X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawe wypilam przed 5 rana, bo sie balam, ze potem nie zdarze to moja przekorna corka spala od 4.30 do 8. Teraz sie karmimy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis mam dzien wyrodnej matki...dziecko zaczelo mi plakac w lozeczku a ja nie mialam sily sie podniesc, nie zainterweniowalam od razu, dopiero po jakims czasie . WYkonczona jestem , dzis jeszcze misja USG bioderek , maz na caly dzien poszedl do pracy, pies dopomina sie wyjscia na spacer a ja mam ochote zaszyc sie pod koldra ewentualnie zatrzasnac sie na balkonie ;-)

Zetka, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Dziewczyny pomocy od wczoraj dostalam malego do karmienia i odpadna mi zaraz brodawki czy na poczatku zawsze bola? I co zrobic zeby choc troche przestaly bolec?

Ja smarowalam ziaja-masc lanolinowa na brodawki i mlekiem. I chodzilam po sali szpitalnej z cyckami nawierzchu (i tak tez spalam),ale bylam sama na sali... Porobily mi sie strupki,ktore po 5 dniach juz nie bolaly. Musisz pilnowac by caly sutek z otoczka gleboko do buzki wchodzil.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja klucha od 2 w nocy sie popisuje...w efekcie znowu wyladowala w naszym lozku. Teraz nie moze zasnac a ja padam na pysk. Marze o drzemce. O dziwo nie moge spac na plecach,bo bla mnie posladki...tyle m-cy spania na boku i dupa sie odzwyczaila. Boje sie spac na brzuchu (cc i cyce jak donice) a na boku nie potrafie wypoczac :(
    Tesknie do Morfeusza...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys Ty ten bujaczek kupiłaś w polskim sklepie?

Dziewczyny ponawiam pytanie jakie macie leżaczki /bujaczki/ huśtawki dla swoich pociech?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci mają śluz w kupce? I jak często?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• apaczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od wczoraj walczę zatkanym kanalikiem w lewej piersi a raczej już zapaleniem :( zaczęło się od temperatury 37.8 i złego samopoczucia, później wymacałam guzek w piersi, który zaczął mnie boleć a następnie pojawiło się zaczerwienienie skóry nad nim. Przystawiam małą, robie ciepłe okłady przed karmieniem i przykładam liście kapusty po. Na noc wzięłam apap i jak na razie temperatura w normie :) Oby tak zostało bo niezbyt fajne uczucie :/
    Na dodatek Natalia dała nam wczoraj wieczorem popalić, nie wiem sama już co to - czy skok 5 tyg, mało spała w ciągu dnia a później mam wrażenie, że nie mogła zasnąć z tego zmęczenia - tylko płacz, nie chciała piersi. Na szczęście jak już padła to ładnie pospała. Dzisiaj rano też już był płacz i lulanie na rękach, nakarmiłam na leżąco i śpi w naszym łózku całe 40 min ale chyba już się budzi ;)
    Ja właśnie zakupiłam bujaczek leżaczek z Tiny Love, mam nadzieję, że się sprawdzi i przypadnie do gustu ;) Taki sam chyba ma Myszka z tego co pamiętam.
    No i dziś ma do nas dotrzeć szumiś, oby pomógł w usypianiu tej naszej marudy bo już czasem ręce opadają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:00

Aga89, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojemu maluszkowi nie zeszło jaderko i musi wziąć pięć zastrzykow domiesniowo,oby pomogło i obyło się bez cięcia,a do tego dziś szczepimy,oj aż się boję jego płaczu.

Mój też ma czasem śluz w kupce,ale ciężko mi Powiedzieć teraz jak często. Bujak mamy tiny love 3w1,lecz póki co słabe zainteresowanie ze strony dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:46

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też mamy tiny love i mały od samego początku w nim przesypia w dzień :) na razie tylko w pozycji kołyski

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Fisher Price Przyjaciele Z tropikalnego lasu. Minus ze nie ma melodyjek, są tylko wibracje ale ogólnie jest ok. Niestety póki co młody wytrzymuje 5 min☺

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Hej, ja od wczoraj walczę zatkanym kanalikiem w lewej piersi a raczej już zapaleniem :( zaczęło się od temperatury 37.8 i złego samopoczucia, później wymacałam guzek w piersi, który zaczął mnie boleć a następnie pojawiło się zaczerwienienie skóry nad nim. Przystawiam małą, robie ciepłe okłady przed karmieniem i przykładam liście kapusty po. Na noc wzięłam apap i jak na razie temperatura w normie :) Oby tak zostało bo niezbyt fajne uczucie :/
    Na dodatek Natalia dała nam wczoraj wieczorem popalić, nie wiem sama już co to - czy skok 5 tyg, mało spała w ciągu dnia a później mam wrażenie, że nie mogła zasnąć z tego zmęczenia - tylko płacz, nie chciała piersi. Na szczęście jak już padła to ładnie pospała. Dzisiaj rano też już był płacz i lulanie na rękach, nakarmiłam na leżąco i śpi w naszym łózku całe 40 min ale chyba już się budzi ;)
    Ja właśnie zakupiłam bujaczek leżaczek z Tiny Love, mam nadzieję, że się sprawdzi i przypadnie do gustu ;) Taki sam chyba ma Myszka z tego co pamiętam.
    No i dziś ma do nas dotrzeć szumiś, oby pomógł w usypianiu tej naszej marudy bo już czasem ręce opadają ;)

A laktatorem próbowałas? Ja miałam chyba w 3 tyg. Lewa pierś guzek który nie chciał zejść podczas karmienia. Bolało jak cholera. Laktatorem zaczęłam ściągać i delikatnego rozmasowywac, pomogło.

Bujać ej tez mam FP leśny, mały czasami w nim posiedzieć kilkanaście minut.

Mój też ma śluz, bardzo często. Raz więcej raz mniej. Lekarz powiedział żeby się nie przejmować.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad ja od poczatku dokarmiam mm no moze tydzien jechalismy na cycu ale byla strasznie marudna i krzyczala na cyce flaki, z trudem bylo mi cos samej wydusic reka wiec stwierdzilam ze za malo jej i dokarmialam bebilonem1 a teraz dla odmiany bebiko kupilam. Zle robilam jak dokarmialam bo dawalam jej raz dziennie 120ml zamiast cyca no i nie pobudzilam tym laktacji tylko na odwrot. Teraz co drugie trzecie karmienie robie jej 60 ml. Wypije takie 2-3 butle dziennie. Daje jej najpierw wyssac cyca a pozniej butle.

Wczoraj spala od 18 do 22 i ja obudzilam na karmienie bo mysle sajgon bedzie w nocy. Wypila jednego cyca i poszka spac jak zabita do 3.. musialam sobie sciagnac o 24 bo eksplozja grozila i sciagnelam 80ml metoda 753. I pozniej o 6:15 pobudka to zdoila cyce plus te 80 ml co sciagnelam. Dzieci jedza raz wiecej raz mniej.. nie ma tak ze na jedno karmienie to np.120 ml. Widze ze u mojej raz jest ok 60-70 a raz 150.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A laktatorem próbowałas? Ja miałam chyba w 3 tyg. Lewa pierś guzek który nie chciał zejść podczas karmienia. Bolało jak cholera. Laktatorem zaczęłam ściągać i delikatnego rozmasowywac, pomogło.

Bujać ej tez mam FP leśny, mały czasami w nim posiedzieć kilkanaście minut.

Mój też ma śluz, bardzo często. Raz więcej raz mniej. Lekarz powiedział żeby się nie przejmować.
    Nie próbowałam, z tego co widzę to u mnie już jest zapalenie piersi :-( Dzwoniłam do poradni laktacyjnej i mamy wizytę dzisiaj o 13. Na szczęście póki co nie mam gorączki.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj Apaczka z czego to sie robi? Mam nadzieje ze zaleczysz szybko.

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie karmilam Julke w parku i zauwazylam, ze z glowy schodza jej takie strupki jakby, to chyba ciemieniucha jakie sa skuteczne metody??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszytkie mamusie:)

Mam do Was pytanie. u mojego synka kilka razy w tygodniu w kupce pojawią się takie jakby "kamyczki" są zbite, twarde jakby piasek, są w kolorze zielono-zółtym bardziej zielone. Czy spotkałyście się z czymś takim?
    Na razie mam odstawić cały nabiał

• apaczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ojoj Apaczka z czego to sie robi? Mam nadzieje ze zaleczysz szybko.
    Nie wiem dlaczego akurat u mnie, sama byłam zdziwiona wczoraj tą temperaturą itp. Ostatnio miałam więcej pokarmu, może był jakiś zastój, którego nie zauważyłam a do tego jak spałam zgnotłam pierś. Faktem jest, że córcia tą lewą zawsze gorzej ssała a to tez może mieć wpływ. Na szczęście dzisiaj czuję się już lepiej i mam nadzieję, że gorzej nie będzie.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka- pewnie pojawily sie od strony pach? Koniecznie wtedy trzeba karmic dziecko z pozycji spod pachy, zeby oproznic tamta część piersi. Najlepiej jeszcze je rozmasowac przed przystawieniem dziecka.

Jestem u rodzicow, mama zafarbowala mi wlosy, zaraz idziemy na spacer do parku.

Mamasia - trzymam kciuki za Piotrusia, zeby byl dzielny :-)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Apaczka- pewnie pojawily sie od strony pach? Koniecznie wtedy trzeba karmic dziecko z pozycji spod pachy, zeby oproznic tamta część piersi. Najlepiej jeszcze je rozmasowac przed przystawieniem dziecka.

Jestem u rodzicow, mama zafarbowala mi wlosy, zaraz idziemy na spacer do parku.

Mamasia - trzymam kciuki za Piotrusia, zeby byl dzielny :-)
    Tak, wiem chociaż nie przepadam za tą pozycją. U mnie dokładnie lewy, górny kwadrant piersi.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie zbieramy się na spacerek. Noc była super, tylko pobudki na karmienie co 3 godz i bez płaczu tylko grzecznie cycus i do spania.
    Kurcze niby mam coraz więcej pokarmu i rozkręca dalej laktacje, ale dalej musze dokarmiać ok 130- 180 ml. No ale i tak mało przybiera. Mam nadzieję że kiedyś uda się odstawić butle :/

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 2108 2109 2110 2111 2112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ