X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88 dzięki za info o tych czajnikach z reg. temp.
    kupiłam - gotowanie wody do 40 st. trwa 2 sekundy - jestem mega zadowolona

0na88, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało mi się wykąpać :-D wsadzilam mała w fotelik samochodowy i zabrałam ze sobą do łazienki i się udało :-) zdążyłam się umyć a mała nie plakala a nawet zaciekawiona się rozgladala :-)

Musze wiec zainwestować w jakiś leżaczek bujaczek może z jakąś funkcja huśtawki. Dziewczyny co kupowalyscie dla swoich pociech? Co polecacie?

Katarka, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    ona88 dzięki za info o tych czajnikach z reg. temp.
    kupiłam - gotowanie wody do 40 st. trwa 2 sekundy - jestem mega zadowolona

ciesze sie ;)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszke klin ale z boczkami ktore sa na rzepy i mozna regulowac. Dwa takie waleczki. Dziecko sie nie zsuwa i niebprzekreca niezaleznie czy na boku czy na plecach. Ja jestem zadowolona.

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś kryzys.. siedzę i chce mi się ryczec.. Mały od 8 rano non stop na cycu przy czym zaczyna ryczec i preżyć się podczas ssania.. najpierw myślałam że jakiś atak kolki ale wygląda tak jakby się nie najadał, ledwo skończy jeść to po 20 min chce na nowo. Nie spał ani minuty tylko czujnie drzemie przy cycku.. jak myślicie co to może być? Coś z moim pokarmem? Jestem tak wydojona ze nie wiem czy tam coś jeszcze jest.. idziemy zarejestrować się jutro do pediatry i chyba też umowie się do poradni laktacyjnej. Najgorzej ze ostatnio tak ma 2-3 razy w tygodniu, w inne dni jest lepiej więc nie wiem co jest nie tak..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko dzis je caly dzien na raty....od 17.00 do teraz podaje mu 90 ml.. zjada 10-20 ml i drzemka.. za 5 min znow..

za tydzien chce isc na szczepienie 6w1 + pneumo + rota.. a kiedy mozna na meningo?

i rozumiem ze z 700-900 zl musze miec ? chyba tyle ofka mowila.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zapraszam :) niekoniecznie na konkursowe ale chętnie Ci taką sesje zrobię w plenerze za free oczywiście :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopadła mnie jelitówka. Najpierw córka, potem mąż, teraz ja... Mam nadzieję, ze kp ochroni małą.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad mam to samo, wg mnie to jest jakiś skok rozwojowy, u mnie dziś mija 4 tyg jak Maja się urodziła i przy jednym karmieniu wydoiła dwa cycki a pół godziny pózniej 90ml bebiko i pół godziny po jeszcze 60... wcześniej był cyc non stop więc mała się nie najadała, niby zasnęła ale jak tylko próbowałam ją odłożyć to znów szukała cyca. Jak je do pręży się i krzyczy i pierdzi. Cyc ją uspokaja, położna mówiła mi że to wina nierozwiniętego układu pokarmowego i tak to będzie trwało do 3-4 miesiąca, że to takie ataki kolkopodobne. Jak będziesz jutro u pediatry to daj znać co powiedziała.

Dziś od rana nie spała nic, po 18 próbowałam ją uspać to przez 40 min pilnowała czy jestem obok i się wybudzała

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A ja mam dziś kryzys.. siedzę i chce mi się ryczec.. Mały od 8 rano non stop na cycu przy czym zaczyna ryczec i preżyć się podczas ssania.. najpierw myślałam że jakiś atak kolki ale wygląda tak jakby się nie najadał, ledwo skończy jeść to po 20 min chce na nowo. Nie spał ani minuty tylko czujnie drzemie przy cycku.. jak myślicie co to może być? Coś z moim pokarmem? Jestem tak wydojona ze nie wiem czy tam coś jeszcze jest.. idziemy zarejestrować się jutro do pediatry i chyba też umowie się do poradni laktacyjnej. Najgorzej ze ostatnio tak ma 2-3 razy w tygodniu, w inne dni jest lepiej więc nie wiem co jest nie tak..

moja tez wisi na cycku jak nie moze kupy zrobic, je wtedy i jednoczesnie sie rzuca i prezy momentami

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    moje dziecko dzis je caly dzien na raty....od 17.00 do teraz podaje mu 90 ml.. zjada 10-20 ml i drzemka.. za 5 min znow..

za tydzien chce isc na szczepienie 6w1 + pneumo + rota.. a kiedy mozna na meningo?

i rozumiem ze z 700-900 zl musze miec ? chyba tyle ofka mowila.
    No jakos siora mowila 700, jeszcze ten krztusiec kazala bo ten obowiazkowy chujowy podobno, my kupujemy taki regundowany wczesniakom.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam patent na malego bo staramy sie go nienosic. Pilka do cwiczen. Siadam i kiwam sie no i przy okazji wzmacniam miesnie hyhy. A jak karmie to giry na pilke i turlam. Male co nieco przed chodakowska;

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny udało mi się wykąpać :-D wsadzilam mała w fotelik samochodowy i zabrałam ze sobą do łazienki i się udało :-) zdążyłam się umyć a mała nie plakala a nawet zaciekawiona się rozgladala :-)

Musze wiec zainwestować w jakiś leżaczek bujaczek może z jakąś funkcja huśtawki. Dziewczyny co kupowalyscie dla swoich pociech? Co polecacie?

my kupilismy Babymoov Swoon Motion, ładny jest, fajnie buja ale nie wiem czy polecam bo jak na razie Lily po 5 minutach w bujaczku zaczyna ryczec

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do pani od laktacji zgodnie z umową, żeby powiedzieć ile Hubert będzie ważył po dzisiejszym dniu... no cóż, nie da się zaprzeczyć, że przybrał 100 gram po jej radach... powiedziała zatem, żeby laktator sobie darować, nie ma potrzeby go dokarmiać, a ja się skarżyłam, że laktatora nienawidzę. Powiedziała też, że karmienie na 4 piersi tylko jeśli będzie przysypiał, a jeśli nie, to na dwie piersi może teraz być, tylko pilnować, żeby intensywnie ssał. I mam zadzwonić za kilka dni i zdać raport co i jak. Uff, mam nadzieję, że trochę ruszyło wszystko,

Dopytałam też dzisiaj o dietę matki karmiącej, żeby już ostatecznie rozwiać wszystkie wątpliwości i odpowiedziała tak:
    "Cała teoria diety matki karmiącej zawiera się w jednym zdaniu - trzeba jeść wszystko byle zdrowo i obserwować dziecko, ale jeśli będzie pani miała chęć na mcdonalda i go zje to ja panią rozgrzeszę - tylko proszę pamiętać, że to niezdrowe głównie dla pani"

Magd, Paula_071, Zetka, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dziecko wisi na piersi ssie, jednocześnie sie wijac i prężąc to moze miec wlasnie kolke, lub cos je boli, a ssanie mu pomaga i generalnie ten odruch wtedy bardzo sie uruchamia, dlatego np przy pobieraniu krwi warto brać smoczka, stres wywołuje odruch ssania.

Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za info. . Trochę mnie uspokoiłaś bo już naprawdę wyć mi się chce.. mam nadzieje ze uda mi się jutro dostać do pediatry to na pewno dam znać.. a dokarmiasz mm na polecenie pediatry czy sama zadecydowałaś? Ja już dziś wysylalam męża po mm ale trochę się opanowałam i postanowiłam ze jeszcze skonsultować z pediatrą..

magda sz wrote:
    Agasad mam to samo, wg mnie to jest jakiś skok rozwojowy, u mnie dziś mija 4 tyg jakja się urodziła i przy jednym karmieniu wydoiła dwa cycki a pół godziny pózniej 90ml bebiko i pół godziny po jeszcze 60... wcześniej był cyc non stop więc mała się nie najadała, niby zasnęła ale jak tylko próbowałam ją odłożyć to znów szukała cyca. Jak je do pręży się i krzyczy i pierdzi. Cyc ją uspokaja, położna mówiła mi że to wina nierozwiniętego układu pokarmowego i tak to będzie trwało do 3-4 miesiąca, że to takie ataki kolkopodobne. Jak będziesz jutro u pediatry to daj znać co powiedziała.

Dziś od rana nie spała nic, po 18 próbowałam ją uspać to przez 40 min pilnowała czy jestem obok i się wybudzała

1usawn15ju6q9qwm.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się wieczorowa pora.

Oli zasnal w swoim łóżeczku:) po kąpieli dalam smoka,opatuliłam pieluszka i wsadziłam w śpiworek.
    My tez myślimy o mleku mm bo cyce już nie dają rady:(
    Czy waszym maluchom wyszedł pępek? Mama mi gada o przepuklinie:( ehhh

A starszaki sie męczą i wymiotuja:( obyśmy my z Olim nie załapali.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i chyba tylko moj synuś wazy powyżej 5kg:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Aaaa i chyba tylko moj synuś wazy powyżej 5kg:)
    moja tez już ponad 5 kg :-)
    też mam nadzieję, że młoda się nie zarazi. Ja niby lepiej się już czuję, tylko łamie mnie w kościach jak przy grypie i słaba jestem.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście jak na złość malutka śpi u mnie na kolanach, inaczej się wierci jak nigdy, bo ze spaniem dotąd problemu nie było. nie wiem jak przeżyję tę noc.

201508091565.png
‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ