corcia spala przez caly dzien 3.5 h...ogarniacie? Nie to ze cyc non stop tylko fika, tak macha nozkami i raczkami jaby chciala odleciec, rozglada sie, uwielbiam jak patrzy mi prosto w oczy jak ja trzymam :) po prostu cos wspanialego.
    Ale bedzie jazda jak noszenie, gadanie, spiewanie bedzie ja nudzic i trzeba bedzie szukac sposobu jak zabawic dziecko.

Myszka daj spokoj z cc, u mnie bylo o krok od tego, udalo sie sn ale jakby byla cc no to trudno najwazniejsza dzidzia, ja bylam nawet egoistka bo mialam mysli kuzwa mecze sie 9h i co skobczy sie cc? Mama jest mama bo dala zycie, nie wazne ktoredy dziecko wyszlo, bez Twojej macicy i poswiecenia nie byloby synka wiec odloz te cc na bok i ciesz sie macierzynstwem. Jak w ogole Twoja sunia zareagowala na malego? Moja sie wsciekala od piatku, dzis przestala piszczec jak slyszy mala, polizala ja w nogi przez spiochy, waruje jak karmie jak pies pasterski ale jak mala placze to ta szeleje piszczy i szczeka piszczac i lata w kolko...

lys, Weridiana, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odp :) ja mam tylko ze za 6 tyg na szczepienie nic o kontroli ehhh w tym tyg zapiszemy do pediatry małego to sie zapytam :) w srode tez położna ma przyjsc go mierzyc i wazyc to zobaczymy jak przybiera :) powinien duzo bo od dwoch dni tylko na cycu wisi a jak go odkladam to krzyk i znowu cyc

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła ma wadę serduszka :( wprawdzie to podobno nic strasznego, mała dziurka w przegrodzie, która ma spore szanse zarosnąć samoistnie, ale nie jest to wiadomość, jaką rodzice chcą usłyszeć. .. Poza tym jest jednak okazem zdrowia i urody. Karmi się moim mlekiem, przybiera na wadze i ma dobre wyniki badań mimo zielonych wód.
    Ja mam dziś trochę doła, ta diagnoza plus szpitalne łazienki... A poza tym odkrywam uroki macierzyństwa :)
    Jutro wychodzimy do domku!!!

lys, AgaSad, Weridiana, małaMyszka, Paula_071, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dlatego ja się nie poddaję i przystawiam Lily żeby ciągnęła, a jak nie chce to próbuję laktatorem :) u mnie też nawał był lajtowy ;)

mówisz, że Maja 3,5h spała przez cały dzień, a niby noworodki śpią 20h na dobę :D

Hermiona może właśnie samo się zrośnie i będzie po sprawie, głowa do góry

magda sz, Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermina moj Marcel to mial ale w ciąży na usg wyszlo do roku czasu sie wchlonelo. Nie martw się.

Weridiana, Hermiona, małaMyszka, magda sz, Zetka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    A wiec za 3,5 h bede wrzesniowka. Objawow brak a co u reszty nierozpakowanych? Tak cichutko ze chyba zostalam sama na wrzesien ;)

jestem ja, druga wrześniówka :(
    pojedyncze skurcze a raczej lekkie bóle jak dla mnie, twardy brzuchol i tyle. Chodzę już jak bomba, jeszcze chwila i pojade do szpitala, niech decydują ;)

małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, a jak to jest z bioderkami? My nie dostalismy zadnego skierowania czy nawet info o tymkiedy isc...

Wczoraj bylismy na pobraniu krwi do badan przesiewowych. Mam miesiac z glowy, bo bede myslala o wyniku... podobno to norma, ze wysylaja bibulke do domu, ale i tak strach jest...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mala zareagowala bardzo dobrze. Teraz nie odpuszcza malego a nawet wozka na krok!nawet teraz jak karmie, to lezy dupka w sypialni a pyszczkiem na korytarzu zeby nas idziec... co prawda leniuszek spi ale ma wszystko pod kontrola...

Strasznie mi jej szkoda, bo przez tydzien przezywala ogromny stres i wypada je siersc. Karme ma dobra, wiec to nie pokarowe... biedna tak tesknila za mna... teraz nie wychodzimy tak czest chociaz staram sie jakos jejvto wynagradzac. Ostatnio mam nerwa i bardzo zle ja traktuje na spacerach. Hormony mi si chyba stabilizuja i chodze wqrwiona

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 2017 2018 2019 2020 2021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ