SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga89 wrote:Lys Ty ten bujaczek kupiłaś w polskim sklepie?
Dziewczyny ponawiam pytanie jakie macie leżaczki /bujaczki/ huśtawki dla swoich pociech?
Na allegro kupiłam. Widziałam ze chyba można też zamówić w rtv euro agd.Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b857b2c73a8.jpg
My mamy babymix, ma funkcje wibracji, swiatelko, piosenki, mozna bujac, karmic itp. Maja go uwielbia, takze moge polecicWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:23
Weridiana, zabka11, Aga89, niecierpliwa, mamasia, Maniuś, Katarka lubią tę wiadomość
-
ale macie dorodne dzieciaki
Zosia to pewnie dopiero do 4kg dobila .
Ona w ogole dzis nie spi...czytam forum , a w drugim okienku mam otwarty dzwiek suszarki a ta nadal oczy jak 5zl... Boze daj mi sily
zabka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My po szczepieniu.maly po raz pierwszy uronil lzy. Waga jak pisalam 5500, rekordzista najgrubszy dziecior w przychodni. Potem neonatolog. Maly ma lekka przepukline i bilirubine 8,7. Pytala czy mu wychodzi pepek przy placzu no i ja nic takiegonie zauwazylam, maz tak. No i najwazniejsze, miedniczka nie zmniejszyla sie, mocz cofa sie nadal. Badanie moczu co 2 tyg. I kontrola za miesiac. Malyalbo po szczepieniu albo oo tych badaniach niespokojny, ciagle ryczy. Nie zdarza mu sie to czesto.
Weridiana, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kwiauszek wrote:witam wszytkie mamusie:)
Mam do Was pytanie. u mojego synka kilka razy w tygodniu w kupce pojawią się takie jakby "kamyczki" są zbite, twarde jakby piasek, są w kolorze zielono-zółtym bardziej zielone. Czy spotkałyście się z czymś takim?
Na razie mam odstawić cały nabiał
Takie grudki to chyba normalne, kupka w koncu zmienia konsystencje.
nie wiem czy odstawienie nabialu cos da bo mleko produkuje sie z krwi wiec i tak bedzie w nim laktoza.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My mamy bujaczek hauck , fajny ale dla trochę wiekszego malucha . Emma dzisiaj konczy 2 miesiące
wazy niecale 5kg , a bujaczek dopiero cos drgnal
musi wazyc wiecej . Zaleta jest taka ze bedzie na dluzej.
Magd, Paula_071, Aga89, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:Zetka jak Twoj bol?wciaz sie utrzymuje?
moja teraz spi, a ja marze zeby cos zjesc...paluszki rybne?
Jeszcze boli, jednego dnia więcej innego mniej. Lekarz powiedział ze nie widzi nic niepokojącego. A jak u Ciebie?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny wlasnie karmilam Julke w parku i zauwazylam, ze z glowy schodza jej takie strupki jakby, to chyba ciemieniucha jakie sa skuteczne metody??
W rossmanie jest taki spray na ciemieniuche. Stosowałam u starszego. Ale równierz można oliwka wmasować i wyczesac potem delikatnie przed kąpielą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:56
niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My po burzliwym poranku cyc co chwile pomiedzy kupa i znowu cyc a jak bylismy juz gotowi i ubrani na spacer nie wiem jak to sie stalo ale pampers przeciekl lub go zle zalozylam i obsikal sie wiec nazad od nowa przewijanie przebieranie no ale w koncu zaliczylismy 2 godzinny spacer odstresowalam sie siedzialam z pysznym ciastkiem i butelka wody na lawce gapilam sie na plywajace kaczki a mlody grzecznie spal
My tez pomalu zastanawiamy się nad lezaczkiem Lys fajna ta twoja hustawka duzo miejsca zajmuje?niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Tomek 3h spal w parku obudzil sie na jedzenie, ssal 21 minut i sam odpadl od cycka i poszedl spac dalej. Nie bede go budzic, skoro mu tak dobrze, wiec chodze dalej z wozkiem po parku. Chyba bede tu nocowac;)
Magd, niecierpliwa, aaaaga, mamasia, Weridiana, Maniuś, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kurde dziewczyny nie umiem ogarnąć mojej córeczki. Czytałam ta książkę język niemowląt i chcialam wprowadzić w życie tzw. Łatwy plan. Tzn jedzenie, aktywność, drzemka. I takiego wała, mała ma w nosie moje zamiary. Jedyne co to je co 3 godziny, cała resztę ma w nosie.i tak rano między jednym a drugim karmieniem 3 godz nie zmruzyla oczu. Patrzyła sobie na ściany, na mnie, grzecziutko leżała. Po nakarmieniu poszlysmy na spacer i zamiast być aktywna 45 min to od razu poszła w kime
No a teraz daje czadu. Ryczy bo nie może usnac a jest bardzo zmęczona. No okropna jest! Właśnie trzymam ja na ramieniu bo pp 2 godzinach walki przymyka oko. A rano ja wychwalilam pod niebiosa i mam za swoje. Da się w ogóle w jakikolwiek sposób zdyscyplinowac takie dziecko malenkie? Nauczyć ze po jedzeniu nie idziemy od razu spać tylko się bawimy, a potem kimamy? Czy któraś z was ma na tym polu sukcesy? Bo ja się poddaję, no nie potrafię jej zmusić do zabawy jak śpi po cycu czy do spania jak ona sama nie ma takiego zamiaru. Chyba w naszym domu to ja się do niej dopasuje, a nie ona do mnie :p
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Dziewczyny prasujecie cały czas ciuszki ?
I co Wam sie najlepiej sprawdza?
Ja całej masy ciuchów w ogóle nie ubieram..
U mnie najlepiej body i pajac sie sprawdza, ewentualnie polspiochy.
I przestałam prasować ciuszki.niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No a co do spacerów to u nas są specjalne wymagania - jest super jak jadę. Wtedy królewna ładnie śpi. Jak tylko usiade i wyjme książkę to panna otwiera oczy i protestuje
Ale przynajmniej może sadla trochę zrzuce
niecierpliwa, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
My zaraz jedziemy do chirurga dziecięcego z Olim na kontrole.
U nas bujak to makabra:( mysle o kupnie huśtawki jeszcze.
Dziewczyny co mogę kupic 4 latkowi na urodziny tym bardziej ze wszystko ma a niczym sie nie bawi.małaMyszka lubi tę wiadomość