SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula po ilu dniach zszedl ten tradzik? Ja uzywam tej Biodermy, to tez moglabym smarowac.
Poki co kapiemy malego w nadmanganianie potasu i szare mydlo. Jest nieco lepiej, ale do pieknej gladkiej skory jeszcze nam daleko...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula ja ta rurke z fridy normalnie myje i wyparzam co 2 dni.
Pocieszylyscie mnie z tym wywalaniem lopaty. Maz oczywiscie mnie zrypal.
Kochane wiem, ze to nie miejsce na to, ale czas spojrzec prawdzie w oczy.
Mam do sprzedania nowa sukienke, kupiona w listopadzie, niestety w grudniu na sylwka juz sie w nia nie zmiescilamPosiadam dowod zakupu interesuje mnie polowa ceny. Daje linka bo moje fotki tak ladne nie sa, ale swoje fotki chetnie wysle, jesli ktoras z mamusiek bedzie zainteresowana ;)http://www.ubierzmysie.pl/odziez-damska-
sukienki_MohitoSUKIENKAZLACZONYCHMATERIALOWKD157-99X.html
Rozmiar 36
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c4b8f7e1ac1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 10:16
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
A ja dziś kończę wakacje u rodziców i wracam niestety Do Wro. Na sama myśl brzuch mnie boli jak to będzie.Jednak pomoc mamy jest nieoceniona. Na szczęście podjęliśmy decyzję o powrocie do rodzinnego miasta.Za tydzień idziemy oglądać mieszkanie do kupna,które jest kilka bram dalej od moich rodziców.Ta myśl mnie trzyma:)
Poza tym spacerowka zdała egzamin.Leon chodzi codziennie na spacer i Nie ma histerii. Zobaczymy jak będzie po powrocie do Wrocławia.niecierpliwa, zabka11, Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
magda sz wrote:A i słuchajcie, staram się nie nakręcać, mąż twierdzi że to chrząstka się rozrasta ale Maja za lewym uszkiem ma na głowie jakby małego guzka? takie coś dziwne pod skórą na 4-5mm, jakby kość/chrząstka? dziwne... tym bardziej idę do pediatry w poniedziałek. Mam nadzieję że to normalne że główka rośnie i tam coś się rozrasta.. mogłybyście wymacać jak jest u Waszych maleństw?
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:A ja dziś kończę wakacje u rodziców i wracam niestety Do Wro. Na sama myśl brzuch mnie boli jak to będzie.Jednak pomoc mamy jest nieoceniona. Na szczęście podjęliśmy decyzję o powrocie do rodzinnego miasta.Za tydzień idziemy oglądać mieszkanie do kupna,które jest kilka bram dalej od moich rodziców.Ta myśl mnie trzyma:)
Poza tym spacerowka zdała egzamin.Leon chodzi codziennie na spacer i Nie ma histerii. Zobaczymy jak będzie po powrocie do Wrocławia.
Wiem o czym mowisz. Tez jak mysle o powrocie do domu z weekendu od rodzicow to jakos tak smutno. Caly czas rodzice gadaja, bawia Julke, mloda jest tu tak wyciszona i zrelaksowana, ze tez bym tu chetnie zamieszkala, a pomyslec, ze jeszcze pare miesiecy temu przyjezdzalam tu niechetnie, gora 2 razy w miesiacu, glownie dla mojego piesia. Musze przyznac, ze odkad urodzila sie Julka moje kontakty z mama znacznie sie poprawily.zabka11, małaMyszka, Izuu, Weridiana lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Lys jak tam Lily?
Paula oby Tomek szybko doszedl do siebie.
Agata niezle Cie skasowali za ta wizyte, ale najwazniejsze, ze Hubek ma juz sie lepiej.
Julka ostatnio czesto wywala jezyk, nawet po jedzeniu i oczywiscie madra matka wariatka musiala to wygooglowac i wyczytalam, ze jesli dodatkowo odchyla mocno glowe do tylu to moze to byc objaw jakis zaburzen neurologicznych i az mnie zmrozilo, bo od paru dni Julka jak jest przewieszona na ramieniu to nagle sie tak prostuje niczym surykatka i odchyla glowke w tyl i oczywiscie o niczym innym nie mysle.
Agata mam ogromna prosbe czy moglabys o to zapytac eksperta patrz Twoja mame, oczywiscie jak juz Wam emocje opadna, bo ja u lekarza bede dopiero w piatek, a o niczym innym myslec nie umiem
niecierpliwa dziękuję Lily ma się dużo lepiej. Przy wypisie ze szpitala lekarka powiedziała, że najwyraźniej to musiały być problemy kolkowo jelitowe bo szpitalne odgazowanie pomogło a wyniki dobre, ale dobrze że sprawdziliśmy bo u takiego małego dziecka to może być wszystko. Musimy teraz znaleźć jakiegoś dobrego pediatrę, żeby się skonsultować jak znowu będzie gorzej i ustalić jak postępować żeby nie dochodziło do takim ekstremalnych sytuacji.
moja momentami też się tak pręży, odchyla głowę do tyłu, wywala język i dużo bardziej się ślini - myślę że to normalneniecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Kurcze tak was czytam z tym neurologu i mój też często preży się i odchyla glowke do tylu.. my dostaliśmy skierowanie do neurologa ale ze względu na asymetrie ułożenia bo mały woli układać glowke na jednym boku bardziej niż drugim no ale jak dla mnie to jest normalne, teraz układamy mu ciągle na drugą stronę i tez nie ma z tym problemu.. będę w pn szukała jakiegoś neurologa prywatnie bo ponoć na NFZ to terminy bardzo odległe..
Kurcze ciężka nocka przede mną.. Mały czujnie śpi i wścieka się w łóżeczku.. a już ostatnio było tak spokojnie..
nam pediatra powiedział, że trzeba obserwować czy nie wygina się w jakąś stronę itd, ale też żebyśmy podeszli do tego racjonalnie bo dziecko też może czuć się wygodniej odwracając główkę np. w lewą stronę bo dorośli też tak mają, np. śpią na prawym boku, bo tak im wygodniej itdniecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
lys wrote:nam pediatra powiedział, że trzeba obserwować czy nie wygina się w jakąś stronę itd, ale też żebyśmy podeszli do tego racjonalnie bo dziecko też może czuć się wygodniej odwracając główkę np. w lewą stronę bo dorośli też tak mają, np. śpią na prawym boku, bo tak im wygodniej itd
Tylkwo skad wiedziec kiedy to jest normalne, a kiedy niemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Izuu wrote:Młody budzi mi się co półtorej godziny na cyca. Oczko po pierwszym śnie od zakropienia mlekiem wyglądało okropnie
zaklejone jak w jakimś horrorze. Muszę masować i wyciskać ten śluz co się zbiera conajmniej 4 razy dziennie. Jeżeli nie przejdzie mu do 14.10. będzie miał jakiś zabieg
mam stracha jak nie wiem. Mam nadzieję, że to mleko pomoże...
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:
Kuzwa w nocy jak spokojnie spi i ja karmie to nawet bez odbicia nie ulewa tylko spokojnie spi. Jak karmie ja nie na spiocha tylko normalnie to zawsze uleje.
moja w nocy też rzadziej albo prawie wcale nie ulewa (też nie odbijam), a to dlatego że je tylko pierś i je na śpiocha, więc je spokojnie i dużo dużo mniej
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:moja w nocy też rzadziej albo prawie wcale nie ulewa (też nie odbijam), a to dlatego że je tylko pierś i je na śpiocha, więc je spokojnie i dużo dużo mniej
Ja tez w nocy nie odbijam i zostaje u nas w lozku i nie odbijam, ale zawsze nad ranem meczy ja brzuszek i sie wiercimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Tylkwo skad wiedziec kiedy to jest normalne, a kiedy nie
Obserwować jaka jest skala tego zachowania, gdy jest wszystko ok to dziecko pomimo że układa główkę powiedzmy non stop na lewą stronę to potrafi ją odwrócić także w prawą stronę i patrzeć na wprost. Gdy odwróci głowę np. w prawo to Ty możesz ułożyć ją na lewo bez wyraźnego oporu.
No, ale wiadomo jak ma się wątpliwości to lepiej się skonsultować z lekarzem.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moja po karmieniu o 8:30 spi spokojnie
po tej kupie rano spi normalnie bez prezenia sie i bez krzyku, napatrzec sie nie mozna
wymeczyla sie od 5 do 8 jak probowala kupe zrobic i placzem. Takze widze ze problem spokoju mojego dziecka tkwi tylko w kupie, dzis woda przegotowana killa razy, niech jej tam rozrzadzi. Zjadlam wczoraj tez duzo borowek, na mnie zawsze dziala antyzaparciowo moze i jej pomoze.
Ewa,Zabka dzieki za info czyli wychodzi ze ten guzek to normalne i zniknie.zabka11, małaMyszka, olinka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Obserwować jaka jest skala tego zachowania, gdy jest wszystko ok to dziecko pomimo że układa główkę powiedzmy non stop na lewą stronę to potrafi ją odwrócić także w prawą stronę i patrzeć na wprost. Gdy odwróci głowę np. w prawo to Ty możesz ułożyć ją na lewo bez wyraźnego oporu.
No, ale wiadomo jak ma się wątpliwości to lepiej się skonsultować z lekarzem.
Jak spi to moge ja obracac w kazda strone, a jak nie spi i np lezy na brzuchu i sie zaprze to nie, ale ja wlasnie od paru dni zaobserwowalam, ze wygina glowe do tylu, ale nie wiem czy dlatego, zeby lepiej zobaaczyc cos co ja zainteresesowala czy przyczyna jest inna. W piatek mamy szczepienie na rota to zapytam pediatry, tylko moja od razu daje skierowanie do specjalistow, a nie chce jej targac do neurologa nad wyrostmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Jak spi to moge ja obracac w kazda strone, a jak nie spi i np lezy na brzuchu i sie zaprze to nie, ale ja wlasnie od paru dni zaobserwowalam, ze wygina glowe do tylu, ale nie wiem czy dlatego, zeby lepiej zobaaczyc cos co ja zainteresesowala czy przyczyna jest inna. W piatek mamy szczepienie na rota to zapytam pediatry, tylko moja od razu daje skierowanie do specjalistow, a nie chce jej targac do neurologa nad wyrost
Jak się czasem zapiera i nie możesz w tym momencie odwrócić głowki to chyba też dobrze, bo to chodzi o to żeby wszystko było wypośrodkowane czyli napięcie mięśniowe nie może być ani wzmożone ani osłabione. Jednak jak coś Cię niepokoi lepiej to skonsultować.małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Paula 100 lat!
Pytanie za 100 punktow co Wasi panowie ubieraja na chrzest garnitur??
Moj maz codziennie chodzi w garniturze, wiec na chrzest tym bardziej. Specjalny krawat kupil nawetniecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
A my wczoraj mieliśmy łączony wieczór panieńsko kawalerski
był niespodzianka u konkurs na znajomość Pana Młodego
za poprawne odpowiedzi dostawałam prezent
typu szarfe, koronę, pejcZ, Podwiazke, wałek, biustonosz z cukierków, Kamasutre, erotyczna grę i na koniec za Odtanczenie Mężowi tańca - bieliznę lateksowa z Intimissimi
kupa śmiechu była. Największą Radoche mieli Panowie szczególnie przy pytaniach o seks
KasiaeN., niecierpliwa, Maniuś, aaaaga, Paula_071, mamasia, magda sz, zabka11, małaMyszka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane
Po wczorajszej wieczornej kolce Klara mi prawie nic nie zjadla nanoc, pociumkaka troche cycav plus z butli 20ml i padla po kapieli....balam sie ze moze nocka bedzie zarwana, ale spoala od 22 do 4, potem przebieranie cyc i od 4:30 spaka do 8:30.
Dzis caly dzien je i spi, az jestem w szoku i zaczynam sie martwic czy nic jej nie jest....małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość