X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w lewej piersi juz prawie nie ma nic, ostatnio odciągałam to po nocy i całym dniu byly moze ze 2 łyzki mleka. Mała nie chce z niej jeść, w prawej mam duzo, wystarcza dla niej, a wielkiej róznic w wielkosci piersi nie ma, tzn. jest róznica,ale nie ma tak e to rzuca sie w oczy. Nie mam nerwów zeby z nią walczyc i zmuszac do tej lewej cycki..

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej moja Pola to jednak sraksa dobra..ona wali pare kup dziennie :P Jak czytam ze u was nie ma cały dzień kupy to az w szoku jestem ze tak sie da bo ja przy kazdej zmianie pieluchy mam musztarde :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj cały czas je na raty tzn je podsypia je podsypia i nadal masz czas karmienia jest dlugi ba za dlugi bo minimum 45 min z tym ze podaje obie piersi
    Najgorzej jest wtedy gdy np nie śpi juz ponad 4 godz jest zmeczony senny i glodny to wtedy klekajcie narody ile sie umeczymy przy karmieniu wtedy chyba że 3 podejscia robie tzn podaje piers on je i zasypia po ok 7 -10 min wuec ja zabieram piers i go odbijam on się budzi i szuka cyca no to dostaje wiec znowu je i spi i taka seria idzie minimum 3 razy hehe

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Jej moja Pola to jednak sraksa dobra..ona wali pare kup dziennie :P Jak czytam ze u was nie ma cały dzień kupy to az w szoku jestem ze tak sie da bo ja przy kazdej zmianie pieluchy mam musztarde :P

Karolina u nas tez na poczatku bylo powyzej 5 kup, a teraz 1-2 dziennie. Wczoraj po 12 h od ostatniej kupy tak sie zaczela meczyc i 6h probowala i nic z tego, cierpiala strasznie, nie wytrzymalismy tego i wlozylismy termometr, poszla taka kupa, ze caly przewijak plynal, a po 2h kolejna.

• mamasia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A mojej coś odwala wieczorami. Ssie pierś, wypluwa, znów szuka. I to tylko raz wieczorem tak robi. A ja szału dostaje. Wczoraj się wkurzyłam i odciągnęłam jakieś 20 ml do butelki i wypiła normalnie, potem trochę właśnie tak na raty z piersi i poszła spać. Szkoda mi inwestować w laktator żeby gwiazda raz dziennie butelkę miała, ale takie dojenie ręką to trochę męczące. Poczekam parę dni, może jej przejdzie.
    U nas to samo od trzech wieczorów, ale odkryliśmy, że to ze zmęczenia u niego następuje irytacja,ze jeszcze musi pracować nad ciagnieciem by zjeść i się zaczyna drzec. Mleko było w cyckach, jak daliśmy butelkę z medeli imitujacej cycka , gdzie też trzeba było ciągnąć to samo,a dalismy moje mleko w tomme tippie,gdzie szybciej leci i spokój i tylko to jedno karmienie takie,a później już ładnie ssie.

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) witamy sie i my :) Alexiu jest z dnia na dzien coraz bardziej aktywny :) wpatrzony w mamusie jak w obrazek :)

My tez dzis zamowilismy szumisia i nianie elektroniczna - dotra do nas w niedziele wraz z goscmi z Polski :)

Dziewczyny z okolic Nowego Targu ktora knajpe polecacie na chrzciny???albo gdzie robicie???

Pozdrawiamy <3 ;) <3

Laura, Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj juz dzisiaj kilka kup. Co chwilę słyszę bulgot i coś do pieluchy idzie. Przed chwila zmieniłam i teraz znów coś poszło. I weź to odróżnij od biegunki, jak wyglądają tak samo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 12:36

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera... no przy ostatniej kupie pomagala tesciowa cos mydelkiem majstrowala malej i faktycznie poszlo.. ale nie bede przeciez malej przy kazdej kupie pomagac ;/

hehe nie wierze ze wreszcie o kupach rozmawiamy :)

aaaaga, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry Paniom,
    Jesslin wielkie gratulacje, zamknęłaś listę :) nie denerwuj się tymi wodami, zobacz ile z nas urodziło w takich wodach. W inkubatorku leży bo się grzeje, jak nie może przy mamie to inkubator musi zastąpić mu Ciebie bo by zmarzł :)

Karolina dlatego ja tak bałam się przenosznia, znając procedury i wiele tragicznych historii... Dziękować Bogu że Maja urodziła się zdrowa i szok że wody były jeszcze ładne.

Amberla dużo zdróweczka dla córci.

Kurcze felek Maja ma jakąś wysypkę od wczoraj na uszach, buzi i klatce piersiowej, nie wiem czy to jest ten trądzik czy to jakieś uczulenie? Położna ma wpaść po 13 to się dopytam. Ale nie ładnie to wygląda, wczoraj kąpałam małą w fioletku ale nawet jest gorzej niż było.
    Katar jakby ma ale jak odciągnęłam aspiratorem to wyciągnęłam mleko...charczy czasem strasznie

Wiecie co tak się wnerwiłam, na fb zobaczyłam że jest jakaś zbiórka kasy na 6miesięczną dziewczynkę, myślę kurde nazwisko jest mi znane no i co to córka mojej koleżanki. Amelka urodziła się jako dziecko niepełnosprawne, ma rozszczep kręgosłupa, coś z bioderkiem i nóżką zbierają kasę na przeszczep komórek macierzystych. No ale mało tego... ona brała ślub rok temu na jesieni jak była jakoś w 4 miesiącu. O wadzie dziecka dowiedziała się w 6-7 miesiącu i po urodzeniu zostawił ją mąż... masakra, jakim trzeba być gnojem! A ni on ani jego rodzina się nimi nie interesuje :( Ze zdrowym dzieckiem jest ciężko, co mówić z niepełnosprawnym?! Dopiero teraz zdałam sobie sprawę jakie mam wielkie szczęście że moja córcia jest zdrowa, nie zdawałam sobie wcześniej z tego sprawy.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88 Ty chyba pisaLaś ze masz czajnik z regulacja temperatury od 40 stopni?
    napisz proszę jaki, chcę coś takiego kupić, bo gotowanie i studzenie wody do mm do 37 st. mnie wykończy

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda ten fiolet to masz na myśli nadmanganian potasu? Jeśli tak to trzeba z tym uważać, bo to wysusza skórę i nie raz zamiast pomóc może zaszkodzić.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczka Zuzanna Zofia
    tamrt2.jpg
    Rano była położna i księżniczka ma już 3kg 600, i stwierdziała że mleko mi zanika :( chlip chlip Czy uda mi się rozkręcić jeszcze laktacje :( ?

lys, mamasia, Katarka, Aska87, Paula_071, Laura, jasmine89, Weridiana, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Księżniczka Zuzanna Zofia
    tamrt2.jpg
    Rano była położna i księżniczka ma już 3kg 600, i stwierdziała że mleko mi zanika :( chlip chlip Czy uda mi się rozkręcić jeszcze laktacje :( ?

A po czym stwierdziła?

Meggi31, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Jeslin gratulujemy:)
    Lista zamknieta:)

Amberla zdrowka dla córci. My tez się inhalujmy:( cala trojka tylko Oli ma z samej soli.

Dziewczyny które zaryzykowaly i kochaly się do konca po porodzie nie macie głupich myśli ze jednak może znów jesteście w ciąży? Ja juz mam obsesje i sie boje:/ ehhh

O ja mam to samo!dziś nawet mi się niedobrze zrobiło się to pewnie od torta męża ale już mam schize i pewnie kupię test.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super sukieneczkę ma Zuzia :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie!!!
    U mnie noc względna, teraz Młody spał od 10.00 do 13.00, więc miałam chwilkę dla siebie. Od wczoraj śpi na brzuszku, ale wtedy muszę przy nim siedzieć.
    Jutro idziemy do poradni laktacyjnej, muszę skonsultować się z kimś, bo Hubert chce ciągle wisieć na piersi, nie wiem już kiedy jest głodny a kiedy nie... Wg mnie słabo przybiera na wadze ostatnio i źle go przystawiam bo mnie sutki pieką... Mam nadzieję, że po wizycie się polepszy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A po czym stwierdziła?

Spytała się ile mleka odciągam razy dziennie, powiedziałam że nie wiem, bo różnie, jak mała bardzo płacze to daję butelkę mm a ja w tym czasie odciągam mleko, no co 3 godzny ją karmie, z piersi albo butelek, w nocy lecą tylko butelki 2. bo ładnie śpi. I w nocy nie odciągam pokarmu bo śpię. I się pytała ile na jednen raz odciągam pokarmu, odp że tak 50 -70 ml to ona na to że pokarm mi zanika :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wy tez macie cycki flaki? Kurde karmie ale maly często ostatnio je i Malo.
    Lady u nas chyba też zanika pokarm:(
    A butli nie chce książę:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys ja go wzielam od tesciowej - dokladnie ten model http://www.skapiec.pl/site/cat/321/comp/3214760#from61747ad2685

ale np jak jestem u mojej mamy ktora ma zwykly czajnik , to gotuje wode i odlewam przygotowana wode do kubka i zostawiam,jak potrzebuje pozniej na szybko butelke to tylko dolewam z 10 ml wrzatku i reszte dolewam juz ta wczesniejsza przygotowana woda wiec tez szybciutko.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ale przecież tak się nie ocenia ilosci pokarmu! Laktator to nie dziecko i to jest kompletnie niemiarodajne. We wszelkich poradach laktacyjnych zastrzegają, żeby w ten sposób nie oceniać ilosci pokarmu.

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2092 2093 2094 2095 2096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ