X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra usiadłam z kawą i drożdżówką... mały śpi w gondoli... od rana strasznie marudny. Mam nadzieję, że pośpi jeszcze z godzinkę, bo też muszę się położyć.

Czekolada ma kakao, które może powodować zaparcia i uczulenie, podobno?...
    Ale biała nie ma kakao :D ja już żarłam Karmelove... mmmmmmmmmmmmmniammmmmmmm

Mały od wczoraj ciśnie kupę i nie daje rady. Poczekam do wieczora, jak nie pójdzie będę masować i pomagać.

Wiecie co, wczoraj wieczorem wstałam z małym z kanapy i chyba coś sobie naciągnęłam. Boli mnie (nie ciągle) lewa strona. Takie uczucie jakby coś w środku ściskał mi jajnik i doszywał go do ściany macicy... Boli jak cholera. Mąż chciał jechać na SOR, ale jak z małym szkrabem na tyle godzin...

Nie wiem, zaczynam się martwić, bo to nie przechodzi. W nocy jak zasnęłam to i tak się budziłam co chwilę, bo mały dziwnie oddychał.

Ofka - mam karmelową inkę jupi!!!!!!!!!!!! jest extra!!!!

Katarka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    dziś na obiad kotlecik i kapustka zasmażana kiszona, ale wyszła pyszna:) robi sie pogoda, czekam az sie moój król obudzi i spadamy na spacer:))

Dziewczyny, mam możliwośc zakupienia bucików z firmy antylopa dla dziecka, koszt to 150 zl ja moge je miec za 25 zl nowe. myslicie ze to dobry pomysl kupić takie buty na za rok?
    No pewnie :-) w razie co puscisz w obieg ;-) za taką cenę to praktycznie za darmoszke :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem dumna z mojego syna. Wczorajsze szczepienie przeszedl na medal, nawet nie zareagowal na uklucie - twardziel ;) Chwile zaplakal, kiedy plyn sie rozchodzil, ale trwalo, to sekunde. To chyba dzieki temu, ze ja tez bylam bardzo spokojna i opanowana. Myslalam, ze po wszystkim bedzie chcial cyca (dodatkowo zblizala sie godzina karmienia), a ten zrobil mi psikusa i zasnal. 7 godz. bez jedzenia, obudzil sie dopiero w kapieli. Zastanawialismy sie z m, czy w tej szczepionce 6 w 1 nie ma jakiegos usypiacza hahaha.
    No i hitem jest, ze przez dwa tygodnie przybral 800 gram, wyjsc z podziwu nie moge. Mlody wazy juz 4900, a dopiero przezywalam, ze przekroczyl 4kg, a tu lada chwila bedzie 5 z przodu. Mowilam mezowi, ze pewnie nie chce jesc, bo uslyszal ile wazy i pomyslal sobie "pierdziele, przechodze na diete" hehehe

Zetka, małaMyszka, Weridiana, mamasia, 0na88, Paula_071, apaczka, Ewa123, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaN to zaradny Twoj Adam, dziala ekspresowo :) :) :) Jeszcze Tobie wpadnie fucha, rewelacja. Super, ze jest tak przedsiebiorczy. Widac strach nie byl potrzebny. Jak widac zawsze jest dobrze utrzymywac dobre relacje z ludzmi i nie palic mostow za soba. Czasami my pomozemy komus, innym razem ktos pomoze nam.
    Milego popoludnia dziewczynki :D

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka jeszcze myslalam o Tobie i smoczkowym problemie. Moj jak nie chcial zalapac smoka, to podstawialam mu jego wlasne piastki - zaczelo sie od tego, ze moj brat go tak uspokajal. Pozniej stopniowo zaczynal sie przekonywac do smoka, troche to trwalo zanim przywykl. Sadze, ze nie ma sensu wydawac majatku na kolejne smoczki, bo to kija sie z celem. Ja tez mam jeden anatomiczny i dwa okragle. Jak widzialam, ze tak samo walczy z jednym i z drugim, to uparlam sie na ten okragly i podawalam jak sie denerwowal.Teraz czasami ssie jak szalony, a czasami przy probie podania nadal krztusi sie, dusi i awanturuje na potege. Twoje malenstwo najwyrazniej potrzebuje czasu, a skoro potrzebe ssania zaspokaja na cycu, to nie dziwota, ze nie ma ochoty na ciumkanie jakiejs gumy :)
    No niestety przy dzieciach musimy miec nieskonczone poklady cierpliwosci :)

małaMyszka, Zetka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupka raz dziennie, a rekord to po trzech dniach jak na razie.

Na rozstepy to raczej tylko zabiegi typu laser ,
    podobno z naturalnych sposobow dobry jest olej z awokado i slodkich migdalow. Masaże, dieta i cwiczenia. Nigdy nie probowalam kolagenu ,moze warto.
    Zauwazylam u mojej starszej na nogach , kurcze wczesnie. Niech masuje bo takie zabiegi inwazyjne niby sa najskuteczniejsze jak rozstepy swieze ale mysle ze jest jeszcze na to za mloda.
    podobno te plastry , zel na blizny tez jest skuteczny ?

Co do jedzenia ze sloiczka to korzystalam , mojego domowego nie lubila , dopiero jak bylo przyprawione , z naszego talerza. A sloiczki tez musialam ciutke dosolic. Pamiętam ze nie lubila marchewki , tylko pomidorowe przetwory.

1usasg185gkausx0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnośnie rozstępów, to ja w okresie ciąży nie miałam ani pół, a teraz mam nad blizną po lewej stronie i na lewej piersi takie trzy pręgi, ale nie są duże. Smaruję specyfikami z rossmana :D a jak skończę karmić, to jakiś fitness czy coś lub laser.

Zastanawiam się nad plastrami sutricon - mąż mnie namawia, żeby stosowała, to blizna nie będzie tak ciągnąć, bo jeszcze potrafi. Myślę, że je zamówię w gemini i będę stosować.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wy macie jeszcze ta kreske na brzuchu ? bo mi nie zblakla nawet ;/

ja jem czekolade , chipsy , smazone i nawet cole pije ale nie polecam bo waga mi w gore idzie :)

małaMyszka, Katarka, niecierpliwa, Ewa123, Maniuś, Izuu, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja też wciągam chipsy - to moja największa zmora od zawsze... nie jem już całej paczki, giga paki, tylko biorę sobie 5 średnich i wcinam. W końcu to ziemniak hahahhaha tak przynajmniej mówią hihihihihih

Moja waga spadł o kolejny kg, ale żyję na biszkoptach, markizach z biedronki (uzależniłam się - nie kupujcie), drożdżówkach, ince, jabłkach i różnym pieczywie. Już nie zwracam uwagi czy to ciemne czy zwykłe...

0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde boli mnie ten brzuch cholera... a jak coś tam się dzieje? siedzę tylko i boli... może muszę poleżeć...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak , chipsy sa z ziemniaka a ziemniak to warzywo , wiec wlasciwie mozna to podciagnac pod zdrowe odzywianie haha

Katarka, małaMyszka, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wieczorem 2,5 godziny po karmieniu Małej ściągnęłam tylko 80 ml :/ Kiedyś któraś pisała, że tak się nie sprawdza ile kobieta ma pokarmu, ale się zmartwiłam, że tak mało :(

lb17w98.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny widziałyście ile październikówek się rozpakowało???????????? a dzisiaj dopiero 1 dzień października

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    no tak , chipsy sa z ziemniaka a ziemniak to warzywo , wiec wlasciwie mozna to podciagnac pod zdrowe odzywianie haha
    o tym samym pomyślałam.
    To samo z czekoladą, skoro jest z kakao, a kakao z kakaowca, jest ziarnem więc rośliną, czyli też jak najbardziej zdrowo i pożywnie... hahahahaah

Katarka, 0na88, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    A ja wczoraj wieczorem 2,5 godziny po karmieniu Małej ściągnęłam tylko 80 ml :/ Kiedyś któraś pisała, że tak się nie sprawdza ile kobieta ma pokarmu, ale się zmartwiłam, że tak mało :(
    Kochana nie martw się, ja po karmieniu mam 30-40 ml.
    Staram się jednym cycem karmić, a z drugiego ściągać, ale tylko z rana. Mały przesypia ok.6-7 godzin, udaje mi się uzbierać ok. 120-140 ml z jeden piersi, ale tylko i wyłącznie z rana.
    W ciągu dnia ściągam na raty, żeby było chociaż 100 ml, ale rzadko.

Katarka lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    dziewczyny a wy macie jeszcze ta kreske na brzuchu ? bo mi nie zblakla nawet ;/

ja jem czekolade , chipsy , smazone i nawet cole pije ale nie polecam bo waga mi w gore idzie :)
    Ja mam Linea negra wciąż

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka jak tydzien temu mialam jakis nawal i sciagalam po 180 tak wczoraj po 3h tylko 100 ml, tez nie wiem co jest bo recznie jak sciagalam lecialo h chwile potem Julka tez jadla i musialo leciec, bo polykala

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takze mam ta linie i mam wrazenie ze jest ciemniejsza niz w ciazy :(

Swietnie kombinujecie z tymi chipsami i czekolada :)

Mi polozna powiedziala zeby jesc wszystko tylko z umiarem i obserwowac dziecko. Takze czekolade juz jadlam ale w malej ilosci ale chodzu za mna czekolada karmelowa...

małaMyszka, Neyla, Izuu lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może laktatory nie umieją tak ściągnąć jak dzieci.

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Katarka jak tydzien temu mialam jakis nawal i sciagalam po 180 tak wczoraj po 3h tylko 100 ml, tez nie wiem co jest bo recznie jak sciagalam lecialo h chwile potem Julka tez jadla i musialo leciec, bo polykala

Z jednego 100 czy z obu w sumie 100?

lb17w98.png
‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ