X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tort i ciasta zamowione, chalupa posprzatana i nawet przymiarka sukienki na mlodej juz byla na dzis jest dobra, mam nadzieje, ze za 3 tygodnie tez sie zmiesci. Jeszcze jakis plaszczyk musze jej kupic, szukam czegos na olx.
    Aa i u nas karuzela sie sprawdza. Dzis mloda godzine lezala w lozeczku i sie zapatrywala ;)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Hejka

U nas nocka spoko.wczoraj wieczorem polozylam sie z mala przed 20, spalysmy do 21:50.wtedy zrobilam jej kapiel i karmienie i udalo sie ja znow uspac przy suszarce. Spala do 5 rano, karmienje przewijanie i potem spanko od 6do 9:)
    Jestem wyspana :)
    Musze tylko kapiel przesunac wczesniej, bo troche pozno nam wychodzi...

Mala ululalam w bujaczku, dzieki temu zjadlam sniadanje, ogarnelam domek, powiesilam pranie, pozmywalam.
    Przydaloby sie zeby umyc, ale forum wazniejsze hehehee a co tam ;)

Dostalam od psiapsiolki chuste ale za cholere nie umiem jej wiazac- poradzcie cos please....

https://youtu.be/rCSyqGcgGRs
    Na warsztatach babk pokazywala nam ten sposob wiazania i do mnie przemawia. Ja w tym tygodniu zamierzam kupic chuste i bede tak wiazac. Filmik jest niemy, wiec do tego wskazowki - srodek cbusty wypada po srodku naszego brzucha, jak zabieramy chuste na ramiona, to trzeba uwazac, zeby sie nie ppskrecala, a dziecko jak wkladamy do chusty, to glowka powinna byc na wysokosci buziaka w czubek glowy ;) No i to tyle. Udanych prob zycze :*

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle, ze skoro tyle z nas ma isc na ta pielgrzymke do Czestochowy to moze na Jasnej Gorze zrobimy zjazd sierpniowek :D

apaczka, zabka11, magda sz, Katarka, KasiaeN., Zetka, Laura, Maniuś, 0na88, Aga89, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, wczoraj po 32 dniach od porodu zaczal mi sie okres, a karmiepiersia - to normalne? bo ja nie wiem... przy starszakach okres mi wrocil po kilku miesiacach

małaMyszka lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    https://youtu.be/rCSyqGcgGRs
    Na warsztatach babk pokazywala nam ten sposob wiazania i do mnie przemawia. Ja w tym tygodniu zamierzam kupic chuste i bede tak wiazac. Filmik jest niemy, wiec do tego wskazowki - srodek cbusty wypada po srodku naszego brzucha, jak zabieramy chuste na ramiona, to trzeba uwazac, zeby sie nie ppskrecala, a dziecko jak wkladamy do chusty, to glowka powinna byc na wysokosci buziaka w czubek glowy ;) No i to tyle. Udanych prob zycze :*

Dziekuje, bede walczyc ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ale piekna niespodzianka :)

Miru ciekawe, ciekawe, moj skonczyl miesiac i tez czesto wystawia jezor, slini sie, az siw krztusi ta slina czasami, no i ciumka smoka namietne. Ale to chyba zdecydowanie za wczesnie na uzebienie. Chyba po prostu tak ma ;)

U mojego dziecka zauwazylam ciekawa aktywnosc. W nocy jak spi, to gada po swojemu przez sen. Poczatkowo myslalam, ze sie budzi na karmienie, a ten spi w najpepsze, wierzga nogami i rekami, usmiecha sie, gada, piszczy, czasami wyglada jakby mial sie rozplakac. Po ok godzinie budzi sie glody, ale w swietnym humorze, pewnie dlatego, ze matke obudzil wczesniej niz powinien. Jest tak glosny, ze budzi nas oboje, nawet jak mezu sie ewakuluje do salonu :p Swietny jest :) W dzien miewa podobnie, acz zdecydowanie krocej ;)

niecierpliwa, magda sz, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka Julka tez mnie prawie kazdej nocy robi tak w bambuko. Gada, piszcz, skomli i ja wstate podbijam do kolyski, a ta spi w najlepsze, jednej nocy mi 3 razy taki numer wyciela :P

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    aaa, wczoraj po 32 dniach od porodu zaczal mi sie okres, a karmiepiersia - to normalne? bo ja nie wiem... przy starszakach okres mi wrocil po kilku miesiacach
    Jasmine nadal jestes w okresie pologu, moze to jeszcze kurczy sie macica i oczyszcza. Mnie polozne mowily, ze tak moze byc, ze juz dawno jest czysto i nagle znowu zaczyna sie intensywnie krwawic. Ja po trzech tygodniach tak mialam, ze byly tylko delikatne plamienia, a nagle zaczelo sie lac ze mnie tak, ze po nogach szlo - dobrze, ze tuz przed spaniem, a nie np. na zakupach. Chociaz moze u Ciebie poszlo szybciej, teoretycznie wszystko jest mozliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 14:48

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie chustowanie to jest wyższa szkoła jazdy. Chusta leży w szafie, warsztaty mi nic nie dały, cały czas mam wrażenie że krzywdzę dziecko, dlatego porzuciłam ten pomysł. Czekam aż Tomek będzie siedział i kupię nosidełko.

Dziewczyny kupujecie gdzieś w necie czapeczki?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka i Niecierpliwa - Laura też ma takie akcje :P

A tu zdjęcie z soboty przed chrztem :)

http://iv.pl/images/81256930435840301299.jpg

jasmine89, aaaaga, Pulpecja, niecierpliwa, Zetka, KasiaeN., magda sz, Laura, mamasia, Maniuś, Ewa123, zabka11, 0na88, apaczka, lys, Paula_071, AgaSad, Weridiana, Martucha86, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja ogólnie polecam czapeczki z H&M.
    Katarka, cudna królewna :-) wygląda jakby z pół roku miała.
    My chrzciny planujemy dopiero na Wielkanoc.
    Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, teraz szybkie karmienie, nastawiam na obiad i znów zasuwamy ze starszą na tańce.

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moj maz opatentowal nowy otulaczek :D i zostaw tu dziecko z chlopem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:56

Katarka, Zetka, Griszanka, magda sz, mamasia, Maniuś, Laura, Ewa123, KasiaeN., zabka11, apaczka, aaaaga, lys, Paula_071, Aga89, Weridiana, Martucha86, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, ja mam ten sterimar dla dzieci. http://www.aptekagemini.pl/sterimar-baby-spray-hipertoniczny-z-miedzia-50ml-11470.html

Byliśmy dziś znowu u lekarza. Szczepienie przełożone na za tydzień. Oby wydobrzal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:35

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7575ad258a63.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7936eb95481.jpg

Zajebisty jest!!!! Tylko niech cos wymysli jeszcze na nozki ;) Hahaha

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka moja tak gada przez sen od 2 tygodnia, wyspać się nie można. Wcześniej leciałam do łóżeczka co chwila, teraz już jak płacze, już znam te fałszywe alarmy jak kwęczy, krzyczy podchodzę a ona śpi :D

Jasmine u mnie też wydawało się że okres się zaczyna, nie bzykałaś się poprzedniego dnia? Ja tak miałam przedwczoraj, myślałam że okres się zaczyna ale ustało, albo to wina obkurczającej się macicy albo tego że szwy ze środka jeszcze nie wypadły.

Moja śpi od 1,5h, od 6:30 nie spała i dawała czadu, baterie w bujaku padły.
    Dziś idziemy do kina, mała do teściowej, próbuje się z tym oswoić, zostawiłam już małą z moją mamą jak szłam do dentysty ale z mamą to z mamą no i to dentysta był bliżej niż kino a dom teściowej. Chyba cały seans będę myśleć co moje dziecko robi.
    Mimo że kino na 20 to już się ubrałam i umalowałam bo pozniej znając życie nie będzie kiedy. Ale się pozmieniało w moim życiu...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka cudna Twoja córcia i jaka uśmiechnięta :) U nas chrzest na tapecie, dziś się pokłóciłam z mężem przez tel bo już był plan że skromne chrzciny ale naszło go na wielką imprezę...

Niecierpliwa chyba ukradnę ten patent :D mąż pomysłowy naprawdę! :)

niecierpliwa, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowalyscie jakies sukienki, ktore sprawdzaja sie przy karmieniu piersia?
    Ja to chyba jakiejs depresji dostane. Oblecialam miejscowe sklepy, targowisko, nawet lumpeksy i kurna nic nie znalazlam, zeby mozna bylo wywalic cyca. Teraz wszystko zapinane na plecach, a z przodu po szyje. Ba nawet ciezko kupic jakies bluzki, zeby nie rozbierac sie do polowy i epatowac golym brzuchem. W zasadzie nosze same stare ciuchy i zle mi z tym :(
    Moze kupowalyscie cos i bylybyscie w stanie ppdeslac jakiegos linka. Blagam - jestem zdesperowana.
    PS. Moje dziecko nie toleruje butelki, wiec odciagniecie pokarmu i podanie podczas wyjscia nie wchodzi w gre. Mysl o chrzcinach odwlekam do momentu, az znajde cos stosownego na siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:46

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7575ad258a63.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7936eb95481.jpg

ale dobre hahahahaha
    ale się uśmiałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:51

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Synuś zaczyna coraz mniej sypiać :)
    Zaczyna się czas noszenia i zabaw :D

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Katarka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - o jacie, ale patent :D

lb17w98.png
‹‹ 2126 2127 2128 2129 2130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ