X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ale ma kłaczków <3

na cycu jak nie ma dłużej kupy to nie trzeba się martwić, jest ok. Blana mi kiedyś 10 dni nie robiła, i nic się nie działo

Katarka, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poranna awantura o nieustalonej etiologii ;) wszystko było "BE" a raczej "ME", na szczęście na końcu przeprosiła się z cycem i teraz słodko śpi. Ech, ciekawe jak długo...w takich chwilach brakuje mi męża najbardziej ;) a on w pracy popija pewnie pyszną, gorącą kawę...

25i6gpz.jpg
    Natalia kończy dzisiaj 4 tygodnie :)

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia bez paskudnych awantur i kolek czyli tego, czego mamusie nie lubią najbardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 11:13

niecierpliwa, Katarka, Lady Savage, Laura, magda sz, Martucha86, mamasia, 0na88, Zetka, Weridiana, jasmine89, Paula_071, jesslin87, Maniuś, kasiuleek, lys, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja pasuje , 5 dzien bez kupy sie zaczal ... czopek pojdzie w ruch , koniec tego magazynowania .

Nie chce zapeszac ale u nas od paru dni nocki bardzo regularne.. tzn 20.00 zaczynamy kapiel , karmienie i tak mniej wiecej 21:30 mala spi , potem o 3 karmimy i okolo 7.00-8.00 .
    Zeby moj tak spal....

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie dlugo nie ma i myszka po tych chrzcinach milczy.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodkie te nasze dzieciaczki :)

Od czwartku juz myslalam, ze karmienie sie unormowalo, bo jadla co 2,5-3 h, a dzis cyc co godzine, co sie zas dzieje :/ Mam pilnowac, zeby sie nie odwodnila wiec jej daje

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam doła, wczoraj wieczorem znów był cyrk przy cycu. Rzucała się na pierś, puszczałą, darła się i tak cały czas. Przysypiała na rękach i od nowa. W końcu nerwy mi puściły i stwierdziłam, ze ja idę spać, a ona niech się drze jak ma chęć. Mąż ją zaczął nosić, ale po krótkim czasie był już wrzask z głodu. I wtedy złapała normalnie, najadła się i poszła spać. Mam doła, że odpuściłam, zostawiłam ją na łóżku; Poza tym widzę, że mam jakąś schizę, żeby nie podać jej mm. Ciężko mi to wytłumaczyć, wiem, że mm to nic złego, że czasami trzeba podać. Ja to wszystko wiem, ale jak usłyszałam, że mąż powiedział, że zrobi jej butelkę, to się poryczałam. Mialam ochotę rzucić wszystkim i wyjść z domu. Dzisiaj idę po laktator, chyba zacznę przed wieczornym karmieniem ściągać mleko i dawać jej z butli.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, mi też powiedzieli w szpitalu, żeby nie dźwigać nic oprócz dziecka, najlepiej przez pół roku. Niestety nie wyjaśnili jak mam w takim razie wychodzić na spacery, bo nie mam takiej możliwości żeby wózek trzymać na dole.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dziś pierwszy raz zamotani :) i Piotruś zadowolony, bo śpi już 1,5 godziny :)

Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tego spania.. u nas max co 2 lub 2,5 godz pobudka a od 4 rano co godzinę albo 40 minut.. kiedy to się zmieni:( natomiast udało nam się wypracować jakiś względny rytm dnia..

Też zastanawiam się co z Cassie..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dzien dobry :)
    Magda Sz, Lys - wy dzwigacie wozki i foteliki z dzieckiem? W pologu nie powinno siectego robic, a najlepiej do 3-go miesiaca. W tej chwili wywoluje to u Was bole, ale w konsekwencji moze doprowadzic to do nietrzymania moczu lub poglebic te dolegliwosc, a nawet do wypadania narzadow. Szczegolnie fatalne w skutkach jest dzwiganie dziecka z fotelikiem w jednej rece. Jak trzeba wziac fotelik z dzieckiem, to niestety dziecko do jednej reki, a fotelik do drugiej.
    Zetkacjactez juz myslakam, ze u mnie mleka robi sie malo, panietaj laktacja jest w glowie. Ja staram sie karmic nkodego zrelaksowana, jak mi sie zlosci przy cycu, to wyobrazam sobie, ze cyce sie napelniaja i plynie z nich rzeka mleka. Moj zarloczek jak mamy wiecej gosci, to do cyca przylega nawet co godzine i je, bo kupa z podobna czestotliwoscia idzie. Nobi popoijam sobie co jakis czas karmi zurawinowe ;)
    O tak, mi też przypasowalo to karmi mimo, że słodkie jak cholerę :-)

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobila!! sama naszczescie czopek nie poszedl w ruch.... wyplynela nam az kolnierzem , musialam ja pod kran wziac bo nie wytarlabym tego... z 0,5 kg lzejsze dziecko od razu :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:04

mamasia, apaczka, niecierpliwa, Martucha86, Katarka, Paula_071, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie babolki

U nas ciezkie dni, bo mala praktycznie nie spi i kolka codziennje ok 16, w nocy dzis jej sie cos pochrzanilo iod 12 budzila sie praktycznie co godzine, nie wiem jak sie nazywam.
    Na 14:20 musze isc z julcia do gina po skierowanie na usg piersi, boma jakis guzek...to moze byc jakis gruczol albo po prostu zaczyna dojrzewac.ale sprawdzic trzeba.
    Na 17 mamwywiadowke w szkole, a jutro dentysta.
    Do piatku jest moja mama i bardzo mi pomaga, gotuje,pierze, dzis nawet upiekla szarlotke...zajmuje sie mala, nosi,tuli...ja sie zaplacze jak ona pojedzie.

Zetka wrote:
    Niecierpliwa, Ty podajesz 5 kropelek delicolu do każdego karmienia z zalecenia? Bo na ulotce jest napisane że dzieci 1-2 miesiąc to po 8 kropli. Mi pediatra mówił ze wg ulotki ale nie wiem czy to nie za dużo.

Dziewczyny ten delicol dajecie przed kazdym karmeiniem razem???
    A ile espumisanu i jak czesto dajecie???

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol przed kazdym karmieniem 6 kropli a espu 4 x po 5 kropli

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmi zurawinowe tez popijam - pyszne jest , jeszcze jest chyba wersja z pomarancza i granatem tez b.dobre

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i delicol i espumisan daje przed kazdym karmieniem i kolki mamy lzejsze. Wczoraj nawet wcale nie bylo.

A jak pijecie karmi to jak? Po karmieniu, przed?? Ja tylko bavarie czasami, bo karmi jakos sie boje bo te 0.5 procenta ma. No i jak czesto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:37

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zazwyczaj pije na wieczor , jako relaks do tv

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja zazwyczaj pije na wieczor , jako relaks do tv

Ale potem za ile karmisz?

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja daje infacol przed każdym karmieniem, kiedyś chciałam dawać co drugie karmienie ale mały się darł więc daje przed każdym

my dziś byliśmy na sprawdzeniu bioderek i pobieraniu krwi, z krwią poszło dobrze, Szymonek nawet nie kwiknął taki jest dzielny:)
    gorzej z bioderkami, myslałam ,że dziś bedzie usg a okazało się że to tylko badanie ręczne a usg nasttępnym razem, pierwszy wolny termin 18.11 :| a usg powinno być zrobione do 3 miesiaca, w przyszłym tyg idziemy prywatnie, Boziuuu i na co te nasze składki idą, i jeszcze się mnie głupio pyta czemu przyszlismy tak póżno, no jak nas tak zarejstrowali w szpitalu przeciez...

Wczoraj skończyliśmy 2 miesiace :)

a taką sobie mamuśka kiece sprawiła na chrzciny, do tego kupiłam czarny zakiecik i czarne szpileczki:)
    [
    a juz myslałam z emnie krew zaleje jak szukałam sukienki, niby 36 mój rozmiar a wszystko mnie w ramionach i biuście trzymało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:09

Martucha86, niecierpliwa, mamasia, Weridiana, apaczka, Katarka, Lady Savage, Paula_071, Laura, jesslin87, Maniuś, ainer85, witaminkab, kasiuleek, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Lubie sobie wypić karmi i wieczorem się trochę zrelaksować :-) pije je po wieczornym karmieniu ok 20 a następne karmienie jest około 1, wydaje mi się ze po tym 0,5% nie ma już śladu :-) Poza tym u mnie w sklepach nie widziałam Bavarii :-(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja miałam to samo rano, tak rzygała i ulewała że masakra, podejrzewam że to od braku odbicia w nocy...teraz już trudno niech się obudzi jak ją podniosę ale niech nie ulewa. Kurdę brak kupy od przedwczoraj, wiem że to niby normalne ale tak rano dziś się spinała i prężyła i płakała że nie wiedziałam jak jej pomóc, dałam jej cyca i tak ssała na zmianę z godzinę 7-8 i śpi do tej pory...o 11 dałam jej przez sen jednego cycka i dalej śpi. Będzie hardcore jak się obudzi.
    Myślę żeby zastosować ten Windi...nie mogę patrzeć jak ona cierpi. Myślicie że to pomoże?

Ja kilka razy przeniosłam fotelik ze 150m, no musiałam, wózek 3 razy sama znosiłam na dwa razy -sam stelaż 8-9kg i gondolę z dzieckiem 7kg. Inaczej bym siedziała w domu. Wózka nie wnoszę zawsze dzwonie po sąsiadkę albo czekam na męża jak z pracy wraca.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2097 2098 2099 2100 2101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ