SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka,podczytuje, ale z tela ciężko mi się pisze jak jeszcze mały wisi na cycku
wczoraj wróciliśmy z tego wesela, było całkiem, całkiem, choć mały był może z godzinę na sali i później powierzyliśmy go dziadkom (ale biegałam do niego co ok. 2 godziny na karmienie)i wczoraj nam te wszystkie bodźce się skumulowały i mały dał do wiwatu i przez całą noc spał seryjkami max po 45 min
i co rusz chciał cycka - nie wiem czy z głodu czy z tęsknoty, że tyle czasu byłam tylko dochodząca. Niestety walczymy z kolkami. Byliśmy dziś na wizycie kontrolnej u pediatry i Piotruś waży już 4300g
jesslin87, lys, magda sz, Weridiana, AgaSad, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
hej! a ja mam pytanie jak to jest z tymi wizytami kontrolnymi u pediatry
nam nikt nic o tym nie mówił kiedy mamy iść
a dalej też nie wybraliśmy pediatry
kiedy trzeba iść na pierwszą taką wizytę?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:hej! a ja mam pytanie jak to jest z tymi wizytami kontrolnymi u pediatry
kiedy trzeba iść na pierwszą taką wizytę?
Nie wiem kiedy trzeba iść, ja wiem że pierwszą wizytę my mamy w ten czwartek, mała będzie wtedy miała równie 2 tygodnie.Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nam powiedziano, że nie ma potrzeby przychodzenia na wizytę kontrolną bez powodu, dopiero jak będziemy coś potrzebowali od lekarza. My zapisaliśmy Huberta dzień po wyjściu ze szpitala do pediatry i zgłosiliśmy do opieki patronażowej przez położną. Idziemy na wizytę 9 września, bo potrzebujemy skierowanie do poradni preluksacyjnej i recepty na szczepionki.
Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Lys a to co u Ciebie jest to nie jest ten słynny kryzys 3 tygodnia? U mnie była dzisiaj położna i mówiła o tym. Zwracała uwagę żeby jednak mimo wszystko nie podawać wtedy mm.
Też obstawiam ten kryzys.
Wiem, że nie powinno się podawać mm, ale co ja mam zrobić ja dziecko drze się ogromnie z głodu, a w cyckach ani kropli?? Poza tym dziecko nie może być bez jedzenia kilka - kilkanaście godzin.
Wczoraj po południu udało mi się laktatorem odciągnąć ledwo 40ml, 20 ml z każdej piersi. Normalnie mogłam odciągnąć 120 ml i jeszcze po tym piersią nakarmić Lily.Weridiana, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:Iys moze Apaczka ma racje i przechodzisz kryzys 3 tyg, moze zglos sie do poradni laktacyjnej, bardzo dziwnie to wyglada , ja w trzecim tygodniu mialam miekkie piersi karmilam czesciej ale to wszystko. Bedac szczera o tym 3tyg dowiedzialam sie z forum
Pulpecja imbir stabilizuje ciśnienie, sprobuj jak najwiecej zetrzec do herbaty i tak pij. Smak ma cytrynowo-pikantny wiec uwazaj z iloscia. Nie wiem jak to sie ma do karmienia piersią ...
Poczekam jeszcze kilka dni i jak nie będzie postępów to rzeczywiście pójdę do poradni laktacyjnej.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:hej! a ja mam pytanie jak to jest z tymi wizytami kontrolnymi u pediatry
Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nie urodzilam ale jak zadzwonilam do przychodni zeby sie zapytac jak wyglada sytuacja po urodzeniu dziecka to pani powiedziala ze po porodzie zadzwonic i jak dziecko bedzie mialo 2 tygodnie przyjsc na wizyte kontrolna. Jak maluszek wyglada, zwazyc, omowic kwestie szczepien wiec tak to wyglada u mnie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U nas wyglądało to tak. Złożyłam deklarację, przyszła położna na wizytę i przekazała karteczkę z umówionymi 2 wizytami patronażowymi u lekarza. Pierwsza wizyta była dziś - lekarz zbadał Lily, zmierzył, zważył, wypisał skierowania do endokrynologa i na badanie bioderek. Kolejna wizyta 30.09 razem ze szczepieniem.Aska87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
kiedy trzeba iść na pierwszą taką wizytę?Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina chyba tylko jak katarek jest, tak samo jak z uszami, jak wsio gra to nie ma co ruszac.
Ja laktator wyparzam do kazdego uzycia..i butelke.
Lys czytalam wlasnie w ksiazce o kryzysie 3-4 tyg. To minie wazne zeby sie nie poddawac i probowac wszystkiego zeby nie uschlo. Ja mam kryzys 2 tygale bezbolesnie przeszlam nawal wiec cos za cos, nie ma tak dobrze.
Moja corcia spala przez caly dzien 3.5 h...ogarniacie? Nie to ze cyc non stop tylko fika, tak macha nozkami i raczkami jaby chciala odleciec, rozglada sie, uwielbiam jak patrzy mi prosto w oczy jak ja trzymampo prostu cos wspanialego.
Ale bedzie jazda jak noszenie, gadanie, spiewanie bedzie ja nudzic i trzeba bedzie szukac sposobu jak zabawic dziecko.
Myszka daj spokoj z cc, u mnie bylo o krok od tego, udalo sie sn ale jakby byla cc no to trudno najwazniejsza dzidzia, ja bylam nawet egoistka bo mialam mysli kuzwa mecze sie 9h i co skobczy sie cc? Mama jest mama bo dala zycie, nie wazne ktoredy dziecko wyszlo, bez Twojej macicy i poswiecenia nie byloby synka wiec odloz te cc na bok i ciesz sie macierzynstwem. Jak w ogole Twoja sunia zareagowala na malego? Moja sie wsciekala od piatku, dzis przestala piszczec jak slyszy mala, polizala ja w nogi przez spiochy, waruje jak karmie jak pies pasterski ale jak mala placze to ta szeleje piszczy i szczeka piszczac i lata w kolko...lys, Weridiana, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
dzięki za odp
ja mam tylko ze za 6 tyg na szczepienie nic o kontroli ehhh w tym tyg zapiszemy do pediatry małego to sie zapytam
w srode tez położna ma przyjsc go mierzyc i wazyc to zobaczymy jak przybiera
powinien duzo bo od dwoch dni tylko na cycu wisi a jak go odkladam to krzyk i znowu cyc
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miła ma wadę serduszka
wprawdzie to podobno nic strasznego, mała dziurka w przegrodzie, która ma spore szanse zarosnąć samoistnie, ale nie jest to wiadomość, jaką rodzice chcą usłyszeć. .. Poza tym jest jednak okazem zdrowia i urody. Karmi się moim mlekiem, przybiera na wadze i ma dobre wyniki badań mimo zielonych wód.
Ja mam dziś trochę doła, ta diagnoza plus szpitalne łazienki... A poza tym odkrywam uroki macierzyństwa
Jutro wychodzimy do domku!!!lys, AgaSad, Weridiana, małaMyszka, Paula_071, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość
-
Magda dlatego ja się nie poddaję i przystawiam Lily żeby ciągnęła, a jak nie chce to próbuję laktatorem
u mnie też nawał był lajtowy
mówisz, że Maja 3,5h spała przez cały dzień, a niby noworodki śpią 20h na dobę
Hermiona może właśnie samo się zrośnie i będzie po sprawie, głowa do górymagda sz, Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjesslin87 wrote:A wiec za 3,5 h bede wrzesniowka. Objawow brak a co u reszty nierozpakowanych? Tak cichutko ze chyba zostalam sama na wrzesien
jestem ja, druga wrześniówka
pojedyncze skurcze a raczej lekkie bóle jak dla mnie, twardy brzuchol i tyle. Chodzę już jak bomba, jeszcze chwila i pojade do szpitala, niech decydująmałaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
No wlasnie, a jak to jest z bioderkami? My nie dostalismy zadnego skierowania czy nawet info o tymkiedy isc...
Wczoraj bylismy na pobraniu krwi do badan przesiewowych. Mam miesiac z glowy, bo bede myslala o wyniku... podobno to norma, ze wysylaja bibulke do domu, ale i tak strach jest... -
Magda mala zareagowala bardzo dobrze. Teraz nie odpuszcza malego a nawet wozka na krok!nawet teraz jak karmie, to lezy dupka w sypialni a pyszczkiem na korytarzu zeby nas idziec... co prawda leniuszek spi ale ma wszystko pod kontrola...
Strasznie mi jej szkoda, bo przez tydzien przezywala ogromny stres i wypada je siersc. Karme ma dobra, wiec to nie pokarowe... biedna tak tesknila za mna... teraz nie wychodzimy tak czest chociaz staram sie jakos jejvto wynagradzac. Ostatnio mam nerwa i bardzo zle ja traktuje na spacerach. Hormony mi si chyba stabilizuja i chodze wqrwionamagda sz, Weridiana lubią tę wiadomość