SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem w szoku odciagnelam 150 ml w 10 min, czyli jak moje dziecko je chwile i spi to chyba sie najada, myslalam ze duzo mniej tego mleka bo czasem ledwo 30 ml w pol h ! Ciesze sie strasznie.
Paula mi polozna mowila ze w lodowce 4 dni a zamrozony to 3 miesiace.
Szczerze mowiac nie wiem jak dzieci moga to pic, rano jak dawalam jej ociagniety pokarm z lodowki i to jak wygladal to mialam odruch wymiotny...Paula_071, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotka to zeby wszystko zgodnie z planem i zeby byl grzeczniutki w kosciele
My na swieta chrzcimy, musze sie wyrobic przez rozmiarem 74 bo szwagierka taki ma i chce mi wcisnac....nie podoba mi sie taki, nie bede robila z mojej corki Sp. Hanki Bielickej bo taka stylowa wlasnie a ja mam zamiar ubrac ladna skromna sukieneczke bez stada falbanek itp.Paula_071, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja nie wiem o co u nas chodzi. Druga noc z rzędu jest beznadziejna w porównaniu z wcześniejszymi nocami. Wcześniej Młody budził się około 1:30 i 5:30 na dwa długie karmienia. Od wczorajszej nocy budzi się co godzinę, płacze sobie, cholera wie o co mu chodzi. Mąż go uspokajał, bo ja byłam kompletnie nieprzytomna, teraz go wzięłam do karmienia - jadł 13 minut i odpłynął! Próbowałam mu włożyć pierś, żeby jeszcze zjadł, ale bez skutku... Zawinęliśmy teraz kokon i zobaczymy jak to się w nocy sprawdzi - w dzień się sprawdza rewelacyjnie... Nie wiem już co się dzieje, ale takie noce są nie do wytrzymania jak dla mnie... Mam nadzieję, że jeszcze wróci stare, bo do tamtego systemu byłam już trochę przyzwyczajona. Zastanawiam się co to może być...
Acha, wczoraj zaobserwowałam pierwsze głużenieMamy zaliczone pierwsze świadome uśmiechy, ciągle się rozgląda i bardzo mocno się zapatruje na różne rzeczy. Fajne jest to, że zaczyna się robić taki kumaty.
No i przestaliśmy mieć kupę w każdej pieluszce, za to mamy więcej prężenia sięWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 01:13
Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Po wczorajszej fajnej nocy dzień okropny spacer ryk w domu ryk o co chodziło nie wiemy po obudzeniu o 7.30 nie spal do 21.30 no może razem było ze 2 godz drzemek jak zlicze no masakra jedynie co to kapiel bardzo mu się podobala
Wczoraj zadebiutował u nas smoczek wzbranialam się ale inaczej sutki by mi odpadly bo non stop ciumkal
Teraz jemy juz godzinęmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agata - ja tez tak mialam ostatnio, ze maluch chcial jesc w ciagu dnia co 1,5h-2h, a w nocy co 2,5h-3h, ale mu przeszlo po 2 dniach i wrocilo prawie stare. Mamnadzieje, ze u Twojego to tez chwilowe.w kazdym badz razie przezto czeste jego jedzenie moglabym teraz wykarmic jeszcze jedno dziecko;)
Dzieki Magda, bo ja gdzies w necie przeczytalam ze 2 tygodnie mozna trzymac w zamrazarce.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Magda dzieki
Mi tez nie podobaja sie takie strojenia, oczywiscie to kwestia gustu. Sama dla malego nie kupowalam garnituru, mamy granatowe porteczku bawelniane z naszytym klinem ktory robi za kant, blekitna koszulkbody z muszka i bialy sweterek, do tego czapusia i butki białe
Hmm jakies glupoty mi pokazuje w suwaczku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 04:38
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula w lodowce do 5 dni, w zamrazarce do pol roku o ile jest to zamrazarka w innych drzwiach niz lodowka.
Migotka oby Szymonek byl grzeczny
Julka jak zawsze zasnela po 22, ale do 23.15 trwala probaodkładania do lozeczka. H tak odkladalam ja pospala z 2,3 minuty i oczy jak 5 zl. Po 5 nierownych starciach mloda wygrala i spala w lozku od 23 do 3 i bylo karmienie i do 6.30 gdzie udalo nam sie po 36h zrobic mega ogromne kupiszczeTeraz sie karmimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 06:51
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Czy do tej pielgrzymki do Częstochowy mozna dolaczyc? Jeżeli tak będzie zawsze to ja będę szczęśliwa druga noc z jedna pobudka na karmienie okolo 1:30 i z lulaniem ponowne zasniecie przed 3
Druga pobudka dzisiaj była o 6:30 wczoraj 7:30 to było by piękneniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ona co za historia. Dobrze, ze wszystko jest w porzadku.
Hermiona, nie wiem dlaczego nie dodalo mi wczoraj posta. Ja tak mam, ze przewaznie malego karmie w nocy tylko raz, czasami zdarza sie, ze przesypia cala noc ciagiem 7-9 godzin. Tak naprawde sporadycznie budzi sie czesciej niz raz. Nie mam zadnych problemow z pokarmem. Jedyny minus przesypiania calej nocy przez moje dziecko, to przemoczona nakladka, stanik i koszulaNiezle musi sie ze mnie lac. Na lozko juz polozylam podklad chlonny na wszelki wypadek.
Pieknej niedzieli Wam zyczeHermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
My zaraz jedziemy na Chrzciny
a za dwa tyg będzie już po ślubie
u nas młoda lepiej ale dalej Charczy. Nie życzę nikomu kataru o tak małego Dziecka bo się Bardzo męczy.
Paula: owszem, ja mam wrażenie ze małe Dziecko mniej śpi. Bo im starsze to przesypia całe noceMoja dwulatka śpi w nocy po 10-11 h czasem ale zadko pod 12. W Dzień w zależności jak w nocy śpi to przesypia 2-3 h zadko pod 4
usypia między 20-21 a wstaje 6.30-8
Ale cała jest pogryziony. Nie wiem czy Komar czy pająk ale ma ze 30 ugryzien w tym z 6-7 na buzi i koło oka
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej kochane. U nas kiepawo. Maly grzeczniutki. Wczoraj mielismy wesele i po raz pierwszy mial zostac z tesciowa. Rano eydawalo mi sie ze zakaszlal. Dziekuje Bogu ze moja siora jest lekarzem. Od razy przyleciala i osluchala go. No i ma katarek i ten kaszel. Mowi ze to duzo gorzej bo u takiego maluszka to kilka godzin i zapalenie pluc. Oczywiscie moja tesciowa wlaczyla syrene ze za maly na antybiotyk i inhalacje. Dobrze ze zostala z nia siostrzenica meza bo jednak na pierwszy raz frida, sterylizator i inne gadzety to dla niej za duzo. Juz nie.kaszlal potem troche kichal. Rano wydaje mi sie ze pate razy kaszlnal. Czrlam az siostra wstanie i przyjedzie. My z wesela urwalismy sie po 22. Ani zatanczyc bo maz o kulach, no i nie pijemy. Ja sie poryczalam za malym. Chyba jeszcze hormony. O kurcza wlasnie sobie przypomnialam ze tansa anty nie wzielam. Kurwa mac.
-
Ofka - ustaw sobie w telefonie przypomnienie
U nas dobrze bylo do 4. Po nocnym karmieniu maly dostal bolu brzuszka, prawie w ogole nie spi tylko kilka czuwan po 10 minut przy suszarce. Caly czas placze i zwija sie z bolu. Ja pomimo placzu zasnelam kolo 8, obudzilam sie o 9, teraz maz nadrabia zaleglosci senne.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ofka - ustaw sobie w telefonie przypomnienie
U nas dobrze bylo do 4. Po nocnym karmieniu maly dostal bolu brzuszka, prawie w ogole nie spi tylko kilka czuwan po 10 minut przy suszarce. Caly czas placze i zwija sie z bolu. Ja pomimo placzu zasnelam kolo 8, obudzilam sie o 9, teraz maz nadrabia zaleglosci senne.
Jak o tym serio pomyslalam to mnie dreszcz przeszedl...nie dzwignelabym tego.Paula_071, magda sz, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ostatnio pisalyscie o zabawkach, po czwartkowym aktywnym spacerze, gdzie Jula obserwowala swiat i to zakupilam jej taka krowe do wozka i bacznie ja obserwuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:56
mamasia, apaczka, magda sz, Laura, zabka11, Weridiana, Maniuś, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Dzień dobry
My zaraz jedziemy na Chrzciny
a za dwa tyg będzie już po ślubie
u nas młoda lepiej ale dalej Charczy. Nie życzę nikomu kataru o tak małego Dziecka bo się Bardzo męczy.
Paula: owszem, ja mam wrażenie ze małe Dziecko mniej śpi. Bo im starsze to przesypia całe noceMoja dwulatka śpi w nocy po 10-11 h czasem ale zadko pod 12. W Dzień w zależności jak w nocy śpi to przesypia 2-3 h zadko pod 4
usypia między 20-21 a wstaje 6.30-8
Ale cała jest pogryziony. Nie wiem czy Komar czy pająk ale ma ze 30 ugryzien w tym z 6-7 na buzi i koło oka
Amberla, a co na katar? U nas złapał od starszego, straszne gluty. Najgorsze se szczepienie we wtorek i pewnie nici z tego. Wczoraj byliśmy na dyżurze weekendowym, dostał cebion, fenistil i czyścić nos. Robimy tez inhalacje z soli. I nasivin, tylko ze kupiłam w Gemini i zepsuty, rozpalacz nie działa
A te gluty strasznie ciężko ściągnąć. Czy u takiego maluszka zamiast frida można katarek do odkurzacza na najmniejszych obrotach?
Czy jak szczepienie jest odłożone to nic złego się nie dzieje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 09:55