SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale cisza nocna
my dzisiaj w nocy karmimy sie co 3h. Nie jest zle, po kapieli maz 2 razy mi go przynosil na jedzenie a tak to sie nim zajmowal.
Niecierpliwa - przyszly zaproszenia na chrzest, rzeczywiscie bardzo ladnedzieki!
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Witam sie po karmieniu z kawa w reku, juz spac nie umiem a potem na rzesach chodze. Wieczor mielismy fatalny po kapieli Julka jak zawsze zaczela demonstrowac swoj glod dostala butelke jak co wieczor a tu walek na poczatku pila i plakala, a potem w ogole nie chciala. Dalam cyca, bo maz oczywiscie stwierdzil, ze mleko stare, ale cyca teym nie chciala. Placz nieziemski o niezidentyfikowanym podlozu, ani brzuch ani pielucha. Polozylam ja do lozeczka i odpalilam karuzele i tak sie wyciszyla. W koncu po dlugim czasie zjadla i 120 ml i cycka. Odpadala na rekach, ale kazda proba wlozenia do kolyski konczyla sie przebudzeniem. Tych prob bylo z 6, nie wiem o ktorej maym ja uspil bo ja padlam po 22.30 i nawet jej placz mi nie przeszkadzal. Wstala o 3.40 z wielka kupa, podczas przewijania walnela taka, ze po plecy plynela. Zjadla z 2 piersi, a teraz niespokojnie spi w kolysce, a ja odciagam bo cycki dalej twarde
Paula ciesze sie, ze zaproszenia sie podobaja
Miru slicznie dziekuje za propozycje, ale my umiemy sie karmic tylko na lezacomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Eh boże. Nie wiem co z moim dzieckiem. Spala po 8-9 h.a dziś usnela dopiero przed 24 i juz się karmimy. Znaczy wiem. Głodna wieczorem była a cycki puste. Z butli nie chce ciągnąć. Za szybko pochwaliłam ze się nauczyła i masz babo placek. No nic, ja mam dość. Będę próbowała przejść na mm. Będziemy Uczyć się butli dalej. Bo przy dwójce maluchów to się tak nie da ze jedno cały czas wisi na cycu a ja nie mam czasu dla drugiej
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie.Ja zakupiłam wczoraj zageszczacz do mleka ii ciut lepiej z tym ulewaniem.Jutro to skonsultuje U pediatry. Do tego przyszedł miś szumis i nawet jakoś poszło.Moje dzieci skończyło 2msce i widzę różnicę w zachowaniu.Nie chce już na raczkach leżeć tylko oglądać świat.Mało śpi w dzień- 3/4 razy po 30-40min. To męczące.A no i mały sukces chwycił grzechotki w ręce i trzymał.Bardzo koordynuje słuch i wzrok.No ii zabawa z czarno białymi kartkami my się podoba.Uśmiecha się świadomie.Fajne już to moje dziecko:). Jeszcze tylko to ulewanie i waga i będę zadowolona.
niecierpliwa, Pulpecja, Paula_071, apaczka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Psioszka fajnie, ze odpoczniesz. Tez o tym myslalam, zeby zostac u rodzicow tydzien, ale w nastepny piatek mam ginekologa, a maz moglby dopiero w piatek ok. 17 przyjechac, a nie moge jej przelozyc bo to na nfz.
Psioszka a jak czesto i mocno Leon ulewa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 06:58
Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ulewa za każdym razem w dzień.Bo w nocy Karwiny już tylko raz i to Na spiocha więc nie ulewa.Wieczorne karmienie.nocne i poranne jest ok bo jest zaspany A w dzień chlusta.Potrafi nawet po 2h od karmienia ulewac.Czasami to jak fontanna.Dywany posciagane bo jak jest na rączkąch to leje na podłogę.W łóżeczku folie bo materac by zmokl. Myślę że właśnie nie śpi w dzień bo go meczy to widać jak mlaska językiem to znak że będzie chlustal.
małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
jesslin87 wrote:Dziewczyny pomocy od wczoraj dostalam malego do karmienia i odpadna mi zaraz brodawki czy na poczatku zawsze bola? I co zrobic zeby choc troche przestaly bolec?
Wkladaj glebiej z otoczka, smaruj mascia na brodawki, ja polecam z ziaji i mozesz uzyc nakladek zeby bardziej nie poranicjesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Agata- teraz do mnie dotarlo co napisalas. Dziecko ma na nas spac nie brzuch do brzucha tylko na plecach? Moj by dostal skoliozy od wyginania sie takiego na moich piersiach;)
Paula nie na nas, tylko z nami, obok nas.jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jeslin, trzeba przystawiać dziecko do piersi a nie pierś do dziecka i musi być głęboko włożony sutek wraz z otoczką. Smaruj maścią z lanoliną. Ja nakładki bym odradzała, to jeszcze za wcześnie - póki co wykształca się odruch ssania i można go zaburzyć.
jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U mnie noc podobna do innych, Hubert ma już chyba swoje nawyki, generalnie budzi się w nocy dwa razy, około 1:30 i 5:30, trochę długo nam się schodzi z karmieniem, bo przysypia - dzisiaj go budziłam i mam wrażenie, że się ciut szybciej najadł - ale znowu sporo ulał
Piękna pogoda za oknem, mam nadzieje, że dzisiaj wyjdzie jakiś dłuższy spacerek.
Acha - Hubek jeszcze śpi, a ja mam czas na kawęmałaMyszka lubi tę wiadomość