X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Zakończyłyście kalendarz belly?

ja tak

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od początku mam dr brown'sa, mały sie nie krztusi, dobrze leci:)

W taką pogodę tylko body na krótki rękaw, pamietajcie ze dla dzieciaka duzo gorsze jest przegrzanie

Pulpecja, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg ok rozwarcia brak skurczy brak :( mam sie duzo ruszac i wykorzystac seksualnie meza a ten sie boi ze dziecku cos sie stanie no od tygodnia go namawiam a ten uoarty jak osiol dzisiaj chyba pomyje podlogi na kleczkach i zrobie troche przysiadow. 3.09 mam umowiona wizyte w gabinecie no i zobacze co z tego wyjdzie.

Ale przynajmniej polozne mile, usmiechniete, rzucajace zartami.

Wiec nic czekam dalej ;)

Migotkaa, Lady Savage, małaMyszka, lys, magda sz, futuremama, Paula_071, Maniuś, maaadzik1207, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez tylko body, ewentualnie tetrową cienką pieluszkę mu zarzucam jak sie denerwuje bo lubi byc czymś okryty, a wiaterek jest be :D
    w domu w samym pampersie lezy bo dramat jest. Ciężko znosimy taka pogodę, bidulek sie poci, spać nie może i się wkurza:(
    My też mamy dady i nawet spoko. Na początku mieliśmy pampersy premium care i wyaje mi się że były bardziej chłonne ale i tak te pieluszki co chwilę się zmienia. Przed karmieniem, a tu po karmieniu znów niespodzianka :D
    Z kąpielą u nas mały krzyczał jak woda była za chłodna albo za ciepła. Jak jest ok to lubi, dopiero jak go wyciągam to krzyk :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj ubieram w body z krotkim rekawkiem i skarpety a dzis nawet bez skarpet bo skwar... Maja spala tez 2.5 h na golasa, wlozylam jej miedzy nogi pieluche tetrowa i druga przykrylam. Tak sie rozluznila ze zrobila z litr kupy :) uspokoila sie ale znow nie chce spac po karmieniu. Ma tak lekki sen piernac nie mozna. Ale bym sobie redbula machnela

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu mozesz mi dopisac na pierwszej stronce 38+5 bo widze ze nadal jest ??? :)

Maly w koncu zasnal na dluzej :) biedny sie meczy w te upaly :/

Kapac sie lubi ale jak woda jest idealna nie za zimna nie za ciepla bo tak to ryk :D

Mam pytanko...zakladacie kolczyki do pepka spowrotem???

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dosc. Julke tak dzis meczy bol brzuszka, ze od 7 spala max 45 minut w kilku ratach. Non stop placz, non stop cycek. Jak zaczela sie napinac znow jej wyszly te plamy na twarzy. Co chwila schodza jej mega baki, kup juz z 7 zrobi5. Ja nawet nie zdazylam lozka zlozyc ani nic na siebie ubrac. Mam dosc tak, ze najchetniej bym z domu wyszla, a potem mam wyrzuty sumienia, ze ona sie meczy a ja nie moge jej pomoc i mam mysli, ze mam jej dosc. Juz nawet kropelke espumisanu nalalam na smoczek, zeby chwile go possala i zeszla mi z cycka. Czekam jak na zbawienie az maz z mama wroca z pracy. Pod wieczor mielismy isc na spacer, ale boje sie z nia wyjsc, ze bedzie plakac nonstop. Jestem glodna, zmeczona i wsciekla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:47

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym sugerowalyscie sie przy wyborze mm? Czy mleko mm mozna przygotowac wczesniej i podgrzac? Czy w nocy wstajecie i mieszacie? Lys napisz cos o tym mleku w plynie, chyba super rozwiazanie...

Sluchajcie moj Iwek dzis konczy miesiac i nie mial ani razu kolki, myslicie ze jeszcze moga sie pojawic?

tb73i09k881y3sjt.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie.
    U nas znowu maly nie zaśnie bez smoka i pieluchy tetry. Ubieramy samo body na kr.rękaw.
    Pampersy używamy pampki baby dre o niemieckie dla nas sa lepsze vibelle. Maly lekko zmoczy i od razu daje znac:) kolki minęły podajemy kropelki i ok.
    My chyba przejdziemy na mm ale bebilon.

Widzialyscie na wrzesniowkach jedna mama urodziła prawie 5kg synka:) podziwiam ja mimo iż miała cc.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bebiko 1 - to nam dawali w szpitali ( wlasnie w formie plynnej ) tylko odkreca sie butelke i daje smoczek i gotowe . W domu uzywam to samo ale w proszku , ale samo przygotowanie mleka zajmuje mi 30 sekund . Mam czajnik z programowaniem temp, wiec tylko wybieram program 40 stopni , i po paru sekundach woda gotowa , dodaje pare lyzek proszku , wstrzasam i gotowe.

W formie plynnej dam mojej mamie jak zostawie jej Zoske jak na wesele pojade , to tylko smoczek nalozy i luz.

Moj dziec strasznie marudny dzis, ale nic dziwnego od wczoraj kupy nie widac . Ten upal tez daje w dupe.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa u mnie też był dziś problem z kupą chyba. Od rana Hubert sporo marudził, na cycku wisiał z 6 razy jak do tej pory. Jak tylko zasnął, to się prężył i nie mógł bąka puścić. W końcu położyłam go na brzuszku na trochę i masowałam plecki, później chwilkę ponosiłam i położyłam do przewinięcia - wtedy obsrał mi cały przewijak i puścił mi chyba z 5 bąków, ryczał przy tym jak szalony. Później od razu dałam cyca i jak zjadł to zasnął, śpi już 1h40 min.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę o tej formie plynnej. Możecie cos więcej o tym mleku powiedziec. Widziałam same w proszku.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja mam bebiko 1 - to nam dawali w szpitali ( wlasnie w formie plynnej ) tylko odkreca sie butelke i daje smoczek i gotowe . W domu uzywam to samo ale w proszku , ale samo przygotowanie mleka zajmuje mi 30 sekund . Mam czajnik z programowaniem temp, wiec tylko wybieram program 40 stopni , i po paru sekundach woda gotowa , dodaje pare lyzek proszku , wstrzasam i gotowe.

W formie plynnej dam mojej mamie jak zostawie jej Zoske jak na wesele pojade , to tylko smoczek nalozy i luz.

Moj dziec strasznie marudny dzis, ale nic dziwnego od wczoraj kupy nie widac . Ten upal tez daje w dupe.

Też dokarmiam małą tym bebiko

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Żabko, ponawiam pytanko :)
    Jakie masz te majteczki wyszczuplające? Możesz polecić?
    Kochaana nie wiem jaka firma, chyba jakas firma krzak,bo to tesciowa mi kupila w osiedlowym sklepie....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To płynne mleko się w aptece kupuje. U nas np trzeba dzien wczesniej zamowic. Tyle, ze trzeba trzymać w odpowiedniej temperaturze.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bebiko, w szpitalu podawali enfamil, ja pytałam czy mogę zmienic mojej połoznej, powiedziała ze tat tylko obserwowac, powiedziała ze nie ma mleka gorszego i lepszego, jedne dzieci toleruja takie inne takie, to tak jak my, wolimy mineralna taka albo taką:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    To płynne mleko się w aptece kupuje. U nas np trzeba dzien wczesniej zamowic. Tyle, ze trzeba trzymać w odpowiedniej temperaturze.

jaki koszt?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja czytalam ze mozna trzymac w temp. Pokojowej. Okolo 3 zl za 90 ml. Super na wyjscia...a kazdy smoczek pasuje do tej butelki?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    jaki koszt?
    Jedna buteleczka 90 ml kosztuje 4 zl

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja czytalam ze mozna trzymac w temp. Pokojowej. Okolo 3 zl za 90 ml. Super na wyjscia...a kazdy smoczek pasuje do tej butelki?
    Tak , chodzi o temp pokojowa ale przy normalnych temperaturach. Ja przy tych upalach chyva w lazience tylko mam normalna temperature.

201508091565.png
‹‹ 2021 2022 2023 2024 2025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ