SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Jesslin no wreszcie! Nasza ostatnia sierpniowka
Julka dzis spala od 23 do 5 (!!!) szok, rano myslalam, ze mi cycki eksploduja
Gotowa na pielgrzymke?
jesslin - gratulacje!
Moj maluch obudzil sie taki glodny, ze nie dal sobie pieluchy zmienic. Karmilam go na lezaco i jednoczesnie zmienilam pampersa w nadziei, ze mnie nie obsika. Udało sie.ainer85, niecierpliwa, aaaaga, Aga89, Maniuś, KasiaeN., Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Jeslin gratulujemy:)
Lista zamknieta:)
Amberla zdrowka dla córci. My tez się inhalujmy:( cala trojka tylko Oli ma z samej soli.
Dziewczyny które zaryzykowaly i kochaly się do konca po porodzie nie macie głupich myśli ze jednak może znów jesteście w ciąży? Ja juz mam obsesje i sie boje:/ ehhhjesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Czy polecacie misia szumisia?
z góry mówię, że pisze lewą ręką wiec sorki za braki. Bo cyckujemy
ja polecam, mała ewidentnie się przy nim wycisza. Wiadomo że jak trwa awanti to nic nie da rady, ale przy usypianiu jest genialny. W nocy jak ja nakarmię po prostu odkładam do kołyski zapodaje szumisia i ide spać. Wcześniej to nawet godzinę trwało zanim usnęła, bo a to smoczek, a to kręcenie, wiercenie. a teraz szumiś robi robotę
Ofka pytałaś o wkładki laktacyjne więc ja mam. Są spoko, ale trzeba się zaopatrzyć w większą liczbę, żeby nadążać z praniem. i na wyjscie z domu, zakładam z babydream z rosmana, bo jak za dużo mi poleci to mogą przeciekać. A te z granulkami z rosmanna jeszcze ani razu mi nie przeciekły. A co do unormowania,to pierwsze dziecko karmiłam poł roku, i te pół roku lecialo z cyców kiedy chciało. Teraz też mam ze jednym karmię i drugim też tryska, wiec chyba to sie tez nie zmieni.
Jesslin gratulacje!!! w końcu mogę napisać to co chciałam tak długo!!!!
Jesteśmy wszystkie całe i zdrowe z naszymi zdrowymi dzieciaczkami!!! mamy komplet!!!cieszę się że wszystkie urodziły bez większych komplikacji!!!
Euforia mogła by dac jeszcze znać czy wszystko z małym okapaczka, maaadzik1207, niecierpliwa, aaaaga, Maniuś, Paula_071, Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Udalo sie. Zostalam mama. Wczoraj po 15 Maks zostal wyciagniety z mojego brzuszka wazy 3750 kg i ma 54 cm. 10 pkt dostal. Dla mnie cc to trauma wszystko boli no i oprocz momentu wyciagniecia dziecka jak na razie go nie widzialam. Dzisiaj mi go przyniosa
Milego dnia wam zyczejesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina Twoja Pola je tylko z jednej piersi czy coś się zmieniło? Kurcze moja tez jednej nie chce i nie wiem co robić. Odciagam pokarm i za dużo go tam nie ma więc jej się nie dziwie, że woli druga pierś. Ale zastanawiam się czy ja zmuszać czy nie. Bo raz na kilka podejść się chwyci ale kosztuje to nas obie bardzo dużo nerwów i nie często się udaje. Co Ty robisz?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ehh przechwalilam tego mojego synka ostatnio... skonczyl 3 tyg i odkrył funkcje płaczu a raczej wrzasku ze az szyby sie trzesa
mały szantazysta tylko by na rekach siedzial lub na cycu wisial
-
A moja pierś żeby była pełna potrzebuje karmienia nie częściej jak co 3 godziny naprzemian z każdej. Czyli ok 6h na jedną
A mały teraz jadl o 8, i zaraz przed 10 i z reguły rano tak właśnie co 2 godziny chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 11:08
-
niecierpliwa wrote:Ja od poczatku mam o wiele mniej pokarmu w prawej piersi. Z lewej potrafie odciagnac 70, 80 ml a z prawej max 30,40 ml, ale Julka nie ma z tym problemu, ssie ja bez awantur
Właśnie ostatnio z lewej odciągnęłam 60, a z prawej tylko 20małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A mojej coś odwala wieczorami. Ssie pierś, wypluwa, znów szuka. I to tylko raz wieczorem tak robi. A ja szału dostaje. Wczoraj się wkurzyłam i odciągnęłam jakieś 20 ml do butelki i wypiła normalnie, potem trochę właśnie tak na raty z piersi i poszła spać. Szkoda mi inwestować w laktator żeby gwiazda raz dziennie butelkę miała, ale takie dojenie ręką to trochę męczące. Poczekam parę dni, może jej przejdzie.
-
moja tez przy piersi nieraz dostaje jakis dziwnych zachowan , kopie , rzuca sie , wydaje dziwne dzwieki , bije mnie... no rozne cuda wtedy daje jej MM .
Dzis 4 dzien leci bez kupy... ale mala grzeczna jest , no nic... zazwyczaj robila raz na 2 , 3 dni dzis idziemy na rekord.małaMyszka lubi tę wiadomość