SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w lewej piersi juz prawie nie ma nic, ostatnio odciągałam to po nocy i całym dniu byly moze ze 2 łyzki mleka. Mała nie chce z niej jeść, w prawej mam duzo, wystarcza dla niej, a wielkiej róznic w wielkosci piersi nie ma, tzn. jest róznica,ale nie ma tak e to rzuca sie w oczy. Nie mam nerwów zeby z nią walczyc i zmuszac do tej lewej cycki..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moj cały czas je na raty tzn je podsypia je podsypia i nadal masz czas karmienia jest dlugi ba za dlugi bo minimum 45 min z tym ze podaje obie piersi
Najgorzej jest wtedy gdy np nie śpi juz ponad 4 godz jest zmeczony senny i glodny to wtedy klekajcie narody ile sie umeczymy przy karmieniu wtedy chyba że 3 podejscia robie tzn podaje piers on je i zasypia po ok 7 -10 min wuec ja zabieram piers i go odbijam on się budzi i szuka cyca no to dostaje wiec znowu je i spi i taka seria idzie minimum 3 razy hehemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Jej moja Pola to jednak sraksa dobra..ona wali pare kup dziennie
Jak czytam ze u was nie ma cały dzień kupy to az w szoku jestem ze tak sie da bo ja przy kazdej zmianie pieluchy mam musztarde
Karolina u nas tez na poczatku bylo powyzej 5 kup, a teraz 1-2 dziennie. Wczoraj po 12 h od ostatniej kupy tak sie zaczela meczyc i 6h probowala i nic z tego, cierpiala strasznie, nie wytrzymalismy tego i wlozylismy termometr, poszla taka kupa, ze caly przewijak plynal, a po 2h kolejna.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:A mojej coś odwala wieczorami. Ssie pierś, wypluwa, znów szuka. I to tylko raz wieczorem tak robi. A ja szału dostaje. Wczoraj się wkurzyłam i odciągnęłam jakieś 20 ml do butelki i wypiła normalnie, potem trochę właśnie tak na raty z piersi i poszła spać. Szkoda mi inwestować w laktator żeby gwiazda raz dziennie butelkę miała, ale takie dojenie ręką to trochę męczące. Poczekam parę dni, może jej przejdzie.
Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
witamy sie i my
Alexiu jest z dnia na dzien coraz bardziej aktywny
wpatrzony w mamusie jak w obrazek
My tez dzis zamowilismy szumisia i nianie elektroniczna - dotra do nas w niedziele wraz z goscmi z Polski
Dziewczyny z okolic Nowego Targu ktora knajpe polecacie na chrzciny???albo gdzie robicie???
PozdrawiamyLaura, Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A moj juz dzisiaj kilka kup. Co chwilę słyszę bulgot i coś do pieluchy idzie. Przed chwila zmieniłam i teraz znów coś poszło. I weź to odróżnij od biegunki, jak wyglądają tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 12:36
-
Cholera... no przy ostatniej kupie pomagala tesciowa cos mydelkiem majstrowala malej i faktycznie poszlo.. ale nie bede przeciez malej przy kazdej kupie pomagac ;/
hehe nie wierze ze wreszcie o kupach rozmawiamy
aaaaga, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Bry Paniom,
Jesslin wielkie gratulacje, zamknęłaś listęnie denerwuj się tymi wodami, zobacz ile z nas urodziło w takich wodach. W inkubatorku leży bo się grzeje, jak nie może przy mamie to inkubator musi zastąpić mu Ciebie bo by zmarzł
Karolina dlatego ja tak bałam się przenosznia, znając procedury i wiele tragicznych historii... Dziękować Bogu że Maja urodziła się zdrowa i szok że wody były jeszcze ładne.
Amberla dużo zdróweczka dla córci.
Kurcze felek Maja ma jakąś wysypkę od wczoraj na uszach, buzi i klatce piersiowej, nie wiem czy to jest ten trądzik czy to jakieś uczulenie? Położna ma wpaść po 13 to się dopytam. Ale nie ładnie to wygląda, wczoraj kąpałam małą w fioletku ale nawet jest gorzej niż było.
Katar jakby ma ale jak odciągnęłam aspiratorem to wyciągnęłam mleko...charczy czasem strasznie
Wiecie co tak się wnerwiłam, na fb zobaczyłam że jest jakaś zbiórka kasy na 6miesięczną dziewczynkę, myślę kurde nazwisko jest mi znane no i co to córka mojej koleżanki. Amelka urodziła się jako dziecko niepełnosprawne, ma rozszczep kręgosłupa, coś z bioderkiem i nóżką zbierają kasę na przeszczep komórek macierzystych. No ale mało tego... ona brała ślub rok temu na jesieni jak była jakoś w 4 miesiącu. O wadzie dziecka dowiedziała się w 6-7 miesiącu i po urodzeniu zostawił ją mąż... masakra, jakim trzeba być gnojem! A ni on ani jego rodzina się nimi nie interesujeZe zdrowym dzieckiem jest ciężko, co mówić z niepełnosprawnym?! Dopiero teraz zdałam sobie sprawę jakie mam wielkie szczęście że moja córcia jest zdrowa, nie zdawałam sobie wcześniej z tego sprawy.
jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Księżniczka Zuzanna Zofia
Rano była położna i księżniczka ma już 3kg 600, i stwierdziała że mleko mi zanikachlip chlip Czy uda mi się rozkręcić jeszcze laktacje
?
lys, mamasia, Katarka, Aska87, Paula_071, Laura, jasmine89, Weridiana, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Jeslin gratulujemy:)
Lista zamknieta:)
Amberla zdrowka dla córci. My tez się inhalujmy:( cala trojka tylko Oli ma z samej soli.
Dziewczyny które zaryzykowaly i kochaly się do konca po porodzie nie macie głupich myśli ze jednak może znów jesteście w ciąży? Ja juz mam obsesje i sie boje:/ ehhh
O ja mam to samo!dziś nawet mi się niedobrze zrobiło się to pewnie od torta męża ale już mam schize i pewnie kupię test.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hej mamusie!!!
U mnie noc względna, teraz Młody spał od 10.00 do 13.00, więc miałam chwilkę dla siebie. Od wczoraj śpi na brzuszku, ale wtedy muszę przy nim siedzieć.
Jutro idziemy do poradni laktacyjnej, muszę skonsultować się z kimś, bo Hubert chce ciągle wisieć na piersi, nie wiem już kiedy jest głodny a kiedy nie... Wg mnie słabo przybiera na wadze ostatnio i źle go przystawiam bo mnie sutki pieką... Mam nadzieję, że po wizycie się polepszy.
-
Zetka wrote:A po czym stwierdziła?
Spytała się ile mleka odciągam razy dziennie, powiedziałam że nie wiem, bo różnie, jak mała bardzo płacze to daję butelkę mm a ja w tym czasie odciągam mleko, no co 3 godzny ją karmie, z piersi albo butelek, w nocy lecą tylko butelki 2. bo ładnie śpi. I w nocy nie odciągam pokarmu bo śpię. I się pytała ile na jednen raz odciągam pokarmu, odp że tak 50 -70 ml to ona na to że pokarm mi zanika
-
lys ja go wzielam od tesciowej - dokladnie ten model http://www.skapiec.pl/site/cat/321/comp/3214760#from61747ad2685
ale np jak jestem u mojej mamy ktora ma zwykly czajnik , to gotuje wode i odlewam przygotowana wode do kubka i zostawiam,jak potrzebuje pozniej na szybko butelke to tylko dolewam z 10 ml wrzatku i reszte dolewam juz ta wczesniejsza przygotowana woda wiec tez szybciutko.lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lady ale przecież tak się nie ocenia ilosci pokarmu! Laktator to nie dziecko i to jest kompletnie niemiarodajne. We wszelkich poradach laktacyjnych zastrzegają, żeby w ten sposób nie oceniać ilosci pokarmu.
niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość