SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz troche z wozkiem maszerowalam i jestem "podlamana" stanem chodnikow i przystosowaniem miasta ( Poznań) dla wózków. Brakuje zjazdow z kraweznikow, podjazdow dla wózków, wind. Ja czuje sie przez to mega uziemiona.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zwariuje od 9 nie spi tzn mial drzemke raz 30 min drugi raz 20 min na rekach co chwile cyc karmilam os 8.20 do 9.30 potem cyc na uspokojenie i pociumkanie po 10 cyc o 12 do 13 prawie jak przysypia to sie zes... I trzeba przewinac wiec sie rozbudza i teraz znowu cyc i slysze baki pewnie z kleksami wiec zaraz bedzie kupa perpetum mobile kuzwa no
-
Miru wrote:Moja koleżanka jeździ do niemieć i przywozi. 8 euro.
Boje się na necie kupować leki.
tak już całkiem na mm. Najpierw 3 x dziennie butle bo miałam swój pokarm.ale mały źle reagował na taki mix. Ulewal, wymiotowal, miał kaszke na buzi - a nie dojedziesz z czego.
później z dnia na dzień miałam coraz mniej i odciagalam ale nie podawała swojego. Był na nan pro 1.
I po całym dniu mm nie zauwazylam jego rozdraznienia ze tak to nazwę. No i po tygodniu kaszka nie zeszla i nie było kupy. Zmieniłam na bebiko i jest kupa 4-5 x dziennie. Nie Ma Kaszki Itd. pytałam pediatre ona mówi żeby dokarmiać choćby 10 ml dziennie.
a neonatolog ze skoro toleruje mm...najważniejsze co miałam mu dać dostał przez pierwsze tygodnie. Mam mu nie mieszać pokarmu tylko iść juz jednym tokiem. No i faktycznie jest super.
8- karmienie 120 ml
8.30-9.30- zabawa masaż brzuszka, rowerek
10 - spacer
12- karmienie 120 ml
12.30-16 spanie
16 karmienie 120 ml
16.30-17 zabawa
17-18 spacer
18- kąpiel
18.30- masaż brzuszka, rowerek, wyciszenie
19 karmienie
20- spanie czasem dopiero 21
24.30 jedzenie spanie
4.30 jedzenie masaż brzuszka spanie
8.30 jedzenie
taki rytm codziennie mamy.
Mam czas na sprzątanie, gotowanie, byłam z nim u kosmetyczki, na zakupach w dużym ch, spacery odwiedziny nawet swoją pracę x nim wykonuje. Gdybym nie miała takiego systemu pewnie bym siedziała i podporzadkowala bym się małemu.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A co do KP to dziewczyny przetrwajcie te pierwsze tygodnie, pierwszy kryzs, no to sie normuje, teraz nie mam problemów, a przeszlam przez nawal, zastój, mam wklęsłe brodawki, mialam poranione sutki, ale to mija i pozostaje wygoda i juz regularne karmienie bez wiszenia na cycku, plus zero wyparzania, mycia butli, odciagania itp wiec mysle ze warto pomijając korzysci zdrowotne dl maluchow.
apaczka, Paula_071, Pulpecja, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
aaaaga, ja miałam kryzys laktacyjny właśnie mniej więcej w tym czasie, w którym Ty teraz jesteś i mój wisiał na cycu non stop, więc to bardzo prawdopodobne. Przez to wiszenie i jego ssanie wyprodukuje Ci się niebawem odpowiednia ilość pokarmu.
Magd, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aaaga calkiem mozliwe ze dopada Cie kryzys, masuj delikatnie piers przed podaniem, a jak maluch ssie to troche tak uciskaj ja jakbys doiła;) ale delikatnie bo mozna pozatykac kanaliki, i przed podaniem nacisnij sutek i sprawdz czy pojawia sie mleko.
aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:aaaaga, ja miałam kryzys laktacyjny właśnie mniej więcej w tym czasie, w którym Ty teraz jesteś i mój wisiał na cycu non stop, więc to bardzo prawdopodobne. Przez to wiszenie i jego ssanie wyprodukuje Ci się niebawem odpowiednia ilość pokarmu.
Dzięki za rady bede stosowala
-
Ile czasu po porodzie bylyscie/idziecie na kontrolna wizytę u gina?
Ja mam za tydz czyli 5,5 tyg po porodzie i nie wiem czy to nie za wcześniej. Miałam mieć kilka dni później ale mąż wybywa do Pragi i z dwójką dzieciaków nie uśmiecha ma się iść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:49
-
Magd wrote:Ja juz troche z wozkiem maszerowalam i jestem "podlamana" stanem chodnikow i przystosowaniem miasta ( Poznań) dla wózków. Brakuje zjazdow z kraweznikow, podjazdow dla wózków, wind. Ja czuje sie przez to mega uziemiona.
Też mieszkam w Poznaniu i popieram, to była pierwsza trudność jakąś się zmierzyłam po powrocie do Francji. Tam jako niania jeździłam wszędzie wózkiem i się tak nie nasapałam jak tu, nie wspominając już o tramwajach ;/Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej kochane. Co do mm, to mialam tez pomysl, zeby chociaz raz w tygodniu podac. I potem przeczytalam badania, ze flora bakteryjna po podaniu jednej (!) Butelki mm odnawia sie 4 tygodnie. Mleko matki ma 300 szczepow jakis dobrych bakterii, mm ma dwie. No i nie ma mozliwosci ze dziecko sie nie najada. Najczesciej potrzebuje bliskosci z nadmiaru boccow lub ma skok rozwojowy. A to ze na mm spi dluzej to dlatego ze mm jest ciezkostrawne i duzo wysilku kosztuje strawienie go. Nie naleze dibsekty kp (na fejsie jest taka grupa;) ale u mnie mm bedzie w ostatecznosci. Mimo ze mam dosc tego ze mam ciagle mokre bluzki, smierdze mlekiem, jestem uwiazana i padam na ryj. Ale wytrzymamy jeszcze troche...
A w ogole to zdecydowalam sie na zabieg na tego hemoroida. Po wyproznieniu pol dnia wyje z bolu, znowu musze przeciwbolowe brac... no i sa dwie metody gumkowanie lub hemoron. Czy ktoras z Was slyszala? Bo mi znajomy chirurg odradzil obie ale przeciez nie poloze sie do szpitala na skalpelowa operacje...ainer85, Magd, aaaaga, Zetka, Paula_071, niecierpliwa, lys, małaMyszka, Laura, Izuu lubią tę wiadomość
-
Czesc cioteczki
U nas w sumie dobrze...mamy lepsze i gorsze dnie i nocki ale dajemy rade poki co
Ostatnio chyba pobolewa go brzuszek...ja pije ta herbatke z koperku,ale nie wiem czy nie podac tez Malemu...co doradzicie?
PozdrawiamymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
dobrze Ofka gadasz z tym karmieniem,a co do twojego znajomka z dupy nie wypowiem się, nie znam sie.
Szukałam leżaczka dla małej, a kupiłam spacerówkę. Ale cena była okazyjna i bardzo mi się spodobała. Gorzej, że leżaczka dalej nie mam
Wiecie co? doszłam do wniosku, że 2/3 ciuchów nawet nie zakładam Wiki. Bo albo nie sa rozpinane w kroku, albo rozpięcie jest tylko na jednej nogawce i nie chce jej tarmosić, i tak leżą nieużywane . Jeszcze trochę i się wkurzę ,spakuje je, bo tylko miejsce zajmują. Szkoda kasy tylko na nie było ;/małaMyszka lubi tę wiadomość