SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane jesteśmy po szczepieniu. Matko! Co za przeraźliwy płacz! Od razu wyciągnęłam cyca i w poczekalni karmiłam. Oczywiście źle bluzkę odsunęłam i mega plama od mleka. Dobrze że miałam sweter to trochę się zagrzałam, ale zasłoniłam mokre.
Pytałam o bioderka! Dr powiedziała, że nie mogą dać skierowania i trzeba zrobić prywatnie. No nic jutro się zarejestruję i od razu zrobimy.
Mały mi podsypia. Zje max 7-10 min i śpi... Teraz nie wiem czy dać mu pospać czy dać mu porządnie zjeść...
Chyba jednak dam mu pospać.
Do tego mam go wybudzać na cyca w nocy. Fakt że śpi ok.6-8 godzin zależy o której zasypia... Nie wiem czy później będzie spał. Czasami sam się budzi ok. 4-5 to chyba lepiej jak sam się obudzi, co? -
Teraz daj mu pospać
Niech odreaguje bidulek. Mój też wczoraj po szczepieniu odsypiał.
A w nocy.. przybiera Ci dobrze? Ja starszego budziłam na jedno karmienie o 1szej bo też przysypiał, a teraz mój sam się budzi około północy, potem 3-4 i potem 6-7.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka ostatnie ważenie było na pierwszej wizycie u pediatry, miał wtedy 3470 (26 sierpnia) a dzisiaj 4725
To dobry przyrost?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:48
-
chcebycmama wrote:Mój Franek przy urodzeniu ważył 3580g a dziś waży 4335g. To kiepski przyrost? W piątek idziemy do pediatry to zapytam.
Dobry. Moja Julka waży teraz 4300g a przy wypisie ze szpitala 3400g (porodowa waga 3650g)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:czyli w 5tyg 1255, na tydzien 251g - pewnie ze dobry
Mały śpi a mi się chce siusiu... Spróbuje go przełożyć do leżaczka...Zetka lubi tę wiadomość
-
Myszka a dlaczego masz go budzic w nocy skoro ladnie przybiera????
http://m.mjakmama24.pl/niemowle/karmienie/karmienie-piersia/nocne-karmienie-piersia-niemowlecia-10-pytan-o-karmienie-w-nocy,188_3201.html
Kurde, ja sie cieszylam ze Julka spi do 5, ale teraz juz zwatpilam. W nocy przestala jesc jakies 3 tygodnie temu, no i wtedy zwolnil przyrost, ale nadal jest w 50 centyluWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 17:51
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Ofka dzięki za info
coś się chyba w takim razie tej lekarce w głowie popierniczylo
Paula piszesz ze Tomek jest na 75 centylu a lekarka powiedziała (bez sprawdzania nigdzie) ze Natalka jest ze swoją waga w dolnej granicy siatki centylowej. Później aż sama poszukam w necie i to sprawdzę.
Sorry dziewczyny ze tak wale tymi postami zamiast zmieścić się w jednym ale pisze z komórki i tak mi wygodniej bo jak pisze bardzo długie posty to często mi się kasuje
Wiem, że inne centyle są dla chłopców a inne dla dziewczynek. Podejrzewam, że dziewczynki są statystycznie mniejsze, więc tym bardziej nie powinnaś się martwić.małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Wysłałam męża do auchana. Ma mi kupić inkę karmelową...
Jak to jest z bioderkami? Miałyście z nfz?
aaaaaaa no i jeszcze pytanie: zakładacie maluchom jakieś chusty/apaszki/bandanki na szyję?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:18
Katarka lubi tę wiadomość
-
A ja dziś staram się maksymalnie odpocząć, na ile to możliwe przy małym dziecku. Spałam z mala prawie 2 godz w ciągu dnia i jedyne co dziś w domu zrobiłam to pranie. A to dlatego, że obudziła mnie Łucja o 4 i aż się przestraszylam ze nie jadła tyle godz ale patrze ze buteleczka z mlekiem odciagnietym pusta czyli karmiłam i nie pamiętam nic. Pieluchy nie zmienilam, strasznie zasilana. I stwierdzam że muszę mieć więcej odpoczynku, bo boje się ze zrobię małej na śpiocha jakąś krzywdę przypadkiem.
KasiaeN trzymaj się, na pewno znajdzie się jakieś wyjście z sytuacji i wszystko się ułoży.
Czy jest jeszcze ktoś oprócz mnie kto nie był z dzieckiem u lekarza aż do pierwszej wizyty szczepienie? Bo u nas w przychodni mówią ze wcześniej tylko jak coś się dzieje a na razie nie było nic aż tak niepokojącego.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Wysłałam męża do auchana. Ma mi kupić inkę karmelową...
Jak to jest z bioderkami? Miałyście z nfz?
aaaaaaa no i jeszcze pytanie: zakładacie maluchom jakieś chusty/apaszki/bandanki na szyję?
dostaliśmy skierowanie od lekarza z przychodni zeby isc na nfz ale ze nie chcielismy długo czekac to poszlismy prywatniemałaMyszka lubi tę wiadomość