X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymajcie się! na pewno wszystko dobrze się ułoży!

Ja dziś nic nie zrobiłam, mały ciągle spał u mnie na rękach i dopiero teraz udało się go uspać i do łóżeczka odłożyć, nie wiem za co się brać więc stwierdziłam że zrobię sobie herbatę i poczytam forum..

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyjaśnijcie mi o co chodzi z tym pokarmem I i II fazy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy wypisie ze szpitala dostałam skierowanie na bioderka i tam już był wpisany termin umówionej wizyty.

201508091565.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was było po szczepieniach? Nam mała dala nieźle czadu od 16 do 19 a mnie aż serce peka lo ze nie mogę jej pomóc :-( zastrzyki miała w uda i teraz ma opuchnięte. A do tego poza ogólnym rozdrażnieniem to co zjadła lub wypila to odrazu zwracała :-( podaliśmy jej viburcol, nakarmilam ja (mam nadzieję że się przyjmie) i teraz biedactwo śpi u mnie na brzuchu.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja senna i kiepsko z jedzeniem, poza tym ok.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj spi. kontroluje tempke i staram sie go nie wybudzac. po szczepieniu jadl. nawet w parku na lawce pojadl, ale dopiero w domu pojadl 20 min
    aga szliscie nfz czy skojarzone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:03

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja po szczepieniu tez senna ale zasypia na chwile i sie wybudza

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienie w pn (mieliśmy mieć w tamtym tyg ale pediatra stwierdziła że jednak za wcześnie i kazała czekać). Mam nadzieję że mały dobrze je zniesie bo w środę chcę jechać do rodziców na 2 tyg i już nie mogę się doczekać.. domek na wsi i las dookoła, nie byłam 3 miesiące i tęsknie strasznie zwłaszcza za moimi zwierzakami 2 psy i 4 konie, Patryczek musi wszystkich poznać:)

3 stopnie w nocy.. brrr.. grzeją u was? bo u nas jeszcze nie i zamarznąć można, tak jakby te kotłownie nie mogły się uruchamiać w zależności od temperatury.. farelka chodzi ale wiadomo na ile starcza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:16

mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki wielkie za wsparcie!!!to dużo daje, psychicznie mi lepiej :) musi być dobrze, nie ma wyjścia.Adam już cos tam kombinuje, także wierze w niego.

Dzis po obiedzie położyliśmy się wszyscy w trójkę na sofie w salonie i zasnelismy.Marta pospala 3godziny, jak na jej drzemkę popołudniowa to dużo. teraz już wykapana, najedzona, leży obok mnie i odpływa powoli.mam nadzieje,ze niebawem zaśnie bo mam dzis ochotę na kąpiel w wannie.

Jeśli chodzi o bioderka to przy wypisie ze szpitala kazali nam się umówić w poradni, pojechaliśmy wiec do pediatry a ta dała nam skierowanie.

Miłego wieczoru.Mam nadziej,ze Wasze dzieciaczki pośpią dzis w nocy na tyle abyście mogły się zregenerować :)

Paula_071, mamasia, Weridiana, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a moj spi. kontroluje tempke i staram sie go nie wybudzac. po szczepieniu jadl. nawet w parku na lawce pojadl, ale dopiero w domu pojadl 20 min
    aga szliscie nfz czy skojarzone

Szczepilismy tymi 6w1, pneumokoki i rotawirus

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj zachowywał się całkiem normalnie, tak samo w nocy. Niestety od godziny 9 nie śpi prawie wcale (no takie za 4 drzemki po 15 minut), tylko przytulanki, inaczej płacz. Je normalnie. Teraz po kąpieli śpi na ramieniu, oby noc była przespana. W ciągu dnia przeczytałam mu prawie całą książkę z bajkami Brzechwy a mąż 3 godziny trzymał go na rękach i śpiewał. Wolałabym w nocy odpocząć bo nie mam siły na powtórkę z dnia.

edit. Pradziadkowie kupili Tomkowi na chrzest taki album: http://laser-tech.pl/album-drewniany-xxl-pamiatka-chrztu-prezent-na-chrzest-p-5.html
    jest piękny, polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:51

mamasia, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Zetka proszę
    http://lovi.pl/pl/produkty/7/Dynamiczny+smoczek+uspokajaj%C4%85cy
    my też mamy z tych i Piotrek je lubi :)

Aga89, magda sz, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle wściekła jestem, bo kurcze dbam o zęby i higienę jamy ustnej i jakiś ropień mi się zrobił w miazdze i kanałówka, ból jak nie wiem i dodatkowy wydatek. jej... a jakbym miała to w d... to pewnie byłoby ok, no cóż... pomarudzone to lecę do mojego szmyrgla :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrelaksowalam się :) dluuuga kąpiel z bąbelkami, kieliszek białego wina rozcieńczonego Spritem i jest dobrze :) a teraz patrzę sobie jak mój Bąbel słodko śpi :)

Dobranoc!:)

mamasia, Weridiana, magda sz, AgaSad, Izuu, Paula_071, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Izuu Koleżanka

Wysłany: 30 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A ja już nie wyrabiam. Zasypia w dzień tylko z cyckiem w buzi. Smoki są bleeee. A jak odkładam to si budzi i tak dziś od 7 rano chyba 5 razy a pospał może z 15 minut :( już wymiękam.

U nas to norma...
    Jak uśnie przy cycu, nie odkładam tylko zostawiam na łóżku to i tak się budzi. Zostawiałam termofor, swoje ciuchy, ale to nic nie daje. Cwaniaczek wie ;-)
    Jak zostaje sama z Młodym nie mam praktycznie możliwości by cokolwiek zrobić, a uśpić się inaczej niż przy cycu nie daje... Nasiliło się to po szczepionkach. Myślę, że to jakaś trauma, zupełnie jak po przyjściu na świat.
    Mam nadzieję, że w przyszłości mu przejdzie.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

zrz6j44jaxps0ej2.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz dawno chcialam wam powiedziec ze piekne macie avatarki , tzn.piekne maluchy :-)

KasiaeN i Neyla ja rowniez trzymam kciuki.
    Niestety ale znam to uczucie. Z pierwsza córka nie dostałam macierzyńskiego, wtedy tez nie dawali porodowego , po prostu nic , no rodzinne 50zlotych. Maz rozkrecal maly zaklad uslugowy , cos tam szlo ale facet co chwilę podwyzszal czynsz i nawet na 0 nie mogl wyjsc
    Bylismy w czarnej ... z malenkim dzieckiem. Laura miala pol roku jak zaczelam pracowac (nienaeidzilam tej pracy , jechalam tramwajem i plakalam , nie tak to mialo wygladac , uczelnia ukonczona z wyroznieniem itd), cale szczęście moja sasiadka zajela sie Laura. Maz wtedy tez szukal pracy. Powoli zaczelo sie ukladac , z czasem inna praca itd. Jednak do dzisiaj dreszcz mnie przechodzi , może tez dlatego nie moglismy zdecydowac sie na drugie dziecko.

Dziewczyny trzymam kciuki, dzieciaczki daja sile i dacie rade - dla nich :-)

KasiaeN., AgaSad, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo Izuu ;-) jak idę do wc to małą biorę do fotelika samochodowego. U nas się to nasiliło w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Najlepsze jaja są z wieczornym karmieniem po kąpieli, Natalka jest głodna i zmęczona więc najpierw przysypia u męża na rękach, w międzyczasie próbujemy ją przystawić do piersi ale jest wrzask niesamowity. Dopiero jak się trochę zdrzemnie to łaskawie zje. Takie podchody, dobrze, że mój mąż ma siłę i cierpliwość bo ja po całym dniu wymiękam ;-)

AgaSad, Izuu, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też tak mam z usypianie i cycem, mój woła jeść jak: a) jest głodny, b) jest zmęczony i chce spać, c) boli brzuch i będzie kupa, d) w innych niewyjaśnionych okolicznościach :) w dzień to śpi na spacerze a resztę to drzemie, lepiej jest wieczorem ale też nie zawsze.. już się przyzwyczaiłam i łudzę się że za jakiś czas będzie lepiej..

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie fotki z sesji milky way :)
    Łapcie kilka :) fajna pamiątka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6324ae8e8c9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:21

Laura, apaczka, Izuu, niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, KasiaeN., Amberla, Maniuś, małaMyszka, Martucha86, mamasia, Zetka, Meggi31, Weridiana, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Izuu Koleżanka

Wysłany: 1 października 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Wysłałam męża do auchana. Ma mi kupić inkę karmelową...

Jak to jest z bioderkami? Miałyście z nfz?

aaaaaaa no i jeszcze pytanie: zakładacie maluchom jakieś chusty/apaszki/bandanki na szyję?

My dostaliśmy skierowanie od lekarza rodzinnego, takie zalecenie było zapisane na karcie wypisu ze szpitala. Czekaliśmy 3tygodnie (zapis był 8 dni po porodzie, jak już było skierowanie), ale praktycznie wszystkie te dziewczyny były co rodziły w tym samym dniu +/- 1 dzień ;-)

Zakładamy Młodemu taką małą miękką polarową apaszkę, bo u nas w kieleckim strasznie pizga ;-)

zrz6j44jaxps0ej2.png
‹‹ 2176 2177 2178 2179 2180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ