SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aż nie wierzę,moje dziecko jeszcze śpi,zasnął przed 21,pobudka o 2 na karmienie,a dalej by spał,ale musi cycki ciekły,potem jedzenie o 4 i 7,od 7 meczyly go strasznie baki to mu pomasowalam brzuszek,wzięłam do odbicia i tak śpi na mnie
ja już mocz to chyba w oczach mam,ale korzystam z tej blogiejchwili ,bo pewnie zaraz wstanie jeść mój kaloryferek
a zwykle spał 21-22 do 1-2,później jeść o 3, o 5.30-6 i koniec
.
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Ale fajna krowa a skąd taka macie? Ze smyka? Tez musze zakupić coś do wózka bo Córcia ostatnio zawiesza wzrok na zabawkach.
Ja kupilam w osiedlowym sklepie dla dzieci.
Nie wiem jak Wasze dzieciaczki, ale Julka boi sie tych wibracji jak sie krowe naciagnie, wiec mam na nia straszakaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 10:36
Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja kupilam w osiedlowym sklepie dla dzieci.
Nie wiem jak Wasze dzieciaczki, ale Julka boi sie tych wibracji jak sie krowe naciagnie, wiec mam na nia straszaka
Ja tez kupilam w sklepie osiedlowym. Haha, nawet nie wiedzialam ze te krowe się naciaga.
Nakarmilam małego o 9 i zasnął mi na klatce. Ja spalsm tak z nim moze z godzine. Nie wstaje, zeby go nie obudzic. Maz spi w pokoju obok ponad 2h, eiec moze chociaz troche odpocznie po nocy.mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Apaczka moja jak ma atak kolki to tylko cyc ją uspokaja, fakt że kilka razy bierze i wypluwa,trochę walczy ale jak ją przytrzymam jej główkę i otule kocykiem to się uspokaja.
Fajna krowa, ja też muszę coś takiego kupić bo Maja wcale w wózku nie chce spać i wszystko ją interesuje.
No to mamy 4 dzień bez kupy...bąki takie puszcza że maskę gazową tylko włożyć. Kupię dziś te windi, nie mogę się patrzeć jak się męczy, zawsze rano ma faze na sranie i nic z tego nie wychodzi a męczy się okropnie.
apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Po wczorajszej fajnej nocy dzień okropny spacer ryk w domu ryk o co chodziło nie wiemy po obudzeniu o 7.30 nie spal do 21.30 no może razem było ze 2 godz drzemek jak zlicze no masakra jedynie co to kapiel bardzo mu się podobala
Wczoraj zadebiutował u nas smoczek wzbranialam się ale inaczej sutki by mi odpadly bo non stop ciumkal
Teraz jemy juz godzinę
Edit. dziewczyny a u was jakie smoczki się sprawdzają??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 12:30
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Aga a jakiego smoczka uzywacie? lovi u nas sie nie sprawdza
Edit. dziewczyny a u was jakie smoczki się sprawdzają??
U nas tez od rana płacz, chyba kółka. Inhalator go uspokaja. Od dwóch godz u mnie na rękach.
U nas smoczek MAM się nie sprawdził kupiliśmy tez ten Difrax, parę razy lyknal śle generalnie wypluwa.
A krowę kupiłam na allegro ale też nie wiedziałam że się naciągaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 12:37
Laura, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas dzis troche marudzenia. Suszarka poszla w ruch i wlasnie bujam ja w bujaczku. Noxcka srednia, zasnela po 22, o 2 pobudka , karmienie plusdwie kupy,lulanie usypianie i zastala nas 4, potsm o 7 pobudka kolejna.
Fajne te krowy, tez musze taka zakupic
Co do smoczkow to my mamy avent i lovi i wxzytskie ciumka.
Jak sie powinno prawidlowo masowac brzuszek????Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 14:59
-
nick nieaktualny
-
Planuje kupić butelkę bo czasem podajemy herbatkę koperkowa. Co polecacie dr. Browns czy Medela Calma? Warto inwestować w Medele jak korzystać z niej będziemy raz na jakiś czas?
-
zabka11 wrote:U nas dzis troche marudzenia. Suszarka poszla w ruch i wlasnie bujam ja w bujaczku. Noxcka srednia, zasnela po 22, o 2 pobudka , karmienie plusdwie kupy,lulanie usypianie i zastala nas 4, potsm o 7 pobudka kolejna.
Fajne te krowy, tez musze taka zakupic
Co do smoczkow to my mamy avent i lovi i wxzytskie ciumka.
Jak sie powinno prawidlowo masowac brzuszek????
Całe instrukcje masażu można znaleźć w necie, np. tu
http://www.gdzierodzic.info/dokumenty/inne_pdf/masaz_antykolkowy_instruktaz.pdf
z tym, że o ile samo masowanie jest przyjemne i zrelaksuje dziecko, to przy masażu chodzi też o odpowiedni ucisk (nie samo głaskanie), tak żeby przesuwać zgromadzone gazy w stronę ujścia
mniej więcej taki ucisk pokazywał mi pediatra, jak na tym filmiku (0:40 min)
http://mamdziecko.interia.pl/raporty/raport-mam-dziecko-i-co-dalej/filmy-instruktazowe/news-masaz-przeciwkolkowy-u-noworodka,nId,642866#commentsZoneList
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 17:06
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga ja mam Medela i nie jestem zadowolona. Trzeba się namęczyć żeby wyssac z niej mleka, ale za to jak już leci to tak mocno ze mala się za każdym razem krztusi. Ja się boję ta butla karmić. Mam najzwyklejsza aventu i ta nam się sprawdza, nie zaburzyla odruchu ssania u córki, ładnie z cycka ciumka i z butli tez
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123