X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dobrej myśli.Adam już planuje wspólne projekty z kolega, znaleźli nawet tam miejsce dla mnie jako fotografa,hi hi ;) poodnawial stare kontakty i myśle z cos z tego będzie :)

A nasza córka kończy dzis 2 miesiące :) ah jak ten czas leci!

U nas słonecznie wiec samopoczucie od razu inne, zaraz idziemy na spacer.Mama nagotowała nam gar gołąbków wiec mam luz z gotowaniem :)

Madzia cudne zdjęcia!super pamiątkę będziecie miały :)

A to nasza rozrabiaka po dwóch miesiącach ;)
    20j3bqv.jpg

2w1y5xs.jpg

Pulpecja, lys, niecierpliwa, Zetka, Paula_071, Katarka, magda sz, małaMyszka, mamasia, Weridiana, Laura, Martucha86, Maniuś, Izuu, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaen, oczywiście, że będzie dobrze. Piękne fotki, nabrałam ochoty, żeby co miesiąc też robić zdjęcia i potem zrobić kolaż po roku, będzie widać jak się zmieniała.

KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez robię takie co miesiac:)

niecierpliwa, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

My tez robimy fotki i po roku zrobie taki duzy kolaz, super pamiatka :)
    Wczoraj Julka skonczyla 2 miesiace, jak spojrzalam na fotki sprzed miesiaca to napatrzec sie nie moglam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:53

KasiaeN., Zetka, Paula_071, Katarka, magda sz, Pulpecja, apaczka, małaMyszka, mamasia, Weridiana, Aga89, Laura, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo.wtedy jeszcze była takim noworodkiem a teraz, oczy otwarte, miny sadzi co 5minut inna, zupełnie inne dziecko.nie mogę uwierzyć :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu karmiąc piersią nie można jeść czekolady? :D
    I ponawiam pytanie o pokarm I i II fazy, o co chodzi?

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś na obiad kotlecik i kapustka zasmażana kiszona, ale wyszła pyszna:) robi sie pogoda, czekam az sie moój król obudzi i spadamy na spacer:))

Dziewczyny, mam możliwośc zakupienia bucików z firmy antylopa dla dziecka, koszt to 150 zl ja moge je miec za 25 zl nowe. myslicie ze to dobry pomysl kupić takie buty na za rok?

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    A nie można? Chyba tylko, jeśli dziecko ma alergię.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    dziś na obiad kotlecik i kapustka zasmażana kiszona, ale wyszła pyszna:) robi sie pogoda, czekam az sie moój król obudzi i spadamy na spacer:))

Dziewczyny, mam możliwośc zakupienia bucików z firmy antylopa dla dziecka, koszt to 150 zl ja moge je miec za 25 zl nowe. myslicie ze to dobry pomysl kupić takie buty na za rok?
    Ja bym brała. Antylopa to dobra firma, nawet jak dziecko przeskoczy rozmiar, to zawsze za rok można sprzedać i kupić inne.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

Katarka pokarm 1 fazy to taka przystawka, a 2 fazy ma wiecej tluszyku, jest pozywniejszy to takie danie glowne, leci po ok 10 minutach ssania, dlatego dzieci, ktore ssa krotko, nie dochodza do dania glownego i chca jesc czesciej

• Katarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A nie można? Chyba tylko, jeśli dziecko ma alergię.

Słyszałam, że nie można. A o alergii można się dowiedzieć tylko jak się ją zje :P

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Katarka pokarm 1 fazy to taka przystawka, a 2 fazy ma wiecej tluszyku, jest pozywniejszy to takie danie glowne, leci po ok 10 minutach ssania, dlatego dzieci, ktore ssa krotko, nie dochodza do dania glownego i chca jesc czesciej

Haha, znowu Niecierpliwa ekspertka :D Czyli jak ssie np 15 minut to zje I i II fazę, a jak przejdziemy potem na drugą pierś to znowu przez około 10 minut I faza, a potem druga? Dobrze rozumiem?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, noc super od 21:30 do 5 spala, pozniej karmienie kolejne o 7:30, zeby tak bylo codziennie.

Bylysmy na szczepianiach 5w1 wzw i rota Maja byla bardzo dzielna i nie plakala :) za to ja sie poryczalam ja samym wejsciu do gabinetu:) daje dobry przyklad dziecku :) narazie jest grzeczna oby tak dalej.

Mi tez wyskoczyly rozstepy- jakos na dniach...3 na lini majtek na srodku jak linia negra idzie :/ zauwazylam tez ze moge w tym miejscu zlapac sama skore rozciagnieta. Musze zaczac cwiczyc...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - co to za leżaczek bujaczek, który ma Maja? :)

lb17w98.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

No właśnie mi położna na wizycie laktacyjnej wyjaśniła troszkę inaczej. Ze tłustosc naszego pokarmu rośnie liniowo. Nie jest tak ze przez ok 10 minut leci pierwsza faza a potem druga, tylko najpierw jest chudy i stopniowo staje się coraz tłustszy. Także ja juz nie fisiuje żeby mój jadl kolo 20 minut bo tak jak pisala Paula, mój też od jakiś 3-4 tygodni zaczął jeść krócej około 10 max 15 minut a przybiera w 5 tyg półtora kilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 12:39

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, Katarka, apaczka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też się na początku przyjmowałam, bo moja to po 5 min je i koniec. No ale przybiera dobrze więc chyba jednak nie do końca tak jest, że trzeba długo ciumkac :)

małaMyszka, apaczka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też je krótko i ładnie przybiera ale mam problem bo chce jeść często.. zastanawiam się czy nie spróbować i nie ściągać laktatorem na początku a później go przystawiać żeby załapał się na II fazę - trochę zabawy by było ale jestem ciekawa..

małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi laktatorka powiedziała że każde dzIecko inaczej ssie a każda kobieta ma inna ilość kanałów wyprowadzajacych mleko i nie da się tego określić czasowo. Każde dziecko też je inna ilość czasu i sa takie co się w 5 minut najadaja, ale jedza 1:1 czyli jedno pociągnięcie, jeden duży łyk.

małaMyszka, Weridiana, Katarka, apaczka, Ewa123 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Odkąd karmie nie jadlam czekolady. Ponoc moze powodowac zatwardzenia u malucha. Moj robi pieknie po 6-8 kup dziennie i nie chce tego zmieniac :-)

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Katarka z czekolada, to nadal panuje zabobon, ze jak mama zje czekolade, to dzieci po tym maja zatwardzenie. Generalnie to bzdura, ja raz zjadlam cala w ciagu dnia i ani czestotliwosc, ani konsystencja kupy sie nie zmienila ;) Inna sprawa, ze trzeba uwazac, bo wiekszosc zawiera mleko i sladowe ilosci orzechow, wiec jak dziecko ma alergie na jedno lub drugie, to trzeba podchodzic do tego ostroznie.
    A pokarm I fazy, jest rzadszy i chudszy, bardziej zaspokaja pragnienie anizeli glod, II faza jest bardziej tresciwa. No i ciezko stwierdzic jak dlugo leci z cyca pierwsza faza. Chyba Agata ostatnio pisala, ze ma sciagac pierwsza faze laktatorem i da sie to wtedy zauwazyc, kiedy sie zmienia.

małaMyszka, Katarka, Paula_071, Izuu lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 2178 2179 2180 2181 2182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ