X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Planuje kupić butelkę bo czasem podajemy herbatkę koperkowa. Co polecacie dr. Browns czy Medela Calma? Warto inwestować w Medele jak korzystać z niej będziemy raz na jakiś czas?

Nie uzywałam butelki medeli, ale używam codziennie dr. brownsa (z szeroką szyjką) i jestem zadowolona. Mam trzy butelki antykolkowe: tommee tippee, dr.browns i bebe due medic. Z tych trzech najlepiej mi pasuje dr. browns, a potem bebe due. W tommee tippee nie odpowiada nam smoczek butelki, który jest tak miękki, że dziecku leci mleko po brodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 16:47

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Aga ja mam Medela i nie jestem zadowolona. Trzeba się namęczyć żeby wyssac z niej mleka, ale za to jak już leci to tak mocno ze mala się za każdym razem krztusi. Ja się boję ta butla karmić. Mam najzwyklejsza aventu i ta nam się sprawdza, nie zaburzyla odruchu ssania u córki, ładnie z cycka ciumka i z butli tez

Też mam avent natural i też mi odpowiadała, jednak ze względu na kolki u dziecka zmieniłam na butelki antykolkowe z rurkami w środku jak właśnie dr. browns

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr browns polecam
    Medela porazka tak jak Ewa napisala musi dziecko ssac żeby leciało a jak już leci to strumien

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- a moze Maja ma zaparcia przez coś co jesz? Jesz słodycze ? Moze to jest powodem ? Kurcze, moja to wali z 4kupy dziennie, tylko sie napnie i słychać jak ładuje.

My mamy smoczki lovi i Pola je ciumka, ale ona widac ze wszystko by ssała, swoją pięść ssie,swoj kciuk ssie, raz mojego palca władowała do buzki i tez próbowala ssac ;P

Za tydzień chrzciny i po chrzcinach od razu kupuje huśtawke (przed chrzcinami nie chce kupować, bo jeszcze trafi ze ktoś w prezencie przyniesie)..ohujeć mozna, wieczorami czasami ma taki bunt ze tylko na rączki i najlepiej zeby chodzić, mam nadzieje ze huśdawka załątwi sprawe. Planuje BUGIES CARETERO, ma ktoras z was ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 17:18

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jakie macie doświadczenia z mm? jakiego ewentualnie używałyście i czy musiałyście zmieniać?
    ja niestety muszę dokarmiać, jedziemy na Enfamilu ale mam wrażenie, że Mała ma problemu z kupką po nim, często napięty brzuszek, chyba bolący. Jak z mlekiem Bebilon?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no troche jem slodkiego ale ciagle tak samo od porodu a wczesniej srala co pampers a teraz tak sie zrobilo nie wiem czemu :/ malo czekoldy jem, bardziej ciasteczka owsiane, czasem kilka kostek ptasiego mleczka. Pic tez pije duzo i w tym koper wloski.
    Maz dzis 3 h zajmowal sie mala a ja spalam, tylko ze od kiedy jestem matka to zadne spanie, budzilam sie co kilkadziesiat minut czujnie patrzac na lozeczko, juz mi sie na banie rzuca.
    Zjadlam cale pudelko borowek, moze cos ruszy mala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 18:39

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka wlasnie zdalam sobie sprawe ze kilka dni temu z bebilonu na bebiko zmienilam... Moze w tym tkwi problem kupy. Niby tylko 150ml ale moze to jest to

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to chyba co maluch to obyczaj ;)
    słyszałam, że po bebilonie się poprawia choć to może faktycznie zależeć wszystko od dzidzi. A jakie kupki robią Wasze? moja ma 2 tygodnie i są luźne, żółtawe... ale mam wrażenie , że przy robieniu się mega męczy

• Agaata Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u mnie ten sam problem co u Ciebie - kupa!!! Było super, nie miueliśmy większych problemów z brzuszkiem, od czasu do czasu jakieś niewielkie. Młody robił kupy non stop i miałam wrażenie, że ciągle ma kupę w pampersie. Od dwóch dni jest problem z kupą, wprawdzie robi ze 4 dziennie, ale to jest hardcore, pręży się, wygina, sinieje, płacze tak przeraźliwie, że serce mi pęka, stęka, jęczy itp. Zaczęło się od bardzo niespokojnego ssania piersi, sam puszczał sutka, przysysał się z powrotem, rzucał mi przy piersi, odpychał nogami itd. Ostatnie dwie noce bardzo niespokojne i dzisiaj już chyba apogeum. Pomogliśmy mu masażem i zrobił kupę przed spacerem, więc 3 godziny były bardzo spokojne, później znowu płacz. Dałam espumisan, zrobiłam ciepły okład na brzuszek, zrobiłam masaż antykolkowy przez 30 minut (był spokój tylko podczas masażu), teraz zawinęliśmy w kokon, włączyliśmy szumisia i mąż go nosi i o dziwo przestał płakać. Ja to nie mogę jak on ma te kolki bo to jest taki przeraźliwy płacz, że serce mi krwawi... Echh mam nadzieję, że to szybko minie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dokarmiamy bebiko i kupki sa niemal co kazde karmienie.

Kurcze u mnie tez jak mala marudna to tylko raczki i noszenie- usiasc mi nie pozwala ;)
    Mamy bujaczek i jesli ja bujam non stop to jest ok, nawet w nim zasypia. mam niebawem dostac "w spadku" mate edukacyjna, mam nadzieje ze mala zacznie sie tym interesowac,bo brak mi pomyslow na zajecue jej jak nie spi.

Jak jeszcze uatrakcyjniacie maluchom czas ich aktywnosci???

Codo kolek to od czwartku podaje espumisan100 i widze poprawe...
    W najblizszy czwartek mam dostac te niemieckie kropelki- czy ktoras z was uzywa i w jakich dawkach???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 18:53

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Planuje kupić butelkę bo czasem podajemy herbatkę koperkowa. Co polecacie dr. Browns czy Medela Calma? Warto inwestować w Medele jak korzystać z niej będziemy raz na jakiś czas?

Aga ja mam Medelę, Młody pił z niej 3 razy, wydaje się ok, ale nie mam kompletnie porównania z innymi.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    Dziewczyny,
    jakie macie doświadczenia z mm? jakiego ewentualnie używałyście i czy musiałyście zmieniać?
    ja niestety muszę dokarmiać, jedziemy na Enfamilu ale mam wrażenie, że Mała ma problemu z kupką po nim, często napięty brzuszek, chyba bolący. Jak z mlekiem Bebilon?

Ja próbowałam Nestle Nan HA w proszku, Bebilon HA w płynie, Bebilon w płynie. Teraz mamy Bebilon z Pronutra w proszku. Po wszystkich mała ma problemy brzuszkowe, kolki, gazy, problemy z kupą.
    Wczoraj zamówiłam Bebilon Comfort i Bebiko Comfort - niby są przeznaczone dla niemowląt z problemem kolek i zaparć. Mam nadzieję, że może po tym będzie lepiej.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja próbowałam Nestle Nan HA w proszku, Bebilon HA w płynie, Bebilon w płynie. Teraz mamy Bebilon z Pronutra w proszku. Po wszystkich mała ma problemy brzuszkowe, kolki, gazy, problemy z kupą.
    Wczoraj zamówiłam Bebilon Comfort i Bebiko Comfort - niby są przeznaczone dla niemowląt z problemem kolek i zaparć. Mam nadzieję, że może po tym będzie lepiej.

A gdzie zamawialas to bebiko comfort???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:

My mamy avent natural i zamierzam kupic jeszcze dr brown.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) zamówiłam dr Browns antykolkowa, mam nadzieję że się sprawdzi. Do tej pory korzystalismy z Lovi i ta też się spisywała.

Co do problemów z kupka to ja nie dokarmiam mm. Natalka jest tylko na piersi a też ma duże problemy. Dziś jak mało kiedy oprozniala mi obie piersi, do tego dostała troszkę herbatki koperkowej, brzuch ma teraz mocno rozdety bo po takim jedzeniu mimo wszystko nie może zrobić kupy. Nie pomagają masaże, ciepłe okłady ani ćwiczenia :-(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też nie dokarmiam niczym, jest cały czas tylko na piersi i też się problemy zaczęły ;-(

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tego co czytam i z Waszych doświadczeń wynika, że im dzidzia starsza tym mniej kup. U nas są ze 4 kupska duże plus za każdym razem kleksy przy zmianie pieluchy. Czy to jest normalne, że ciągle się taka duża ilość kup utrzymuje?

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wykapalam Małą, pępuszek wisi na włosku, lada chwila odpadnie. Do tej pory obmywałam Octeniseptem, a co gdy odpadnie? Nadal ta blizne przemywac?

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno pytanie jak Wy mierzycie dzieciom temperaturę? Bo ja mam zwykły elektroniczny termometr, ale nie umiem w dupce jej zmierzyć bo ona się wyrywa, wierzga i nie chcialabym jej krzywdy tam zrobić... Może jakiś bezdotykowy sprawdzony macie?

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka u nas się długo utrzymywał pępek i dlatego ja zaczęłam przemywac spirytusem, ale ostrożnie, żeby skórki wokół nie podrażnic, jedynie sam pępek a potem strupek po kikucie. Odpadło po 2 dniach, a wcześniej uparcie kikut z nami trwał 2 tygodnie

Ewa123
‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ