X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QU=Paula_071]Niecierpliwa - a Ty zmieniasz pieluche po kazdej kupie? Ja przed kazdym karmieniem, bo jak zmienialam po jedzeniu to albo ulewal albo sie rozbudzal. Nie ma problemow skornych, nie marudzi, wiec te 3h daje radę :-) chociaz czesto sie zalatwia podczas karmienia.[/QUOTE]
    My tez co 3 h - 20 ml mleka , zmiana pieluchy i karmienie. Inaczej nie chce współpracować :) ale kupęjak zrobi to natychmiast bo nie wwyślę działa, będzie jeczec przeżyć die i dupe podnosić. Ma to podobno po mnie :) szkoda ze tylko taka rzecz po mamie ma :p

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    [QU=Paula_071]Niecierpliwa - a Ty zmieniasz pieluche po kazdej kupie? Ja przed kazdym karmieniem, bo jak zmienialam po jedzeniu to albo ulewal albo sie rozbudzal. Nie ma problemow skornych, nie marudzi, wiec te 3h daje radę :-) chociaz czesto sie zalatwia podczas karmienia.
    My tez co 3 h - 20 ml mleka , zmiana pieluchy i karmienie. Inaczej nie chce współpracować :) ale kupęjak zrobi to natychmiast bo nie wwyślę działa, będzie jeczec przeżyć die i dupe podnosić. Ma to podobno po mnie :) szkoda ze tylko taka rzecz po mamie ma :p[/QUOTE]

Nie, ale jak ma problem z brzuszkiem i w koncu uda jej sie zrobic, to jest mega duza, rzadka i smierdzaca, wczoraj po plecy narobila i nie chce zeby w tym lezala tyle godzin to po pierwsze, a po drugie to jak w takim bagnie przebywa dluzej niz 20 minut to i tak jest awantura, w sumie sie nie dziwie ;) wiec wole to przebrac od razu po odbiciu

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki na brzuszek dobry jest neonatus lcr, od miesiąca Staś dostaje i nie ma płaczu kiedy robi kupkę. Póki co robię przerwę i zobaczę jak będzie.
    Dziś Młody ma dwa miesiące :)!!
    Wczoraj zasnął o 19 i spał do 1 potem karmienie i spał do 6. Kochane Dziecko :)!
    Teraz leży u mnie na brzuchu i kima juz godzinę:)!
    Milej niedzieli:)!!

niecierpliwa, aaaaga, magda sz, Maniuś, Izuu, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru u nas chyba problemem nie sa zaparcia, a to ze ona cisni kupe e i jednoczesnie zaciska zwieracze i tym samym nie moze zrobic, bo wiele razy maz jej pozszerza posladki, pomasuje i idzie, a wczoraj dopiero jak dostala butelke, karmilam ja na rece, tak sie rozluznila i poszlo, szkoda ze dopiero po 2h ;)

Miru a czemu termofor za plecki?? Ja klade na brzuszek, a jaki masz bo ja z pestek wisni??

• Ofka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Niecierpliwa - a Ty zmieniasz pieluche po kazdej kupie? Ja przed kazdym karmieniem, bo jak zmienialam po jedzeniu to albo ulewal albo sie rozbudzal. Nie ma problemow skornych, nie marudzi, wiec te 3h daje radę :-) chociaz czesto sie zalatwia podczas karmienia.
    Ja robie identycznie, tak mi polecila polozna. Budzi sie, przebieram, cyc i zaraz kupa. Przy cycu zasypia wiec odkladam. I przebieram za dwie h przy nasteonej drzemce. Nie budzi sie i niebodparza a polozna mowi ze lepiej to niz mialby ulewsc albo rzygac bo tresc zoladkowa parzy i przelyk i usta. No i jest ryzyko zachlystowego zapalenia pluc. Moja siostrzenica miala. Obie corki siostry.mialy refluks ale nie ten fizjologiczny tylko gorzej. Mlodsza nie przybierala na wadze. Dostawaly zageszczacze do mleka a potem mleko ar dla dzieci ulewajacych. Meczyli sie ze szwagrem naprawde.

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lactimed i neonatus to cos jak biogaja?? Bo my podajemy jej biogaje, ale jakos efektow nie widze

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja robie identycznie, tak mi polecila polozna. Budzi sie, przebieram, cyc i zaraz kupa. Przy cycu zasypia wiec odkladam. I przebieram za dwie h przy nasteonej drzemce. Nie budzi sie i niebodparza a polozna mowi ze lepiej to niz mialby ulewsc albo rzygac bo tresc zoladkowa parzy i przelyk i usta. No i jest ryzyko zachlystowego zapalenia pluc. Moja siostrzenica miala. Obie corki siostry.mialy refluks ale nie ten fizjologiczny tylko gorzej. Mlodsza nie przybierala na wadze. Dostawaly zageszczacze do mleka a potem mleko ar dla dzieci ulewajacych. Meczyli sie ze szwagrem naprawde.

U nas tez schemat jest taki budzi sie przewijamy, cyc, odbijanie, jak dale cycka rece albo szuka cycka do daje drugiego, potem znowu odbijanie i usypiamy albo sie nosimy, jedziemy na spacer itp. Potem po kolejnej pobudce przewijanie itd, wczoraj w nocy pierwszy raz mielismy taki wypadek z kupa, zawsze do tej pory zasypiala przy piersi i na spiaco przewaznie prezyla i jak poszla kupa to czekalam az sie obudzi, no ale dzis mielismy pierwsza tak trudna noc, a i tak odczekalam z 15 minut po odbiciu zanim przebralam.
    W sumie nie powinnam narzekac bo spala wczoraj caly dzien z przerwami na karmienie do 17. Potem zabawy do 19 kapiel, karmienie i od 20 do 24 spala. Potem od 2.30 do 6.40, ale mimo to czuje sie jakbym balowala cala noc

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja mam swój zwykły termofor. I na brzuszek to mu ciężko bo waży sporo jest na 2 wody. A raz mu przez przypadek dałam i on od razu się rozluźnil i usnal. No to tak mu daje.
    nie no kupa od razu musi być przebrana. Nie ma co.

nasz tez zaciska zwietacz :/ chyba nie czai ze jak się ciśnie to trzeba otworzyć :)
    Tylko po mm ma takie kupki gumowe czasem twarde dlatego na zaparcia. Ty kp wiec jest inaczej.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od czwartku niezbyt. Mały strasznie się preży przy baczkach a jest ich mnóstwo. Najgorsze podczas karmienia, pierwsze kilka minut ok a potem zaczyna się jazda. Preży się przy cycki, wygina się, puszcza baczki, czerwony, cycki mi wykreca. I tak co karmienie :( juz nie wiem co robic. W rezultacie zjada mniej.
    Macie jakieś rady?
    Podaje do każdego posiłku delicol 5kr, 4x espumisan 40 po 10kr, floractin 2x 3kr.
    Kupiłam termofor z wiśni. Jak go rozgrzewacie? Mikrofala mi się zepsuła :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:55

Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka mnie tez krew zalewa i nerwica bierze, jak zaczyna sie prezyc podczas jedzenia. W nocy tez tak dzis bylo i dlatego dostala odciagniete i to byl strzal w 10. Jakis tydzien temu mialam tak co karmienie, pierwsze 3-4 minuty ok, a potem prezenie, wykrecanie cyckow itp teraz juz rzadziej.

Termofor mozesz w piekarnikt

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma od wczoraj kupy prawie sams woda. Siora mowi ze moze jelitowka kurwa jego mac

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Moj ma od wczoraj kupy prawie sams woda. Siora mowi ze moze jelitowka kurwa jego mac

Przeciez na kp te kupy sa rzadkie. Nawet lekarka mowila, ze tak naprawde na kp kupe trudno od biegunki rozroznic

• Zetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Przeciez na kp te kupy sa rzadkie. Nawet lekarka mowila, ze tak naprawde na kp kupe trudno od biegunki rozroznic
    Jak pytałam o biegunki to one są strzelające, śmierdzące i pieniste.
    Trzeba patrzeć czy dziecko nie jest odwodnione, czyli ciemuaczko zapadniete, skóra na brzuchu złapana między palce nie jest sprężysta i nie wracawraca, oczy bez łez, usta spierzchniete.

Niecierpliwa, dzięki :) pocieszylas mnie ze to mija :) to chyba ma związek z laktoza. A Ty dalej bez nabiału czy wróciłas juz? I jak krostki?

Zastanawiam się czy nie kupić tego probiotyki na N co pisała mama Stasia :)

Aha, zamówiłam windi, trochę się jednak boje tego stosować. Muru, Ty chyba raz stosowałas? To się tylko wkłada do pupy czy porusza?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam do nabialu 4 dni temu i poki co ok. Jednak wracam stopniowo, najpierw troche mleka do kawy, potem nastepnego dnia plaster zoltego sera plus mleko do kawy, potem nastepnego dodatkowo twarozek, a dzis rano zjadlam jogurt. Mam nadzieje, ze bedzie ok.

Mi pediatra powiedziala, zeby nie stosowac ani czopkow, ani zadnych innych wspomagaczy do dupci, bo sie rozleniwi jeszcze bardziej i wiecej biedy jej tym narobie, niz tym ze nie umie kupy zrobic, z czasem zalapie o co chodzi.

Zetka z tym prezeniem podczas jedzenia juz myslalam, ze mam jakies "wsciekle" mleko, ale z butelki odciagniete ladnie pila, wiec to nie kwestia pokarmu, a pozycji i tego, ze akurat podczas karmienia ja kolka lapala

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wrocilam do nabialu 4 dni temu i poki co ok. Jednak wracam stopniowo, najpierw troche mleka do kawy, potem nastepnego dnia plaster zoltego sera plus mleko do kawy, potem nastepnego dodatkowo twarozek, a dzis rano zjadlam jogurt. Mam nadzieje, ze bedzie ok.

Mi pediatra powiedziala, zeby nie stosowac ani czopkow, ani zadnych innych wspomagaczy do dupci, bo sie rozleniwi jeszcze bardziej i wiecej biedy jej tym narobie, niz tym ze nie umie kupy zrobic, z czasem zalapie o co chodzi.

Zetka z tym prezeniem podczas jedzenia juz myslalam, ze mam jakies "wsciekle" mleko, ale z butelki odciagniete ladnie pila, wiec to nie kwestia pokarmu, a pozycji i tego, ze akurat podczas karmienia ja kolka lapala

No właśnie też się dlatego tych rurek boje.

Z karmieniem to samo. Odciągnelam wczoraj z tej piersi której całej nie zjadł i z butelki mężowi się nie prężyl. Fakt ze po kilkunastu minutach do godziny to było jak się wyprukal. Ale dziwne ze zawsze te baczki się pojawiają jak trochę zaczyna jeść :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:47

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spray do noska jaki macie? Ja sterimar hipertoniczny ale on od 3miesiaca jest. Ale psiknelam wczoraj.

Czyli super ze póki co nabiał Julka toleruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:49

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy polecacie misia szumisia?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Disnemar on ma super końcówkę. Co do rurek wkladanych do pupy, czy innych termometrow, ja tego nie robię, mama mi zabronila, stwierdzila ze to mozna zrobic więcej szkody niż pozytku, a dla dziecka przyjemne to nie jest, bo dorosły w końcu też soboe raczej rurek nie lubi do tyłka wkladac. Co do biegunki, moja mama mowitez ze ciężko odroznic od prawidlowej kupy i czasem jedna czy dwie kupki mogą być gorsze. Jeśli dziecko je, jest żywotne, nie ma objawów odwodnienia to podac acidolac baby i obserwowac. Dzieci kp nie poeinny mieć jelitowki bo dostaja przeciwciała w mleku matki.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie tak :) Na drzemkach dziennych chodzi prawie caly czas, ale nie jest od niego uzalezniona bo w nocy chodzi ok 1 h do zasniecia i potem juz nie

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stosowałam. Parę razy termometr. Ale ani czopkow ani rurek.
    Biegunka u takich maluchów to ponad 8-10 pampkow na dzień 12 h. A koleżanka mówiła ze nie nadazala przebierać wiec to chyba da się odróżnić. Mój Mały na mm tez czasem zrobi taka luźna a nie powinien teoretycznie :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 2088 2089 2090 2091 2092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ