SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja wrote:Paula, ja jem wszystko i małej nic nie jest. Na początku przez pierwsze dwa - trzy tygodnie uważałam, a potem zaczęłam powoli wszystko jeść. Nie widzę objawów alergii, bólu brzucha. Czasami coś tam ją gniecie,ale dramatu nie ma. Wczoraj np. poszliśmy na obiad do knajpy, zjadłam żurek i placek po węgiersku. Mała zachowuje się normalnie, kupy w normie, więc nie wiem czy takie ograniczenia diecie coś dadzą. Po prostu układ pokarmowy musi dojrzeć i nauczyć się radzić sobie ze wszystkim.
Jak na razie nie mamy problemów z brzuszkiem i oby tak dalej dzięki BogumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Poszla kolejna kupa i tym razew juz 5 takich niteczek
My mamy bardzo sympatyczną położną, zawsze dzwonie do niej jeśli mam jakieś pytania.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Neyla, a czemu nie jesz pizzy? (Czytałam tylko tą stronę, nie jestem na bieżąco)
Ja spię na boku zazwyczaj, a na brzuchu leżę jak np. czytam. Coś podkładam sobie, żeby nie gnieść biustu, ale też mam dość miękki materac i nawet jak nie, to nie ma problemu.
Ja dziś pierwszy raz zostałam sama z małą, bo M. wrócił dziś do pracy. (Wcześniej pomimo urlopu ojcowskiego pracował w domu, o co jestem cholernie zła). Jakoś to nawet było. Leniłam się z nią cały dzień, bo odkryłam urok czytania w trakcie karmienia. Więc karmię i czytam kryminał o Wallanderze
Popsuła nam się pralka (pewnie stwierdziła, że to przesada tyle prać). Teraz obrastamy w góry brudów, na szczęście jutro przychodzi pan z serwisu.Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura, przebieranie naszą córeczkę czasem bardzo wkurza, ale to jak jest głodna. A czsem wręcz uspokaja się na przebieraku. Kąpiel ewidentnie lubi, ale muszą być spełnione pewne warunki: musi być cieplutko w pomieszczeniu, woda też odpowiednio ciepła, a my zrelaksowani. Wtedy sobie pływa zadowolona, dopiero pod koniec wycierania zaczyna płakać, ale nie bardzo zazwyczaj. Kąpiemy ją ok. 2 x w tygodniu.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No to jestem
bylimy w kinie, czulam sie jak bez reki ale mimo wszystko fajna odskocznia do starego zycia. Ogladalismy Sicario, dziwny film ale cos w nim jest.Niunia byla u tesciow, padla im po 32 my bylismy o 23 u nich. Niby byla grzeczna, jak wracalam z kina to prawie bieglam z tesknoty, matko swieta cale 3 godz bez dziecka. Dziwnie bylo pojsc na randke z mezem..chyba nasze ostatnie randki byly przed tym jak sie do mnie wprowadzil a to bylo 3.5 roku temu
No i wlasnie odessalam cala butelke z laktatora na ful mleka, dziwne w jednym cycu 60 w drugim 110. A wygladaly tak samo.
Ktoras ostatnio pytala o Pati, mam ja na fb w znajomych i czesto dodaje fotkiwygladaja z Roxanne swietnie ale napisze do niej ze tesknimy. Musze zobaczyc czy mam do Cassie namiar bo jej tez dawno nje bylo.
Wypilam troche pepsi, mam nadzieje ze nic nie bedzie malej po tym mleku.
Jem roznie- czasem gotowane papki czasem smazone kotlety i nie widze roznicy i jem normalnie ale no bez kapusty itp. Marzy mnie sie TATAR ale nie wiem czy mozna...
W ogole dzis jak wyszlismy do mowie do meza ale mam ochote sie zbetonic, musze zrobic troszke zapas mleka i umowie sie z dziewczynami i zrobie babskie pepkowewychlam cale biale winko prosto z lodowki
mniamm
Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A i kochane moja tez byla bambo i ani sie ubrac ani wykapac bez placzu, kupilismy farelke za 29 zl w leroyu i zawsze jak ja przebieram to wlaczam i jest spokoj, Maj nawet stopki wychyla w jego strobe zeby ja grzalo, jak wyjmujemy z wanienki to zawsze ktos trzyma farelke zeby centralnie na nia wialo poki nie owoniemy w recznik i od tej pory moje dziecko uwielbia i kapiele i przebieranki, przewijanki.
Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Neyla ja tydzien temu w sobote zjadlam pizze i w niedziele bylo ok ale w pon wysypka, nie wiem czy to od pizzy czy od niedzielnego udka z marchewka ale wiecej pizzy nie zjem.
Aga dzieki za nazwe kremu, smarowalam tym kremem co dostalam od lekarki na odparzenia i skorka na uszach jak nowa, krostek nie smarowalam bo balam sie tym twarz smarowac wiec kupie ten kremikmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
A nasz syn polubil kapiel jak przytyl. Tluszczyk grzeje moja kluseczke, wiec zaden chlodek mu nie straszny
Dziewczyny, a macie szumisie w wersji z wykrywaniem placzu czy ta zwykla? Bo zastanawiam sie ktora zamowic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 02:29
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
My tez mamy zwyklego szumisia
Moja panna spala dzis od 23.15 do 4.45, nakaRmilysmy sie, popuszczala baki, powyginala sie i spi dalej
Jest 6 rano, a maz juz mi zdazyl cisnienie podniescTyle razy go prosze, zeby szykowal sobie ciuchy wieczorem, a nie rano grzebal w szafie i trzaskal szufladami w pokoju, w ktorym spie z Julka, ale kuzwa jak grochem o sciane
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hejka
Wlasnje odprawilam meza i starszacore do szkoly.
Klara od karmienia o 5 spi.
Wczoraj mielismy atak kolki lub bol brzucha...juz sama nie wiem co to bylo...placz od 18 prawie przez godz, przestala dopoiero po zrobieniu dwoch kup. I po mleku padla nieprzytomna,nawet jej wczoraj nie kapalam, bo zal mi bylo jawybudzac po tej traumie. Wstala o 24:30 na cyca, zjadla i kd 1 do 5 spala.
Zaraz ide siejeszczez nia polozyc.
Niecierpliwa - moj maz tak samo, codziennie rano trzaxka, stuka, tlucze sie...masakra...jak robi sobie herbate to chyba caly blok go slyszy.
Magda sZ- fajnie ze wypadzik do kina udany. Ja tez bym chciala sie gdzies wyrwac, marzy mi sie wypad na lowy ciuszkowe w lumpeksach
Co do diety to mimo mojej diety i uwazanja na jedzenie i tak ja lapie bol brzucha...zamierzam dzis zjesc surowe jablko, zobaczymy jak zareaguje.
Nabial jem z powortem w ograniczonych ilosciach i nie widze nkc niepokojacego, sluzu w kupce tez brak.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko charczy tylko nad ranem i tylko na plecach. On sie meczy, ja nie moge spac, dlatego juz 3 noc spi u mnie na brzuchu jak budzi sie nad ranem jesc. Mam wyrzuty sumienia, ze spi w niezdrowej pozycji, dlatego musze zabrac od rodzicow nawilzacz powietrza ktory im dalismy jak nam sie nie miescil w szafie. Moze on pomoze
Moj maz chodzi spac 1-2, i spi az go nie obudze (spi w salonie). Zazwyczaj prysznic bierze w lazience w sypialni gdy karmie. Ale ostatnio spalismy dluzej niz zwykle, chcial sie wykapac w drugiej lazience. Niestety wszystkie reczniki sa w sypialni, wiec zeby nas nie budzic wycieral sie recznikiem do rak;)
Bardzo ciekawi mnie, na jakie dzwieki reaguja dzieci. Maly wczoraj spal, gdy przechodzilismy kolo pana z kosiarka a obudzil sie gdy otwieralam pojemnik lodow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:46
lys, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Witam, ja mam w ogóle pytanie czy waszym dzieciaczkom też drżą tak nóżki i rączki np przy karmieniu albo zabawie, takie drgawki, no bo ja nie wiem czy to normalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 08:34
małaMyszka lubi tę wiadomość