SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem dobrej myśli.Adam już planuje wspólne projekty z kolega, znaleźli nawet tam miejsce dla mnie jako fotografa,hi hi
poodnawial stare kontakty i myśle z cos z tego będzie
A nasza córka kończy dzis 2 miesiąceah jak ten czas leci!
U nas słonecznie wiec samopoczucie od razu inne, zaraz idziemy na spacer.Mama nagotowała nam gar gołąbków wiec mam luz z gotowaniem
Madzia cudne zdjęcia!super pamiątkę będziecie miały
A to nasza rozrabiaka po dwóch miesiącach
Pulpecja, lys, niecierpliwa, Zetka, Paula_071, Katarka, magda sz, małaMyszka, mamasia, Weridiana, Laura, Martucha86, Maniuś, Izuu, zabka11 lubią tę wiadomość
-
My tez robimy fotki i po roku zrobie taki duzy kolaz, super pamiatka
Wczoraj Julka skonczyla 2 miesiace, jak spojrzalam na fotki sprzed miesiaca to napatrzec sie nie moglamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:53
KasiaeN., Zetka, Paula_071, Katarka, magda sz, Pulpecja, apaczka, małaMyszka, mamasia, Weridiana, Aga89, Laura, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość
-
dziś na obiad kotlecik i kapustka zasmażana kiszona, ale wyszła pyszna:) robi sie pogoda, czekam az sie moój król obudzi i spadamy na spacer:))
Dziewczyny, mam możliwośc zakupienia bucików z firmy antylopa dla dziecka, koszt to 150 zl ja moge je miec za 25 zl nowe. myslicie ze to dobry pomysl kupić takie buty na za rok?małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:dziś na obiad kotlecik i kapustka zasmażana kiszona, ale wyszła pyszna:) robi sie pogoda, czekam az sie moój król obudzi i spadamy na spacer:))
Dziewczyny, mam możliwośc zakupienia bucików z firmy antylopa dla dziecka, koszt to 150 zl ja moge je miec za 25 zl nowe. myslicie ze to dobry pomysl kupić takie buty na za rok?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:Czemu karmiąc piersią nie można jeść czekolady?
I ponawiam pytanie o pokarm I i II fazy, o co chodzi?
Katarka pokarm 1 fazy to taka przystawka, a 2 fazy ma wiecej tluszyku, jest pozywniejszy to takie danie glowne, leci po ok 10 minutach ssania, dlatego dzieci, ktore ssa krotko, nie dochodza do dania glownego i chca jesc czesciejmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Katarka pokarm 1 fazy to taka przystawka, a 2 fazy ma wiecej tluszyku, jest pozywniejszy to takie danie glowne, leci po ok 10 minutach ssania, dlatego dzieci, ktore ssa krotko, nie dochodza do dania glownego i chca jesc czesciej
Haha, znowu Niecierpliwa ekspertkaCzyli jak ssie np 15 minut to zje I i II fazę, a jak przejdziemy potem na drugą pierś to znowu przez około 10 minut I faza, a potem druga? Dobrze rozumiem?
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Czesc kochane, noc super od 21:30 do 5 spala, pozniej karmienie kolejne o 7:30, zeby tak bylo codziennie.
Bylysmy na szczepianiach 5w1 wzw i rota Maja byla bardzo dzielna i nie plakalaza to ja sie poryczalam ja samym wejsciu do gabinetu:) daje dobry przyklad dziecku
narazie jest grzeczna oby tak dalej.
Mi tez wyskoczyly rozstepy- jakos na dniach...3 na lini majtek na srodku jak linia negra idziezauwazylam tez ze moge w tym miejscu zlapac sama skore rozciagnieta. Musze zaczac cwiczyc...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Katarka pokarm 1 fazy to taka przystawka, a 2 fazy ma wiecej tluszyku, jest pozywniejszy to takie danie glowne, leci po ok 10 minutach ssania, dlatego dzieci, ktore ssa krotko, nie dochodza do dania glownego i chca jesc czesciej
No właśnie mi położna na wizycie laktacyjnej wyjaśniła troszkę inaczej. Ze tłustosc naszego pokarmu rośnie liniowo. Nie jest tak ze przez ok 10 minut leci pierwsza faza a potem druga, tylko najpierw jest chudy i stopniowo staje się coraz tłustszy. Także ja juz nie fisiuje żeby mój jadl kolo 20 minut bo tak jak pisala Paula, mój też od jakiś 3-4 tygodni zaczął jeść krócej około 10 max 15 minut a przybiera w 5 tyg półtora kilo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 12:39
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, Katarka, apaczka lubią tę wiadomość
-
Mój też je krótko i ładnie przybiera ale mam problem bo chce jeść często.. zastanawiam się czy nie spróbować i nie ściągać laktatorem na początku a później go przystawiać żeby załapał się na II fazę - trochę zabawy by było ale jestem ciekawa..
małaMyszka, Izuu lubią tę wiadomość
-
A mi laktatorka powiedziała że każde dzIecko inaczej ssie a każda kobieta ma inna ilość kanałów wyprowadzajacych mleko i nie da się tego określić czasowo. Każde dziecko też je inna ilość czasu i sa takie co się w 5 minut najadaja, ale jedza 1:1 czyli jedno pociągnięcie, jeden duży łyk.
małaMyszka, Weridiana, Katarka, apaczka, Ewa123 lubią tę wiadomość
-
Odkąd karmie nie jadlam czekolady. Ponoc moze powodowac zatwardzenia u malucha. Moj robi pieknie po 6-8 kup dziennie i nie chce tego zmieniacmałaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Katarka wrote:Czemu karmiąc piersią nie można jeść czekolady?
I ponawiam pytanie o pokarm I i II fazy, o co chodzi?Inna sprawa, ze trzeba uwazac, bo wiekszosc zawiera mleko i sladowe ilosci orzechow, wiec jak dziecko ma alergie na jedno lub drugie, to trzeba podchodzic do tego ostroznie.
A pokarm I fazy, jest rzadszy i chudszy, bardziej zaspokaja pragnienie anizeli glod, II faza jest bardziej tresciwa. No i ciezko stwierdzic jak dlugo leci z cyca pierwsza faza. Chyba Agata ostatnio pisala, ze ma sciagac pierwsza faze laktatorem i da sie to wtedy zauwazyc, kiedy sie zmienia.małaMyszka, Katarka, Paula_071, Izuu lubią tę wiadomość