X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam disnemaru odkąd skończyła 2 tyg i katarek złapała i jest ok, mała nawet go lubi :)

Miru masz taki termofor w pluszaku? ja chyba też taki zakupię, bo ewidentnie chodzi o moją bliskość, jak tylko się odsuwam oczy jak 5zł, no gestapo z niej czasem :)

Dziś spała od 22 do 3 i od 3:45 do 6:10 i pozniej takimi drzemkami leciała a teraz od 1,5h śpi :) zjadłam śniadanie, mąż poszedł do kościoła... nie odzywam się do niego nadal, on twierdzi że skoro tak musze to ok - On da mi czas żebym przebolała :D buhaha ale on jest dziwny, aaa i oczywiście na złość mi spał w sypialni, co z tego jak tylko ja wstaję w nocy. O 7:40 zbudziłam go żeby ponosił ją chwilę bo nie mam już siły no to ponosił.
    Miru ja Cię podziwiam że tyle co sama jesteś i tak dajesz radę, ja miałam taki jeden tydzień i ledwo psychicznie daje radę. On dokłada mi do pieca a nie ma powodu no bo nie ma tak że ja nie robię nic, obiad miał zawsze zrobiony, no raz musiał frytki do piekarnika włożyć bo mała chciała cyca, w domu ogarniam ale i tak w 40m widać bałagan jak stoi i wózek i fotelik i bujak i mata edukacyjna, chodzi się jak w labiryncie ale na to wpływu nie mam.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wszystkie kupy mojego dziecka są rzadkie, męczy się czasem pół dnia żeby takową zrobić. Taka rzadka musztarda z kawałkami niestrawionego mleka. Pediatra mówiła że tak ma być i będzie jeszcze przez miesiąc, pozniej kupy będą bardziej zwarte

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziłam że moja Maja jest jak pies York- takie małe a tyle hałasu :)

Lady Savage, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia podoba mi się bardzo to hasło :3 xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane musztardowe w kolorze i konsystencji rzadkie kupy to on ma zawsze. Ale teraz to mu z pupy leci doslownie brazowa woda. Dam mu priobiotyk i obserwujemy.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia taki w sweterku :) dokładnie to o ciepło ciała chodzi. My czasami po 10 razy go odkladamy :/ no ale dział. Dopiero wstał odkąd poszedł wczoraj spać. Budzi się tylko zjeść i dalej śpi. Wyciszylo goni chyba poczuł się bezpiecznie nawet teraz a aucie go mamy. :)

Madzia jakbym karmiła piersią mój tryb by ssię zmienił bo bylabym na zadanie. Teraz mm to nie sztuka podać i zaplanować dzień. Ja od 17 roku życia mieszkam sama i sobie radzę. Teraz wróciłam do pracy na pół etatu i robie sesje u siebie w domu z małym u boku. U mnie to znowu im więcej zajęć i obowiązków tym bardziej ogarnięta jestem. W ciąży jak miałam się oszczędzać to ciągle bałagan i brak obiadu :) teraz musze nadrobić ; p a góruje 3 obiady dziennie :p bo Łukaszowi do pracy po pracy i sobie coś innego bo on tylko mięso i 2 kg ziemniaków ;)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur lubi spac na brzuchu jak tylko widzę że się kręci chyc na brzuch i dosypia nawet godzinę na nim wlasnie spi od 12 od wyjscia na spacer budzil się ok 14 więc go przekrecilam i dalej kima czyżby to był patent na moje dziecko mam go na oku wiec niech sobie drzemie
    No a przy tym jak pierdzi prawie jak jego ojciec przynajmniej brzuch rozgazowuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 14:33

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka...mala śpi przy cycu...a ja pije zbożówkę i staram się ogarnąć dom i siebie. Zauwazylam, ze jak śpię na prawym boku to mnie cos w mostku boli...ktos tak miał? Na lewym jest ok. A na prawym to jakbym połamana była.

Raz dziennie mala ma kolkę...potem na zmianę śpi i wisi na cycu.

Moja waga dzisiaj-po 10 dniach od porodu- to 55kg (+2.5kg) szybko spada. A ja non stop glodna...maly ssak ciągnie ze mnie równo.

Staram się pdczytywac ale czasami graniczy to z cudem...zreszta same wiecie.

Magda sz...szkód slow na tego Twojego męża...trzymaj się.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dość mało czasu na cokolwiek jak i u każdej z Was :)
    mam pytanie w kwestii karmienia..
    czy od początku Wasze Maleństwa potrafiły dobrze zassać cyca? moja Mała zachowuje się jakby po prostu nie umiała, chwilę potrzyma, za chwilę jej wypada, ona sie wkurza, wielka panika i zamiast sie najadać to się denerwuje. Drugą sprawą jest kwestia karmienia sztucznym mlekiem, niestety ale dokarmiam ją bo mam wrażenie, że nie najada się cyckiem. Też dokarmiałyście/dokarmiacie? Już nie wiem co robić, karmienie cyckiem dla niej widać, że jest męczarnią a dla mnie zaczyna być :(

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na początku tez sie denerwowała z cyckiem, walczyła z nią :P ale teraz pięknie łapie :) Jeżeli chodzi o karmienie to naprawde jestem bardzo zadowolona, bo ssie intensywnie i po jakimś czasie puszcza i juz nie chce. Przez pierwsze 5 dni dokarmialam bo mialam malutko pokarmu, ale teraz jestesmy na samym cycku :) Spokojnie, mała sie nauczy, się nie poddawaj, wiem ze jest ciezko bo u mnie też bylo na początku nieciekawie, ale udalo się :)

zuzka.mom, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ciężko z cycem nadal nie jest tak jak powinno być ale się uczymy spokojnie dajcie sobie czas też dokarmialam glowa do góry spróbuj dac ma poczatek na pierwszy glod troche butli doslownie 20 ml i potem przystaw do piersi mala mie bedzie sie denerwowala

zuzka.mom, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna mi powiedziała ze na kp to nawet 3 dni bez kupki nie powinny nas martwic. Wszystko zalezy od pokarmu i dojrzalosci ukladu. Wiadomo ze jesli nie robi dluzej to powinna byc bardziej obfita :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    Kochane, dość mało czasu na cokolwiek jak i u każdej z Was :)
    mam pytanie w kwestii karmienia..
    czy od początku Wasze Maleństwa potrafiły dobrze zassać cyca? moja Mała zachowuje się jakby po prostu nie umiała, chwilę potrzyma, za chwilę jej wypada, ona sie wkurza, wielka panika i zamiast sie najadać to się denerwuje. Drugą sprawą jest kwestia karmienia sztucznym mlekiem, niestety ale dokarmiam ją bo mam wrażenie, że nie najada się cyckiem. Też dokarmiałyście/dokarmiacie? Już nie wiem co robić, karmienie cyckiem dla niej widać, że jest męczarnią a dla mnie zaczyna być :(

moja ładnie ciagnie z piersi od poczatku, ale tez moje mleko jej nie wystarcza, jak juz mocno placze i cyc ani rece nie pomaga to wkraczam z butelka

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zdażyło się u Was ze dziecko mega ulało/wymiotowalo pół godz/godzinę po karmieniu? Moj właśnie ulał ale chyba wszystko zwrócił bo na trzy razy chyba szklanka poszła :( juz nie wiem co robic. Do tej pory zdażyło mu się kilka razy troszkę. Nie wiem może przyjedzony był. Teraz płakał bo znów chciał jeść (2godziny po tym ulaniu) no to dałam mu i zasnął. Boje się teraz go z oczu spuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 17:27

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka mojej bardzo często po spionizowaniu się nie odbija, a odbija z ulaniem np 2 godziny po jedzeniu podczas jej snu

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, czy zdażyło się u Was ze dziecko mega ulało/wymiotowalo pół godz/godzinę po karmieniu? Moj właśnie ulał ale chyba wszystko zwrócił bo na trzy razy chyba szklanka poszła :( juz nie wiem co robic. Do tej pory zdażyło mu się kilka razy troszkę. Nie wiem może przyjedzony był. Teraz płakał bo znów chciał jeść (2godziny po tym ulaniu) no to dałam mu i zasnął. Boje się teraz go z oczu spuścić.
    Dominiś ulewa chociaż teraz już mniej bo go pionizujemy zaraz po jedzeniu w dzień. I też ulewał godzinę lub pół po karmieniu.
    W nocy go nie biorę do odbijania i nie ulawa, odpukać...
    Bo jak w nocy braliśmy go do odbijania to nie spał bo co przy cycu zasnął to przy odbijaniu się budził i był w kółko cyc i odbijanie.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuźka też ulewa godzinę albo dwie po zjedzeniu. Ogólnie ją pionizujemy ale z odbijaniem jest ciężko. Czasami też wygląda to już jak wymioty. Pediatra twierdzi, że póki przybiera na wadze to wszystko w porządku, a przybiera ładnie bo w miesiąc ponad 1 kg przytyła. Na ulewanie dostaliśmy derbetin, ale jeszcze za krótko stosuję by powiedzieć czy skuteczny.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

U mnie tak sie zdarzylo z 2,3 razy

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozecie polecic jakas karuzele z projektorem, bo ja sie zastanawiam nad ta
    http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-misiami-projektor-cdn41-i5477898934.html

• Zetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Tego było tak dużo, że się przeraziłam.

Ja mam karuzele V tech ale dla mnie bez szału. Miałam podobna Fisher PricewaterhouseCoopers dla starszego i byłam bardziej zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 18:44

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ