SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
W szpitalu trzymali normalnie w szafce, a było wtedy takie goraco jak teraz, eee to u nas sie nie opłaca bo mój pije juz ponad 120, ja na wyjscia biorę wode w butelce w której podaje mleko i proszek w pojemniczku, jak jest potrzeba to proszek siup do butelki i gotowe:)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduje sie z ginekologii, rano od 8:30 poczułam skurcze-pierwsze pięć regularne co 6minut , później rzadziej, od jakiegoś czasu co 8-9min, ale skurcze są silniejsze. Po ktg jeszcze nic nie wiem, zero informacji. Lekarka bo zbadaniu stwierdziła, że rozwarcie mam na 1,5cm gdzie półtora tygodnia temu miałam już 2,5cm. Waga dziecka nagle sie zmieniła o prawie kilogram wg usg, zaraz oszaleje
Weridiana, jesslin87, lys, małaMyszka, Zetka, zabka11, ainer85 lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Czym sugerowalyscie sie przy wyborze mm? Czy mleko mm mozna przygotowac wczesniej i podgrzac? Czy w nocy wstajecie i mieszacie? Lys napisz cos o tym mleku w plynie, chyba super rozwiazanie...
Sluchajcie moj Iwek dzis konczy miesiac i nie mial ani razu kolki, myslicie ze jeszcze moga sie pojawic?
To jest to mleko RTF (ready to feed) w buteleczkach po 90 ml. W szpitalu dawali takie Hipp BIO.
Teraz Lily dostaje Bebilon:
http://aptekadziecka.pl/product-pol-9943-Bebilon-HA-1-z-Pronutra-mleko-modyfikowane-w-plynie-RTF-90ml-.html
http://aptekadziecka.pl/product-pol-9340-Bebilon-1-z-Pronutra-mleko-modyfikowane-w-plynie-RTF-90ml.html
Są w płynie też Enfamil, Nan, Bebiko.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata- dzisiaj położna mi powiedziała, że za szybko założyłam ten plaster na bliznę, że jest jeszcze czerwona i najlepiej po połogu dopiero założyć. I najlepiej z ginem skonsultować. A Ty sama też na własną rękę założyłaś?
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ofka wrote:Ja czytalam ze mozna trzymac w temp. Pokojowej. Okolo 3 zl za 90 ml. Super na wyjscia...a kazdy smoczek pasuje do tej butelki?
smoczek trzeba kupić w aptece, no i jest to zwykły smoczek, moim zdaniem za łatwo z niego leci
http://aptekadziecka.pl/product-pol-6192-Smoczek-jednorazowy-jalowy-na-butelke-RTF-Standard-NUTRICIA.html#?dbseid=473e2cca-d19d-438e-a3a2-7d34ff4d875c&dbdid=dynamicBox1
dlatego ja przelewam ten płyn do mojej butelkimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Agaata- dzisiaj położna mi powiedziała, że za szybko założyłam ten plaster na bliznę, że jest jeszcze czerwona i najlepiej po połogu dopiero założyć. I najlepiej z ginem skonsultować. A Ty sama też na własną rękę założyłaś?
Tak, Paula, założyłam na własną rękę i wydaje mi się właśnie, że trochę mi rozmiękczyło tą bliznę i zastanawiam się czy nie zdjąć, bo wcześniej była jakby taka przysuszona. Może też zdejmę go i poczekam jeszcze jakiś czas.małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Zamówiłam sobie 3 butelki z systemem antykolkowym: dr.browns, tommee tippee i bebe due. Mam nadzieję, że to pomoże na gazy i że Lily nie będzie się już krztusić mlekiem, bo ja za każdym razem zawału dostaję.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
zuzka.mom wrote:Melduje sie z ginekologii, rano od 8:30 poczułam skurcze-pierwsze pięć regularne co 6minut , później rzadziej, od jakiegoś czasu co 8-9min, ale skurcze są silniejsze. Po ktg jeszcze nic nie wiem, zero informacji. Lekarka bo zbadaniu stwierdziła, że rozwarcie mam na 1,5cm gdzie półtora tygodnia temu miałam już 2,5cm. Waga dziecka nagle sie zmieniła o prawie kilogram wg usg, zaraz oszaleje
Moze sie uda ze sie rozkreci trzymam kciukito ile teraz wazy?
-
Migotkaa, jesslin87, lys, Paula_071, mamasia, jasmine89, magda sz, Pulpecja, niecierpliwa, Lady Savage, Maniuś, Weridiana, ainer85, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjesslin87 wrote:Moze sie uda ze sie rozkreci trzymam kciuki
to ile teraz wazy?
Wg.usg wyszło 3700, a mowie, niecałe 2 tygodnie temu miala 2800, mozliwe żeby tyle przybrała? nie chce mi sie wierzyć..czy to możliwe?
Boże zabierzcie mnie stąd, co chwile słyszę jak rodzące się wydzierają..szpital źle działa -
Karmił ktoś w pozycji "pod górkę"?
"Mama leży na plecach, dziecko leży, na brzuszku, lekko po skosie na mamie, mama w razie potrzeby podtrzymuje główkę dziecka, drugą ręką obejmuje i zabezpiecza dziecko.
WAŻNE
Pozycja polecana zwłaszcza po cesarskim cięciu oraz przy zbyt szybkim wypływie mleka z piersi, kiedy dziecko się krztusi, lub łyka zbyt dużo powietrza, co skutkuje później kolkami."małaMyszka, Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Moj ginekolog mowi ze na koniec dziecko w tyg moze przybrac 400 g. Moj 2 tyg temu wazyl 3100 a wizyte mam za 2 dni i wtedy go zwaza. Boje sie ze moj wazy juz 4 kg. Wlasnie tego bym nie chciala sluchac -innych rodzacych. Wspolczuje Ci
-
zuzka.mom wrote:Wg.usg wyszło 3700, a mowie, niecałe 2 tygodnie temu miala 2800, mozliwe żeby tyle przybrała? nie chce mi sie wierzyć..czy to możliwe?
Boże zabierzcie mnie stąd, co chwile słyszę jak rodzące się wydzierają..szpital źle działamałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
U nas starszy rotawirus i mąż juz się zaraził. Jestem przerażona
boje się o małego.
Żabko, a jak wyglądają? Sa na uda tez i długie pod piersi?
Zuzka, powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 17:33
-
Zuzka mi moja przybrala od 24.07 do 19.08 930 g wiec mozliwe
ja urodzilam i sie nie darlam, niektorym to pomaga, tez jak to slyszalam i balam sie jaki to bol ze takie krzyki, ja sie skupilam na parciu i ani jeku nie wydalam i wcale nie bolaly te parte takze nie obawiaj sie tego. Dasz rade moja wazyla 3800 i nie mialam problemu z wyparciem.
Ja chyba zakupie pare buteleczek bebilonu pronutra, mam w proszku ale zanim sie przygotuje..W szpitalu takie podawali i mala tolerowala. Ile waznosci ma taka butelka?
Siedze wlasnie w parku, mala usnela i ba dworku teraz smacznie spi, ja jestem wykonczona, zaraz chyba usne dobrze ze wzielam psa to nas bedzie pilnowala.
małaMyszka, jesslin87, zuzka.mom, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co, tak patrze na moją corcie i jest slodziutka i kochana... ale chcialabym zeby juz miala chociaż pół roku. Żeby juz taka bardziej komunikatywna była, zeby siedziała, bawila się. Tez tak macie?
małaMyszka, jesslin87, niecierpliwa, Ewa123, 0na88, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja też nie krzyczałam, skupiłam sie na oddechu a pózniej na parciu, a parłam 30 min i ani raz nie krzyknełam, nie wiem może to i pomaga, mi brakowało oddechu a jak bym jeszcze zaczela krzyczec to bym sie chyba udusiła
małaMyszka, jesslin87, magda sz lubią tę wiadomość