X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kończymy miesiąc :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 10:30

Paula_071, niecierpliwa, Martucha86, 0na88, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d638bf114597.jpg

Kuzwa z tymi uszami co raz gorzej :/ i widze ze nad brwia tez powstal taki miejscowy punkt co tak wyglada i sie luszczy. To na bank jakies uczulenie tylko na co? Skaza? Wczoraj kurczaka zjadlam.. a wczesniej w niedziele i pojawilo sie juz w poniedzialek..bez kitu ten kurczak.

Jeśli nie jest to na całym ciele tylko w dwóch miejscach to wg mojej teściowej na 90% to nie alergia. Przetestowałam, że na wszelkie zmiany najlepsze jest moje mleko. Dzisiaj już 2 razy zakrapiałam małemu oko, bo ropiało, i odpukać nie widzę żeby ropa się gromadziła, a zazwyczaj pojawiła się się po 3h.

Ale mam mleka! Małemu wypadł cycek po 2 minutach i tak mi siknęło, że zalałam mu pół twarzy. W ogóle nie musi ssać, wystarczy że otworzy buzię to mu wleję:)

magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, taki prysznic jest normalny, bo tak tryska pokarm pierwszej fazy, nad drugą fazą dziecko musi się niestety zdecydowanie bardziej napracować. Mi się często zdarza zrobić Młodemu taki prysznic. ;-)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Jak Natalka płacze to pępka wychodzi takie różowe ciałko. Wiecie może czy tak powinno być czy to coś groźnego?

małaMyszka lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aga i Paula, spróbuje smarować i mlekiem i rumiankiem, Aga napisz mi też pózniej jaki to krem, jak mleko i rumianek nie pomogą to jutro kupię.
    Mam nadzieję że to nie alergia, mam całą zamrażarkę kurczaków :)

Z kupą przejrzałam cały internet to te sposoby to masaż brzuszka, gorąca pielucha itp... u mnie to w ogóle nie działa. Spróbujemy ją wsadzić do tego wiadra to napiszę czy zadziałało a jak nie to chyba kupię ten windi...

U nas też dziś miesiąc :) matko kochana kiedy to minęło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 11:23

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no mi takie zostało jak kikut odpadł...dalej to przemywam i susze. Powinno chyba się zasklepić.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane

Malutka spi, pewnie za godz obudzi sie na karmienie. Po wczorajszym us calego ciałka wszystko ok:)
    Bylo troche placzu, ale do wytrzymania.
    Niestety potem jak odbieralam jule z tancow to mala w aucie dostała ataku kolki.... Nie miałam sie jak zatrzymać, mala az sie zanosila.. Madakra... Bylam cala mokra z nerwów.... Potem jak juz jej przeszlo to od razu zasnela...
    Ale obiecałam sobie ze nigdy wiecej... Nie jeżdżę z nia sama do czasu, az kolki miną.

Od dwóch wieczorów mała uwielbia kapiel:) mam nadzieje ze juz jej tak zostanie

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią, ile razy Wasze dzieci jedzą w nocy?

Do niedawna było tak, że Miła jadła 'kolację' ok. 23-24-ej, potem budziliśmy ją ok. 3-ej w nocy, a potem sama budziła się rano. Ale przeczytaliśmy, żeby nie budzić. Wczoraj zjadła kolację akurat wczesniej, może ok. 22-ej i potem obudziła się sama dopiero po czwartej. Ja spałam niespokojnie, biust cały pełny... Dla mnie spoko wstawać tylko raz w nocy, ale boję się, czy od tego nie stracę mleka. Bo podobno trzeba karimć na żądanie, ale nie rzadniej niż co 3h. Mała ma dziś 3 tygodnie.

Co Wy na to? Któraś karmi tylko raz w nocy od dłuższego czasu?

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla a konsultowalas to z lekarzem lub położną? Ja to boje się żeby to nie była przepuklina pepkowa bo moja Natusia bardzo mocno napina się na kupkę. Wcześniej tego nie było. Z położna będę się widziała dopiero w poniedziałek.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze ja nie mam czasu na nic :o
    Codziennie wychodzimy z Polą z domu ok 11 wracamy najczesciej ok 16 wtedy robie obiad, szybko cos ogarniam o 18 wraca mąż i poświecamy czas sobie albo dla Poli. Mimo ze nie mam na nic czasu to jestem mega szczęsliwa :) Moja kropeczka w poniedziałek skończy miesiac, jak ten czas zapierdziela :o

Moja słodycz :)

5500d86f612e47bcmed.jpg

Paula_071, niecierpliwa, lys, Laura, AgaSad, magda sz, zabka11, mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :) pewnie i Wam zdarzyło się spotkać na spacerze ciotka dobra ta rada. Nam niestety często.
    Najczęściej wykorzystujemy tekst z karmieniem o czapka. Może i Wam się przyda.
    chwalić dziecka nie bede- jak na faceta przystało humory jak wiatr zawieje. Raz lepiej raz gorzej najgorsze ze jest to albo szczyt albo głęboki dół. Nie ma posrednich stanów tylko albo cały dzień Aniołek i śpi albo historia. Na szczęście bawi się na macie edukacyjnej i grzechotkami. Gada i piszczy aż pies ucieka :) no i mamy podejrzenie ze żeby mogą się pojawić niedługo. ..gryzie smoczek, jezdzi butelka po dziaslach ślini się i ma opuchniete dziaselka i szorstkie :) nie spodziewalambym bym się takich nowin po skończeniu 7 tygodni

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91c59a011992.png

aaaaga, niecierpliwa, 0na88, Martucha86, Laura, magda sz, zabka11, mamasia, Migotkaa, Maniuś, Zetka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzień na nie i dzień wiszenia na cycu
    Rowno co 2 godz

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas po kiepskiej nocy właśnie mamy dzień spania, Hubert budził się na trochę na karmienie, o 14.30 wyszłam na spacer, cały przespał, wróciłam o 16.00 i Młody nadal dosypia w wózku. Już się zaczynam zastanawiać, czy wszystko jest ok, bo dzisiaj udało mi się nawet pójść na wosk do kosmetyczki i kupić obiad na mieście, co więcej nawet później go zjeść w spokoju. Aby tylko noc byla lepsza.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko na szybko bo jeszcze mna emocje rzucaja...
    Dzis jechalam z mala do mamy - jade lewyn pasem , rownolegle do nas jechal autobus i nagle uslyszalam tylko huk i stracilam kontrole nad autem. Okazalo sie ze jakis chlop wyjechal ze stacji benzynowej wprost pod autobus a ten zeby uniknac zderzenie odbil uderzajac we mnie - naszczescie trafil w tylne drzwi pasazera , dziecko wyjatkowo dzis dalam do przodu bo byla po jedzeniu i jej sie ulewalo i chcialam ja miec na oku . Przyjechala karetka , policja - karetka do szpitala - badal nas pediatra , chirurg , USG glowy , brzucha - za duzo wrazen jak dla mnie . Naszczescie wszystko ok i po 3 godzinach obserwacji wypuscili nas do domu . Jak pomysle ze zazwyczaj to ona siedziala w miejscu gdzie teraz drzwi sa calkowice zdemolowane to az mnie trzesie, albo ze moglam jechac ciut wolniej i tez autobus trafilby w miejsce gdzie ona siedziala.
    Az wypalilam papierosa z wrazenia, teraz babcia sie nie zajmuje a ja uciekam sie przespac bo jestem wykonczona - psychicznie bardziej.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ona88 współczuję przeżyć, dobrze się się tak skończyło!

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    My mamy dzień na nie i dzień wiszenia na cycu
    Rowno co 2 godz

U mnie tez cyc...z tym ze te 2h "snu" na reku,bo inaczej ryk... :(

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Neyla a konsultowalas to z lekarzem lub położną? Ja to boje się żeby to nie była przepuklina pepkowa bo moja Natusia bardzo mocno napina się na kupkę. Wcześniej tego nie było. Z położna będę się widziała dopiero w poniedziałek.

Niestety polozna jest na L4 ale wpadnie w pon. Dzwonila do mnie przed odpadnieciem kikuta i w razie czego dzwonic...Moja Jula na bank ma przepukline, bo juz mi w szpitalu mowili ze moze miec bo pepoeins gruba byla i kazano na brzuszku klasc po odpadnieciu kikuta. No i kladziemy.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 az mnie ciarki przeszly. Cale szczescie, ze nic wam sie nie stalo!

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ale historia:( całe szczęście nic Wam się nie stało

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 najważniejsze że jesteście całe i zdrowe! !

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2118 2119 2120 2121 2122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ