SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Ja nie wiedziałam, że to jest tak harcorowo. Wiadomo wstawanie w nocy, karmienie co chwila, przebieranie itd ale jakoś nie spodziewałam się takich problemów z usypianiem, z gazami, kolkami, kupami... Są momenty, że ja wymiękam, a potem też mam wyrzuty sumienia, jak w ogóle mogę tak myśleć.
Tak to caly dzien uspic jej nie moglam, a teraz probujemy ja obudzic na kapiel i cholera sie nie da, spi jak kamien juz 3h, zas do nocy bedziemy z nia urzedowac.
Ja po podczytywaniu czerwcowek bylam tego swiadoma, bo 80% mialo roznorodne problemy. Wczesniej tez mialam inne wyobrazenieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:03
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
A ja zauwazylam ze mloda ma alergie na kolyske i lozeczko, chyba brak jej przestrzeni. Za to jak rozloze pieluche na kanapie i ją położę, najlepiej na brzuchu to spi jak susel. Oprocz tego w wozku na spacerku tez lubi, pod warunkiem ze nie jest jej gorąco.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Ja dzisiaj kupilam mojej gin czekoladki w drewnianym pudelku z grawerem dziekujemy Ewa, Krzysztof i Iwo. Recznie robione, na choccolissimo. Ale drogie cholera 187 zl z przesylka. Ale sa tez tansze np. Mozna na pudelku dac zdjecie malego, chyba z 30 zl...moze cos takiego?
dzięki -
U nas tez dziś tragedia. Do 16 co chwila na cycu. Pojechalysmy z mama do galerii bo szuka sukienki na mój ślub. Z dwoma córkami to cała wycieczka:) zmierzylam w Smyku sukienkę na ślub dla Pauli. Cudna wiec kupimy
dla Laury taka samą kupili juz znajomi P z pracy - pytali od dwóch tygodni co kupić a ja mówię że mam wszystko po starszej.
teraz cycamy i do spania
małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Dziewczyny ja mam chyba Język niemowląt w pdf. Tylko mieliśmy laptopa w serwisie oproznionego i pliki przeniosłem na dysk przenośny. Jak znajdę to wyślę. Podajcie maile te które chcą
poproszę o nią maila wyślę w prywatnej wiad.
-
My dzisiaj też mieliśmy sajgon.
Rano pobudka karmienie może z pół godziny pospał, cyc, płacz, zapakowałam go do wózka, bo musiałam iść dowód zrobić nowy, marudził pospał z 40 min nawet chyba nie i ryk... ukrop straszny, pewnie dlatego, potem naleśniki robiłam z małym na rękach... trochę oglądaliśmy TV, poleżał, pojadł zasnął i śpi do teraz... też chciałabym go obudzić na kąpiel, bo później będzie marudzenie i płacz... -
-
Oj te upały są nieznośne. Oby szybko minęły. Marta od kilku dni ma ten sam tryb dnia. Budzi się ok 3-4 razy w ciągu nocy. Wstajemy kolo 8.poranna higiena, ja robie śniadanie a mała z tatusiem. Potem próbuje zasnąć. Zasypia na jakąś godzinę ok 10-11. Potem czuwa i zasypia ok 13-14 i tak śpi do ok 17. Potem sobie gadamy, ona ogląda wszystko wokół. Jest bardzo ciekawa świata.oczy ma wielkie jak spodki
no i ok 19.30 kąpiel, cyc i spanie. Właśnie mała usunęła. Zobaczymy na jak długo i czy faktycznie wyrobila sobie swój tryb.
małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Dziewczyny ja mam chyba Język niemowląt w pdf. Tylko mieliśmy laptopa w serwisie oproznionego i pliki przeniosłem na dysk przenośny. Jak znajdę to wyślę. Podajcie maile te które chcą
Z gory dziekimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wlasnie poczytalam o skokach rozwojowych no i tak sie zastanawiam czy u Julki sie nie zaczelo
Piąty tydzień
Dziecko uważniej słucha i patrzy, staje się jakby bardziej „obudzone”. Jego zmysły są wrażliwsze niż wcześniej. Niemowlę zaczyna widzieć, czuć zapachy i smaki, co może być dla niego niezrozumiałe i przerażające, dlatego często płacze. Maluch poznaje dotyk mamy. Uśmiecha się po raz pierwszy lub częściej niż przedtem. Może po raz pierwszy płakać prawdziwymi łzami. Układ pokarmowy zaczyna funkcjonować sprawniej – dziecku rzadziej się odbija i ulewa po karmieniu.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Ja nie wiedziałam, że to jest tak harcorowo. Wiadomo wstawanie w nocy, karmienie co chwila, przebieranie itd ale jakoś nie spodziewałam się takich problemów z usypianiem, z gazami, kolkami, kupami... Są momenty, że ja wymiękam, a potem też mam wyrzuty sumienia, jak w ogóle mogę tak myśleć.
Pulpecja, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ofka niestety moja mamuska nie skseruje tej ksiazki, ma za duzy zapierdziel i nie ma czasu stac przy ksero, ale poszukaj uzywki na olx, bo tego bylo w trzy dupy za grosze
-
niecierpliwa wrote:KasiaeN oj jak zazdroszcze tego trybu, bo ja nigdy nie mam pojecia co przyniesie dzien
Kochana to dopiero kilka dni. Może się jej odwidziecale liczę na to ze powoli wszystko się stabilizuje. Tez jest marudnia. Do południa jak stara się zasnąć a nie może to ryczy.no ale mniej więcej wiem czego się spodziewać. Przyjdzie pora i na Julke. Może Jak te upaly mina bedzue Spokojniejsza.
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:To chyba też wypróbuję tą pozycję.
AgaSad witaj w klubie. Ja właśnie zaliczyłam załamkę i się poryczałam jak głupia, Lily zasypia tylko na rękach noszona i bujana, po odłożeniu do łóżeczka ryk i tak w kółko.
Wczoraj pół dnia była moja mama, więc nosiła małego. Dzisiaj przypadło to głównie mi. Mąż pojechał nawet kupić chustę, żeby móc coś zrobić (chociaż ja nawet rozładowuję zmywarkę i nastawiam pranie z dzieckiem pod ręką), tylko co z tego, jak nie potrafimy jej zawiązać, a we Wrocławiu ciężko znaleźć kogoś od ręki kto pokaże...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:54
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
[email protected] z góry dziękimałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Wczoraj pół dnia była moja mama, więc nosiła małego. Dzisiaj przypadło to głównie mi. Mąż pojechał nawet kupić chustę, żeby móc coś zrobić (chociaż ja nawet rozładowuję zmywarkę i nastawiam pranie z dzieckiem pod ręką), tylko co z tego, jak nie potrafimy jej zawiązać, a we Wrocławiu ciężko znaleźć kogoś od ręki kto pokaże...
Tez myslalam o chuscie, ale cos czuje, ze to wiazanie by mnie przeroslo. Nie mam tez czasu latac na kursy, choc to by pewnie wiele ulatwilo. A moze na youtubie sa jakies filmy jak to wiazac, patrzylas moze?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
[email protected]
ja tez poprosze.
Widze ze 99% z nas ma dzis problem z dziecmiwydaje mi sie ze to pogoda. Boze zeby jutro bylo lepiej to w koncu pojde z mala na zakupy kupic jakies getry i pas ciazowy bo w taka pogode to z wozkiem nie da rady, a do CH z klima boje sie isc z malutka.
-
[email protected] z góry dziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 21:17