Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja nie wiedziałam, że to jest tak harcorowo. Wiadomo wstawanie w nocy, karmienie co chwila, przebieranie itd ale jakoś nie spodziewałam się takich problemów z usypianiem, z gazami, kolkami, kupami... Są momenty, że ja wymiękam, a potem też mam wyrzuty sumienia, jak w ogóle mogę tak myśleć.

Tak to caly dzien uspic jej nie moglam, a teraz probujemy ja obudzic na kapiel i cholera sie nie da, spi jak kamien juz 3h, zas do nocy bedziemy z nia urzedowac.

Ja po podczytywaniu czerwcowek bylam tego swiadoma, bo 80% mialo roznorodne problemy. Wczesniej tez mialam inne wyobrazenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:03

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauwazylam ze mloda ma alergie na kolyske i lozeczko, chyba brak jej przestrzeni. Za to jak rozloze pieluche na kanapie i ją położę, najlepiej na brzuchu to spi jak susel. Oprocz tego w wozku na spacerku tez lubi, pod warunkiem ze nie jest jej gorąco.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja dzisiaj kupilam mojej gin czekoladki w drewnianym pudelku z grawerem dziekujemy Ewa, Krzysztof i Iwo. Recznie robione, na choccolissimo. Ale drogie cholera 187 zl z przesylka. Ale sa tez tansze np. Mozna na pudelku dac zdjecie malego, chyba z 30 zl...moze cos takiego?
    super pomysł
    dzięki

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dziś tragedia. Do 16 co chwila na cycu. Pojechalysmy z mama do galerii bo szuka sukienki na mój ślub. Z dwoma córkami to cała wycieczka:) zmierzylam w Smyku sukienkę na ślub dla Pauli. Cudna wiec kupimy :) dla Laury taka samą kupili juz znajomi P z pracy - pytali od dwóch tygodni co kupić a ja mówię że mam wszystko po starszej. :) teraz cycamy i do spania :)

małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny ja mam chyba Język niemowląt w pdf. Tylko mieliśmy laptopa w serwisie oproznionego i pliki przeniosłem na dysk przenośny. Jak znajdę to wyślę. Podajcie maile te które chcą ;)
    zaciekawiła mnie ta książka :D poproszę o nią maila wyślę w prywatnej wiad.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też mieliśmy sajgon.

Rano pobudka karmienie może z pół godziny pospał, cyc, płacz, zapakowałam go do wózka, bo musiałam iść dowód zrobić nowy, marudził pospał z 40 min nawet chyba nie i ryk... ukrop straszny, pewnie dlatego, potem naleśniki robiłam z małym na rękach... trochę oglądaliśmy TV, poleżał, pojadł zasnął i śpi do teraz... też chciałabym go obudzić na kąpiel, bo później będzie marudzenie i płacz...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected] ja tez poprosze :) pewnie sie przyda :)

74diqps6a69lyc94.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te upały są nieznośne. Oby szybko minęły. Marta od kilku dni ma ten sam tryb dnia. Budzi się ok 3-4 razy w ciągu nocy. Wstajemy kolo 8.poranna higiena, ja robie śniadanie a mała z tatusiem. Potem próbuje zasnąć. Zasypia na jakąś godzinę ok 10-11. Potem czuwa i zasypia ok 13-14 i tak śpi do ok 17. Potem sobie gadamy, ona ogląda wszystko wokół. Jest bardzo ciekawa świata.oczy ma wielkie jak spodki ;) no i ok 19.30 kąpiel, cyc i spanie. Właśnie mała usunęła. Zobaczymy na jak długo i czy faktycznie wyrobila sobie swój tryb.

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN oj jak zazdroszcze tego trybu, bo ja nigdy nie mam pojecia co przyniesie dzien

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny ja mam chyba Język niemowląt w pdf. Tylko mieliśmy laptopa w serwisie oproznionego i pliki przeniosłem na dysk przenośny. Jak znajdę to wyślę. Podajcie maile te które chcą ;)
    [email protected]

Z gory dzieki

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie poczytalam o skokach rozwojowych no i tak sie zastanawiam czy u Julki sie nie zaczelo

Piąty tydzień
    Dziecko uważniej słucha i patrzy, staje się jakby bardziej „obudzone”. Jego zmysły są wrażliwsze niż wcześniej. Niemowlę zaczyna widzieć, czuć zapachy i smaki, co może być dla niego niezrozumiałe i przerażające, dlatego często płacze. Maluch poznaje dotyk mamy. Uśmiecha się po raz pierwszy lub częściej niż przedtem. Może po raz pierwszy płakać prawdziwymi łzami. Układ pokarmowy zaczyna funkcjonować sprawniej – dziecku rzadziej się odbija i ulewa po karmieniu.

• Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    super pomysł
    dzięki
    Nie ma sprawy, ja bardzo czesto korzystam z tego sklepu. Na czekoladowy motor wyrwalam meza:)))dostal na imieniny a trzy tygodnie pozniej sie oswiadczyl.

małaMyszka, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja nie wiedziałam, że to jest tak harcorowo. Wiadomo wstawanie w nocy, karmienie co chwila, przebieranie itd ale jakoś nie spodziewałam się takich problemów z usypianiem, z gazami, kolkami, kupami... Są momenty, że ja wymiękam, a potem też mam wyrzuty sumienia, jak w ogóle mogę tak myśleć.
    Ja mam tak ze z kazdym dniem mowie sobie dalam rade, wiec zeby nie bylo gorzej. W ksiazce z glebi kontinuum przeczytalam ze trudno nam wyjsc ze strefy komfortu i u mnie sie to sprawdza. Nie lubie sie poswiecac, lubie sie rozpieszczac, rozgrzeszac i usprawiedliwiac. Dlatego ciezko mi bylobzdrecydowac sie na dziecko...

Pulpecja, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ofka niestety moja mamuska nie skseruje tej ksiazki, ma za duzy zapierdziel i nie ma czasu stac przy ksero, ale poszukaj uzywki na olx, bo tego bylo w trzy dupy za grosze
    Mimo to dziekuje za checi.

tb73i09k881y3sjt.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    KasiaeN oj jak zazdroszcze tego trybu, bo ja nigdy nie mam pojecia co przyniesie dzien

Kochana to dopiero kilka dni. Może się jej odwidziec ;) ale liczę na to ze powoli wszystko się stabilizuje. Tez jest marudnia. Do południa jak stara się zasnąć a nie może to ryczy.no ale mniej więcej wiem czego się spodziewać. Przyjdzie pora i na Julke. Może Jak te upaly mina bedzue Spokojniejsza.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    To chyba też wypróbuję tą pozycję.

AgaSad witaj w klubie. Ja właśnie zaliczyłam załamkę i się poryczałam jak głupia, Lily zasypia tylko na rękach noszona i bujana, po odłożeniu do łóżeczka ryk i tak w kółko.

Wczoraj pół dnia była moja mama, więc nosiła małego. Dzisiaj przypadło to głównie mi. Mąż pojechał nawet kupić chustę, żeby móc coś zrobić (chociaż ja nawet rozładowuję zmywarkę i nastawiam pranie z dzieckiem pod ręką), tylko co z tego, jak nie potrafimy jej zawiązać, a we Wrocławiu ciężko znaleźć kogoś od ręki kto pokaże...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:54

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:

[email protected] z góry dzięki :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wczoraj pół dnia była moja mama, więc nosiła małego. Dzisiaj przypadło to głównie mi. Mąż pojechał nawet kupić chustę, żeby móc coś zrobić (chociaż ja nawet rozładowuję zmywarkę i nastawiam pranie z dzieckiem pod ręką), tylko co z tego, jak nie potrafimy jej zawiązać, a we Wrocławiu ciężko znaleźć kogoś od ręki kto pokaże...

Tez myslalam o chuscie, ale cos czuje, ze to wiazanie by mnie przeroslo. Nie mam tez czasu latac na kursy, choc to by pewnie wiele ulatwilo. A moze na youtubie sa jakies filmy jak to wiazac, patrzylas moze?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected] :) ja tez poprosze.

Widze ze 99% z nas ma dzis problem z dziecmi :/ wydaje mi sie ze to pogoda. Boze zeby jutro bylo lepiej to w koncu pojde z mala na zakupy kupic jakies getry i pas ciazowy bo w taka pogode to z wozkiem nie da rady, a do CH z klima boje sie isc z malutka.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    To jak coś poproszę i ja :-) [email protected] z góry dziękuję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 21:17

bzkxskf.png
‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ