X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, mąż jest zajebisty jak słowo daję!!! :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grisznaka ja mam taką z czasów ciąży
    http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-dekolt-do-karmienia-4xl-14400-4xl-i5585997032.html

Jest teraz idealna, nie widać że ciążowa czy coś, jak założę do niej majty obciskające to jestem laska ja ta lala :) cyce jak donice, płaściuteńka, nie widać kilogramów z ud i pupy. Jedyne co zrobiłam to w ciąży jeszcze uwaliłam ją na długości bo była ciut za długa. Poprawka krawiecka- skrócenie kosztowała mnie 15 zł.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Amberla, jak u Was z tym katarem? Co podajecie? My od piątku walczymy. Jaka u Ciebie przy tym temperatura?
    My byliśmy w sobotę u pediatry, osluchowo ok. Dziś tez idziemy. Masakra, kolejna noc Nieprzespana.

Ofka, a u Ciebie?
    Tego się właśnie bałam ze starszy będzie ze szkoły przynosił i zarazal.
    Zetka dzieki ze pytasz.

Malyma dalej gluty, ta frida to sobie baka z dupy sciagnac moge najwyzej. Zmawwiam dzis katarek do odkurzacza.

Griszanka ja na wesele zamowilam na allegro u sprzedawcy krawiectwoKM sukienke tulipan. Nie ma podszewki ale bardzo ladnie lezy i dobrze uszyta. 3 dni realizacji. Sprawdzila sie przy kp super. No i 100 zl. A przede wszystkim uszyl mi na miare bo ja mam dupe ciut wieksza niz pozostele czesci ciala i mi ciezko trafic. Lezy idealnie.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka- zdrowka dla synka!!!
    Po uzyciu sterimaru odciagasz glutki frida czy tylko psikasz i juz??

Magda sz- super ta sukienka :) i milego seansu w kinie ;)
    Ja tak mialam tydzien temu, jak musialam do dentysty jechac, ciagle myslalam omalej ktora z moja mama zostala i gnalam z powrotem na zlamanie karku.
    Heheheh ja dzis tez ubrana i umalowana juz od 12, a do dentysty na 18 mam, ale tak jak poiszesz, nie wiadomo,czy potem bedzie mozliwosc sie ogarnac ;)

Niecierpliwa- hahahaha padlam, pomyslowego masz meza ;)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Pola kończy miesiac..caly dzień wspominam te dni..

Kilka godzin przed porodem:
    (gęba styrana :P )
    8f1c255e3f2078b1med.jpg

Dzień po porodzie:
    63ce3cc88508c2a9med.jpg

Ciezkie dni,ale piekne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 17:01

zabka11, jasmine89, Laura, mamasia, lys, AgaSad, Zetka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Ciocie :) mam już skończony miesiąc :)
    v6na53.jpg
    avbm9.jpg

Laura, lys, mamasia, AgaSad, Zetka, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z wagi.
    Dominiś przez 3 tygodnie przybrał 900 gram, jupiiiiii :D

KasiaeN., niecierpliwa, lys, Katarka, Zetka, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój smyk przeszedł samego siebie, po godzinie spaceru stwierdził że ma dość i włączył taką syrenę że myślałam że umrę.. mąż przyjechał z odsieczą, zapakowaliśmy wózek do auta a młodego do fotelika, darł się całą drogę i w drodze do mieszkania.. o Boże teraz chyba i ja i on mamy uraz do spacerów.. Przez kilka ostatnich dni był naprawdę cudowny i wczoraj stwierdziłam że W KOŃCU zaczęliśmy się dogadywać a dziś od rana dramat.. wszystko przez bóle brzuszka bo od rana zaczęło się ulewanie w dużych ilościach, a w brzuszku tak mu się przelewa że chyba sąsiedzi słyszą no i standardowo płacz przy cycku.. walczyliśmy od 07 rano do 18.00 i w końcu poszedł spać.
    Wczoraj wzięłam 2 razy apap bo coś przeziębienie mnie łapie - może taka reakcja na lek? z nowych rzeczy zjadłam brzoskwinię i moja mama stwierdziła że nie powinnam jeść owoców pestkowych no ale czy aż tak by zadziałało.. a wogóle to mam wrażeni że o d rozbić tą całą dietę na kp, człowiek się stara a i tak maleństwo ma bóle brzucha.. już boję się otwierać lodówkę, chyba tylko zostanie wpieprzanie kostek lodu..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję, my ostatnio mieliśmy kilka takich dni...koszmar. U nas to był, mam wrażenie, ból brzucha i do tego skok rozwojowy. A co do diety to wiadomo, nie ma co przeginac w żadną stronę, wszystko z umiarem.

AgaSad, Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co moze oznaczac niteczka krwi w kupie?? Wole nie czytac w necie bo sie tylko nakrece

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też mam problem z ubraniem małego na spacer.. ubieram go w body z długim rękawem, śpiochy lub półśpiochy i na to kaftanik.. widzę że wy już ubieracie grubsze bluzy, ja mam wrażenie że mojemu pod tym kocem i tak jest gorąco ale może się mylę.. największy problem to mam z czapeczką bo on jak się wybudzi to tak się pręży że ciągle czapka jest na oczach albo uszka odkryte.. jakieś beznadziejne te czapki mam

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aga89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz sorka ze tyle to trwało ale zawsze jak miałam iść sprawdzić ta nazwę kremu to coś mi przebywało albo jak juz sprawdziłam to później zapomniałam napisać. Ten krem zlecony przez lekarke to Dexeryl. Mała juz miała mniej tych krostek a dziś przez ta zwariowana pogodę za ciepło ja ubralam i znów dostała tych krostek wiec u Nas to są chyba potowki.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Neyla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch tygodni jem praktycznie to samo... Czasami wprowadzę coś nowego i obserwuje. Oprócz sporadycznej dyschezji mała ma się całkiem dobrze. Nawet kokosową princesse juz pałaszowałam.
    Jem kanapki z chudą wędliną lub twarogiem, zupę mleczną, galaretki z bananem i biszkoptami, kawa zbożowa, serki waniliowe,jogurty, na obiady rosół i pulpety z wieprzowiny z ryżem, kurczak gotowany z ziemniakami i marchewka,ryba. A dzisiaj robiłam chipsy z buraków...pyyycha :D

Głodna nie chodzę, ale patrząc na obiady męża to dostaje ślinotoku. Marzę o pizzy...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np alergia na białka mleka krowiego. Obserwuj kupy, jak się bedzie powtarzało to do pediatry.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, psikam sterimarem i wyciągam frida. Ale tak jak Ofka napisała frida strasznie ciężko. Katarek mam, ale trochę się boje Małemu, chociaż myślałam o tym. Nocki najgorsze.

Moje cycki są rozregulowane. Mały w dzień je bardzo krótko np 5 max 10min i potem za godzinę chce. Cycki nie nadążają się napełnić :/ juz mnie męczy najbardziej to, że patrze na niego jak śpi z nadzieją żeby się nie obudził, bo nie wiem czy mi pokarmu starczy. Masakra.
    Dziś pediatra zauważyła chyba uczulenie. Maleńkie krostki na brzuchu, plecach, raczkach. Myślałam że to albo potowki albo trądzik ale podobno uczulenie. Ostatnio jadłam czekoladę z orzechami, może to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 20:46

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Np alergia na białka mleka krowiego. Obserwuj kupy, jak się bedzie powtarzało to do pediatry.

Poszla kolejna kupa i tym razew juz 5 takich niteczek

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem jak jest z tym jedzeniem i wpływem na mleko. Od początku staram się przestrzegać diety, jeszcze nie jadłam nic smażonego, ale wprowadzam surowe warzywa jak marchewka czy z owoców jabłko lub dzisiaj pierwszy raz gruszka. Są dni, że jestem przekonana, że nie ma żadnego przełożenia jedzenia na pokarm, bo przecież zostaje to tak mocno przetrawione. Ale z drugiej strony jednak robi się zielona kupa gdy je się żelazo albo zielone warzywa. Sama nie wiem...
    Dziecko śpi, mąż poszedł grać w piłkę, idę odpoczywać do łóżka, może uda się pospać tej nocy.

ps. dla dziewczyn, które czują się jak dziewice polecam te globulki o który pisała Ofka - hydrovag :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam to samo z czapkami :-D w ogóle Natalka nienawidzi tych okropnych czapuch ;-) no i dzisiaj też wracałam do domu na sygnale, wszyscy sąsiedzi wiedzieli, że wracamy ze spaceru ;-)

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja właśnie nie wiem jak jest z tym jedzeniem i wpływem na mleko. Od początku staram się przestrzegać diety, jeszcze nie jadłam nic smażonego, ale wprowadzam surowe warzywa jak marchewka czy z owoców jabłko lub dzisiaj pierwszy raz gruszka. Są dni, że jestem przekonana, że nie ma żadnego przełożenia jedzenia na pokarm, bo przecież zostaje to tak mocno przetrawione. Ale z drugiej strony jednak robi się zielona kupa gdy je się żelazo albo zielone warzywa. Sama nie wiem...
    Dziecko śpi, mąż poszedł grać w piłkę, idę odpoczywać do łóżka, może uda się pospać tej nocy.

ps. dla dziewczyn, które czują się jak dziewice polecam te globulki o który pisała Ofka - hydrovag :)
    Paula, ja jem wszystko i małej nic nie jest. Na początku przez pierwsze dwa - trzy tygodnie uważałam, a potem zaczęłam powoli wszystko jeść. Nie widzę objawów alergii, bólu brzucha. Czasami coś tam ją gniecie,ale dramatu nie ma. Wczoraj np. poszliśmy na obiad do knajpy, zjadłam żurek i placek po węgiersku. Mała zachowuje się normalnie, kupy w normie, więc nie wiem czy takie ograniczenia diecie coś dadzą. Po prostu układ pokarmowy musi dojrzeć i nauczyć się radzić sobie ze wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:19

lys, Paula_071, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w jakich pozycjach spicie? Ja na plecach albo na boku, bo boje się przygnieść cycki i ze się zastoje porobią. Można spać na brzuchu?

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 2127 2128 2129 2130 2131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ