X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka dzieki za info, sprobuje z woda przepajac moze cos rozluzni. Mleko zmienilam jej raz no a teraz wprowadzam kolejne, raz dalam dzis 40 ml humany a wieczorem dam jeszcze bebiko, jutro dwa razy podam humane. Ja daje bardzo malo mm dwa razy dziennie - zje max lacznie 100 ml. Rozkrecilam laktacje i co raz mniej mm potrzebuje.
    Zabka u mnie niedojone cycki to max 4h, wtedy nawet sama sie budze bo tak mnie bola ze kazdy ruch boli i pelno guzkow. Jakbym tyle godz co Ty nie wydoila to na bank bylby zastoj pokarmu. Zazdrosze, ja przez to nie moge sie wyspac ciagien bo raz laktator a pozniej karmienie.

U nas dzis przez ta pogode mala spi prawie caly dzien tak po 30 min drzemki, troche aktywnosci i znowu. Humana jej chyba posmakowala bo zjadla i nie prezyla sie a baczury szly az czulam na sobie :) hehe

Przylaczam sie do pytania Lys z ta woda :)

Maz ugotowal sam pomidorowa..nawet zjadliwe, pierwsza zupa w jego zyciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:40

Paula_071, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech to żelazo odda mi dziecko:( Nie jest lepiej...

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieci miały jakieś skutki uboczne po podaniu Sab Simplex?

Moja nigdy nie ulegała, dziś ulala, potem wymiotowala.

Czy to mozliwe ze po kroplach?
    Miała gorączkę, ale to wiąże ze szczepieniem.
    Ale jak czytam nie tylko my mamy problemy dziś...
    Staś po szczepieniu wymiotowal...stawiam na szczepionkę ale musisz poobserwowac :)

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj sądny dzień, niech się już kończy... Mieliśmy jechać do mojej mamy, ale ze względu na biegunkę Młodego i jego krzyki przy każdej kupie daliśmy sobie spokój. Zadzwoniłam do mamy, kazała mi go przystawiać częściej do piersi, podać Acidolac i Pedicetamol i obserwować. Później zaczęła mnie wkurzać, bo zaczęła mnie wkręcać, że to może być skaza białkowa i że nie mogę jeść tyle sera żółtego i nabiału, więc się pokłóciłyśmy i rozmowa się skończyła. Hubek znowu miał biegunkę, więc zabrałam do na prywatną wizytę do Medicoveru. Tutaj moje wkurzenie osiągnęło apogeum. Wizyta kosztuje 170 zł, Pani doktor rozbierała Młodego w tempie natychmiastowym, on był strasznie ospały, stwierdziła, że mamy natychmiast jechać do szpitala, to mu kroplówkę dadzą, a wcześniej możemy zrobić płatne badania w Medicoverze za 200 zł. Wkurzyło mnie to już na maksa - nie za bardzo mogłam się z nią porozumieć, bo się śpieszyła, bo zamykali centrum, a ona miała 30 minut opóźnienia i w efekcie dla nas czasu już zabrakło... Postanowiłam, że nie jedziemy ani na badania, ani do szpitala tylko do domu. Przystawiłam Młodego do piersi, nawet pojadł, później ściągnęłam 50ml, przystawiłam go z powrotem i na koniec podałam to odciągnięte mleko. I dziecko się trochę ożywiło, chociaż kupy nie są za rewelacyjne jeszcze - dodatkowo pojawił się w nich śluz. Na koniec pogodziłam się z matką, powiedziała, że do żadnego szpitala mamy nie jechać, bo jeszcze mi złapie jakąś infekcję tam, albo zapalenie płuc. Mam go obserwować i jeśli nie będzie tych kup jakoś bardzo dużo, to mam podawać probiotyk, karmić często i zostać w domu. Teraz wg mnie jest już zdecydowanie lepiej, nie jest już taki ospały.

Normalnie dzisiaj spanikowałam, pokłóciłam się przez to wszystko z mężem i z matką... Wizyta u lekarza okazała się kompletnie bez sensu, tylko wywalone pieniądze... Echh, porażka.

Któraś z Was pytała o ulewanie po kropelkach - ja zauważyłam, że po Delicolu Młody baaardzo ulewa, podałam kilka razy i za każdym razem był mocny chlust, więc dałam spokój.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz Sab simplex nie podam małej, nie wiem czy wymiotowala i ulewala po tym czy to przez szczepienia ale skonsultuje to z lekarzem.

Dziś moim największym sprzymierzeńcem jest włączony okap kuchenny i suszarka.
    I faktycznie to działa, chyba zamowie szumisia...
    Agata współczuję "przygód".
    Może odpal suszarę i na spokojnie właśnie karm synka, ja tak dziś robie bo córcia też ospała i mało je.

Agaata, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje wody kilka razy dziennie.Po spacerze na pewno i kilka razy między karmieniami powiedzmy tak godzinę po karmieniu lub 1,5h. Grzeje ciepła wodę wlewam ok 30-40ml ale mój cwaniak nie lubi jej pic więc rzadko się zdarza żeby wypił wszystko na raz.Ale ważne że nawet kilka lykow weźmie te kilka razy dziennie. Dziś np zrobił 3 kupki .Z rana mu pomogłam bo była dość twarda A 2 sam zrobił luźne.
    Poza tym położna i pediatra zawsze mi mówili że wprowadzenie mm trzeba zawsze ustalić z lekarzem tzn jakie i ile bo dla każdego dziecka trzeba je dopasować.
    My zaczynaliśmy od hipp bio ale że mną tą nietolerancja mleka krowiego to dajemy nutramigen leg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 21:01

małaMyszka, lys, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Izuu Koleżanka

Wysłany: 26 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wspominałam, że od porodu nie możemy się uporać z zapaleniem w lewym oczku. Dawalismy przez dwa tygodnie antybiotyk i masowalismy, ale nie przechodziło. Umówiliśmy się do okulisty, czekaliśmy 3 tygodnie mimo, że miało być na cito. Okazało się, że źle masowaliśmy! Dostaliśmy kolejny antybiotyk do zakrapiania, tym razem na tydzień. Wyciskałam pełno śluzu, oprócz tego pełno ropy co rusz... Już nie wiem co robić, cały czas oczko mokre i nie przechodzi, gluty okropne z oka wyłażą. Czytałam co pisałyście wcześniej o zakropieniu kropli mleka z piersi i tak właśnie dziś zrobiłam po kąpieli. Zobaczymy czy to coś da.
    Martwię się, bo ostatnio gorzej je otwiera, ciągle zalepione...

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz6j44jaxps0ej2.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Od 22 do 9 i nie chce Ci wybuchnac???? U mnie cos sie dzieje z laktacja. Mala zjadla cyca o 8 i spala do 12.45 ja nie wytrzymalam musialam sciagnac i pierwszy raz w zyciu zeszlo mi 190ml
    Chce, czasem nie wytrzymam i musze sciagnac, czasem mala zje o 5 oo troche z obu cycow i troche wtedy ulzy...
    U mnie z obu cycow moge sciagnac. Max 110ml...takze szalu nie ma...
    Ale szczerze mowiac to pewnie i tak niedlugo przejdziemy na butle,cos tak czuje...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam pare tygodni temu podawac niemiecki lefax i tez wymiotowala, po odstawieniu jak reka odjal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:54

Martucha86, mamasia, małaMyszka, Aga89, lys, Weridiana, Zetka, Ewa123, Izuu, kasiuleek, KasiaeN., Amberla, Maniuś, zabka11, Katarka lubią tę wiadomość

• Natalia Kapała Koleżanka

Wysłany: 26 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie :-)
    piszę pracę dyplomową na temat późnego macierzyństwa.
    Bardzo proszę o wypełnienie ankiety Panie, które urodziły dziecko w 35. roku życia i później.
    Niestety na przeprowadzenie badań mam czas już tylko do dzisiejszych (bardzo)późnych godzin nocnych.... :-(
    Pomoc wszystkich Pań będzie niezwykle cenna, ponieważ trudność sprawia mi znalezienie niezbędnej grupy badawczej, aby móc przeprowadzić badanie.

Bardzo proszę o pomoc, poświęcenie kilku chwil na wypełnienie ankiety i wzięcie udziału w badaniach.

Tutaj nie można chyba załączać plików. Dlatego wszystkie Panie chętne wziąć udział w badaniach proszę o taka informację tutaj lub na adres [email protected]. Prześlę wówczas ankietę
    Ankieta zawiera krótkie pytania a, b, c.

Dziękuję i pozdrawiam ciepło! Natalia:-)

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu wrote:
    Po noszeniu na rączkach w poszczepiennej gorączce, nadwyrężyłam sobie nadgarstek.
    'Jak nie urok...to sraczka'

Mam wrażenie, że Młody kojarzy mnie tylko z cycem... jedyne lekarstwo na wszystko to cyc.
    U babci usypia na rękach i gdzie popadnie, u męża pomarudzi, ale uśnie. A u mnie tylko przy cycu...
    Leżaczek bujaczek TinyLove narazie nadaje się tylko na 15 minut zabawy.

A jak jest u Was?
    Tylko ja mam takiego terrorystę, któremu nie potrafię się oprzeć?

Izu ja też mam takie wrażenie z moim, jak tylko usłyszy mój głos to od razu otwiera dzioba.. u mojej mamy potrafi zasnąć lulany, u mnie tylko przy cycu, jak go wezmę na ręce to głowę od razu wykręca w kierunku cyca i próbuje złapać przez bluzkę:)
    W ciągu dnia mam z nim mordęgę bo czasem woła co godzinę albo 40 minut, mam wrażenie że z nudów i dla zabicia czasu:)
    Dziś pojechaliśmy z mężem na zakupy a małego zostawiłam z mamą, jeju pierwszy raz od porodu weszłam do marketu, obkupiłam się że hej ale w takim zawrotnym tempie to nigdy zakupów nie robiłam, jeszcze wypiliśmy z mężem kawkę i zjedliśmy gofry.. no wypas normalnie..
    a teraz mały marudny, poszedł spać po kąpieli i obudził się po godzinie jak nigdy, nie mogłam go uśpić przez 40 minut, teraz wkroczyła babcia do akcji - pewnie pójdzie jej lepiej..
    A i mój też dziś strasznie ulewał, czasem nie ulewa wogóle a czasem po każdym posiłku nawet jak ładnie odbije, nie ogarniam tego..

małaMyszka, Zetka, Izuu, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Moj zaczął harczec i ciężko gardlowo oddychac zanim pójdę do lekarza co mogę zrobić w domu? Help

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 22:03

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie było kupy od wczoraj a po kąpieli i cycu poszły dwie.. Trzecia się chyba robi

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny Moj zaczął harczec i ciężko gardlowo oddychac zanim pójdę do lekarza co mogę zrobić w domu? Help

Zakrapiaj nosek woda morska i odciagaj

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jak tam Lily?

Paula oby Tomek szybko doszedl do siebie.

Agata niezle Cie skasowali za ta wizyte, ale najwazniejsze, ze Hubek ma juz sie lepiej.

Julka ostatnio czesto wywala jezyk, nawet po jedzeniu i oczywiscie madra matka wariatka musiala to wygooglowac i wyczytalam, ze jesli dodatkowo odchyla mocno glowe do tylu to moze to byc objaw jakis zaburzen neurologicznych i az mnie zmrozilo, bo od paru dni Julka jak jest przewieszona na ramieniu to nagle sie tak prostuje niczym surykatka i odchyla glowke w tyl i oczywiscie o niczym innym nie mysle.
    Agata mam ogromna prosbe czy moglabys o to zapytac eksperta patrz Twoja mame, oczywiscie jak juz Wam emocje opadna, bo ja u lekarza bede dopiero w piatek, a o niczym innym myslec nie umiem

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, mój też wywala język non stop ostatnio, powiedziałam dzisiaj to mamie i powiedziała mi, że skoro ma język to wywala i żebym przestała schizowac i szukac dziury w całym, bo to normalne. Powiedziała że pogada z moim mężem żeby mi wylaczyl internet. Tyle się dowiedziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 22:51

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, Martucha86, Weridiana, Hermiona lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. Ja podalam 2 dawke w dzien i czekalam na krzyk ale poki co nie bylo -odpukac, u nas podawanie jest konieczne bo nisdokrwistosc jest, zreszta on wczesniak

Szymonek usnal o 21 ciekawe jak dlugo pospi, robi sie kontaktowy, usmiecha sie, rozada bardzo i niecierpi sam lezec na plecach

I nawet jak nad ranem mowie mu ze idziemy spac a on strzela takj usmiech szeroki to moge juz nie spac, chociaz dzis to ja zasnelam przed nim,

U nas pada 2 dzien bez przerwy wiec nie spacerkujemy nic, jutro nie zapowiadaja lepszej pogody

Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja się pytałam i położnej i pediatry jakie mleko modyfikowane to usłyszałam- jakie pani nie poda będzie dobrze... jak zauważę że nie służy to się zgłosić to będziemy myśleć, z tego względu że dokarmiam dziecko i podaje małe ilości dziennie to mam podawać jedno mleko co najmniej 2tyg żeby zobaczyć czy dziecko toleruje chyba że po krótkim czasie zauważę coś niepokojącego to od razu mam przyjść. W poniedziałek planuje się przejść do pediatry z tymi kupami tak czy siak bo nic innego oprócz tych kup nie zauważyłam niepokojącego. Bąki puszcza ładnie, tylko te kupsko nie chce iść, dałam dziś trochę tej wody, nie chciała pić ale z 5 razy może possała.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Właśnie odebrałam butelkę dr browns i będę sprawdzać czy małemu podpasuje...
    Ja tez zamowilam i mam nadzieje ze bedzie ok...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Dziewczyny czy Wasze dzieci miały jakieś skutki uboczne po podaniu Sab Simplex?

Moja nigdy nie ulegała, dziś ulala, potem wymiotowala.

Czy to mozliwe ze po kroplach?
    Miała gorączkę, ale to wiąże ze szczepieniem.
    Ale jak czytam nie tylko my mamy problemy dziś...

Ja podsaje drugi dzien te kropelki i dzis mielismy kolke :(
    Ale zobacze co bedzie w najblizszych dniach...miejmy nadzxieje ze te kolki znikna, lub chociaz beda rzadsze...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2156 2157 2158 2159 2160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ