X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymajcie się! na pewno wszystko dobrze się ułoży!

Ja dziś nic nie zrobiłam, mały ciągle spał u mnie na rękach i dopiero teraz udało się go uspać i do łóżeczka odłożyć, nie wiem za co się brać więc stwierdziłam że zrobię sobie herbatę i poczytam forum..

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyjaśnijcie mi o co chodzi z tym pokarmem I i II fazy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy wypisie ze szpitala dostałam skierowanie na bioderka i tam już był wpisany termin umówionej wizyty.

201508091565.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was było po szczepieniach? Nam mała dala nieźle czadu od 16 do 19 a mnie aż serce peka lo ze nie mogę jej pomóc :-( zastrzyki miała w uda i teraz ma opuchnięte. A do tego poza ogólnym rozdrażnieniem to co zjadła lub wypila to odrazu zwracała :-( podaliśmy jej viburcol, nakarmilam ja (mam nadzieję że się przyjmie) i teraz biedactwo śpi u mnie na brzuchu.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja senna i kiepsko z jedzeniem, poza tym ok.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj spi. kontroluje tempke i staram sie go nie wybudzac. po szczepieniu jadl. nawet w parku na lawce pojadl, ale dopiero w domu pojadl 20 min
    aga szliscie nfz czy skojarzone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:03

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja po szczepieniu tez senna ale zasypia na chwile i sie wybudza

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienie w pn (mieliśmy mieć w tamtym tyg ale pediatra stwierdziła że jednak za wcześnie i kazała czekać). Mam nadzieję że mały dobrze je zniesie bo w środę chcę jechać do rodziców na 2 tyg i już nie mogę się doczekać.. domek na wsi i las dookoła, nie byłam 3 miesiące i tęsknie strasznie zwłaszcza za moimi zwierzakami 2 psy i 4 konie, Patryczek musi wszystkich poznać:)

3 stopnie w nocy.. brrr.. grzeją u was? bo u nas jeszcze nie i zamarznąć można, tak jakby te kotłownie nie mogły się uruchamiać w zależności od temperatury.. farelka chodzi ale wiadomo na ile starcza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:16

mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki wielkie za wsparcie!!!to dużo daje, psychicznie mi lepiej :) musi być dobrze, nie ma wyjścia.Adam już cos tam kombinuje, także wierze w niego.

Dzis po obiedzie położyliśmy się wszyscy w trójkę na sofie w salonie i zasnelismy.Marta pospala 3godziny, jak na jej drzemkę popołudniowa to dużo. teraz już wykapana, najedzona, leży obok mnie i odpływa powoli.mam nadzieje,ze niebawem zaśnie bo mam dzis ochotę na kąpiel w wannie.

Jeśli chodzi o bioderka to przy wypisie ze szpitala kazali nam się umówić w poradni, pojechaliśmy wiec do pediatry a ta dała nam skierowanie.

Miłego wieczoru.Mam nadziej,ze Wasze dzieciaczki pośpią dzis w nocy na tyle abyście mogły się zregenerować :)

Paula_071, mamasia, Weridiana, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a moj spi. kontroluje tempke i staram sie go nie wybudzac. po szczepieniu jadl. nawet w parku na lawce pojadl, ale dopiero w domu pojadl 20 min
    aga szliscie nfz czy skojarzone

Szczepilismy tymi 6w1, pneumokoki i rotawirus

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj zachowywał się całkiem normalnie, tak samo w nocy. Niestety od godziny 9 nie śpi prawie wcale (no takie za 4 drzemki po 15 minut), tylko przytulanki, inaczej płacz. Je normalnie. Teraz po kąpieli śpi na ramieniu, oby noc była przespana. W ciągu dnia przeczytałam mu prawie całą książkę z bajkami Brzechwy a mąż 3 godziny trzymał go na rękach i śpiewał. Wolałabym w nocy odpocząć bo nie mam siły na powtórkę z dnia.

edit. Pradziadkowie kupili Tomkowi na chrzest taki album: http://laser-tech.pl/album-drewniany-xxl-pamiatka-chrztu-prezent-na-chrzest-p-5.html
    jest piękny, polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:51

mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Zetka proszę
    http://lovi.pl/pl/produkty/7/Dynamiczny+smoczek+uspokajaj%C4%85cy
    my też mamy z tych i Piotrek je lubi :)

Aga89, magda sz, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle wściekła jestem, bo kurcze dbam o zęby i higienę jamy ustnej i jakiś ropień mi się zrobił w miazdze i kanałówka, ból jak nie wiem i dodatkowy wydatek. jej... a jakbym miała to w d... to pewnie byłoby ok, no cóż... pomarudzone to lecę do mojego szmyrgla :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrelaksowalam się :) dluuuga kąpiel z bąbelkami, kieliszek białego wina rozcieńczonego Spritem i jest dobrze :) a teraz patrzę sobie jak mój Bąbel słodko śpi :)

Dobranoc!:)

mamasia, Weridiana, magda sz, AgaSad, Izuu, Paula_071, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Izuu Koleżanka

Wysłany: 30 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A ja już nie wyrabiam. Zasypia w dzień tylko z cyckiem w buzi. Smoki są bleeee. A jak odkładam to si budzi i tak dziś od 7 rano chyba 5 razy a pospał może z 15 minut :( już wymiękam.

U nas to norma...
    Jak uśnie przy cycu, nie odkładam tylko zostawiam na łóżku to i tak się budzi. Zostawiałam termofor, swoje ciuchy, ale to nic nie daje. Cwaniaczek wie ;-)
    Jak zostaje sama z Młodym nie mam praktycznie możliwości by cokolwiek zrobić, a uśpić się inaczej niż przy cycu nie daje... Nasiliło się to po szczepionkach. Myślę, że to jakaś trauma, zupełnie jak po przyjściu na świat.
    Mam nadzieję, że w przyszłości mu przejdzie.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

zrz6j44jaxps0ej2.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz dawno chcialam wam powiedziec ze piekne macie avatarki , tzn.piekne maluchy :-)

KasiaeN i Neyla ja rowniez trzymam kciuki.
    Niestety ale znam to uczucie. Z pierwsza córka nie dostałam macierzyńskiego, wtedy tez nie dawali porodowego , po prostu nic , no rodzinne 50zlotych. Maz rozkrecal maly zaklad uslugowy , cos tam szlo ale facet co chwilę podwyzszal czynsz i nawet na 0 nie mogl wyjsc
    Bylismy w czarnej ... z malenkim dzieckiem. Laura miala pol roku jak zaczelam pracowac (nienaeidzilam tej pracy , jechalam tramwajem i plakalam , nie tak to mialo wygladac , uczelnia ukonczona z wyroznieniem itd), cale szczęście moja sasiadka zajela sie Laura. Maz wtedy tez szukal pracy. Powoli zaczelo sie ukladac , z czasem inna praca itd. Jednak do dzisiaj dreszcz mnie przechodzi , może tez dlatego nie moglismy zdecydowac sie na drugie dziecko.

Dziewczyny trzymam kciuki, dzieciaczki daja sile i dacie rade - dla nich :-)

KasiaeN., AgaSad, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo Izuu ;-) jak idę do wc to małą biorę do fotelika samochodowego. U nas się to nasiliło w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Najlepsze jaja są z wieczornym karmieniem po kąpieli, Natalka jest głodna i zmęczona więc najpierw przysypia u męża na rękach, w międzyczasie próbujemy ją przystawić do piersi ale jest wrzask niesamowity. Dopiero jak się trochę zdrzemnie to łaskawie zje. Takie podchody, dobrze, że mój mąż ma siłę i cierpliwość bo ja po całym dniu wymiękam ;-)

AgaSad, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też tak mam z usypianie i cycem, mój woła jeść jak: a) jest głodny, b) jest zmęczony i chce spać, c) boli brzuch i będzie kupa, d) w innych niewyjaśnionych okolicznościach :) w dzień to śpi na spacerze a resztę to drzemie, lepiej jest wieczorem ale też nie zawsze.. już się przyzwyczaiłam i łudzę się że za jakiś czas będzie lepiej..

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie fotki z sesji milky way :)
    Łapcie kilka :) fajna pamiątka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6324ae8e8c9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:21

Laura, apaczka, Izuu, niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, KasiaeN., Amberla, Maniuś, małaMyszka, Martucha86, mamasia, Zetka, Meggi31, Weridiana, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Izuu Koleżanka

Wysłany: 1 października 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Wysłałam męża do auchana. Ma mi kupić inkę karmelową...

Jak to jest z bioderkami? Miałyście z nfz?

aaaaaaa no i jeszcze pytanie: zakładacie maluchom jakieś chusty/apaszki/bandanki na szyję?

My dostaliśmy skierowanie od lekarza rodzinnego, takie zalecenie było zapisane na karcie wypisu ze szpitala. Czekaliśmy 3tygodnie (zapis był 8 dni po porodzie, jak już było skierowanie), ale praktycznie wszystkie te dziewczyny były co rodziły w tym samym dniu +/- 1 dzień ;-)

Zakładamy Młodemu taką małą miękką polarową apaszkę, bo u nas w kieleckim strasznie pizga ;-)

zrz6j44jaxps0ej2.png
‹‹ 2176 2177 2178 2179 2180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ