X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Magda nie przejmuj się, dzieci rycza bo tak i juz i wcale nie znaczy ze głodne są. Ja w końcu to zrozumiałam, że córka buczy bo za dużo jeszcze nie umie wiec co ma robić :P juz się tak nie przejmuje jej placzami bo wiem ze często są bez powodu wyraźnego. Skoro dobrze przybiera to na pewno masz pokarm, nie daj się teściowej

Magd, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd odpowiedz tesciowej wg tych smiesznych komentarzy co były tu zamieszczane ze ona dojada fotosynteza
    Współczuję nie martw się ja mojej odpowiedzialam ze mlody nie umie jeszcze pisac ani smsowac ba nie ma jeszcze tel więc nie ma mi jak inaczej zakomunikowac ze cos chce więc placze jak kazde zdrowe normalne dziecko

Magd, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też to lubię, wtedy kiefy mogę sobie na to pozwolić oczywiście :-) poza tym ona po odlożeniu do łóżeczka szybko się wybudza.
    Ja kokon robie tak, że najpierw ciasno owijam flanelowa pielucha i do tego jeszcze zwiazuje pielucha tetrową.
    P.S moja też właśnie śpi mi na rękach ;-)

Magd, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja wczoraj miałam za dzień.Jestem u rodziców siedzimy sobie dzwonek do drzwi.Otwieram A tam stoi moja siostra!!!Przyleciała z UK i nikomu nie powiedziała!Chciała zobaczyć Leonka!No i teraz jest wesoło i fajnie.Nie dość że jestem u rodziców to jeszcze mam siostrę:)

KasiaeN., Weridiana, niecierpliwa, apaczka, zabka11, Paula_071, Zetka, Katarka, Laura, Maniuś, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka super , nacieszcie sie soba ! :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ogólnie chodzi o metodę dr Karpa. Jest też jego książka 'Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy' właśnie na ten temat. Dziewczyny moja córeczka bardzo często po karmieniu zasypia mi na poduszce do karmienia i potrafi tak przespać przytulona do mnie nawet 1.5h. Ja w tym czasie przeglądam internet lub czytam książkę i z reguły mi to nie przeszkadza. Wasze dzieci też tak robią? Wydaje mi się, że ona potrzebuje bliskości i dlatego jej na to pozwalam kiedy mogę.

Moja też często wtulona we mnie :) Kiedy tulić jak nie teraz te nasze kruszyny?
    I też lubi być opatulona kocykiem, aż po brodę. Wtedy szybko się uspokaja i lepiej zasypia.

Weridiana, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka super, zazdroszczę.moja siostravtez w UK siedzi.byli miesiąc w PL no ale wszystko comdobre szybko się kończy.moze uda nam się poleciec z Martusia do nich na jakiś tydzień w listopadzie :)

Dziś idziemy na USG bioderek a w środę mamy szczepienie.Stresuje się jak Marta zareaguje.A dziś mam stresa bo muszę z nią jechać sama na to USG a ona jak nie śpi w aucie to się okropnie drze a to mnie bardzo stresuje bo aż się zanosi z tego płaczu.NO ale pozostaje mi mieć nadzieje ze wszystko będzie dobrze.

wczoraj byliśmy cały dzień u moich rodziców.odpoczelismy bo oni zajmowali się Marta :) Ja wzięłam długa,relaksująca kąpiel w wannie i było błogo :) Po powrocie Marta w sumie zaraz zasnęła i spała od 20.30 do 1.00.

Teraz Adam pojechał na zakupy, ja zdazylam zrobić obiad, mała zasnęła mi na piersi.Tez uwielbiam te momenty kiedy ona tak na mnie zasypia.Lubie patrzeć jak śpi, jest taka spokojna, często uśmiecha się przez sen i widać,ze jest jej cieplo i dobrze i bezpiecznie. no i właśnie, już niedługo nie będzie chciała się tak tulić.Czasem mam wyrzuty sumienia , ze nic nie zrobiłam w czasie jej drzemki albo ze powinnam ja uczyć spać samej. Ale jeśli ona potrzebuje tego ciepła i bliskości, a nie ukrywam,ze ja tez to czemu mam nas tego pozbawiać? może robię błąd i będę żałować potem tego, może ja rozpieszczam , nie wiem.

Dziewczyny udanego i spokojnego dnia dla Was i Waszych Bąbli :) i obyście znalazły trochę czasu dla siebie tak jak ja teraz :)

2qk00ug.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 11:54

Weridiana, 0na88, apaczka, niecierpliwa, zabka11, Paula_071, Laura, Maniuś, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy.
    czytam was na bieżąco ale średnio mam czas pisać.
    Spanie u nas wygląda tak ze o 19 juz śpi i budzi się o 2 zjeść. Później o 4-5 i tu juz jest gorzej. Jest wyspany i chce się bawić. No i nie śpi tak do 12 gdzie jest spacer a o 13 wstaje jeść i znowu do 18 nie śpi i jest kąpiel. Tak więc cały dzień z oczami otwartymi.

Chyba mamy źródło jego marudzenia. Lekarz podejrzewa ze wychodzą my jedynki dolne. Ma czerwone i opuchniete dziąsła. Ślini się, wywala język, nie chce jeść a butelka służy jako gryzak. Ciągle rozdrażniony i robi luźne kupki. Po maści na dziąsła lub paracetamolu jest cisza i spokój. No to chyba spokoju nie zaznamy :) tym bardziej ze lakarka mnie uświadomiła ze skoro ja miałam 3 miesiące i wyszły mi jedynki to on tez będzie miał podobnie. 27.10 kończy 3 miesiące i będziemy próbować podawać mu jabłuszko bo niestety ciągle głodny jest i mamy spróbować. Nie zaszkodzi najwyżej go przeczysci.

Kokon sprawdza się genialne -u nas przez pierwsze 2 minuty :) najbardziej sprawdza się kąpiel. No ale przecież nie będę go kąpać 4 razy dziennie to tylko pupę mu myje w misce z ciepłą wodą i od razu usypia. Chyba leżenie w pampersie poci mu się dupka i nie może spać :)

Jakie te wasze dzieciaki juz duże. I same kudlate te sierpniowe dzieciaki :)

Weridiana, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Dziewczyny a z czego robocie te kominy? Z kocyka?

I jak w takie temp 17-20 stopni ubieranie dzieci na spacer?
    Ja dziś musze wybrać sie na zakupy jakaś karteczkę kupić bo na kombinezon to jeszcze za wcześnie.

My na spacer póki co ubieramy się tak i szczelnie przykrywam Martę kocem.Ma na sobie body z długim rękawem,spodnie, skarpetki lub polspoochy a na wierzch bluzę z kapturem..Mysle, ze jest jej ciepło, bo śpi, kark ma ciepły.rece jedynie ma zimne.staram się okryć je kocem ale często jest tak,ze je odkopuje.
    Gdzie te upały, na które tak narzekaliśmy ;)sezon bluzowo-kocowo-swetrowy już niestety w pełni ;)

29vkjn6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:02

Weridiana, 0na88, Magd, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na spacer ubieramy sie identycznie jak KasiaeN ( a raczej jej dzieciatko :) ).

tez body z dlugim rekawem , na to polspiochy , cieplejsza bluza z kapturem , na glowe opaska albo czapeczka i przykrywamy sie grubszym kocem.

KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki ja też mam problem z ubiorem na dwór, widziałam w pepco kombinezony pluszowe za 39 zł chyba taki zakupię.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru a to wywalanie jezyka to znak zblizajacych sie zebow - bo ZOska tez ten jezor wywala i cala reke wsadza do buzi non stop i zaczelam sie zastanawiac ;/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

U nas nocka spoko.wczoraj wieczorem polozylam sie z mala przed 20, spalysmy do 21:50.wtedy zrobilam jej kapiel i karmienie i udalo sie ja znow uspac przy suszarce. Spala do 5 rano, karmienje przewijanie i potem spanko od 6do 9:)
    Jestem wyspana :)
    Musze tylko kapiel przesunac wczesniej, bo troche pozno nam wychodzi...

Mala ululalam w bujaczku, dzieki temu zjadlam sniadanje, ogarnelam domek, powiesilam pranie, pozmywalam.
    Przydaloby sie zeby umyc, ale forum wazniejsze hehehee a co tam ;)

Dostalam od psiapsiolki chuste ale za cholere nie umiem jej wiazac- poradzcie cos please....

KasiaeN., Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Amberla, jak u Was z tym katarem? Co podajecie? My od piątku walczymy. Jaka u Ciebie przy tym temperatura?
    My byliśmy w sobotę u pediatry, osluchowo ok. Dziś tez idziemy. Masakra, kolejna noc Nieprzespana.

Ofka, a u Ciebie?
    Tego się właśnie bałam ze starszy będzie ze szkoły przynosił i zarazal.
    Zetka nie strasz....moja starsza cora tez do szkoly chodzi....choc w jej przypadfku nie moge narzekac, bo baaaardzo rzadko choruje (tfutfu zeby nie zapeszyc)

A czym czyscisz nosek malemu???? Ja mam sterimar ale ten podstawowy i sie zastanawiuam czy mozna nim psikac, czy tylko tym dla dzieci???podobno ten dzieciecy ma mniejsze cisnienie tego sspray'u.....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    I wiecie co przyjechała teściowa i cały czas pyta czy dziecko nie głodne, jak zapłacze a wiadomo zdarza jej sie dość czesto to od razu tekst ona głodna,moze ty pokarmu nie masz, a moze niedojada..
    Ku*** mać i wczoraj w strsie tego dzieciaka karmilam i teraz mam wrażenie ze faktycznie za mało produkuje i ze cos nie tak:(

Jajbym mojego meza slyszala...jemu placz malej kojarzy sie tylko z glodem...nawet jak jesdt nakarmiona i marudzi przy zasypianiu to on ma jedna diagnoze:"jesdt glodna!"....a mnie wtedy szlag trafia!! Tlumacze ze placz nie oznacza tylko glodu, ale wiele innych rzeczy, ale jaskbym do sciany mowila....
    Echh ciezki kaliber z tej mojej polowki.....

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd- ja zawijam po prostu mala w rozek albo w kocyk.tylko ze u mnie raczki sa na zewnatrz, bo sie mala wkurza jak chce z niej mumie zrobic, ale mimo wszystko sprobuje dzisiaj ogarnac te raczki i zobaczymy...

Psioszka- ale fajna niespodzianke ci siostra zrobila :)

Miru- rany juz zabki!? W szoku jestem, wydaje mi sie to jeszcze taaakie odlegle...

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyszedl mi postowy monolog hehehe ;)

niecierpliwa, 0na88, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie to ??? :http://www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Dziecko-zasypia-w-42-sekundy.-Film-na-YouTube.-Hit-Internetu!-00003593

magda sz, niecierpliwa, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Miru a to wywalanie jezyka to znak zblizajacych sie zebow - bo ZOska tez ten jezor wywala i cala reke wsadza do buzi non stop i zaczelam sie zastanawiac ;/
    Podobno tak. On tylko tym językiem w dolne dziąsła tak jakby coś mu weszło pod język i wywala go. No i na śnie tak robi albo zuje. No i lekarka stwierdziła że go swedza dlatego tak robi.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    No i wyszedl mi postowy monolog hehehe ;)
    No wyszedł i to całkiem długi :)

Ja miałam 3 miesiące jak pojawiła mi się dolna jedynka. A one wychodzą w okresie 2-6 miesiąca. No a młody skończy dwa miesiące 27. Ja nawet o tym nie pomyślałam ale lekarka po objawach doszła ze to to.

zabka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 2125 2126 2127 2128 2129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ