SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, obydwa razy wazyla dobra godzine po jedzeniu i przed kazym wazenie byla wielka kupa:p
Laura witamy spowrotem, masz slicznego malucha:)!
zabka ja mam brzuch jak Twoj, jesli nie gorszy - wiec sie nie przejmuj:*Laura, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dominiś jest grzeczny, po jedzeniu śpi.
Czasem otworzy oczka na pare minut i cyc i spanie na nowo.
Nie lubi przebierania a w szczególności wycierania pupy
Wtedy płacze bardzo donośnie.
Cycem ładnie karmimy chciałabym jeszcze tylko żeby nie ulewał i byłoby pięknie.Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:kurcze, wczoraj polozna wazyla mala i bylo 4040 g, dzisiaj ta sama polozna na tej samej wadze, zwazyla znowu i bylo 4120g, w jeden dzien 80 g?
To normalne. Kupki jedzenie itp. U mnie też czasami tak pokazuje, dlatego nie powinno się ważyć codziennie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Żabko nie przejmuj się, spadnie jeszcze.
Wolałabym mieć większy brzuszek ale równy pod i nad blizna, naprawdę
Mój czasami uleje, zdarzyło się kilka razy. Staramy się odbijać ale nie zawsze da rade.
Laura, śliczny Dominis.
Witaminko,gratulacje!
Niecierpliwa, mam nadzieję że dacie rade i uda się nakarmić.
Jakie to wszystko jest dziwne, wystarczy jeden bodziec, zmiana miejsca, cokolwiek i dzieciaczki się inaczej zachowują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 19:55
Laura, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zabka z kazdym dniem bedzie mniejszy, moj maleje ale ostatnio tempo zwolnilo...
Kupilam majtki z wysokim stanem lekko obciajace..
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4d392bf3030.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:25
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Aśka 87 zauważyłam w awatarku twojego maluszka, ale mamy podobne dzieci
faktycznie
tylko u nas niestety troche rude włoski się pojawiły hehe ale może jeszcze się zmieniąLaura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja odbijam przy karmieniu bo mała się tego domaga -płacz i histeria przy cycu, beknie jak stary dziad i je dalej
sporadycznie ulewa. Dzisiaj waga pokazała nam równe 4 kg czyli + 700g w 2 tygodnie
Kupki od kilku dni robi rzadziej niż wcześniej za to sikanie jest przy każdej zmianie pieluchy i do tego trzeba zachować czujność bo z reguły odbywa się to już po zdjęciu pampersa.
Weridiana, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:faktycznie
tylko u nas niestety troche rude włoski się pojawiły hehe ale może jeszcze się zmienią
za to oczka ma moje dużemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Gratuluję nowym mamusiom...
Wszystkie już się wypakowały?
Ile ml mleka powinien zjadać taki trzy tygodniowy maluszek? Kupiłam laktator i chcę zacząć troszkę z butli dawać, bo jak wrócę do szkoły to coś trzeba będzie zostawić...Izuu, magda sz lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Gratuluję nowym mamusiom...
Wszystkie już się wypakowały?
Ile ml mleka powinien zjadać taki trzy tygodniowy maluszek? Kupiłam laktator i chcę zacząć troszkę z butli dawać, bo jak wrócę do szkoły to coś trzeba będzie zostawić...
Ja srednio przygotowuje odciagnieta porcje 110-120 ml. Czasem wypije calosc na raz, czasem 60 i ma dosc, wiec roznie to bywamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pola nie ulewa a cyc jest tylko do jedzenia i ja wlasnie chce ją troche zmusic do jedzenia ale sie nie da..ona jje wtedy kiedy jest glodna i juz, jak ja wybudzam na cyca to wezmie do buźki i wypluwa i zaciska usteczka..
No i jak ją zmusic?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A to moja małpia córeczka:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fafb7890ff8f.jpg
Przy okazji widać mój brzuszek (po porodzie naturalnym). Dużo już zmalał, ale jeszcze jest.
My jeszcze jesteśmy w domu w komplecie (M. na urlopie ojcowskim) i we dwójkę to się da jakoś ogarnąć, chociaż mała najbardziej lubi ssać pierś, a wszystko inne traktuje jak zgniły kompromis. Uspokaja ją trochę chwyt przez ramię (nie wiem, jak to się nazywa, ale wisi przez ramię taty jak worek, główka i łapki na jego plecach). Lubi też bujanie na piłce (góra - dół), czego też ja nie mogę robić, bo ledwo siedzę. No i dwa spacery zaliczone, w chuście śpi cały czas jak suseł albo cicho mruczy. M. nauczył się dość wprawnie wiązać chustę, próbował kilka razy na misiu jeszcze jak byłam w ciąży, a teraz z małą zajmuje mu to moment. Trudniejsze okazuje się być zamontowanie fotelika w samochodzieAha, i Miła zdecydowanie woli hamaczek, jaki mamy w salonie od łóżeczka/kołyski. W hamaczku dość długo śpi przy normalnych odgłosach życia.
Szkoda mi trochę M., bo bardzo się stara, ale jest mu przykro, że nic małej nie zastąpi piersi (mojej) i mnie poznaje węchem i się szybko uspokaja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:02
apaczka, lys, magda sz, jesslin87, Laura, Paula_071, Weridiana, Maniuś, niecierpliwa, Martucha86, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Zetka dziękuję za przesłanie!!
linki do nosideł:
http://naturalnamama.pl/p1102,nosidlo-miekkie-storchenwiege-babycarrier-2015-turkis-dostawa-gratis.html
http://www.tublu.pl/chusty-i-nosidelka-dla-dzieci/nosidelka/bondolino/nosidelko-ergonomiczne-bondolino-popelina-schwarz-stern-slim-fit.html
wrzuciłam Wam linki tych nad którymi ja myślę, ale na tych stronach jet pełno jeszcze innych.
U mnie tez dziś ciężki dzień.. nie miałam czasu nawet złozyć tego zamówieniamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Co do spania w łóżeczku, to przez 3 noce w szpitalu spałam z nią w swoim łóżku, a teraz w domu cierpię, kiedy ją widzę samą w łóżeczku, a my mamy tak ciepło i miło w naszym łóżku... Kurde, nie poznaję siebie, zawsze uważałam, że dziecko ma być w łóżeczku, najlepiej w innym pokoju. Te hormony działają jak jakieś dragi. Dlatego nie mam problemu, żeby w dzień się z nią wylegiwać do woli. Boję się, że się przyzwyczai i trudno będzie przestać, jak będzie potrzeba (np. koniec urlopu ojcowskiego i będę musiała sama zrobić obiad), a z drugiej strony z psychologicznego punktu widzenia ważniejsze na tym etapie wydaje mi się gratyfikowanie potrzeb dziecka, ono jeszcze nie rozumie tresury, a przewaga dobrych doświadczeń z początkowych okresów życia (1 rok) to podstawa dla późniejszego zdrowia psychicznego. M. mówi, że się ze mnie zrobiła mamusia. No, zrobiła się.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witajcie ciocie
pierwszo gratulacje da wszystkich nowych Mam
My już mamy dziś miesiąc jak ten czas leci
Teraz już jesteśmy do Siebie przyzwyczajeni i teraz pójdzie wszystko łatwiej
pozdrawiamyLaura, jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Izuu wrote:Witajcie dziewczyny
Cały miesiąc wyjęty z życia
Mam do Was pytanie. Co robicie by dzidzia chciała spać w łóżeczku? Mój Młody nie chce, cały czas obok mamusi.
Pozdrawiam ciocie z forumWeridiana, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość