X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my śpimy z małym od samego początku, ale to głównie z mojej wygody ehh no i boje się że nie usłysze jakby w łóżeczku płakał a tak każdy dźwięk mnie wybudza :)
    mamy bardzo duże łóżko więc synek śpi po środku, ma takie swoje odizolowane miejsce na płasko pomiędzy naszymi poduszkami
    w dzień potrafi po kilka godzin spać ciągiem sam w bujaku tiny love ustawionym jako kołyska

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ta karta nfz o której wspominałyście to czasem nie dotyczy tylko woj. śląskiego?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy ze spacerku, kupiłam po drodze dwie opaski dla malutkiej, bo u nas za ciepło na czapeczki, ale jednak momentami wieje.
    teraz trzeba obiadek zrobić, młoda miała 1,5 godz aktywności to mam nadzieję, że teraz pośpi.
    ja też śpię z małą, ze starszymi też spałam. ze mną jest tak, że z kolei mam obawy jak dziecko jest samo w łóżeczku, bo jak jest przy mnie to czujniej śpię.

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma tez z nami spi, dla mnie to wygoda i zawsze się wyspie. Z resztą tata tez jest za :-) nie musi wstawac co chwilę do lozeczka.

Dziewczyny o tych skokach rozwojowych to uslyszalam od was. Mysle ze takie male dziecko rozwija sie w zawrotnym tempie wiec jak dla mnie jest to jeden wielki skok :-)

Wczoraj pani dermatolog wyciela mi pieprzyk do badania. Obstawia ze sa to (i tu nie pamietam lacinskiej nazwy) zmiany na skórze które nie maja charakteru nowotworowego , a pojawiaja sie po 30roku zycia.
    Dla pewnosci jednak wysyla probke do laboratorium.wynik za 4-5tyg.

jak sie pani doktor zachwycala ze karmie piersią. Tutaj raczej kobiety karmia mm i to nie dlatego ze musza, a dlatego ze tak jest latwiej.

Dzisiaj moja terrorystka nie chciala zasnac , wlozylam ja w bujaczek i umylam naczynia, wstawilam pranie, a ona lzy jak grochy - czulam sie jak wyrodna matka

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł miś szumis bardzo ładne wykonanie ale nie mam baterii T ma kupić po drodze będziemy wieczorem próbować ps laski uzywacie go zawsze do usypiania czy tylko w razie "w"
    Młody od 7 lacznie spal półtorej godziny dopiero jakos po 14 zasnal mam nadzieję że trochę pospi ale i tak juz nie zdążę zrobić obiadu ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 15:06

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zgłosiłam się jako fotograf do tej akcji.
    jestem na etapie szukania mamy do sesji indywidualnej która jest za darmo. A kobiety się wstydzą bo trzeba wyrazić zgodę na publikację.

Niecierpliwa ktolicze jest śliczny :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy ze spaceru, masakra jak zawsze w wózku spała tak teraz nic, wszystko ją interesowało i rozwyła się i musiałam ją karmić na ławce pod blokiem przy ekipie remontowej klatki... fajny widok mieli panowie, oczywiście wszyscy na papieroska wtedy wyszli...buraki! ale dobrze nas zakryłam :)

Kupiłam bebiko 1 zobacze czy trądzik przygasnie po zmianie mleka, ale te bebiko to jak na wage złota bo w 4 sklepach byłam i szukałam

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosujecie te kliny pod materac?
    Właśnie przeczytałam, że nie zaleca się bo jest ryzyko, że przez takie podwyższenie dziecko przekręci się na brzuszek.
    W sumie zauważyłam, że Lily często tak się kręci że finalnie śpi w poprzek łóżeczka i rzeczywiście przez ten klin mogłaby się przekręcić na brzuszek.
    Chyba go wyjmę.
    Generalnie to ja mam jakąś paranoję, jak mała śpi to co rusz chodzę sprawdzać czy oddycha. Co prawda my mamy monitor Snuza i na początku go stosowaliśmy, ale jakoś z czasem przestaliśmy. Na pewno, jak mąż wróci do pracy, to znów będę go używać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Kupiłam bebiko 1 zobacze czy trądzik przygasnie po zmianie mleka, ale te bebiko to jak na wage złota bo w 4 sklepach byłam i szukałam

we wro widziałam bebiko w simply i w biedronce

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - ja smoczek i lyzeczke myje Froschem do akcesoriów dzieciecych, potem zalewam wrzatkiem.

Nie rozumiem po co karta NFZ, przeciez jest ten elektroniczy system gdzie po nimerze pesel sprawdzaja ubezpieczenie. Dlatego my nie musimy nosic RMUy.

Maly dalej je po 30 minut, dzisiaj cale szczescie co 2,5-3h, bo w nocy to bylo co 2h. Przez to czeste przystawianie mam tyleee pokarmu. Mozna miec 2 nawal?
    Wazylam malego na wadze kuchennej i wyszlo mi, ze przytyl w tydzien 400g. Patrzac ile je to prawdopodobnie. Ofka, moj tez wyglada jak syn Ryszarda Kalisza.

Lys - ja tez wyjelam klin bo maly mi sie przekrecal i spal w poprzek lozeczka, tam gdzie konczylo sie podwyższenie. Najwyrazniej mu nie pasowalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 15:52

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula (z ciekawości pytam) ile waży Tomek?
    No to widzę, że nie tylko moja taka wiercipięta.
    Można już łyżeczek używać? Wszystkie, które widziałam były od 4mż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 15:54

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha moja tez wygląda jak córka Kalisza :) waży 4400 ale jest dosyć krótka wiec jest takim słodkim małym pulpetem :)

Ewa123
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam łyżeczki do podania espumisanu i delicolu.

Klin kupiłam tez do kosza Mojżesza ale kurcze zeslizguje się Michaś do boku.

Mój w niedziele wazyl 4210 a dziś 4430 aż mi się wierzyć nie chce bo ostatnio wydaje mi się ze mam mniej pokarmu a on częściej się przysysa ale tylko na 10-15 minut.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylysmy na kontroli w przychodni przyrost wagi jest, wiec jest dobrze, jednak mam kontrolowac moczenie pieluszek. Dzis wazyla 4815g, czyli 55g wiecej niz wczoraj, jednakze przeym te wymioty w piatek tylko szczepienie 6w1 i pneumokoki, a rota w przyszlym tygodniu.

Lys ja wyjelam poduszke klin, bo zjezdzala i ladndwala w poprzek lozeczka.
    Co do lyzeczek ja kropelki podaje normalna, ale malutka.

Miru chetnie bym Ci popozowala, ale nie chce ludzi straszyc ;)

Dzis zaliczylysmy 3 godzinny rajd spacer, zakupy, pediatra, koSZ naladowany po brzegi w rece tasia zakupow, gdybym nie czekala w parku na meza wracajacego z pracy to bym nid doszla do domu :)

lys, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - jak sie urodzil mial 3200, w szpitalu spadlo mu do 3080, tydzień temu w czwartek mial 4380, a dzisiaj mi wyszlo 4770. Nie wiem jaki jest dlugi. W glowie i w klacie ma 40 cm. Ma takie "boczki" nad pampersem i napompowane policzki.
    Uzywam lyzeczki oznakowanej od 4msc, bo nie wiedzialam jak podawac espumisan. Ale pieknie ssie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lys, masz racje, ta karta NFZ to tylko w wojewodztwie slaskim obowiazuje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łyzeczke plastikowa z hippa, zapisalam sie do ich klubu i przysylaja mi deserki itp i dostalam wlasnie taka lyzeczke. Bardzo ladnie zesysa z niej espumisan.

Szatanica nie dala mi obiadu zrobic, godzine polezala w bujaku,ogarnelam dom, pranie i jak juz w polowie obiad bylam to na rączki i jeść... kuzwa o 15:30 ją karmiłam....w dzien je co 1,5-2max :/ nic nie zrobi sie w domu bo karmienie trwa ok 45 min plus odbijanie i przewijanie.. marze zeby miec ręce i nogi i ine wynalazki inspektora gadżeta..

lys, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Lys - jak sie urodzil mial 3200, w szpitalu spadlo mu do 3080, tydzień temu w czwartek mial 4380, a dzisiaj mi wyszlo 4770. Nie wiem jaki jest dlugi. W glowie i w klacie ma 40 cm. Ma takie "boczki" nad pampersem i napompowane policzki.
    Uzywam lyzeczki oznakowanej od 4msc, bo nie wiedzialam jak podawac espumisan. Ale pieknie ssie.

moja tydz. temu w czwartek miała 4460 a mi się wydaje taka chudzinka :)

Paula_071, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys byłam w simply, społemie, żabce, top markecie i były bebiko2 itp a 1 wszedzie sie pokonczyly. Dopiero w całodobowym jedna ostatnia sztuka 1-ki.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja sobie też kupię łyzeczke skoro uzywacie, podawanie kropel bezp. do ust u nas jest bardzo trudne i mała tego nie cierpi

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ