SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Apaczka, teraz widze dobry suwaczek, a przedtem pokazywalo 13 dni, dlatego sie zdziwilam. W sumie nie pomyslalam, bo przeciez wiadomo ze nie rodzilas we wrzesniu. Ale czlowiek wyrwany ze snu ma prawo do pomyłki;)
A Pati odzywala sie po powrocie do domu? Magda, masz namiary na nia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 03:05
apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Moja kokonu tez nie lubi, albo to wynika z tego, że ja jej nie potrafię dobrze zawinąć i ona i tak się rozkopuje. Kurcze ta moja srajdupka cały dzień była jak aniołek a teraz coś spać nie może znowu. Nie ryczy, ale steka, jakieś odgłosy dziwne wydaje, wierci się, już 3 razy musiałam ja przekładać bo obrocila się w poprzek kołyski. Co do uśmiechów to moja jakoś hojnie ich Joe rozdaje. Zdarzy jej się kilka razy dziennie, ale się bardzo trzeba namęczyć żeby panna raczyła sprzedać jakiś
no i mały niewdziecznik więcej się do męża uśmiecha niż do mnie, tłumacze sobie, że to dlatego bo mąż jest bardziej wyrazisty, czarne włosy, oprawa oczu, zarost. A ja blada jestem, jasne włosy to może słabiej mnie trochę widzi niż jego. Ale te jej uśmiechy to też chwilkę trwają, nie jest jakimś wesolkiem ta moja Córcia
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Hej, u nas spokojna nocka. Teraz niedawno panienka zjadła i śpi, chociaż coś tam mruczy i się kręci. Czy wy też tak macie, ze czasami nie pamiętacie po nocy ile razy karmiłyście, o której itd.? Ja się czasami na tym łapię, ze nie pamiętam. Albo daję drugi raz tę samą pierś, bo wydaje mi się, ze jej tylko z buzi wypadła, a to już 2-3 godz minęły i mała się budzi na kolejne karmienie
Ewa, do mojej też muszę się nagadać, żeby się uśmiechnęła. Za to najszybciej uśmiecha się do starszej siostrzyczki.Agaata, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pulpecja mam dokładnie takie same problemy z zapamiętywaniem tego co się w nocy działo. Wszystko mi się myli zwykle.
U mnie dziś była pobudka od 1.30 do 3.30 - nie chciał zasnąć, więc znowu zrobiliśmy kokon i spał do teraz.Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla, jak u Was z tym katarem? Co podajecie? My od piątku walczymy. Jaka u Ciebie przy tym temperatura?
My byliśmy w sobotę u pediatry, osluchowo ok. Dziś tez idziemy. Masakra, kolejna noc Nieprzespana.
Ofka, a u Ciebie?
Tego się właśnie bałam ze starszy będzie ze szkoły przynosił i zarazal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 08:24
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Apaczka - gratuluje bezzebnego usmiechu !
)
ja jestem okrutnie zazdrosna bo moja to w wiekszosci usmiechy posyla tatusiowi , przy kapieli czy jak sie nad nia nachyli.. a ja matka przy niej non stop , i moze w sumie to z 3 usmiechu od niej wyciaglamapaczka, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ona jeszcze trochę i bedzie sie usmiechac caly czas. Emma skonczyla 2 miesiące i widze roznice z usmiechami. Namietnie obserwuje moje usta jak mowie i tak sklada swoje jakby chciala nasladowac, uczy sie ,
Pamiętam ze wczesniej ktoras z dziewczyn przeslala link na YouTube o usypianiu dzieci, zawijaniu w kokon, super .Facet pokazuje po kolei co robić, tylko nie pamietam niestety ktory to film.
Podobno do 3 miesiąca niemowle powinno byc traktowane jak plod, jest jeszcze nie dojrzale, potrzebuje srodowiska jak w brzuszku, a musialo sie urodzic ze względu na wielkosc mozgu i glowy.
w tvp zaczela sie seria o rozwoju niemowlaków, ciekawe
0na88, apaczka, Ewa123, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ogólnie chodzi o metodę dr Karpa. Jest też jego książka 'Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy' właśnie na ten temat. Dziewczyny moja córeczka bardzo często po karmieniu zasypia mi na poduszce do karmienia i potrafi tak przespać przytulona do mnie nawet 1.5h. Ja w tym czasie przeglądam internet lub czytam książkę i z reguły mi to nie przeszkadza. Wasze dzieci też tak robią? Wydaje mi się, że ona potrzebuje bliskości i dlatego jej na to pozwalam kiedy mogę.
Weridiana, zabka11, Pulpecja, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
3 noc z jedna pobudka ok 1:30 mam nadzieję że to będzie już norma karmimy się ok 21 po 22 zasypiamy spimy do 1:30 jemy i od 3 do tej 6:30 jak dzisiaj spimy
Kurcze tylko mam nadzieję że taka przerwa w karmieniu cycem nie zaburzy laktacji
W dzień mlody je co dwie i pol max trzy godziny wiec chyba wszystko ok no i już nie jada ma 8 czy 9 razy dziennie max to 7 a przeważnie to 6 czy to nie za mało
U nas szumis się sprawdza uspokaja Artura i np jak widzę ze przez sen sie kreci lub coś go wybudzilo włączam i mlody odjeżdża w morfeusza
U nas usniechy swiadome pomalu sie pojawiaja ale rzadko jeszcze za to jak sie kapie cieszy sie i pluska nogami ale woda musi byc ciut cieplejsza i musi byc jej duzozabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ona u mnie identycznie. Zmieniam jej pieluchy, gadam jak najeta, non stop z nią jestem i tylko kilka uśmiechów wydebilam, a mąż przychodzi z pracy wieczorami i zawsze mu się jakiś uśmieszek dostanie
0na88, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
I wiecie co przyjechała teściowa i cały czas pyta czy dziecko nie głodne, jak zapłacze a wiadomo zdarza jej sie dość czesto to od razu tekst ona głodna,moze ty pokarmu nie masz, a moze niedojada..
Ku*** mać i wczoraj w strsie tego dzieciaka karmilam i teraz mam wrażenie ze faktycznie za mało produkuje i ze cos nie tak:(małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Apaczka moja tez tak często robi, że zasypia mi na rękach bp przy odbijaniu i nie daje się odłożyć i tez wtedy neta przeglądam np teraz
No właśnie, jak dziś ubrać na spacer? Koło 13 się wybierzemy chyba
apaczka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Apaczka Moj też zasypia na tej poduszce z tym że ja odczekuje chwilkę i biorę go na ramię do odbicia klepie po oupie glaszcze po pleckach i często się tak rozluznia ze i beka i pierdzi i tak mi zasypia potem zsuwa sue nizej na piersi i potrafi tak spac i dwie gidziny z tym ze ja mu nie zawsze na to pozwalam zazwyczaj odkladam do lozeczka na brzuszek lubi to i pomaga mu to na wzdecia bo ojejku jak wtedy pierdzi lepiej niz jego stary
apaczka, Ewa123, 0na88, Weridiana, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość