X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czyścicie języki dzieciom? bo mi kazała pediatra wodą z rumiankiem przecierać.

Ale ostatnio mnie korci na zajaranie fajki......Dziwne bo przed ciążą elektronika od dwóch lat pufałam, a teraz normalnej mi się chce :/

małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na usg wybieramy się na ul. Łowiecka na NFZ

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Czesc cioteczki :)
    U nas w sumie dobrze...mamy lepsze i gorsze dnie i nocki ale dajemy rade poki co :)
    Ostatnio chyba pobolewa go brzuszek...ja pije ta herbatke z koperku,ale nie wiem czy nie podac tez Malemu...co doradzicie?

Pozdrawiamy <3 :)
    Na grupie kp pisza zeby nie podawac bo skutek moze byc odwrotny. Ja sie nie znam no i pisza ze najnowsze badania wskazuja ze kolki to nawet nie niedojrzaly uklad trawienny tylko lykanie powietrza z placzu a placz od nadmiaru bodcow. Zeby wierzac dzieci w hamaczkach i karmic w ciszy i bez tv....

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    a czyścicie języki dzieciom? bo mi kazała pediatra wodą z rumiankiem przecierać.

Ale ostatnio mnie korci na zajaranie fajki......Dziwne bo przed ciążą elektronika od dwóch lat pufałam, a teraz normalnej mi się chce :/
    Mi siora powiedziala ze przy kp nie czyscic bo to naturalna ochrona a przy mm tak

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:

Cztery lata nie pale ale nadal mam chcice

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    dobrze Ofka gadasz z tym karmieniem,a co do twojego znajomka z dupy nie wypowiem się, nie znam sie.

Szukałam leżaczka dla małej, a kupiłam spacerówkę. Ale cena była okazyjna i bardzo mi się spodobała. Gorzej, że leżaczka dalej nie mam :P

Wiecie co? doszłam do wniosku, że 2/3 ciuchów nawet nie zakładam Wiki. Bo albo nie sa rozpinane w kroku, albo rozpięcie jest tylko na jednej nogawce i nie chce jej tarmosić, i tak leżą nieużywane . Jeszcze trochę i się wkurzę ,spakuje je, bo tylko miejsce zajmują. Szkoda kasy tylko na nie było ;/
    Ja dzis spakowalam ciuchy 56 bo sa za male, tez 2\3 nietkniete

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z 2 godz spaceru - większość przespał, trochę popłakał ale bez syreny bo wszystkie ostatnie wyjścia kończyły się wyciem.. tak czytam jak piszecie o tym kryzysie laktacyjnym - może i ja tak mam skoro on tak często chce jeść, wczoraj co 40 min albo godzinę. Dziś już dużo lepiej.
    Ainer ja mam tak samo z ciuchami, w życiu tego wszystkiego nie założy. . Już zaczyna wyrastac z niektórych..no ale cóż przy drugim dziecku będę mądrzejsza

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie też mam pytanie do wrocławskich dziewczyn. Możecie polecić jakiegoś dobrego pediatre? Mam z córką problem, ciągle jest placzliwa, nie uśmiecha się jeszcze, w sumie ledwo się budzi i uderza w ryk, dodatkowo pp każdym jedzeniu ulewa, nawet potrafi zwracać godzinę po posiłku i w nocy steka i się męczy z gazami i kupa. Obstawiam, że problemy brzuszkowe są przyczyną jej ciągle złego samopoczucia, bo dziecku albo wiecznie coś podchodzi do gardła albo się męczy z gazami. Też bym na jej miejscu ryczala. A moja dr nie ma dla mnie rady. Jej zdaniem jest malutka i ma prawo płakać. Szkoda mi dziecka, chciałabym w końcu zobaczyć uśmiech zamiast nieszczęśliwej miny..

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was uzywa espumisan na kolki u dzieciaczka?
    Kupilam dzisiaj izastanawiam sie ile jej tego podac..
    Dziala?
    Co sie dzieje z chcebycmama ? Nie widze jej ostatnio tutaj..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny, które mają kryzys i depresje... słuchajcie ja też byłam o krok od dawania mleka modyfikowanego. Dałam Uwaga - 2 razy. I to po karmieniu w sensie po wymeczeniu moich cycków. Zjadła ok 30 ml. I to po dużych walkach bo w ogole nie chce jeść butlą! Boje się co będzie na ślubie ;(

Ale powiem wam, ze nie złamałam się oprócz tych dwóch razy. I teraz dziecko najada się, śpi w nocy i w dzień też. Ja zgadzam się z Ofką. Nie ma to jak pokarm matki. Broń boże nie jestem też z sekty KP. Ale jeśli mogę dać dziecku od siebie jedną dobrą rzecz to nie odmówię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 16:33

• Ofka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ale dziewczyny, które mają kryzys i depresje... słuchajcie ja też byłam o krok od dawania mleka modyfikowanego. Dałam Uwaga - 2 razy. I to po karmieniu w sensie po wymeczeniu moich cycków. Zjadła ok 30 ml. I to po dużych walkach bo w ogole nie chce jeść butlą! Boje się co będzie na ślubie ;(

Ale powiem wam, ze nie złamałam się oprócz tych dwóch razy. I teraz dziecko najada się, śpi w nocy i w dzień też. Ja zgadzam się z Ofką. Nie ma to jak pokarm matki. Broń boże nie jestem też z sekty KP. Ale jeśli mogę dać dziecku od siebie jedną dobrą rzecz to nie odmówię :)
    A sa takie strzykawki i kubeczki ktore nie wymagaja ssania, poleceja je na grupie ko, bo tam tepia butelki w ogole naeet z odciaganym wlasnym mlekiem. Nawet wczesniaki umieja z tego pic wiec moze sprobuj..

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam już doła i wrażenie, że nie rozumiem córki i nie potrafię pomoc własnemu dziecku. Serio mam wrażenie, że jest bardzo nieszczęśliwa na tym świecie bo non stop płacze. Dobijajace to jest. Wczoraj ryczalysmy obie i ja z tej bezsilności i ona. Zazdroszczę tym z Was, które mają pogodne, bezproblemowe dzieci. Myślę, że macierzyństwo inaczej się wtedy przeżywa. Nie żałuję, że jestem mamą, mimo wszystko warto to znosić choćby dla chwil kiedy te maleńkie oczka tak ufnie się wypatruja w ciebie, ale inaczej to sobie wyobrażałam. Czasem mnie sytuacja przerasta i nie czuje się kompetentna jako rodzic..

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ile czasu po porodzie bylyscie/idziecie na kontrolna wizytę u gina?
    Ja mam za tydz czyli 5,5 tyg po porodzie i nie wiem czy to nie za wcześniej. Miałam mieć kilka dni później ale mąż wybywa do Pragi i z dwójką dzieciaków nie uśmiecha ma się iść.
    Ja rowno po 4 tygodniach.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja idę pojutrze, to też będzie 5,5 tyg

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, ja myślę, że Ty chyba za dużo wymagasz od swojego dzieciaczka. Noworodki tak mają, że głównie śpią, jedzą i ewentualnie płaczą + niezbyt długie okresy bezpłaczowej aktywności. Pierwsze uśmiechy, wodzenie oczami itp. pojawiają się zwykle w 2 miesiącu życia z tego co wiem. Ja też nie zauważyłam, żeby moje dziecko było pogodne, ale kompletnie nie sądzę, żeby to jeszcze był ten etap. Mój Młody zazwyczaj albo śpi, albo je, albo coś tam sobie stęka, kwili, albo ryczy. Myślę, że na uśmiechy przyjdzie jeszcze czas.

Zetka, aaaaga, niecierpliwa, małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, moj Iwek jest aniolkiem (no moglby miec dluzsze drzemki niz co godzine) ale jak mi ciezko to mysle ze moja mama to przeszla dla mnie, a bylo trudniej, byl stan wojenny, nic nie bylo, moja siora byla mala, ojciec pil. Wiec jabtez moge to zrobic. A najgorsze to sibie wkrecic ze jestem zla matka. Tez mam takie mysli. Wydaje mi sie ze on zasluzyl na cos wiecej. Ze powinnam byc cierpliwsza, bardziej dbac. Zwlaszcza jak widze meza, ktory jest tak mega cierpliwy, czuly, mowi do niego, spiewa... ja sie lapie ze nawet do niego nie mowie, jestem malo czula. Ale jestem czlowiekiem tylko nie himenem wiec staram sie nie dolowac tylko zastanawiam sie co moge zmienic. Ja to w ogole mieszkalam dlugo sama, tylko imprezy, praca, lezenie w wyrze. No ale mam syna i on ma mnie. I to narazie musi wystarczyc. A moze to jest wszystko...

Zetka, małaMyszka, lys, Ewa123 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa moj tylko usmiech przez sen , oczami patrzy w przestrzen. Tez spi, je a okresy aktywnosci to marudzenia jakby sam nie wiedzial o co mu chodzi. Ale bylam u neuorologa i ok.

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, dzis nasz pierwszy dzien sam na sam, mala dawala popalic od 5...spala po 5-10 min i sie darla na kupe. Mimo to udalo mi sie wykapac i umyc kudly, w sumie nie potrzebnie bo tak sie spocilam zbierajac nas do pediatry ze moja kapiel byla zbedna.. na szczescie Maja zdrowiutka 4100 wazy czyli od czwarku przybrala 170g. 1=
    .10 mamy szczepienia no i tu zaczyna sie rozmyslanie co i jak...
    Caly dzien spala po kilkanascie-dziesiat minut i krzyk, o 14 jakos wpadla w inne fale snu i spi do teraz. Udalo mi sie wlaczyc pranie i zrobic obiad. Nie jest lekko samemu.. dzis rano jadlam kanapki jak mala ssala cyca, nawet kupy nie zrobilam bo nie dala. Ciekawe jak bedzie jutro :) mimo wszystko uwielbiam sie do niej przytulic i ciumkac w glowke jak spi taki aniolek.

No i mamy tak dupe odparzona..kapialam w fioletku ale nie pomoglo..ani alantan, ani linonag ani bambino..smaruje sudokremem i troche puderku i lekarz kazala kupic krochnal i w tym kapac do skutku. Ma takie odparzenia pomiedzy pipka a udem i krostki na posladkach, probowalam zmienic pieluszki z pampersa na dade ale mam wrazenie ze one przeciekna bo jak zrobi kupe to widac ja przez pampersa.. ludu macierzynstwo jest kosmicznie trudne :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Bry, dzis nasz pierwszy dzien sam na sam, mala dawala popalic od 5...spala po 5-10 min i sie darla na kupe. Mimo to udalo mi sie wykapac i umyc kudly, w sumie nie potrzebnie bo tak sie spocilam zbierajac nas do pediatry ze moja kapiel byla zbedna.. na szczescie Maja zdrowiutka 4100 wazy czyli od czwarku przybrala 170g. 1=
    .10 mamy szczepienia no i tu zaczyna sie rozmyslanie co i jak...
    Caly dzien spala po kilkanascie-dziesiat minut i krzyk, o 14 jakos wpadla w inne fale snu i spi do teraz. Udalo mi sie wlaczyc pranie i zrobic obiad. Nie jest lekko samemu.. dzis rano jadlam kanapki jak mala ssala cyca, nawet kupy nie zrobilam bo nie dala. Ciekawe jak bedzie jutro :) mimo wszystko uwielbiam sie do niej przytulic i ciumkac w glowke jak spi taki aniolek.

No i mamy tak dupe odparzona..kapialam w fioletku ale nie pomoglo..ani alantan, ani linonag ani bambino..smaruje sudokremem i troche puderku i lekarz kazala kupic krochnal i w tym kapac do skutku. Ma takie odparzenia pomiedzy pipka a udem i krostki na posladkach, probowalam zmienic pieluszki z pampersa na dade ale mam wrazenie ze one przeciekna bo jak zrobi kupe to widac ja przez pampersa.. ludu macierzynstwo jest kosmicznie trudne :)

Magda a próbowałaś mąki ziemniaczanej? Nie wiem na ile działa na odparzenia ale my walczyliśmy z rumieniem i pięknie zeszło..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, krochmal to chyba lepiej zrobić na odparzenia, z mąki ziemniaczanej.
    Mojej jak się odparzyła smarowałam na zmianę sudocremem i bepantenem. I za każdym razem przemywałam pupę szarym mydłem z cieplą wodą. Nie używałam chusteczek nawilżanych. No i wietrzenie pomaga i częste zmiany pieluszek.

201508091565.png
‹‹ 2057 2058 2059 2060 2061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ