X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do doradcy laktacyjnej, do ktorej chodzilam. Powiedziala, ze to normalne iz w tym okresie dziecko wisi caly czas na piersi. Na pytanie czy przypadkiem nie jest tak, ze Julka sie nie najada i dlatego caly czas je to powiedziala, ze jak ktos sie nie najada to nie przybiera 1300g na miesiac. Powiedzialam, ze jestem bliska podania mm to sprowadzila mnie na ziemie i powiedziala, ze to moje dziecko, moj wybor, ale mam sie zastanowic czy warto podac mm, tylko po to, zeby zafundowac sobie odrobine spokoju...
    Poki co odstawiam mm daleko do szafy, zeby nie kusilo

Zetka, apaczka, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A jak np bede podawac Julce 1-2 butelki mm w ciagu doby to wowczas podawac jej witamine D+K?? Bo ktorejs sie przy mm nie podaje, ale to dotyczy wylacznego mm czy dokarmiania tez??

Boje sie, ze jak podam jej butelke to laktacja mi padnie i ze to juz bedzie prosta droga do przejscia na mm.
    Ehh sama nie wiem co zrobic, nie wiem czy wyrzuty sumienia mnie nie zjedza

Polozna mi mowila ze jesli w ciagu doby mm jest mniej niz 400ml to wtedy dajemy Jak przy samej piersi K+D (do 3go mca zycia) a jesli wiecej niz 400ml/24h to wtedy sama D.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u nas chyba od paru dni ten kryzys 3 tygodnia - mała non stop na cycu, denerwuje się bo musi się napracować żeby wyciągnąć mleko, nie tak jak wcześniej, że samo leciało. Piersi nie są takie pełne chociaż jak karmię to widzę, że pokarm jest. Mam nadzieję, że niedługo się to unormuje bo Natalia zrobiła się marudna i mało śpi.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas chyba kryzys 6 tygodnia. Duzo jeszcze tych kryzysow??

• apaczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze podobno 3 i 6 miesiąc ;-)

niecierpliwa, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja też juz miałam dola i kazałam mężowi kupic mm ale jak dzwonil pytać jakie odpowiadałam ze jednak nie trzeba. My dajemy kropelki do każdego karmienia,pręży sie i stęka. Dzis przenosimy łóżeczko do sypialni i będzie lezal u siebie bo albo raczki albo mamy lóżko.

Młodszy syn chodzi do przedszkola ale wołać nie chce i siusia w majtki a w domu pampki beee i tutu mama znaczy siku. I mam dola:/

Wczoraj odwazylam sie pokochać z mężem tak brakowało i dzis swiruje czy nie skończy sie dzidziulkiem. Ehhh lapie mnie dol juz:(

Gratuluje nowym mamusiom:)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jak wczoraj powiedzialam mezowi, ze wiele z nas tu na forum ma podobne problemy z dziecmi, patrz brzuszek, karmienie itp to powiedzial, ze teraz juz sie nie dziwi czemu tak duzo par decyduje sie tylko na 1 dziecko

• Amberla Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć jeszcze w 6 i 9 miesiacu... I ja wam powiem ze to były chyba te Kryzysy bo teraz mimo długich przerw w nocy mleka mam sporo i dziecko najedzone... Mało tego, jem juz prawie wszystko i czasem po wieczornym karmieniu napije się lampkę wina, bo do następnego karmienia nic w pokarmie nie zostanie :)

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem nadal w szpitalu, ale juz czekamy na wypis. Jak na razie dokarmiam mm bo mała wisi na cycu 2 godz i dalej głodna. Ale nie mam jakoś strasznie dużo ani strasznie mało pokarmu. No nic będę z tym walczyć w domu.

mamasia, ainer85, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ponoć jeszcze w 6 i 9 miesiacu... I ja wam powiem ze to były chyba te Kryzysy bo teraz mimo długich przerw w nocy mleka mam sporo i dziecko najedzone... Mało tego, jem juz prawie wszystko i czasem po wieczornym karmieniu napije się lampkę wina, bo do następnego karmienia nic w pokarmie nie zostanie :)

Nie dosc, ze dziecko przesypia Ci cala noc, to jeszcze smaka na wino robisz! Akysz zla kobieto, bo wpedzisz mnie w depreche ;)

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wam dziecko z piersi zje tylko 5-10 minut to potem na nastepne karmienie podajecie ta sama piers czy druga?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kryzys laktacyjny jakieś 3/4 dni temu, Młody w ogóle nie chciał odessać się od piersi, cały czas chciał wisieć, miałam wrażenie, że mleka jest mało. Piłam Femaltiker i trzymałam go w kółko na piersi - teraz mleka mam potoki dosłownie. Trochę mnie pieką brodawki po tym kryzysie, bo wisiał w kółko. Zastanawiam się, czy nie kupić sobie muszli laktacyjnych, żeby te brodawki się trochę wygoiły - one nie są poranione, tylko takie podrażnione na maxa. Nieprzyjemne uczucie.

O podawaniu mm ja w ogóle nie myślę, jakoś kompletnie nie biorę tego pod uwagę, karmię tylko piersią, pokarm mam póki co i nic nie kombinuję. Zwłaszcza, że nawet nie wiem, czy on by chciał jeść z butelki, bo jeszcze nie jadł.

Zetka, jeśli karmię powiedzmy w ciągu godziny po ostatnim karmieniu to podaję tę samą pierś, a jak nie to sobie oceniam, w której mam więcej i podaję tą bardziej nabrzmiałą.

apaczka, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny a jak Wam dziecko z piersi zje tylko 5-10 minut to potem na nastepne karmienie podajecie ta sama piers czy druga?

U mnie najkrocej je 15 minut i podaje potem druga

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartej wypilam bavarie i potem odciagnelam 130ml w 25 minut

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jeśli to kwestia jednej dwóch butli nie poddawaj się. Ja musiałam dokarmiać 4-5 butli dlatego nie dałam rady.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wro gdzie byłyście zrobić usg bioderek?
    Mam w wypisie ze szpitala, że powinno być zrobione przed 6 tygodniem życia.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prawie zawsze je do 10 minut i na kolejne karmienie podaję drugą pierś.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 10 minut u mnie się nie zdarza... Najkrócej 20 minut, czasem 30... Nigdy sam nie puszcza brodawki, tylko muszę odsysać go i później jeszcze trochę walczy i otwiera buzię, więc dzięki Bogu, że teraz mogę wspomóc się smoczkiem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny z Wro gdzie byłyście zrobić usg bioderek?
    Mam w wypisie ze szpitala, że powinno być zrobione przed 6 tygodniem życia.

Dr Michajlow na ul. Slowianskiej, ale to prywatnie.
    Mojego maluszka bolal brzuszek w nocy. Jestem na etapie ze przyzwyczailam sie, ze mam zarwane noce, szkoda mi tylko malenstwa.
    Bylam z mezem na tych warsztatach chustowych, odpuszczam, dla mnie to zbyt stresujace, ze zle zwiaze malego, a o to nie trudno. Poczekam az bedzie siedzacy i wtedy kupimy nosidelko.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nosidlo bondolino które wrzucalam jest od 0 do 36 miesiecy, moja znajoma zaczela nosic w nim dziecko po 1 miesiacu i z małą wszystko ok. Nie mozna caly dzien trzymac w nim malucha, o czym informuje producent, podobnie jak w fotelikach czy bujaczkach, ale na spacer czy wyskok na zakupy jest idealne.

km5se6ydvkshe5ag.png
‹‹ 2055 2056 2057 2058 2059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ