X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja nie wiedziałam, że to jest tak harcorowo. Wiadomo wstawanie w nocy, karmienie co chwila, przebieranie itd ale jakoś nie spodziewałam się takich problemów z usypianiem, z gazami, kolkami, kupami... Są momenty, że ja wymiękam, a potem też mam wyrzuty sumienia, jak w ogóle mogę tak myśleć.

Tak to caly dzien uspic jej nie moglam, a teraz probujemy ja obudzic na kapiel i cholera sie nie da, spi jak kamien juz 3h, zas do nocy bedziemy z nia urzedowac.

Ja po podczytywaniu czerwcowek bylam tego swiadoma, bo 80% mialo roznorodne problemy. Wczesniej tez mialam inne wyobrazenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:03

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauwazylam ze mloda ma alergie na kolyske i lozeczko, chyba brak jej przestrzeni. Za to jak rozloze pieluche na kanapie i ją położę, najlepiej na brzuchu to spi jak susel. Oprocz tego w wozku na spacerku tez lubi, pod warunkiem ze nie jest jej gorąco.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja dzisiaj kupilam mojej gin czekoladki w drewnianym pudelku z grawerem dziekujemy Ewa, Krzysztof i Iwo. Recznie robione, na choccolissimo. Ale drogie cholera 187 zl z przesylka. Ale sa tez tansze np. Mozna na pudelku dac zdjecie malego, chyba z 30 zl...moze cos takiego?
    super pomysł
    dzięki

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dziś tragedia. Do 16 co chwila na cycu. Pojechalysmy z mama do galerii bo szuka sukienki na mój ślub. Z dwoma córkami to cała wycieczka:) zmierzylam w Smyku sukienkę na ślub dla Pauli. Cudna wiec kupimy :) dla Laury taka samą kupili juz znajomi P z pracy - pytali od dwóch tygodni co kupić a ja mówię że mam wszystko po starszej. :) teraz cycamy i do spania :)

małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny ja mam chyba Język niemowląt w pdf. Tylko mieliśmy laptopa w serwisie oproznionego i pliki przeniosłem na dysk przenośny. Jak znajdę to wyślę. Podajcie maile te które chcą ;)
    zaciekawiła mnie ta książka :D poproszę o nią maila wyślę w prywatnej wiad.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też mieliśmy sajgon.

Rano pobudka karmienie może z pół godziny pospał, cyc, płacz, zapakowałam go do wózka, bo musiałam iść dowód zrobić nowy, marudził pospał z 40 min nawet chyba nie i ryk... ukrop straszny, pewnie dlatego, potem naleśniki robiłam z małym na rękach... trochę oglądaliśmy TV, poleżał, pojadł zasnął i śpi do teraz... też chciałabym go obudzić na kąpiel, bo później będzie marudzenie i płacz...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected] ja tez poprosze :) pewnie sie przyda :)

74diqps6a69lyc94.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te upały są nieznośne. Oby szybko minęły. Marta od kilku dni ma ten sam tryb dnia. Budzi się ok 3-4 razy w ciągu nocy. Wstajemy kolo 8.poranna higiena, ja robie śniadanie a mała z tatusiem. Potem próbuje zasnąć. Zasypia na jakąś godzinę ok 10-11. Potem czuwa i zasypia ok 13-14 i tak śpi do ok 17. Potem sobie gadamy, ona ogląda wszystko wokół. Jest bardzo ciekawa świata.oczy ma wielkie jak spodki ;) no i ok 19.30 kąpiel, cyc i spanie. Właśnie mała usunęła. Zobaczymy na jak długo i czy faktycznie wyrobila sobie swój tryb.

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN oj jak zazdroszcze tego trybu, bo ja nigdy nie mam pojecia co przyniesie dzien

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny ja mam chyba Język niemowląt w pdf. Tylko mieliśmy laptopa w serwisie oproznionego i pliki przeniosłem na dysk przenośny. Jak znajdę to wyślę. Podajcie maile te które chcą ;)
    [email protected]

Z gory dzieki

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie poczytalam o skokach rozwojowych no i tak sie zastanawiam czy u Julki sie nie zaczelo

Piąty tydzień
    Dziecko uważniej słucha i patrzy, staje się jakby bardziej „obudzone”. Jego zmysły są wrażliwsze niż wcześniej. Niemowlę zaczyna widzieć, czuć zapachy i smaki, co może być dla niego niezrozumiałe i przerażające, dlatego często płacze. Maluch poznaje dotyk mamy. Uśmiecha się po raz pierwszy lub częściej niż przedtem. Może po raz pierwszy płakać prawdziwymi łzami. Układ pokarmowy zaczyna funkcjonować sprawniej – dziecku rzadziej się odbija i ulewa po karmieniu.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    super pomysł
    dzięki
    Nie ma sprawy, ja bardzo czesto korzystam z tego sklepu. Na czekoladowy motor wyrwalam meza:)))dostal na imieniny a trzy tygodnie pozniej sie oswiadczyl.

małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja nie wiedziałam, że to jest tak harcorowo. Wiadomo wstawanie w nocy, karmienie co chwila, przebieranie itd ale jakoś nie spodziewałam się takich problemów z usypianiem, z gazami, kolkami, kupami... Są momenty, że ja wymiękam, a potem też mam wyrzuty sumienia, jak w ogóle mogę tak myśleć.
    Ja mam tak ze z kazdym dniem mowie sobie dalam rade, wiec zeby nie bylo gorzej. W ksiazce z glebi kontinuum przeczytalam ze trudno nam wyjsc ze strefy komfortu i u mnie sie to sprawdza. Nie lubie sie poswiecac, lubie sie rozpieszczac, rozgrzeszac i usprawiedliwiac. Dlatego ciezko mi bylobzdrecydowac sie na dziecko...

Pulpecja, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ofka niestety moja mamuska nie skseruje tej ksiazki, ma za duzy zapierdziel i nie ma czasu stac przy ksero, ale poszukaj uzywki na olx, bo tego bylo w trzy dupy za grosze
    Mimo to dziekuje za checi.

tb73i09k881y3sjt.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    KasiaeN oj jak zazdroszcze tego trybu, bo ja nigdy nie mam pojecia co przyniesie dzien

Kochana to dopiero kilka dni. Może się jej odwidziec ;) ale liczę na to ze powoli wszystko się stabilizuje. Tez jest marudnia. Do południa jak stara się zasnąć a nie może to ryczy.no ale mniej więcej wiem czego się spodziewać. Przyjdzie pora i na Julke. Może Jak te upaly mina bedzue Spokojniejsza.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    To chyba też wypróbuję tą pozycję.

AgaSad witaj w klubie. Ja właśnie zaliczyłam załamkę i się poryczałam jak głupia, Lily zasypia tylko na rękach noszona i bujana, po odłożeniu do łóżeczka ryk i tak w kółko.

Wczoraj pół dnia była moja mama, więc nosiła małego. Dzisiaj przypadło to głównie mi. Mąż pojechał nawet kupić chustę, żeby móc coś zrobić (chociaż ja nawet rozładowuję zmywarkę i nastawiam pranie z dzieckiem pod ręką), tylko co z tego, jak nie potrafimy jej zawiązać, a we Wrocławiu ciężko znaleźć kogoś od ręki kto pokaże...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:54

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:

[email protected] z góry dzięki :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wczoraj pół dnia była moja mama, więc nosiła małego. Dzisiaj przypadło to głównie mi. Mąż pojechał nawet kupić chustę, żeby móc coś zrobić (chociaż ja nawet rozładowuję zmywarkę i nastawiam pranie z dzieckiem pod ręką), tylko co z tego, jak nie potrafimy jej zawiązać, a we Wrocławiu ciężko znaleźć kogoś od ręki kto pokaże...

Tez myslalam o chuscie, ale cos czuje, ze to wiazanie by mnie przeroslo. Nie mam tez czasu latac na kursy, choc to by pewnie wiele ulatwilo. A moze na youtubie sa jakies filmy jak to wiazac, patrzylas moze?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected] :) ja tez poprosze.

Widze ze 99% z nas ma dzis problem z dziecmi :/ wydaje mi sie ze to pogoda. Boze zeby jutro bylo lepiej to w koncu pojde z mala na zakupy kupic jakies getry i pas ciazowy bo w taka pogode to z wozkiem nie da rady, a do CH z klima boje sie isc z malutka.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    To jak coś poproszę i ja :-) [email protected] z góry dziękuję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 21:17

bzkxskf.png
‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ