X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy smoka z avent ale moj tylko jednej chce ssać s tych nowych nie:/ i ta sama firma.
    Moj tez ma czuprynkę :)

Gratulacje dla nowej mamusi:)

My się karmimy co 2-3 godz i maly ulewa:( nawet po czasie na km:( nie wiem od czego a śmierdzi potem jakby wymiotował :/

A co do smoka to u was tez tak jest ze zasypia z nim a jak wypadnie to ryk? Potrafię chodzić i co chwila wsadzać mu go od nowa :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur ma non stop czkawki ze 3 dziennie co najmniej wlasnie rano po jedzeniu dostal czkawki ze az zwymiotowal bo na ulanie bylo tego za duzo no i smierdzialo
    Wlasnie od godziny spi maluszek a ja zdążyłam zjesc sniadanie i poprasowac ufff. Od poniedziałku będę sama mąż wraca do pracy smutno mi i nie wiem jak sobie poradzę

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bez smoka ani rusz.Mamy dr Browna i Nuka.Smok wszędzie do spania też A wypluwa sam jak zasnie.
    Dziewczyny czy Wasze dzieci są też cieplolubne???mój jak nie jest ubrany na cebulę albo zapakowany w koc po uszy to nie usnie.Teraz np mną body krótki rękaw i na to dresik przykryty kocem zasnął bo rączki i nóżki wiecznie zimne. Nawet wypieków nie ma że mu za gorąco.To normalne??

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka mi sie wydaje ze to zalezy od dziecka.moja naprzyklad wiecznie zimna, w nocy sie rozkopie, moze byc zalana po pas i mokra a spi jej sie wysmienicie. no i przewaznie jest ubrana w body na krotki i pajacyk a do tego cienki kocyk, bo u nas jednak jest przewaznie nie wiecej jak 20 stopni

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba ze smoka nic nie będzie, chociaż upatrywałam w tym nadzieję ulżenia sobie. Nawet buzi nie otwiera jak podstawiłam tego smoczka, a minę ma taką, że właściwie jest gotowy do zrzygania się :-P Więc chyba dalej będę niezastąpiona dzień i noc. :/ Mój nie jest zbyt ciepłolubny, Teraz leży w pajacyku średniej grubości, przykryty kocykiem ale tylko do połowy i kocyk cienki.

Zastanawiam się, czym przykrywać jak będzie chłodniej? Bo kocyki mam tylko cienkie, a śpiworek 56 jest jeszcze za duży na niego, podobnie jak większość ubrań w tym rozmiarze ;-) W poniedziałek Hubert ważył 3200, ciekawe ile ma teraz :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez cieplolubna, byly upaly a ona tylko owinieta w rozku spala

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój na odwrót :) nie znosi być ciepło ubrany :) najlepiej samo body bez przykrycia, nawet otulaczek potrafi z siebie skopac

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam z tesciowa, powiedzialam ze mloda nonstop wisi na cycku i jvz mam diagnoze postawiona - mam malo wartosciowe mleko i na tym malowartosciowym mleku 1300g przybrala w niecaly miesiac

Weridiana, apaczka, Agaata, mamasia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tesciowym nic juz nie mowie bo co chwile nas do lekarza wysylaja.. najpierw z oczami , pozniej cos niby wypatrzyli na raczce , potem szczepionka , ulewanie - na sile szukaja jej chorob a ja czuje sie jak wyrodna matka ;-)

Zoska na brzuchu zasnela w koncu , ale taka marudna byla dzis ze chocby na glowie zasnela to nie ruszylabym jej - potrzebuje przerwy ;-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Rozmawialam z tesciowa, powiedzialam ze mloda nonstop wisi na cycku i jvz mam diagnoze postawiona - mam malo wartosciowe mleko i na tym malowartosciowym mleku 1300g przybrala w niecaly miesiac

Ja haha :)

Moja teściowa dziś przychodzi, ciekawe z czym mnie wnerwi tym razem.

My mamy smoka MAM ale póki co wypluwa. Ale pamiętam ze starszy tez długo się do smoka przyzwyczajal.
    Tez non stop u mnie wisi na cycku.

My po kontroli bioderek i ciemiaczka, wszystko dobrze :)

Właśnie zwazylam Małego. Dziś 4 tyg od urodzenia. Waga 3900, a urodził się 3080 wiec nie jest źle.

Mój ciągle w bodziaku lub rampersie na krotki rekaw i kocyk skupuje.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla gratuluje :-)

Amberla butle moze chwyci jak bedzie głodna i ciebie nie bedzie w pobliżu, jak jestes to woli cycka :-)
    Moja tez nie lubi smoka ale jak Laura jej pilnowala a ja bylam w kuchni to skapitulowala i wziela smoka ;-)

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a238c9b7dcd.jpg

A tu zdjecie z serii wyglupy z mama, co zdarza sie bardzo rzadko bo ksiezna czesto jest w zlym nastroju ;)

Czy Wasze dzieciaczki czesto sie juz usmiechaja?? Bo Julce taki swiadomy usmiech zdarza sie raz, dwa razy dziennie, a tak to tylko przez sen

Maniuś, 0na88, lys, Weridiana, jesslin87, mamasia, Aga89, magda sz, Paula_071, apaczka, Martucha86, jasmine89, Laura, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Ha, nie ma to jak trafna diagnoza od osób, które nie mają pojęcia o tym, że coś takiego jak małowartościowe mleko nie istnieje :-P

niecierpliwa, magda sz, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska usmiecha sie glownie jak ja sen lapie - ale to sa nieswiadome usmiechy , wczoraj sie usmiechnela - ale czy to bylo swiadowe... ciezko powiedziec ;-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 7 05 SN przyszła na świat nasza córcia Łucja Aleksandra. 3800 i 10 pkt. Poród miał być wywoływane rano a zdecydowała się noc wcześniej. Bez znieczulenia, ale spodziewałam się czegoś jeszcze gorszego. Więcej napisze jak dojdę do siebie ☺

niecierpliwa, Weridiana, Aska87, jesslin87, 0na88, mamasia, magda sz, Ewa123, AgaSad, Paula_071, Zetka, Maniuś, apaczka, Martucha86, gosia.b, jasmine89, Laura, zabka11, Hermiona, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka super :-D Gratulacje !!!!!

Niecierpliwa fajny ten twoj pulpecik :-)
    Moja tez nie rozdaje usmiechow na prawo i lewo;-) robi smieszne minki , wpatruje sie w moja twarz jakby chciala zapamietac kazda zmarszczke ale usmiech to od czasu do czasu, a dzisiaj konczy 7 tyg y coz musze uzbroic sie e cierpliwosc (bo charakter ma po tacie jak widze ;-))

Jasmine no worries, bedziesz jeszcze plotla piekne warkoczyki :-)

niecierpliwa, jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka gratulacje :)

Zostal ktos oprocz mnie?

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla, Witaminka gratuluję!

My się witamy po ciężkiej nocy. Problem z kupą, prężenie się i płacz. Praktycznie nie spałam, bo uspokajała się tylko noszona. Teraz histerii ciąg dalszy. Nie drze się jedynie, gdy w buzi ma cyca. Moja kruszynka waży 4160, a mi już plecy wysiadają, a co będzie potem?

Lily śpi w body z krótkim bądź długim rękawem, przykryta cienkim kocykiem.
    Uśmiecha się dość często.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 14:14

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Witaminka gratulacje :)

Zostal ktos oprocz mnie?

Chyba tak , z tego co widze to jeszcze chcebycmama i zuzka ?

Juz niedlugo, a moze malenstwo zrobi ci niespodzianke i wyjdzie wczesniej jak u witaminki :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma dziś 5 tyg a jeszcze wcale się nie uśmiecha swiadomie,jedynie przez sen. Dla mamy póki co ma cała serie wykrzywionych w ryku min. Galgan jeden:/ jeszcze dobrze oczu nie otworzy a już wściekła. Ciężki żywot mnie czeka z ta moja córka coś czuję...

niecierpliwa, Weridiana, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
‹‹ 2042 2043 2044 2045 2046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ