X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Izuu Koleżanka

Wysłany: 1 października 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a w naszej przychodni nie mogą nam dać skierowania...
    tak mi powiedziała dr dzisiaj...
    WTF???

Jak mi ktoś czegoś odmawia, zawsze proszę na piśmie, że nie zostało wydane lub udzielona pomoc o którą prosiłam. Robię tak, bo często chodzę od specjalisty do specjalisty i robią ze mnie głupią. Wycwaniłam się i teraz oni wychodzą na głupków.

Amberla, małaMyszka, Weridiana, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz6j44jaxps0ej2.png
  • Izuu Koleżanka

Wysłany: 1 października 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że tak zawalam postami, ale tak jak kilka forumowych mam, piszę na telefonie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

zrz6j44jaxps0ej2.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko my byliśmy wczoraj na bioderkach.
    Skierowanie wydał pediatra.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A w ogóle wściekła jestem, bo kurcze dbam o zęby i higienę jamy ustnej i jakiś ropień mi się zrobił w miazdze i kanałówka, ból jak nie wiem i dodatkowy wydatek. jej... a jakbym miała to w d... to pewnie byłoby ok, no cóż... pomarudzone to lecę do mojego szmyrgla :)

Wspolczuje. Wiem, ze jak moja bratowa miala kanalowke podczas karmienia to musiala malego odstawic od cycka na 2 dni.

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak pisze Izuu.. na piśmie wszystko :) nie zdarzyło mi się by czegoś odmówili :)

• Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu sukces!! Waga 57,6 :) do wagi z przed ciąży 0,5-1 kg :)schudłam jakieś 14 kg :) co prawda w planach było 52-54 kg na ślub ale już dawno się pogodzilam ze się nie uda :) taka wagę planuje jak zacznę ćwiczyc na wakacje w maju osiągnąć :)

Pulpecja, małaMyszka, Zetka, Weridiana, Paula_071, mamasia, Izuu lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ma teorię, ze Tomek w ciagu dnia nie spal bo byl brudny (po szczepieniu odpuscilismy mu kapiel pierwszy raz). Jak byl juz pieknie umyty, zrobil kilka zabek w wanience to troszke zjadl i poszedl spac o 20:30. Spal do 1:30, kolejne karmienie o 5:30 i jeszcze spi. Ja już wyspana :-)

Tomek od tygodnia je mniej. Ciumka po 12-13 minut. W ciagu 9 dni przybral 320g wiec on ma chyba motorek zamiast jezyka. Chyba ze moj pokarm ewoluował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 08:12

małaMyszka, aaaaga, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, gratulacje :-)
    Ja też zrzuciłam 14 i na razie waga stanęła. Zostało mi kilka nadprogramowych kg jeszcze sprzed ciąży i bardzo chciałabym się ich pozbyć :-/

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc! Musze was nadrobic chociaz nie wiem czy mi sie to uda!
    U nas był tydzień zamieszania, w piątek zaczela zjezdzać się rodzina na chrzciny Poli, w sumie przyjechalo 9 osob, 3 osoby spały u nas 6 u rodziców, harmider ogromny. Wczoraj ci którzy spali u nas pojechali, reszta pojechal w poniedziałek. Mimo ze uwielbiam ich wszystkich to ciesze się ze dzisiejszy poranek jest taki spokojny ... :)

Chrzciny super, Pola przez cała msze nawet nie pisneła :) na sali tez super sie zachowywała, bylo tyle chetnych do opieki ze ja moglam sie zrelaksowac :)sie wytańczyłam,wygadałam z kuzynkami i kuzynami, super !

ale...po chrzcinach-poniedzialek,wtorek, wczoraj troche tez..masakra! Pola wieczorami tak wyła ze oszalec mozna bylo, przysypiała i nagle z krzykiem się budziła..te całe zamieszanie tak mi rozstroiło dziecko..ale juz wraca do normy.

U mnie waga leci w dół ciągle. W ciąży przybrałam 12kg, a zgubiłam juz 16kg. Dobrze, bo miałam nadprogramowe ;) Ciuchy sprzed ciaży robia się za duże.

Pola waży juz 5100!

Bolą mi strasznie plecy..nie wiem czy to po ciąży,czy to po znieczuleniu w kręgosłup, czy to od noszenia Poli..ale wczoraj wieczorem az ciezko bylo mi wstac..chyba poprosze znajomą która jest fizjoterapeutą zeby przyjechała do mnie i mi pomasowała.
    Którejś z was bolą tak plecy?

małaMyszka, Weridiana, mamasia, Izuu, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mnie bolą plecy. Rodziłam naturalnie, a i tak mam okropne bóle kręgosłupa. Obstawiam ze to od noszenia dziecka.

małaMyszka, Paula_071, Izuu, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    Ponawiam pytanie o preparat na rozstepy. Któraś polecala tylko pamiętam że był drogi i z czyms tam. Jestem zdeterminowana nie moge na nie patrzeć

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bola plecy. Jak sie pochyle wiecsorem nad mala by ja po kapieli ubrac to nie moge sie potem wyprostowac. A bola w miejscu znieczulenia...
    Dzisiaj mialam pierwsza noc bez wisku okolo 2. Udalo mi sie ladnie ululac bez zbednych dramatow :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się po przespanej nocy na czuwaniu... mały pojękiwał i jakoś dziwnie oddychał.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam takze podpinam sie pod pytaniem odnosnie tego specyfiku na rozstepy.

Ja takze noc na czuwaniu przez katar dobrze ze jak wczoraj maz wrocil z pracy to poszlam spac a on przejal opieke nad dzieckiem bo bylabym dzisiaj nieprzytomna :)

Zycze wam milego dnia :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, Madzia fantastyczne zdj ! pieknie wyglądasz !

Kasia, Neyla, przykro mi, ale mam nadzieje ze niedługo sytuacja sie poprawi, ja jestem zdania, że jeżeli sie bardzo chce to wszystko sie poprawi:)

Szymonek nie polubił swojej pieluszki do pieluchowania, sam produkt super bo widzę ze robi szeroką żabkę z nóżek ale po czesci są one unieruchomione a Szymek strasznie lubi fikać i pracować nimi, będe mu zakładać na spanie, chociaż wczoraj wieczorem złościł sie przy usypianiu, a jak mu o 4 odpięłąm to odrazu siup nózki w górze

Wczoraj będąc na ryneczku siostra uświadomiła mi, żebym zakupiłą sobie jarzyny i pomroziła na zupy dla mełego, i z ciekawości wczoraj zerknęlam i w 6 miesiacu dziecko może juz jesc brokuła, kalafior, fasolke szparagową, brukselke, pewnie kupie i zamroże po trochu bo mam zamiar gotować sama a nie stołować dziecka ze słoików, siostrzenca tak stołowałam i bardzo lubił moją kuchnie:)

Co do rozstepów to ja juz powoli zaczynam sie do nich przyzwyczajać, zaczynają blednąc, smaruje tym kremem reduce, zeby sie chociaz wieksze nie robiły bo waga spada, ale nie smaruje systematycznie, jak sobie przypomne

Paula_071, KasiaeN., małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba Karolina pisała o tym preparacie na rozstępy. Tez jestem zainteresowana. Nie pamiętam czy to był kolagen sam czy coś z kolagenem?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dostałam właśnie fotki z sesji milky way :)
    Łapcie kilka :) fajna pamiątka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6324ae8e8c9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d23718c226a9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcb197001900.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1019bf95f3ba.jpg
    Piękne zdjęcia! <3 Piękne Wy :)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wspolczuje. Wiem, ze jak moja bratowa miala kanalowke podczas karmienia to musiala malego odstawic od cycka na 2 dni.
    Gdybym brała znieczulenie to dentystka mówiła, żeby 7-8godzin nie karmić, ale że wytrzymałam bez znieczulenia w dziąsło tylko lekkie w kanał puściła to mówiła, że mogę od razu, a i tak mały chciał jeść dopiero po dwóch godzinach od wizyty

małaMyszka, Paula_071, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Cześć mamusie
    Ponawiam pytanie o preparat na rozstepy. Któraś polecala tylko pamiętam że był drogi i z czyms tam. Jestem zdeterminowana nie moge na nie patrzeć
    wydaje mi się, że Ofka o tym pisała i to kolagen silver

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda piękne zdjęcia!!

Paula zazdroszczę przespanych godzin. Ja wczoraj położyłam małego ok 21.30 i były pobudki: 22.15 - ale taka krótka żeby dojadł, 23.30, o 2.00, później 3.30, 06.00, później 7.30 i już nie spał.. Boże kiedy to się ureguluje:(

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2177 2178 2179 2180 2181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ