X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kończymy miesiąc :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 10:30

Paula_071, niecierpliwa, Martucha86, 0na88, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d638bf114597.jpg

Kuzwa z tymi uszami co raz gorzej :/ i widze ze nad brwia tez powstal taki miejscowy punkt co tak wyglada i sie luszczy. To na bank jakies uczulenie tylko na co? Skaza? Wczoraj kurczaka zjadlam.. a wczesniej w niedziele i pojawilo sie juz w poniedzialek..bez kitu ten kurczak.

Jeśli nie jest to na całym ciele tylko w dwóch miejscach to wg mojej teściowej na 90% to nie alergia. Przetestowałam, że na wszelkie zmiany najlepsze jest moje mleko. Dzisiaj już 2 razy zakrapiałam małemu oko, bo ropiało, i odpukać nie widzę żeby ropa się gromadziła, a zazwyczaj pojawiła się się po 3h.

Ale mam mleka! Małemu wypadł cycek po 2 minutach i tak mi siknęło, że zalałam mu pół twarzy. W ogóle nie musi ssać, wystarczy że otworzy buzię to mu wleję:)

magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, taki prysznic jest normalny, bo tak tryska pokarm pierwszej fazy, nad drugą fazą dziecko musi się niestety zdecydowanie bardziej napracować. Mi się często zdarza zrobić Młodemu taki prysznic. ;-)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Jak Natalka płacze to pępka wychodzi takie różowe ciałko. Wiecie może czy tak powinno być czy to coś groźnego?

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aga i Paula, spróbuje smarować i mlekiem i rumiankiem, Aga napisz mi też pózniej jaki to krem, jak mleko i rumianek nie pomogą to jutro kupię.
    Mam nadzieję że to nie alergia, mam całą zamrażarkę kurczaków :)

Z kupą przejrzałam cały internet to te sposoby to masaż brzuszka, gorąca pielucha itp... u mnie to w ogóle nie działa. Spróbujemy ją wsadzić do tego wiadra to napiszę czy zadziałało a jak nie to chyba kupię ten windi...

U nas też dziś miesiąc :) matko kochana kiedy to minęło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 11:23

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no mi takie zostało jak kikut odpadł...dalej to przemywam i susze. Powinno chyba się zasklepić.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Malutka spi, pewnie za godz obudzi sie na karmienie. Po wczorajszym us calego ciałka wszystko ok:)
    Bylo troche placzu, ale do wytrzymania.
    Niestety potem jak odbieralam jule z tancow to mala w aucie dostała ataku kolki.... Nie miałam sie jak zatrzymać, mala az sie zanosila.. Madakra... Bylam cala mokra z nerwów.... Potem jak juz jej przeszlo to od razu zasnela...
    Ale obiecałam sobie ze nigdy wiecej... Nie jeżdżę z nia sama do czasu, az kolki miną.

Od dwóch wieczorów mała uwielbia kapiel:) mam nadzieje ze juz jej tak zostanie

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią, ile razy Wasze dzieci jedzą w nocy?

Do niedawna było tak, że Miła jadła 'kolację' ok. 23-24-ej, potem budziliśmy ją ok. 3-ej w nocy, a potem sama budziła się rano. Ale przeczytaliśmy, żeby nie budzić. Wczoraj zjadła kolację akurat wczesniej, może ok. 22-ej i potem obudziła się sama dopiero po czwartej. Ja spałam niespokojnie, biust cały pełny... Dla mnie spoko wstawać tylko raz w nocy, ale boję się, czy od tego nie stracę mleka. Bo podobno trzeba karimć na żądanie, ale nie rzadniej niż co 3h. Mała ma dziś 3 tygodnie.

Co Wy na to? Któraś karmi tylko raz w nocy od dłuższego czasu?

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla a konsultowalas to z lekarzem lub położną? Ja to boje się żeby to nie była przepuklina pepkowa bo moja Natusia bardzo mocno napina się na kupkę. Wcześniej tego nie było. Z położna będę się widziała dopiero w poniedziałek.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze ja nie mam czasu na nic :o
    Codziennie wychodzimy z Polą z domu ok 11 wracamy najczesciej ok 16 wtedy robie obiad, szybko cos ogarniam o 18 wraca mąż i poświecamy czas sobie albo dla Poli. Mimo ze nie mam na nic czasu to jestem mega szczęsliwa :) Moja kropeczka w poniedziałek skończy miesiac, jak ten czas zapierdziela :o

Moja słodycz :)

5500d86f612e47bcmed.jpg

Paula_071, niecierpliwa, lys, Laura, AgaSad, magda sz, zabka11, mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :) pewnie i Wam zdarzyło się spotkać na spacerze ciotka dobra ta rada. Nam niestety często.
    Najczęściej wykorzystujemy tekst z karmieniem o czapka. Może i Wam się przyda.
    chwalić dziecka nie bede- jak na faceta przystało humory jak wiatr zawieje. Raz lepiej raz gorzej najgorsze ze jest to albo szczyt albo głęboki dół. Nie ma posrednich stanów tylko albo cały dzień Aniołek i śpi albo historia. Na szczęście bawi się na macie edukacyjnej i grzechotkami. Gada i piszczy aż pies ucieka :) no i mamy podejrzenie ze żeby mogą się pojawić niedługo. ..gryzie smoczek, jezdzi butelka po dziaslach ślini się i ma opuchniete dziaselka i szorstkie :) nie spodziewalambym bym się takich nowin po skończeniu 7 tygodni

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91c59a011992.png

aaaaga, niecierpliwa, 0na88, Martucha86, Laura, magda sz, zabka11, mamasia, Migotkaa, Maniuś, Zetka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzień na nie i dzień wiszenia na cycu
    Rowno co 2 godz

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas po kiepskiej nocy właśnie mamy dzień spania, Hubert budził się na trochę na karmienie, o 14.30 wyszłam na spacer, cały przespał, wróciłam o 16.00 i Młody nadal dosypia w wózku. Już się zaczynam zastanawiać, czy wszystko jest ok, bo dzisiaj udało mi się nawet pójść na wosk do kosmetyczki i kupić obiad na mieście, co więcej nawet później go zjeść w spokoju. Aby tylko noc byla lepsza.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko na szybko bo jeszcze mna emocje rzucaja...
    Dzis jechalam z mala do mamy - jade lewyn pasem , rownolegle do nas jechal autobus i nagle uslyszalam tylko huk i stracilam kontrole nad autem. Okazalo sie ze jakis chlop wyjechal ze stacji benzynowej wprost pod autobus a ten zeby uniknac zderzenie odbil uderzajac we mnie - naszczescie trafil w tylne drzwi pasazera , dziecko wyjatkowo dzis dalam do przodu bo byla po jedzeniu i jej sie ulewalo i chcialam ja miec na oku . Przyjechala karetka , policja - karetka do szpitala - badal nas pediatra , chirurg , USG glowy , brzucha - za duzo wrazen jak dla mnie . Naszczescie wszystko ok i po 3 godzinach obserwacji wypuscili nas do domu . Jak pomysle ze zazwyczaj to ona siedziala w miejscu gdzie teraz drzwi sa calkowice zdemolowane to az mnie trzesie, albo ze moglam jechac ciut wolniej i tez autobus trafilby w miejsce gdzie ona siedziala.
    Az wypalilam papierosa z wrazenia, teraz babcia sie nie zajmuje a ja uciekam sie przespac bo jestem wykonczona - psychicznie bardziej.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ona88 współczuję przeżyć, dobrze się się tak skończyło!

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    My mamy dzień na nie i dzień wiszenia na cycu
    Rowno co 2 godz

U mnie tez cyc...z tym ze te 2h "snu" na reku,bo inaczej ryk... :(

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Neyla a konsultowalas to z lekarzem lub położną? Ja to boje się żeby to nie była przepuklina pepkowa bo moja Natusia bardzo mocno napina się na kupkę. Wcześniej tego nie było. Z położna będę się widziała dopiero w poniedziałek.

Niestety polozna jest na L4 ale wpadnie w pon. Dzwonila do mnie przed odpadnieciem kikuta i w razie czego dzwonic...Moja Jula na bank ma przepukline, bo juz mi w szpitalu mowili ze moze miec bo pepoeins gruba byla i kazano na brzuszku klasc po odpadnieciu kikuta. No i kladziemy.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 az mnie ciarki przeszly. Cale szczescie, ze nic wam sie nie stalo!

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ale historia:( całe szczęście nic Wam się nie stało

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 najważniejsze że jesteście całe i zdrowe! !

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2118 2119 2120 2121 2122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ