Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Wiecie co, tak patrze na moją corcie i jest slodziutka i kochana... ale chcialabym zeby juz miala chociaż pół roku. Żeby juz taka bardziej komunikatywna była, zeby siedziała, bawila się. Tez tak macie?

tez:) a mój mąż to by chciał żeby juz chodził, ciągle mu opowiada jaki to tata mu kupi rowerek, ale wiem ż ete nasze chwile są takie"jedyne" i będzie mi ich brakować

mój Szymonek dzisiaj był bardzo towarzyski, domagał się rozmów i towarzystwa, uśmiecha się już swiadomie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 17:48

małaMyszka, Pulpecja, jesslin87, niecierpliwa, Weridiana, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie mam telefonu. Maz ma mi kupic nowy na dniach to bede bardziej aktywna. Sluchajcie, wpadlam na pomysl, zeby zrobic male upominki dla mojej gin i dla oddzialowej i poloznych ktore byly przez caly czas przy mnie od pierwszego dnia na patologii.
    Co moglabym wlozyc do takiej paczuszki? Chce wszystko zawinac w celofan kupic kartke z podziekowaniami i moze maly bukiecik kwiatkow.

Mysle o merci kawie winie (CarloRossi) jakies jeszcze slodkosci czekolady rafaello ferrero nie wiem co jeszcze...

Pulpecja, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Karmił ktoś w pozycji "pod górkę"?

"Mama leży na plecach, dziecko leży, na brzuszku, lekko po skosie na mamie, mama w razie potrzeby podtrzymuje główkę dziecka, drugą ręką obejmuje i zabezpiecza dziecko.

WAŻNE

Pozycja polecana zwłaszcza po cesarskim cięciu oraz przy zbyt szybkim wypływie mleka z piersi, kiedy dziecko się krztusi, lub łyka zbyt dużo powietrza, co skutkuje później kolkami."

Ja tak karmię. Marta szybko tak zasypia a dodatkowo masuje sobie brzuszek. Poza tym jesteśmy skóra do skóry podczas tego karmienia. Obie bardzo lubimy ta pozycję :)

jesslin87, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie kołyszecie swoje dzieci do snu? Bo moja się tego strasznie domaga, czy taki częste bujanie jej nie zaszkodzi? Naczytałam się w internecie o tym syndromie dziecka potrząsanego i kurde, nie wiem czy takie bujanie częste jej nie zaszkodzi

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

"Mama leży na plecach, dziecko leży, na brzuszku, lekko po skosie na mamie, mama w razie potrzeby podtrzymuje główkę dziecka, drugą ręką obejmuje i zabezpiecza dziecko.

WAŻNE

Pozycja polecana zwłaszcza po cesarskim cięciu oraz przy zbyt szybkim wypływie mleka z piersi, kiedy dziecko się krztusi, lub łyka zbyt dużo powietrza, co skutkuje później kolkami."

Lys ja tak karmiłam przez dwie pierwsze doby po cc, bo na boku było ciężko leżeć i to była właściwie jedyna możliwa pozycja. Teraz już tak nie karmię.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, jeśli bujasz a nie potrząsasz to pewnie jej nie zaszkodzi. Może się jedynie przyzwyczaić :-) i bez bujania nie zaśnie. Moja np. najbardziej lubi jak jest u mnie na rekach, przytulona i ja się bujam razem z nią w fotelu. W brzuchu dzieci były cały czas kołysane, noszone, bujane, nic dziwnego, ze tego się domagają.

niecierpliwa, Lady Savage, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

WAŻNE

Ja tak karmie czesto.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały gad przespał w ciągu dnia może godzinkę. . Teraz spi u mnie na kolanach a ja już płacze z bezsilności

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Mały był bardzo niespokojny dzisiaj, około 15.30 zaczął jeść i nie dał się odciągnąć od cycka przez godzinę. Pół godziny ssał jednego a później pół godziny drugiego. Na koniec wszystko ulał i to tak solidnie... Zasnął dopiero o 17.45 jak wyszliśmy na spacer i śpi do tej pory w wózku... Jak tylko się obudzi to będzie kąpiel, karmienie i układanie do spania bo już zmęczona jestem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nadal nie mam telefonu. Maz ma mi kupic nowy na dniach to bede bardziej aktywna. Sluchajcie, wpadlam na pomysl, zeby zrobic male upominki dla mojej gin i dla oddzialowej i poloznych ktore byly przez caly czas przy mnie od pierwszego dnia na patologii.
    Co moglabym wlozyc do takiej paczuszki? Chce wszystko zawinac w celofan kupic kartke z podziekowaniami i moze maly bukiecik kwiatkow.

Mysle o merci kawie winie (CarloRossi) jakies jeszcze slodkosci czekolady rafaello ferrero nie wiem co jeszcze...
    Ja dzisiaj kupilam mojej gin czekoladki w drewnianym pudelku z grawerem dziekujemy Ewa, Krzysztof i Iwo. Recznie robione, na choccolissimo. Ale drogie cholera 187 zl z przesylka. Ale sa tez tansze np. Mozna na pudelku dac zdjecie malego, chyba z 30 zl...moze cos takiego?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Lady, jeśli bujasz a nie potrząsasz to pewnie jej nie zaszkodzi. Może się jedynie przyzwyczaić :-) i bez bujania nie zaśnie. Moja np. najbardziej lubi jak jest u mnie na rekach, przytulona i ja się bujam razem z nią w fotelu. W brzuchu dzieci były cały czas kołysane, noszone, bujane, nic dziwnego, ze tego się domagają.

No bujam, ale czasami to ona tak szybko rusza rączkami i nóżkami, tak nerwowo. I zaczęłam sie zastanawiać czy może nie za szybko bujam. Czy nie robie jej krzywdy, wpisałam to i owo o bujaniu do google i wyskoczył ten syndrom. I się tak zaczęłam zastaniawiać czy te szybkie ruszanie rączkami i nóżkami, takie lekko nerwowe to nie czasem ten syndrom od bujania. Ale jak mówicie że to raczej potrząsanie, a nie bujanie to ok :3 uspokoiłam się.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Mój mały gad przespał w ciągu dnia może godzinkę. . Teraz spi u mnie na kolanach a ja już płacze z bezsilności
    Moj tez dzisiaj drzemki po 5 min albo cyc az do porzygu

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że to przez upały? Bo mi już pomysłów brakuje..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U mnie też Mały był bardzo niespokojny dzisiaj, około 15.30 zaczął jeść i nie dał się odciągnąć od cycka przez godzinę. Pół godziny ssał jednego a później pół godziny drugiego. Na koniec wszystko ulał i to tak solidnie... Zasnął dopiero o 17.45 jak wyszliśmy na spacer i śpi do tej pory w wózku... Jak tylko się obudzi to będzie kąpiel, karmienie i układanie do spania bo już zmęczona jestem.

U nas podobnie o 16.30 dostala butle 120ml, o 17 wyszlismy na spacer, zasnela od razu i chyba nadrabia caly dzien, bo spi do tej pory, a tatus patrzy na mnie jak na waryjatke czego ja chce od tego dziecka, jak ona ciagle spi, szkoda tylko, ze odkad on wrocil do domu, a to jak ja dostalam w dupe to malo istotne

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Myślicie że to przez upały? Bo mi już pomysłów brakuje..

Mi sie wydaje, ze upaly nie sa tu bez winy, bo jest im goraco chce sie pic i caly czas marudza i wisza na cyckach

• lys Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba też wypróbuję tą pozycję.

AgaSad witaj w klubie. Ja właśnie zaliczyłam załamkę i się poryczałam jak głupia, Lily zasypia tylko na rękach noszona i bujana, po odłożeniu do łóżeczka ryk i tak w kółko.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka niestety moja mamuska nie skseruje tej ksiazki, ma za duzy zapierdziel i nie ma czasu stac przy ksero, ale poszukaj uzywki na olx, bo tego bylo w trzy dupy za grosze

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    To chyba też wypróbuję tą pozycję.

AgaSad witaj w klubie. Ja właśnie zaliczyłam załamkę i się poryczałam jak głupia, Lily zasypia tylko na rękach noszona i bujana, po odłożeniu do łóżeczka ryk i tak w kółko.

Wiecie co jest to pocieszenie, ze nie tylko moje dziecko tak daje mi w kosc. Wiem, wiem marne, ale zawsze

• lys Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiecie co jest to pocieszenie, ze nie tylko moje dziecko tak daje mi w kosc. Wiem, wiem marne, ale zawsze

Ja nie wiedziałam, że to jest tak harcorowo. Wiadomo wstawanie w nocy, karmienie co chwila, przebieranie itd ale jakoś nie spodziewałam się takich problemów z usypianiem, z gazami, kolkami, kupami... Są momenty, że ja wymiękam, a potem też mam wyrzuty sumienia, jak w ogóle mogę tak myśleć.

niecierpliwa, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam chyba Język niemowląt w pdf. Tylko mieliśmy laptopa w serwisie oproznionego i pliki przeniosłem na dysk przenośny. Jak znajdę to wyślę. Podajcie maile te które chcą ;)

niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Ewa123, mamasia, zabka11, lys lubią tę wiadomość

‹‹ 2023 2024 2025 2026 2027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ