X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Poli zdarzaja sie zielone kupki ze sluzem.. co to moze byc? Nie boli ją brzuszek bo jest spokojna,bąki puszcza..

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla,ja spie na boku,plecach i boko-brzuchu :p tak pol na pol,na brzuchu nie spie bo mialam cc i sie boje narazie,mimo ze mi to nie boli to mam opory polozyc sie na bebenku;p a bym chciala,moja ulubiona pozycja!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Paula, ja jem wszystko i małej nic nie jest. Na początku przez pierwsze dwa - trzy tygodnie uważałam, a potem zaczęłam powoli wszystko jeść. Nie widzę objawów alergii, bólu brzucha. Czasami coś tam ją gniecie,ale dramatu nie ma. Wczoraj np. poszliśmy na obiad do knajpy, zjadłam żurek i placek po węgiersku. Mała zachowuje się normalnie, kupy w normie, więc nie wiem czy takie ograniczenia diecie coś dadzą. Po prostu układ pokarmowy musi dojrzeć i nauczyć się radzić sobie ze wszystkim.
    Ja podobnie jak Pulpecja jem prawie wszystko, no może prócz smażonych ciężkostrawnych poraw , nie piję kawy i gazowanych.
    Jak na razie nie mamy problemów z brzuszkiem i oby tak dalej dzięki Bogu :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem wszystko, problemy z kolkami się pojawiły 3 dni temu ale nie wiążę ich z dietą.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Poszla kolejna kupa i tym razew juz 5 takich niteczek
    Niecierpliwa udaj się do pediatry a jak masz kontakt z położną to zadzwoń do niej i zapytaj ją.
    My mamy bardzo sympatyczną położną, zawsze dzwonie do niej jeśli mam jakieś pytania.

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Synek nie lubi kąpieli ani przebierania wtedy bardzo płacze uspokoić może go tylko cyc.
    Czy wasze dzieciaczki też takie są?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla, a czemu nie jesz pizzy? (Czytałam tylko tą stronę, nie jestem na bieżąco)
    Ja spię na boku zazwyczaj, a na brzuchu leżę jak np. czytam. Coś podkładam sobie, żeby nie gnieść biustu, ale też mam dość miękki materac i nawet jak nie, to nie ma problemu.

Ja dziś pierwszy raz zostałam sama z małą, bo M. wrócił dziś do pracy. (Wcześniej pomimo urlopu ojcowskiego pracował w domu, o co jestem cholernie zła). Jakoś to nawet było. Leniłam się z nią cały dzień, bo odkryłam urok czytania w trakcie karmienia. Więc karmię i czytam kryminał o Wallanderze :)

Popsuła nam się pralka (pewnie stwierdziła, że to przesada tyle prać). Teraz obrastamy w góry brudów, na szczęście jutro przychodzi pan z serwisu.

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, przebieranie naszą córeczkę czasem bardzo wkurza, ale to jak jest głodna. A czsem wręcz uspokaja się na przebieraku. Kąpiel ewidentnie lubi, ale muszą być spełnione pewne warunki: musi być cieplutko w pomieszczeniu, woda też odpowiednio ciepła, a my zrelaksowani. Wtedy sobie pływa zadowolona, dopiero pod koniec wycierania zaczyna płakać, ale nie bardzo zazwyczaj. Kąpiemy ją ok. 2 x w tygodniu.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem :) bylimy w kinie, czulam sie jak bez reki ale mimo wszystko fajna odskocznia do starego zycia. Ogladalismy Sicario, dziwny film ale cos w nim jest.Niunia byla u tesciow, padla im po 32 my bylismy o 23 u nich. Niby byla grzeczna, jak wracalam z kina to prawie bieglam z tesknoty, matko swieta cale 3 godz bez dziecka. Dziwnie bylo pojsc na randke z mezem..chyba nasze ostatnie randki byly przed tym jak sie do mnie wprowadzil a to bylo 3.5 roku temu :)

No i wlasnie odessalam cala butelke z laktatora na ful mleka, dziwne w jednym cycu 60 w drugim 110. A wygladaly tak samo.

Ktoras ostatnio pytala o Pati, mam ja na fb w znajomych i czesto dodaje fotki :) wygladaja z Roxanne swietnie ale napisze do niej ze tesknimy. Musze zobaczyc czy mam do Cassie namiar bo jej tez dawno nje bylo.

Wypilam troche pepsi, mam nadzieje ze nic nie bedzie malej po tym mleku.
    Jem roznie- czasem gotowane papki czasem smazone kotlety i nie widze roznicy i jem normalnie ale no bez kapusty itp. Marzy mnie sie TATAR ale nie wiem czy mozna...
    W ogole dzis jak wyszlismy do mowie do meza ale mam ochote sie zbetonic, musze zrobic troszke zapas mleka i umowie sie z dziewczynami i zrobie babskie pepkowe :) wychlam cale biale winko prosto z lodowki :) mniamm

Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kochane moja tez byla bambo i ani sie ubrac ani wykapac bez placzu, kupilismy farelke za 29 zl w leroyu i zawsze jak ja przebieram to wlaczam i jest spokoj, Maj nawet stopki wychyla w jego strobe zeby ja grzalo, jak wyjmujemy z wanienki to zawsze ktos trzyma farelke zeby centralnie na nia wialo poki nie owoniemy w recznik i od tej pory moje dziecko uwielbia i kapiele i przebieranki, przewijanki.

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla ja tydzien temu w sobote zjadlam pizze i w niedziele bylo ok ale w pon wysypka, nie wiem czy to od pizzy czy od niedzielnego udka z marchewka ale wiecej pizzy nie zjem.

Aga dzieki za nazwe kremu, smarowalam tym kremem co dostalam od lekarki na odparzenia i skorka na uszach jak nowa, krostek nie smarowalam bo balam sie tym twarz smarowac wiec kupie ten kremik

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz syn polubil kapiel jak przytyl. Tluszczyk grzeje moja kluseczke, wiec zaden chlodek mu nie straszny :-)

Dziewczyny, a macie szumisie w wersji z wykrywaniem placzu czy ta zwykla? Bo zastanawiam sie ktora zamowic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 02:29

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam zwyklego szumisia zamawialam tutaj whisbear.com czas realizacji 3 dni robocze

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj w dzien córcia dużo spała i w ogóle Endżel za to w nocy pobudki co 1.5h...Dzisiaj kończymy 5 tygodni :-)

My mamy zwykłego szumisia.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy zwyklego szumisia

Moja panna spala dzis od 23.15 do 4.45, nakaRmilysmy sie, popuszczala baki, powyginala sie i spi dalej :)

Jest 6 rano, a maz juz mi zdazyl cisnienie podniesc :/ Tyle razy go prosze, zeby szykowal sobie ciuchy wieczorem, a nie rano grzebal w szafie i trzaskal szufladami w pokoju, w ktorym spie z Julka, ale kuzwa jak grochem o sciane

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Wlasnje odprawilam meza i starszacore do szkoly.
    Klara od karmienia o 5 spi.
    Wczoraj mielismy atak kolki lub bol brzucha...juz sama nie wiem co to bylo...placz od 18 prawie przez godz, przestala dopoiero po zrobieniu dwoch kup. I po mleku padla nieprzytomna,nawet jej wczoraj nie kapalam, bo zal mi bylo jawybudzac po tej traumie. Wstala o 24:30 na cyca, zjadla i kd 1 do 5 spala.
    Zaraz ide siejeszczez nia polozyc.

Niecierpliwa - moj maz tak samo, codziennie rano trzaxka, stuka, tlucze sie...masakra...jak robi sobie herbate to chyba caly blok go slyszy.

Magda sZ- fajnie ze wypadzik do kina udany. Ja tez bym chciala sie gdzies wyrwac, marzy mi sie wypad na lowy ciuszkowe w lumpeksach ;)

Co do diety to mimo mojej diety i uwazanja na jedzenie i tak ja lapie bol brzucha...zamierzam dzis zjesc surowe jablko, zobaczymy jak zareaguje.
    Nabial jem z powortem w ograniczonych ilosciach i nie widze nkc niepokojacego, sluzu w kupce tez brak.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka i to jest wlasnie moja zemsta na dzis. Mam zamiar zawiezc mu Julke pod prace i sama udam sie na lowy po lumpeksach. Zapas mleka ma w lodowce i niech mnie w pompke cmoknie

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wasze dzieci maja katar to caly czas charcza?? Julka od rana charczy, psiknelam jej woda morska, odciagnelam frida, a ona dalej charczy

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko charczy tylko nad ranem i tylko na plecach. On sie meczy, ja nie moge spac, dlatego juz 3 noc spi u mnie na brzuchu jak budzi sie nad ranem jesc. Mam wyrzuty sumienia, ze spi w niezdrowej pozycji, dlatego musze zabrac od rodzicow nawilzacz powietrza ktory im dalismy jak nam sie nie miescil w szafie. Moze on pomoze :-)

Moj maz chodzi spac 1-2, i spi az go nie obudze (spi w salonie). Zazwyczaj prysznic bierze w lazience w sypialni gdy karmie. Ale ostatnio spalismy dluzej niz zwykle, chcial sie wykapac w drugiej lazience. Niestety wszystkie reczniki sa w sypialni, wiec zeby nas nie budzic wycieral sie recznikiem do rak;)

Bardzo ciekawi mnie, na jakie dzwieki reaguja dzieci. Maly wczoraj spal, gdy przechodzilismy kolo pana z kosiarka a obudzil sie gdy otwieralam pojemnik lodow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:46

lys, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja mam w ogóle pytanie czy waszym dzieciaczkom też drżą tak nóżki i rączki np przy karmieniu albo zabawie, takie drgawki, no bo ja nie wiem czy to normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 08:34

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2128 2129 2130 2131 2132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ