SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d638bf114597.jpg
Kuzwa z tymi uszami co raz gorzeji widze ze nad brwia tez powstal taki miejscowy punkt co tak wyglada i sie luszczy. To na bank jakies uczulenie tylko na co? Skaza? Wczoraj kurczaka zjadlam.. a wczesniej w niedziele i pojawilo sie juz w poniedzialek..bez kitu ten kurczak.
Jeśli nie jest to na całym ciele tylko w dwóch miejscach to wg mojej teściowej na 90% to nie alergia. Przetestowałam, że na wszelkie zmiany najlepsze jest moje mleko. Dzisiaj już 2 razy zakrapiałam małemu oko, bo ropiało, i odpukać nie widzę żeby ropa się gromadziła, a zazwyczaj pojawiła się się po 3h.
Ale mam mleka! Małemu wypadł cycek po 2 minutach i tak mi siknęło, że zalałam mu pół twarzy. W ogóle nie musi ssać, wystarczy że otworzy buzię to mu wlejęmagda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzięki Aga i Paula, spróbuje smarować i mlekiem i rumiankiem, Aga napisz mi też pózniej jaki to krem, jak mleko i rumianek nie pomogą to jutro kupię.
Mam nadzieję że to nie alergia, mam całą zamrażarkę kurczaków
Z kupą przejrzałam cały internet to te sposoby to masaż brzuszka, gorąca pielucha itp... u mnie to w ogóle nie działa. Spróbujemy ją wsadzić do tego wiadra to napiszę czy zadziałało a jak nie to chyba kupię ten windi...
U nas też dziś miesiącmatko kochana kiedy to minęło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 11:23
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane
Malutka spi, pewnie za godz obudzi sie na karmienie. Po wczorajszym us calego ciałka wszystko ok:)
Bylo troche placzu, ale do wytrzymania.
Niestety potem jak odbieralam jule z tancow to mala w aucie dostała ataku kolki.... Nie miałam sie jak zatrzymać, mala az sie zanosila.. Madakra... Bylam cala mokra z nerwów.... Potem jak juz jej przeszlo to od razu zasnela...
Ale obiecałam sobie ze nigdy wiecej... Nie jeżdżę z nia sama do czasu, az kolki miną.
Od dwóch wieczorów mała uwielbia kapiel:) mam nadzieje ze juz jej tak zostaniemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny karmiące piersią, ile razy Wasze dzieci jedzą w nocy?
Do niedawna było tak, że Miła jadła 'kolację' ok. 23-24-ej, potem budziliśmy ją ok. 3-ej w nocy, a potem sama budziła się rano. Ale przeczytaliśmy, żeby nie budzić. Wczoraj zjadła kolację akurat wczesniej, może ok. 22-ej i potem obudziła się sama dopiero po czwartej. Ja spałam niespokojnie, biust cały pełny... Dla mnie spoko wstawać tylko raz w nocy, ale boję się, czy od tego nie stracę mleka. Bo podobno trzeba karimć na żądanie, ale nie rzadniej niż co 3h. Mała ma dziś 3 tygodnie.
Co Wy na to? Któraś karmi tylko raz w nocy od dłuższego czasu?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Neyla a konsultowalas to z lekarzem lub położną? Ja to boje się żeby to nie była przepuklina pepkowa bo moja Natusia bardzo mocno napina się na kupkę. Wcześniej tego nie było. Z położna będę się widziała dopiero w poniedziałek.
-
Boze ja nie mam czasu na nic :o
Codziennie wychodzimy z Polą z domu ok 11 wracamy najczesciej ok 16 wtedy robie obiad, szybko cos ogarniam o 18 wraca mąż i poświecamy czas sobie albo dla Poli. Mimo ze nie mam na nic czasu to jestem mega szczęsliwaMoja kropeczka w poniedziałek skończy miesiac, jak ten czas zapierdziela :o
Moja słodycz
Paula_071, niecierpliwa, lys, Laura, AgaSad, magda sz, zabka11, mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy
pewnie i Wam zdarzyło się spotkać na spacerze ciotka dobra ta rada. Nam niestety często.
Najczęściej wykorzystujemy tekst z karmieniem o czapka. Może i Wam się przyda.
chwalić dziecka nie bede- jak na faceta przystało humory jak wiatr zawieje. Raz lepiej raz gorzej najgorsze ze jest to albo szczyt albo głęboki dół. Nie ma posrednich stanów tylko albo cały dzień Aniołek i śpi albo historia. Na szczęście bawi się na macie edukacyjnej i grzechotkami. Gada i piszczy aż pies uciekano i mamy podejrzenie ze żeby mogą się pojawić niedługo. ..gryzie smoczek, jezdzi butelka po dziaslach ślini się i ma opuchniete dziaselka i szorstkie
nie spodziewalambym bym się takich nowin po skończeniu 7 tygodni
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/91c59a011992.pngaaaaga, niecierpliwa, 0na88, Martucha86, Laura, magda sz, zabka11, mamasia, Migotkaa, Maniuś, Zetka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A u nas po kiepskiej nocy właśnie mamy dzień spania, Hubert budził się na trochę na karmienie, o 14.30 wyszłam na spacer, cały przespał, wróciłam o 16.00 i Młody nadal dosypia w wózku. Już się zaczynam zastanawiać, czy wszystko jest ok, bo dzisiaj udało mi się nawet pójść na wosk do kosmetyczki i kupić obiad na mieście, co więcej nawet później go zjeść w spokoju. Aby tylko noc byla lepsza.
-
Dziewczyny ja tylko na szybko bo jeszcze mna emocje rzucaja...
Dzis jechalam z mala do mamy - jade lewyn pasem , rownolegle do nas jechal autobus i nagle uslyszalam tylko huk i stracilam kontrole nad autem. Okazalo sie ze jakis chlop wyjechal ze stacji benzynowej wprost pod autobus a ten zeby uniknac zderzenie odbil uderzajac we mnie - naszczescie trafil w tylne drzwi pasazera , dziecko wyjatkowo dzis dalam do przodu bo byla po jedzeniu i jej sie ulewalo i chcialam ja miec na oku . Przyjechala karetka , policja - karetka do szpitala - badal nas pediatra , chirurg , USG glowy , brzucha - za duzo wrazen jak dla mnie . Naszczescie wszystko ok i po 3 godzinach obserwacji wypuscili nas do domu . Jak pomysle ze zazwyczaj to ona siedziala w miejscu gdzie teraz drzwi sa calkowice zdemolowane to az mnie trzesie, albo ze moglam jechac ciut wolniej i tez autobus trafilby w miejsce gdzie ona siedziala.
Az wypalilam papierosa z wrazenia, teraz babcia sie nie zajmuje a ja uciekam sie przespac bo jestem wykonczona - psychicznie bardziej.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Neyla a konsultowalas to z lekarzem lub położną? Ja to boje się żeby to nie była przepuklina pepkowa bo moja Natusia bardzo mocno napina się na kupkę. Wcześniej tego nie było. Z położna będę się widziała dopiero w poniedziałek.
Niestety polozna jest na L4 ale wpadnie w pon. Dzwonila do mnie przed odpadnieciem kikuta i w razie czego dzwonic...Moja Jula na bank ma przepukline, bo juz mi w szpitalu mowili ze moze miec bo pepoeins gruba byla i kazano na brzuszku klasc po odpadnieciu kikuta. No i kladziemy.małaMyszka lubi tę wiadomość