X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Wiecie co, tak patrze na moją corcie i jest slodziutka i kochana... ale chcialabym zeby juz miala chociaż pół roku. Żeby juz taka bardziej komunikatywna była, zeby siedziała, bawila się. Tez tak macie?

tez:) a mój mąż to by chciał żeby juz chodził, ciągle mu opowiada jaki to tata mu kupi rowerek, ale wiem ż ete nasze chwile są takie"jedyne" i będzie mi ich brakować

mój Szymonek dzisiaj był bardzo towarzyski, domagał się rozmów i towarzystwa, uśmiecha się już swiadomie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 17:48

małaMyszka, Pulpecja, jesslin87, niecierpliwa, Weridiana, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie mam telefonu. Maz ma mi kupic nowy na dniach to bede bardziej aktywna. Sluchajcie, wpadlam na pomysl, zeby zrobic male upominki dla mojej gin i dla oddzialowej i poloznych ktore byly przez caly czas przy mnie od pierwszego dnia na patologii.
    Co moglabym wlozyc do takiej paczuszki? Chce wszystko zawinac w celofan kupic kartke z podziekowaniami i moze maly bukiecik kwiatkow.

Mysle o merci kawie winie (CarloRossi) jakies jeszcze slodkosci czekolady rafaello ferrero nie wiem co jeszcze...

Pulpecja, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Karmił ktoś w pozycji "pod górkę"?

"Mama leży na plecach, dziecko leży, na brzuszku, lekko po skosie na mamie, mama w razie potrzeby podtrzymuje główkę dziecka, drugą ręką obejmuje i zabezpiecza dziecko.

WAŻNE

Pozycja polecana zwłaszcza po cesarskim cięciu oraz przy zbyt szybkim wypływie mleka z piersi, kiedy dziecko się krztusi, lub łyka zbyt dużo powietrza, co skutkuje później kolkami."

Ja tak karmię. Marta szybko tak zasypia a dodatkowo masuje sobie brzuszek. Poza tym jesteśmy skóra do skóry podczas tego karmienia. Obie bardzo lubimy ta pozycję :)

jesslin87, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie kołyszecie swoje dzieci do snu? Bo moja się tego strasznie domaga, czy taki częste bujanie jej nie zaszkodzi? Naczytałam się w internecie o tym syndromie dziecka potrząsanego i kurde, nie wiem czy takie bujanie częste jej nie zaszkodzi

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

"Mama leży na plecach, dziecko leży, na brzuszku, lekko po skosie na mamie, mama w razie potrzeby podtrzymuje główkę dziecka, drugą ręką obejmuje i zabezpiecza dziecko.

WAŻNE

Pozycja polecana zwłaszcza po cesarskim cięciu oraz przy zbyt szybkim wypływie mleka z piersi, kiedy dziecko się krztusi, lub łyka zbyt dużo powietrza, co skutkuje później kolkami."

Lys ja tak karmiłam przez dwie pierwsze doby po cc, bo na boku było ciężko leżeć i to była właściwie jedyna możliwa pozycja. Teraz już tak nie karmię.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, jeśli bujasz a nie potrząsasz to pewnie jej nie zaszkodzi. Może się jedynie przyzwyczaić :-) i bez bujania nie zaśnie. Moja np. najbardziej lubi jak jest u mnie na rekach, przytulona i ja się bujam razem z nią w fotelu. W brzuchu dzieci były cały czas kołysane, noszone, bujane, nic dziwnego, ze tego się domagają.

niecierpliwa, Lady Savage, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

WAŻNE

Ja tak karmie czesto.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały gad przespał w ciągu dnia może godzinkę. . Teraz spi u mnie na kolanach a ja już płacze z bezsilności

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Mały był bardzo niespokojny dzisiaj, około 15.30 zaczął jeść i nie dał się odciągnąć od cycka przez godzinę. Pół godziny ssał jednego a później pół godziny drugiego. Na koniec wszystko ulał i to tak solidnie... Zasnął dopiero o 17.45 jak wyszliśmy na spacer i śpi do tej pory w wózku... Jak tylko się obudzi to będzie kąpiel, karmienie i układanie do spania bo już zmęczona jestem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nadal nie mam telefonu. Maz ma mi kupic nowy na dniach to bede bardziej aktywna. Sluchajcie, wpadlam na pomysl, zeby zrobic male upominki dla mojej gin i dla oddzialowej i poloznych ktore byly przez caly czas przy mnie od pierwszego dnia na patologii.
    Co moglabym wlozyc do takiej paczuszki? Chce wszystko zawinac w celofan kupic kartke z podziekowaniami i moze maly bukiecik kwiatkow.

Mysle o merci kawie winie (CarloRossi) jakies jeszcze slodkosci czekolady rafaello ferrero nie wiem co jeszcze...
    Ja dzisiaj kupilam mojej gin czekoladki w drewnianym pudelku z grawerem dziekujemy Ewa, Krzysztof i Iwo. Recznie robione, na choccolissimo. Ale drogie cholera 187 zl z przesylka. Ale sa tez tansze np. Mozna na pudelku dac zdjecie malego, chyba z 30 zl...moze cos takiego?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Lady, jeśli bujasz a nie potrząsasz to pewnie jej nie zaszkodzi. Może się jedynie przyzwyczaić :-) i bez bujania nie zaśnie. Moja np. najbardziej lubi jak jest u mnie na rekach, przytulona i ja się bujam razem z nią w fotelu. W brzuchu dzieci były cały czas kołysane, noszone, bujane, nic dziwnego, ze tego się domagają.

No bujam, ale czasami to ona tak szybko rusza rączkami i nóżkami, tak nerwowo. I zaczęłam sie zastanawiać czy może nie za szybko bujam. Czy nie robie jej krzywdy, wpisałam to i owo o bujaniu do google i wyskoczył ten syndrom. I się tak zaczęłam zastaniawiać czy te szybkie ruszanie rączkami i nóżkami, takie lekko nerwowe to nie czasem ten syndrom od bujania. Ale jak mówicie że to raczej potrząsanie, a nie bujanie to ok :3 uspokoiłam się.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Mój mały gad przespał w ciągu dnia może godzinkę. . Teraz spi u mnie na kolanach a ja już płacze z bezsilności
    Moj tez dzisiaj drzemki po 5 min albo cyc az do porzygu

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że to przez upały? Bo mi już pomysłów brakuje..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U mnie też Mały był bardzo niespokojny dzisiaj, około 15.30 zaczął jeść i nie dał się odciągnąć od cycka przez godzinę. Pół godziny ssał jednego a później pół godziny drugiego. Na koniec wszystko ulał i to tak solidnie... Zasnął dopiero o 17.45 jak wyszliśmy na spacer i śpi do tej pory w wózku... Jak tylko się obudzi to będzie kąpiel, karmienie i układanie do spania bo już zmęczona jestem.

U nas podobnie o 16.30 dostala butle 120ml, o 17 wyszlismy na spacer, zasnela od razu i chyba nadrabia caly dzien, bo spi do tej pory, a tatus patrzy na mnie jak na waryjatke czego ja chce od tego dziecka, jak ona ciagle spi, szkoda tylko, ze odkad on wrocil do domu, a to jak ja dostalam w dupe to malo istotne

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Myślicie że to przez upały? Bo mi już pomysłów brakuje..

Mi sie wydaje, ze upaly nie sa tu bez winy, bo jest im goraco chce sie pic i caly czas marudza i wisza na cyckach

• lys Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba też wypróbuję tą pozycję.

AgaSad witaj w klubie. Ja właśnie zaliczyłam załamkę i się poryczałam jak głupia, Lily zasypia tylko na rękach noszona i bujana, po odłożeniu do łóżeczka ryk i tak w kółko.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka niestety moja mamuska nie skseruje tej ksiazki, ma za duzy zapierdziel i nie ma czasu stac przy ksero, ale poszukaj uzywki na olx, bo tego bylo w trzy dupy za grosze

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    To chyba też wypróbuję tą pozycję.

AgaSad witaj w klubie. Ja właśnie zaliczyłam załamkę i się poryczałam jak głupia, Lily zasypia tylko na rękach noszona i bujana, po odłożeniu do łóżeczka ryk i tak w kółko.

Wiecie co jest to pocieszenie, ze nie tylko moje dziecko tak daje mi w kosc. Wiem, wiem marne, ale zawsze

• lys Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiecie co jest to pocieszenie, ze nie tylko moje dziecko tak daje mi w kosc. Wiem, wiem marne, ale zawsze

Ja nie wiedziałam, że to jest tak harcorowo. Wiadomo wstawanie w nocy, karmienie co chwila, przebieranie itd ale jakoś nie spodziewałam się takich problemów z usypianiem, z gazami, kolkami, kupami... Są momenty, że ja wymiękam, a potem też mam wyrzuty sumienia, jak w ogóle mogę tak myśleć.

niecierpliwa, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam chyba Język niemowląt w pdf. Tylko mieliśmy laptopa w serwisie oproznionego i pliki przeniosłem na dysk przenośny. Jak znajdę to wyślę. Podajcie maile te które chcą ;)

niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Ewa123, mamasia, zabka11, lys lubią tę wiadomość

‹‹ 2023 2024 2025 2026 2027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ