X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Psioszka a ile ml wody dziennie podajesz ile razy i jak - między butelkami z mm przed czy po?
    Ja przepajam mala herbatka dwa razy dziennie gdzie ok.pol godz.po karmieniu.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i słuchajcie, staram się nie nakręcać, mąż twierdzi że to chrząstka się rozrasta ale Maja za lewym uszkiem ma na głowie jakby małego guzka? takie coś dziwne pod skórą na 4-5mm, jakby kość/chrząstka? dziwne... tym bardziej idę do pediatry w poniedziałek. Mam nadzieję że to normalne że główka rośnie i tam coś się rozrasta.. mogłybyście wymacać jak jest u Waszych maleństw?

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys jak tam Lily?

Paula oby Tomek szybko doszedl do siebie.

Agata niezle Cie skasowali za ta wizyte, ale najwazniejsze, ze Hubek ma juz sie lepiej.

Julka ostatnio czesto wywala jezyk, nawet po jedzeniu i oczywiscie madra matka wariatka musiala to wygooglowac i wyczytalam, ze jesli dodatkowo odchyla mocno glowe do tylu to moze to byc objaw jakis zaburzen neurologicznych i az mnie zmrozilo, bo od paru dni Julka jak jest przewieszona na ramieniu to nagle sie tak prostuje niczym surykatka i odchyla glowke w tyl i oczywiscie o niczym innym nie mysle.
    Agata mam ogromna prosbe czy moglabys o to zapytac eksperta patrz Twoja mame, oczywiscie jak juz Wam emocje opadna, bo ja u lekarza bede dopiero w piatek, a o niczym innym myslec nie umiem

Niecirpliwa ja w poniedziałek idę do pediatry zapytać o te kolki i krople i poprosić o skierowanie do neurologa bo moja ma język na wierzchu non stop, slini się bardzo i główkę odchyla do tyłu w lewą stronę, patrzy w jeden punkt, moja bratowa zwróciła na to uwagę, ma dwoje dzieci, powiedziała mi dziś żebym to sprawdziła

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu - moj tez ma zaropiale oczko, ale nie tak bardzo, raz dziennie przemywanie wystarczy. Kropla mleka do oka, odczekac chwile i wytrzec. Mojemu to najbardziej pomoglo.

Agata - ale sie tez z synkiem nacierpialas. Zdrowka!

Tomek po kapieli przespal 3h. Pierwszy raz mu sie tak zdazylo od 24 :-) wraca!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 00:01

Agaata, Izuu, małaMyszka, zabka11, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak was czytam z tym neurologu i mój też często preży się i odchyla glowke do tylu.. my dostaliśmy skierowanie do neurologa ale ze względu na asymetrie ułożenia bo mały woli układać glowke na jednym boku bardziej niż drugim no ale jak dla mnie to jest normalne, teraz układamy mu ciągle na drugą stronę i tez nie ma z tym problemu.. będę w pn szukała jakiegoś neurologa prywatnie bo ponoć na NFZ to terminy bardzo odległe..
    Kurcze ciężka nocka przede mną.. Mały czujnie śpi i wścieka się w łóżeczku.. a już ostatnio było tak spokojnie..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zakrapiaj nosek woda morska i odciagaj
    Tak robię ale wydaje mi się że to coś z gardelkiem

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w języku niemowląt nie było napisane ze jak dziecko odchyla główkę i wyciąga język to jest głodne?

Co do zmiany mleka to przy starszym robilismy tak ze np porcja 120ml to podawalismy jeden dzień 3 miarki starego plus 1 nowego. Na drugi dzień 2 plus 2. Na trzeci 3 nowego plus 1 starego i czwartek dzień już samo nowe.

Guzek z tyłu głowy w okolicy uszka, ruchomy to węzeł chłonny powiększony.
    Mój tak miał przed infekcja i w trakcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 01:17

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, pytałaś o krem. Ja stosuję Mustela żel po porodzie. Fajny. Nie wiem czego to zasługa ale brzuch juz mam malutki, skóra tez spoko.

Paula, bliznę mam ciemno różowa. Używam maść Contractubex czy jakoś tak.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta aktywnością dzieci to różnie. Mój też miał taki piątek ze mi budził się co chwilę, chwilkę pojadl i w kime. I tak kilka godzin. W ogóle ostatnio to zauważyłam że woli jeść częściej a mniej, co mi się średnio podoba.
    Wczoraj byłam u fryzjera, pierwszy raz go zostawiłam na ponad 4 godziny. Chłopaki dali rade.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 01:22

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja mam nadzieje ze takie prężenie i główka do tylu to jednak normalne.. jak jest najedzony i nie boli go brzuszek to tak nie robi..
    Jeju znowu się obudził. . Szumiś i smoczek poszły w ruch.. chyba zajade dziś tego szumisia...

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz, moja tez ma takiego guzka za lewym uchem

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, identycznie! Tzn tez wywala język i tez się prezy mocno. I głowę tez odchyla. Może to taki etap w rozwoju po prostu? Ja czytałam, że koło 2 miesiąca normalne jest, że dzieci się zaczynają mocno ślini c. Może dlatego te jezory tak wywieszaja żeby im wyschly? :P oj, to prawda kobiety w ciąży i młode matki powinny mieć kategoryczny zakaz przeglądania internetu, ja też niestety się nakrecam i czytam pierdoly jak coś jest nie tak, a potem robie z igły widły

niecierpliwa, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Izuu Koleżanka

Wysłany: 27 września 2015, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody budzi mi się co półtorej godziny na cyca. Oczko po pierwszym śnie od zakropienia mlekiem wyglądało okropnie :-( zaklejone jak w jakimś horrorze. Muszę masować i wyciskać ten śluz co się zbiera conajmniej 4 razy dziennie. Jeżeli nie przejdzie mu do 14.10. będzie miał jakiś zabieg :-( mam stracha jak nie wiem. Mam nadzieję, że to mleko pomoże...

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz6j44jaxps0ej2.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu wrote:
    Młody budzi mi się co półtorej godziny na cyca. Oczko po pierwszym śnie od zakropienia mlekiem wyglądało okropnie :-( zaklejone jak w jakimś horrorze. Muszę masować i wyciskać ten śluz co się zbiera conajmniej 4 razy dziennie. Jeżeli nie przejdzie mu do 14.10. będzie miał jakiś zabieg :-( mam stracha jak nie wiem. Mam nadzieję, że to mleko pomoże...

Mlekiem drugiej fazy powinno się smarować. Mam nadzieję że Wam pomoże.

małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją zaropiałe oczko dwa razy przemyłam zwykłą czarną herbatą na waciku i codziennie p kąpieli wodą przegotowaną...
    My już po cycu. Mały zasypia mam nadzieję, że jeszcze godzinę czy dwie pośpi

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 walcze z moja mala zolza...oczy jak 5 zl. Sobie wybrala pore czuwania :(

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz nie spimy, byla pobudka o 2.40 ale zjadl odbil i uwaga spal u siebie, a zawsze po karmieniu go bralam do siebie, teraz lezy i tak dyskutuje ze ohoho

Moj Szymek tez sie zaczyna slinic,glowke odchyla ale ja widze ze poprostu sie siluje jak cos chce zobaczyc

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Izuu Koleżanka

Wysłany: 27 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ją zaropiałe oczko dwa razy przemyłam zwykłą czarną herbatą na waciku i codziennie p kąpieli wodą przegotowaną...
    My już po cycu. Mały zasypia mam nadzieję, że jeszcze godzinę czy dwie pośpi

Problem w tym, że to nie jest tylko zaropiałe oczko. Gdzieś spod oka wydostaje się gęsty przeźroczysty czasem biały śluz. Na początku prawdopodobnie był to śluz poporodowy, a teraz jest to śluz z zapalenia :-( nie tylko ropa. Jak się urodził nad oczkiem miał czerwoną plamę, ma ją do tej pory.Przechodząc przez kanał rodny miał wyprostowaną rączkę, którą opierał właśnie na tym oku. Może to od tego coś się zrobiło? Sama nie wiem. Zobaczymy czy mleko pomoże.

Życzę miłego i spokojnego dnia.

zrz6j44jaxps0ej2.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje problemunz oczkami, moja jak ma raz na jakis czas ropke to wyciagnac jej to makabra.

U nas noc spoko 22:30 do 5:30 spala, no i jak zwykle od 5:30 co godzine pobudka o 7 wrzeszczala na kupe, no to byl masaz, ciepla pielucha, nozki pod brzuch itp i dupa, wyrzygala wszystko od prezenia wiec wzielam ten holerny termometr i megs zatwardzenie :/ pozniej sama zrobila juz normalna kupe ale ile przy tym bylo placzu. No to cycek, uspokoila sie ale nabrala energii i krzyczala sobie i gadala i nozki i rece jakby plywala i co wyrzygala wszystko.... Kuzwa w nocy jak spokojnie spi i ja karmie to nawet bez odbicia nie ulewa tylko spokojnie spi. Jak karmie ja nie na spiocha tylko normalnie to zawsze uleje.
    Nie moge sie doczekac jak bedzie miala tyle miesiecy ze problemy i z kupa i z ulewaniem sie skoncza..!

Zetka ja nie wiem czy to wezel bo to jak kosc bardziej, chyba ze u niemowlakow to tak wyglada, jak ja mialam obrzek wezlow to jakby spuchniety guzek byl ale nie tako twardy jak to, czytalam w necie ze to nic groznego...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek pieknie przespal cala noc :-) co 3,5 h budzil sie na jedzenie i zasypial. Niestety po kapieli sie rozkopal i zmarzl. Katar wrocil :( jak maz wstanie to odpalimy odkurzacz i katarka. Czym czyscicie rurki od firdy i katarka? Bo ja sie cholernie mecze dluga wykalaczka. Ponoc sa takie czysciki z babyone. Musze sie zaopatrzyc.

Edit.
    Powiem Wam, ze odkad zaczelam uzywac kremu Biodermy do skory atopowej to caly tradzik niemowlecy zniknal. Ma piekna gladka skore jak z fotoszopa :-)

Zdrowe dziecko to najpiekniejszy prezent urodzinowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:05

małaMyszka, Migotkaa, mamasia, lys, zabka11, KasiaeN., Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2157 2158 2159 2160 2161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ