X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nasze dzieciaki powinny na tym etapie przybierac min 25g/24h
    Moze wagi były inne? Bo skoro nie płacze to głodna nie jest.

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z racji tego ze moja corka najlepiej czuje sie na rękach, rowniez na spacerach... niose ja i pcham wózek, tak ostatnio kończą sie nasze spacery, postanowiłam kupic nosidlo ergonomiczne, chusta za dluga, za duzo tego motania jak dla mnie, wiec przeszukal net i popytalam wsrod znajomych i wybraliśmy dwa, dzis zamowie ale musze sie ostatecznie zdecydowac, jakbyscie chcialy to wrzuce linki, dajcie znac to wieczorem odpale laptopa.

Acha gdybyscie mogly podeslac pdf Języka niemowląt to bede wdzieczna: [email protected]

km5se6ydvkshe5ag.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc2e8226fab5.jpg

Dziewczyny to sa potówki czy uczuleniowe z dnia na dzień ma tego więcej a nie przegrzewam go. Ma cala buzke i szyjkę ale na policzkach jedno obok drugiego.

Hmm a może trądzik niemowlęcy? Nasz bratanek miał na policzkach niedawno...

Dziewczyny dobrze że jest to forum - jednak niemowlaki nie są skomplilowane:p u nas też brzuszek pobolewa, Ala się pręży co chwila i w związku z tym usypia tylko na chwilkę... Ale jak już robi kupki to trzy pod rząd:) dobrze, że to mija bo szkoda tych naszych szkrabow...
    Nie myślałam że mając dzidziusia nie znajdę czasu zetrzeć kurzu z mebli :p

Zetka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Hej;)
    Gratuluję nowym Mamom :)!!
    Czasu brak wiec nie jestem z Wami codziennie :/
    Staś rośnie jak na drożdżach urodził się z wagą 2500 teraz waży 4500:). Kawał chłopa :)!
    Wczoraj miał szczepienie, 5w1 ma darmowe i pneumokoki tez wiec idziemy tym trybem. Wieczorem i w nocy gorączkowal ale czopek szybko zbil temperaturę.
    Nie poddałam się i ciągle podaje mu swój pokarm tyle ile zdołam odciągnąć.
    Planuje tak działać dopóki coś z tych cyckow jeszcze leci. Udaje mi się w ciągu doby odciagnac około 150 ml...czyli na jedno karmienie i troszkę. Ale walczę :)!
    Kolki są dalej ale nie tak intensywne jak dawniej. Podaje sab simplex.
    Staram się trzymać rytm dnia ale bywa różnie...czasem Młody potrafi krzyczeć pół dnia wiec wszystko kręci się wokół niego..komu ja to mówię; )!
    Niestety ciągle oboje mamy anemię:/...wyniki morfo Staszka okropne ale dostał nowy lek wiec musi by ok.
    Mocz spoko mimo powiększony miedniczek...robimy usg raz w miesiącu żeby obserwować.
    Kupę mamy raz bądź dwa dziennie...cały pampers. MM tak działa.
    Młody to kopia Taty:)!
    Tyle u nas:)
    Sciskamy!
    Moj tez ma miedniczke powiekszona.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, nie ma za co. :-) To była porada od Pani neonatolog. Ale ja w związku właśnie z tym miałam dziś załamkę... poryczałam się jak głupia i nie mogłam się opanować. Zadzwoniła dzisiaj do mnie znajoma, która ma 8 miesięczne dziecko i właśnie jej powiedziałam, że my teraz nie podnosimy Huberta po jedzeniu do odbicia, tylko odkładamy na boczek, bo wtedy nie ulewa - a ona zaczęła się wydzierać na mnie, że ja chce doprowadzić dziecko do śmierci łóżeczkowej chyba, że jak tak można robić, że przecież ona odbijała po każdym karmieniu i jeszcze jej dziecko chlustało... Zaznaczę, że karmiła mm, o 24.00 karmił mąż a ona wstawała raz - o 5 rano... Ja w nocy jakbym miała poza wszystkimi karmieniami i zmianami pieluchy czekać jeszcze za każdym razem na odbicie to bym już w ogóle nie spała - zwłaszcza, że mój Mały nie zawsze odbija... a ulewał jak go podnosiłam, teraz nie ulewa... No ale jakoś tak mnie rozdrażniła tą gadką, że nie mogłam płaczu opanować. Dodatkowo wcześniej powiedziałam jej, że dzisiaj w nocy zanim się obudziłam do Huberta, to minęła solidna chwila, bo jak zaczął płakać to nie miałam siły głowy podnieść i nie wiedziałam co się dzieje i kilka minut popłakał - na co ona, że 2 minuty to ona rozumie, ale przecież nie można pozwolić na to, żeby dziecko w nocy kilka minut płakało... Ja pierdzielę, poczułam się strasznie, jakbym dziecku krzywdę robiła celowo. Nie będę więcej z nią gadać, bo dół mnie dopadł, zwłaszcza, że mam dzisiaj i tak cięzki dzień.
    Nosz, co za znajoma... Ma jedno dziecko i wydaje się jej ze Rozumy pozjadala
    Ja Rozumiem dobra rade, rozumiem Opowiedzieć o swoich doświadczeniach ale nie w taki sposób. Agata nie przejmuj się. Słuchaj - każde dziecko jest inne i co Działa u jednego nie działa u drugiego. Uwierz. Moja pierwsza córka ulewał do 8 miesiąca i to Dużo i praktycznie po każdym Jedzeniu,. Mimo że ja odbijalismy. Druga teraz prawie w ogóle nie ulewa. Odbijam ja. Ale zadko odbija. I ja tak samo jak Ty robie. Karmie Bardziej pionowo. Odbijam
    Ale w nocy jak karmie i po 5 min nie odbije to odkładamy. Nic się nie Dzieje. Co najwyżej troszkę pocieknie jej na poduszkę. Ze starszą miałam tylko jedna sytuacje ze zaczęła się krztusic w nocy. Mimo że spałam to w sek byłam na nogach. To odruch matki mimo że śpi to czuwa :) co do wstawania to tez nieraz nie mam siły. I co? Czy coś się Dzieje ze dziecko chwile poplacze? Nic. A skoro płacze to uwierz ze skoro ma siłę to jest w porządku
    Co najwyżej ma mokro albo głodne. Jak Poczeka to nic mu się nie stanie.. Najwyżej męża obudzi i Będzie Burczal :)

Zetka, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Dziewczyny ja z racji tego ze moja corka najlepiej czuje sie na rękach, rowniez na spacerach... niose ja i pcham wózek, tak ostatnio kończą sie nasze spacery, postanowiłam kupic nosidlo ergonomiczne, chusta za dluga, za duzo tego motania jak dla mnie, wiec przeszukal net i popytalam wsrod znajomych i wybraliśmy dwa, dzis zamowie ale musze sie ostatecznie zdecydowac, jakbyscie chcialy to wrzuce linki, dajcie znac to wieczorem odpale laptopa.

Acha gdybyscie mogly podeslac pdf Języka niemowląt to bede wdzieczna: [email protected]

Wysłałam.

Mogłabyś wrzucić linki?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuski

u mnie wczorjaszy dzien hardcore - od 14 do 21 mala nie spala, marudziła, tylko noszenie na ramieniu ja uspokajało i to na chwilę, ciagle marudziła, popłakiwała....wieczorem juz byłam tak padnieta, ze płakałam razem z nią z bezradnosci...:-(
    zasneła po kapieli okupionej wielkim wyciem i cycu i spała od 21 do 3 rano.
    dzis za to zupełnie odwrotnie: je i spi po 2, 3 godziny. jak nie moje dziecko ;-)
    ja zaczytuję sie w "jezyku niemowlat" i pochłania mnie ta ksiazka całkowicie.
    moim marzeniem jest, by mala zasypiała nie przy cycu ani na ramieniu, tylko sama po odłozeniu w łóżeczku....

poza tym moja waga od 5 dni stoi w miejscu :-/ brzuszek został i to całkiem spory i sie zastanawiam czy to tłuszcz czy macica sie jeszcze nie obkurczyła - jak jest u was? ja jeszcze plamię...

w ogóle jak córka mi zrobila na spacerze zdjecie i sie na nim zobaczyłam, to załamka...wygladam jak pasztet, buła i pączek w jednym :-( a tak liczyłam ze przy karmieniu piersia bede chudnąc, niestety po 2 tyg chudniecie sie zatrzymało...:-/

poza tym weekend spedzam sama z Klarą, bo maz z Julcia jada na wesele do kuzyna (godz.drogi). w tyg w zasadzie tez jestem sama, maz ma popoludniowe zmiany, ale nawet rano go nie było, bo ciagle jakies zakupy, załatwianie spraw itp itd.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wsciekla sama na siebie, az poplakalam sie z bezradnosci. Jestesmy u rodzicow i nigdy nie mialam tu problemu z karmieniem na lezaco, a dzis jakis dramat. Mala sie wscieka, tak jakby jej pozycja nie pasowala, ja juz na glowie stawalam zeby zassala, a ona co chwile puszcza i sie wscieka w tej zlosci az zaczelam do niej przeklinac az moja mama zabrala ja na dol, a ja nie wiem jak to bedzie w nocy

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam prysznic po całym dniu... Mąż wrócił z pracy, zagniótł ciasto na pizzę, zrobił sos pomidorowy, ja ubrałam Hubcia i mąż poszedł z nim na spacer... uff - w końcu trochę poskładałam pranie i może chwilę posiedzę w spokoju. Dziś się czuję jak po wojnie, nie wiem co mi jest, ale jestem kompletnie nie do życia, bolą mnie plecy, jestem na maksa niewyspana, nie wiem co będzie w nocy :/
    Dałam Hubertowi jeszcze raz smoczka i tym razem załapał i trochę possał, może jeszcze zaakceptuje smoka i tym samym moje sutki trochę odpoczną.
    Z sukcesów - wczoraj nie mieliśmy histerii przy kąpieli, nalaliśmy więcej wody i trochę cieplejszej a do tego otuliłam go pieluszką na czas kąpania i nawet nie zapłakał - co więcej, myślę, że mu się podobało.

Amberla - masz rację - każde dziecko jest inne. Jej akurat miało refluks i chodziła z nią dużo do lekarzy, poza tym urodzone w zamartwicy z 2 pkt Apgar i ona mnie nakręcała dzisiaj, że ja powinnam też stosować monitor oddechu, bo ona sobie bez tego nie wyobraża. Kurcze, ale ja nie chce tego kupować, bo nie chcę się nakręcać aż do tego stopnia:/ I teraz sama nie wiem czy dobrze robię.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, wczoraj polozna wazyla mala i bylo 4040 g, dzisiaj ta sama polozna na tej samej wadze, zwazyla znowu i bylo 4120g, w jeden dzien 80 g?

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa,zetka - jakie wy macie płaskie brzuchy! zobaczcie na mój :-( :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9a5931bc7a7.jpg
    jestem załamana...czy on jeszcze spadnie czy nie ma na co liczyc????wygladam jak w ciaży:-(:-(:-(

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, spokojnie, jeszcze macica się nie obkurczyła, połóg trwa 6-8tyg więc daj sobie czas. Moja też jeszcze nie obkurczona do końca.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    7.10 - 7.45 cyc
    8.40 - 8.55 cyc
    9.00- 9.30 drzemka
    9.40 cyc
    Noz ja pierdziele ilez mozna jesc??? Na rozne sposoby probowalam ja zabawic, a ona nawet moj nos zaczela ssac i jak tu nie dac cycka?? Powiedzcie prosze, ze to sie kiedys zmieni, kiedys mam na mysli na dniach. Nawet nie mam czasu nas spakowac na weekend do rodzicow, bo jak zasnela to zdazylam posciel zmienic i pralke wlaczyc
    U nas to samo cyc cyc i cyc ;)
    i przy cycu zasypianie a na koniec ulewanie....
    Czy wasze dzieci też ulewają??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy ciocie :)
    Jestem Dominiczek :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6bc38d016dc.jpg

niecierpliwa, Aska87, AgaSad, Paula_071, jasmine89, magda sz, Zetka, apaczka, jesslin87, Katarka, zabka11, maaadzik1207, mamasia, Maniuś, Hermiona, lys, Migotkaa, Weridiana, ainer85, Martucha86, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla i Witaminka doczekałyście się :)
    Gratulacje! :)

Witam dziewczyny!
    Nie mam zbyt dużo czasu, poznajemy się nawzajem :)
    Karmimy cycem, laktacja przez 2 ostatnie dni się wzmożyła, piję herbatke na laktację z Hippa :)
    Dominiś ciągle dopomina się o cyca i z cycem zasypia, a jak już zaśnie to trzyma cyca rączkami ;)
    Zaczął ulewać no bo pije łapczywie i dużo :)
    Czy wasze dzieci też ulewają??

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:

magd to ja proszę linki bo mój też tylko rączki i rączki i nic w domu zrobić nie mogę, chusta też mnie trochę przerasta..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój właśnie w ogóle nie ulewa ... w szpitalu się mu tylko raz zdarzyło... odbijać też nie odbijam tzn potrzymam go pionowo itp ale bardzo rzadko się zdarza żeby się odbiło

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    kurcze, wczoraj polozna wazyla mala i bylo 4040 g, dzisiaj ta sama polozna na tej samej wadze, zwazyla znowu i bylo 4120g, w jeden dzien 80 g?

to zależy czy był ważony po jedzeniu czy nie. Jak byłam u pediatry na wizycie (akurat 3h nie karmiłam) to zważyła go przed i po karmieniu i było 100 g na plus.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka ja po cycu też nie odbijam, położna mówiła że nie trzeba po cycu do odbijania brać

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też przestałam odbijać bo udawało nam się od wielkiego dzwona..

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ