SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka, no trudne, trudne.
Rozbujać to można tylko częstym przystawianiem - ale wiesz o tym, że pierś jak flak wcale nie oznacza małej ilości pokarmu?
Poza tym 10-30 ml odciągnięte po karmieniu to jak dla mnie bardzo dużo.Zetka, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nie mam zamiaru dopajac. Jak chce jesc to niech je, moze zalicza jakis wzrost dlatego nagle je tyle wiecej. Jeszcze by brakowalo bym miesieczne dziecko odchudzala;)
Zetka - ja wczoraj spanikowalam, ze nie bede miec pokarmu bo maly zaczal wiecej jesc. Wieczorem wypilam piwo Bavarie to az czulam jak mi rosna piersi. Zwrocilyscie uwage, ze pijecie bardzo duzo a w sumie rzadko chodzicie do toalety czy tylko ja tak mam? Moim zdaniem te plyny zamieniaja sie w mleko.niecierpliwa, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzien dobry
Magda Sz, Lys - wy dzwigacie wozki i foteliki z dzieckiem? W pologu nie powinno siectego robic, a najlepiej do 3-go miesiaca. W tej chwili wywoluje to u Was bole, ale w konsekwencji moze doprowadzic to do nietrzymania moczu lub poglebic te dolegliwosc, a nawet do wypadania narzadow. Szczegolnie fatalne w skutkach jest dzwiganie dziecka z fotelikiem w jednej rece. Jak trzeba wziac fotelik z dzieckiem, to niestety dziecko do jednej reki, a fotelik do drugiej.
Zetkacjactez juz myslakam, ze u mnie mleka robi sie malo, panietaj laktacja jest w glowie. Ja staram sie karmic nkodego zrelaksowana, jak mi sie zlosci przy cycu, to wyobrazam sobie, ze cyce sie napelniaja i plynie z nich rzeka mleka. Moj zarloczek jak mamy wiecej gosci, to do cyca przylega nawet co godzine i je, bo kupa z podobna czestotliwoscia idzie. Nobi popoijam sobie co jakis czas karmi zurawinoweHermiona, Zetka, lys, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lady 37.6 to normalna temperatura u dziecka, mi 2 lekarzy mowilo, ze martwimy sie dopiero od 38.
U nas w nocy kupa byla zielona, rano 2 razy po jedzeniu zwymiotowala i w przeciag t godziny 2 wielkie kupy, ale juz normalnego koloru, ale skad mam wiedziec czy to nie biegunka?? Byla taka mocno kleista, nie smierdziala mocno, temperatura 37.5małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U nas ulewanie od rana. W nocy było karmienie przed 24 później o 3ciej i zbudzilam synka o 6.30. Martwię się bo tak pięknie zjadł i ulał bardzo dużo
. Teraz śpi ale bardzo czujnie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Az sprawdzilam ile mam do czestochowy, 279 km, bo moj maly przespal od 21 do 2.30!!Zawsze ma okolo 24 pobudke a dzis przespal! Wprawdzie potem do 3.30 nie spal, a pozniej co godz pobudka do 7 no ale!!!
Niecierpliwa u nas biegunka to byla poprostu brazowa woda. Pomogl priobiotyk.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Bylam w przychodni, mam pilnowac zeby sie nie odwodnila, przyrost wagi 150g w 6 dni, ale troche mnie to martwi bo wczesniej bylo 250-300 na tydzien, no ale wazne ze jest przyrost. Mam odstawic i u niej i u siebie herbate koperkowa i podawac dicoflor. W razie gdyby cos sie dzialo wieczorem dostalam skierowanie na oddzial, a jak ok to kontrola jutro
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja pasuje , 5 dzien bez kupy sie zaczal ... czopek pojdzie w ruch , koniec tego magazynowania .
Nie chce zapeszac ale u nas od paru dni nocki bardzo regularne.. tzn 20.00 zaczynamy kapiel , karmienie i tak mniej wiecej 21:30 mala spi , potem o 3 karmimy i okolo 7.00-8.00 .
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ona88 moja córka tez tak miala ze kupa co 4 dni, od tygodnia 3 dziennie i niestety duzo wiecej placze, pręży sie ewidentnie cos w brzuszku dzieje.
W Poznaniu nie ma szczepionek, w przychodni twierdza ze czekaja na dostawę a znajoma pielegniarka powiedziala mi ze sanepid cofnął cala trasze szczepionek 5w1...0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magd wrote:Ona88 moja córka tez tak miala ze kupa co 4 dni, od tygodnia 3 dziennie i niestety duzo wiecej placze, pręży sie ewidentnie cos w brzuszku dzieje.
W Poznaniu nie ma szczepionek, w przychodni twierdza ze czekaja na dostawę a znajoma pielegniarka powiedziala mi ze sanepid cofnął cala trasze szczepionek 5w1...
Ja slyszalam, ze cofneli, ale tej drugiej firmy nazwy nie pamietam, nie hexemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laurka wita forumowe ciocie
http://iv.pl/images/34475563119902336841.jpgAga89, apaczka, niecierpliwa, ainer85, Aska87, AgaSad, Lady Savage, Laura, 0na88, magda sz, Amberla, Martucha86, mamasia, Migotkaa, Zetka, Weridiana, jasmine89, Paula_071, gosia.b, jesslin87, lys, Maniuś, kasiuleek, witaminkab, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość