X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin GRATULACJE! Nie martw się na zapas, mój maluch tez był w zielonych wodach i wszystko ok.

Całkowicie zdrowy. :-)

Amberla dużo zdrówka dla Laury :-*

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze nick zmienic na jestem szczęśliwa MAMA! :-)

lys, Lady Savage, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny, a co zadecydowało o tym, że lekarz włączył Wam ten debridat na ulewanie? Moja też dużo ulewa, ale przybiera na wadze, więc mówią że jest ok.
    Dominiś też przybiera na wadze dobrze. Dziś waga pokazała 3.300 gram czyli w dwa tygodnie przybrał 600 gram.
    A przepisał dlatego że dużo ulewa i ciągle na cycu siedzi a stwierdził że ma jeszcze nie rozwinięty zwieracz układu pokarmowego.

A czy wasze dzieci też mają śluz w kupce??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:37

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam, które miały nacięte krocze: jak się czujecie, czy rana Wam się zagoiła, czy czujecie jakiś dyskomfort?
    Ja czuję coś jak ucisk, ciągnięcie, parcie na krocze. Jak wstaję rano jest ok, ale w miarę upływu dnia co raz bardziej mi to dokucza.

Laura też mamy śluz w kupie. Pediatra mówił, że to normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 18:43

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Dziewczyny kiedy waszym małym córeczkom zeszła opuchlizna z cycuszków? I czy w ogóle ją miały? A krwawiły z dróg rodnych. U mnie zdarza się krewka na pieluszce i gruczoły piersiowe nadal powiększone.

Dla mojej małej cycuszki przeszły tak po dwóch tygodniach. Pomogły okłady z sody. Łyżeczka sody rozpuszczona w szklance wody i moczymy w tym waciki na cycuchy i przyłożyć torebką foliową. Tak z 4 razy dziennie. Przed okładem dobrze posmarować oliwką bo soda wysusza skórę mocno. U nas przeszło po 3 dniach okładów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:08

iv09gu1r9swezozr.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny nasz synek dostał debridat na ulewanie.
    Czy któraś z was też ma?

Jesslin Gratuluje :). Doczekałaś się :)

My to podajemy na ulewanie od trzech dni, więc jeszcze trudno mówić o poprawie tym bardziej że dzisiaj rano to ulewała mocno.

iv09gu1r9swezozr.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin gratulacje:)!
    maadzik, ja tez tak mam- zaczelam sie nakrecac ze a moze jednak cos... jestem trzy i pol tyg po porodzie wiec nie wiem...
    dziewczyny, dzisiaj moja miala szczepienie na bcg, nie plakala al jak ja widizialam jak to sie robi to masakra, podskornie -brrrr
    i pppielegniarka mi sie pyta czy ja dziecko bije! a ja mowie co?! bo nie zrozumialam z jakiej racji takie pytania. a ona na to mi pokazuje siniaka na ramieniu. a ja na to jej pokazuje "siniaki" na pupce, plecach i nogach i mowie ze jej ojciec jest hindusem i ma "plamy mongolskie", to jej sie glupio zrobilo i mnie zaczela przepraszac

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja mam wrazenie ze mam jakies obciazniki w srodku, szwu zew. Nie czuje ale w srodku czuje, i w pierwszym u wejcia do pochwy. Z kazdym dniem niby czuje mniej, glownie jak wozek zniose to czuje takie cos.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin serdecznie gratuluje :-)

Amberla zdrowka dla coreczek zycze.

Iys po pierwszym porodzie bardzo dlugo ciagnelo mnie krocze

Magda przykre z ta dziewczynka , a maja jakies konto na wplaty

dziewczyny nie martwcie sie seksem ;-) jesli nie macie okresu to prawfopodobienstwo ze jestescie w ciazy jest minimalne

Emma wazy 4900 czyli ptzybiera okolo 1kg na miesiąc.
    Dostala tez szczepionki 3zastrzyki i jedna doustnie
    bylysmy dzielne

lys, jesslin87, jasmine89, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej laktacji to polozna mowila zeby dac do kazdego karmienia kazda piers na 7-10 min i reszte mm np. 40 ml przy kazdym karmieniu o ile dziecko bedzie jeszcze po cycu chcialo, w ten sposob laktacja powinna sie rozkrecic bo ja robilam teraz tak ze dawalam raz butelke 110ml zamiast cyca i bylam bez kp jakies 5-6 h i przez to nic mi sie nie rozkrecalo bo ciagle taka sama ilosc sie produkowala.

Kuzwa mamy ten tradzik - glowa, twarz, uszy, kark, klatka piersiowa :/ macie na to jakis sposob? Polozna kazala woda przygotowana ale czy to da rade?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda no ja tez czuje takie cos bardziej po dzwiganiu czy to gondoli czy fotelika z małą

U nas trądzik też był na twarzy, szyi, za uszami, na dekoldzie. Teraz jest trochę lepiej. Nam pediatra na trądzik nie kazał nic stosować, tylko kąpiel co 2 dni, a twarz przemywać przegotowaną wodą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:59

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Co do tej laktacji to polozna mowila zeby dac do kazdego karmienia kazda piers na 7-10 min i reszte mm np. 40 ml przy kazdym karmieniu o ile dziecko bedzie jeszcze po cycu chcialo, w ten sposob laktacja powinna sie rozkrecic bo ja robilam teraz tak ze dawalam raz butelke 110ml zamiast cyca i bylam bez kp jakies 5-6 h i przez to nic mi sie nie rozkrecalo bo ciagle taka sama ilosc sie produkowala.

Kuzwa mamy ten tradzik - glowa, twarz, uszy, kark, klatka piersiowa :/ macie na to jakis sposob? Polozna kazala woda przygotowana ale czy to da rade?

Magda chyba nie ma nic na ten trądzik, mi pediatra też kazała tylko wodą przemywać..
    Odstawiłam nabiał od piątku i z tym trądzikiem jest dużo lepiej, buzia się oczyszcza więc może to jednak skaza białkowa:( ale być może tylko zbieg okoliczności więc po tygodniu będę pomału wracała do nabiału to zobaczymy..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Magda chyba nie ma nic na ten trądzik, mi pediatra też kazała tylko wodą przemywać..
    Odstawiłam nabiał od piątku i z tym trądzikiem jest dużo lepiej, buzia się oczyszcza więc może to jednak skaza białkowa:( ale być może tylko zbieg okoliczności więc po tygodniu będę pomału wracała do nabiału to zobaczymy..

podobno skaza białkowa wygląda dużo gorzej niż trądzik noworodkowy i w przeciwieństwie do trądzika swędzi, więc może wywoływać drażliwość u malucha i często występuje także na rączkach i nóżkach

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jadlam 3 dni nabialu a dzisiaj wyskoczyl tradzik. Bylam u tesciowej (dermatolog), tez kazala tylko woda przegotowana przemywac, ponoc do 3 msc moze sie utrzymywac. Dala mi jakas probke kremu-zelu do mycia, ale sama powatpiewala w skutecznosc.

Moj syn ma dzisiaj gastro, zjadl dzisiaj 3dniowa porcje. A ja razem z nim, co on zjadl to ja pochlanialam jakis obiad, kanapki, bulki słodkie, koktajl etc. Skonczyl miesiąc i apetyt mu sie zwiekszyl. Tez tak mieliście? Z obawy o pokarm pije Bavarie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 20:43

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja miałam naciete krocze i mnie nic nie boli, nie ciągnie ale też nie przemęczam się i nie dzwigam.

Magda nie dzwigaj niczego sama.
    Mi fizjoterapeutka w szpitalu powiedziała że do 3 miesięcy nie wolno nic dzwigać bo macica się opuszcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 20:44

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys no właśnie mam nadzieję że to jednak zbieg okoliczności z tym odstawieniem białka bo mały nie ma nigdzie indziej plam..aczkolwiek lekarka mówiła nam że w w innych miejscach może pojawić się później.
    A może nabiał po prostu pobudza też ten trądzik stąd ta poprawa..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Lys no właśnie mam nadzieję że to jednak zbieg okoliczności z tym odstawieniem białka bo mały nie ma nigdzie indziej plam..aczkolwiek lekarka mówiła nam że w w innych miejscach może pojawić się później.
    A może nabiał po prostu pobudza też ten trądzik stąd ta poprawa..

podobno za trądzik odpowiedzialne są hormony androgeny, niektórzy doszukują się źródła także w przegrzewaniu dziecka, opierając tezę na tym, że trądzik jest mniej widoczny w niższej temp.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, tak mówią pediatrzy.. tak czy inaczej cieszę się że to ustępuje..

A wiecie co zauważyłam.. że jak jest taki pochmurny dzień i zbiera się na deszcz to mój synek jest dużo spokojniejszy i śpi cały dzień.. też tak macie?? dorosłych też usypia taka pogoda więc chyba maluchy podobnie reagują.. pamiętam jak byłam w szpitalu i jeden dzień był taki pochmurny i deszczowy to taka cisza była na oddziale, w inne dni to wrzask całą dobę a w ten jeden dzień to dzieciaki spały jak po jakiś prochach:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tradzik mi polozna kazala kapac w nadmanganianie tylko zeby woda byla delimatnie zarozowiona, bardzo delikatnie

Ja krocza juz wogole nie czuje, w tej chwili mam okres, brzuch mnie nie boli i mam nadzieje ze tak zostanie bo zawsze bylam umierajaca i na srodkach przeciwbolowych

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno bardzo dobrze dziala kapiel z dodatkiem płatków owsianych ("rozpusza" sie garsc platkow przez np pieluszke tetrowa) woda nabiera koloru mlecznego.
    nie testowalam tej metody ale platki maja duzo zalet

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 2094 2095 2096 2097 2098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ