WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa mać wysadzę tą szkołę w powietrze! Nauczyciele przynieśli dzieciom bębenki i napierdalają, Maja się zbudziła mimo chodzącej suszarki... Od 5 nie śpię bo stęka na kupę. Wydarłam się na gówniarzy wyżywających się na tych bębnach i tak mi pulsuje z nerwów w głowie że najchętniej bym zeszła na dół i nałożyła im te bębny na łeb...aż mi głupio. Najlepiej dać dzieciom bęben na wf a samemu pić kawkę z koleżankami..nie wiem od kiedy bęben jest w ramach wf...

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u nas walec jezdził po drodze tam gdzie spimy z Szymkiem mamy okno na drogę, przenieslismy sie na druga strone mieszkania, powiem Ci ze nieciekawie masz z tą szkoła, na którym pietrze mieszkasz?

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u nas walec jezdził po drodze tam gdzie spimy z Szymkiem mamy okno na drogę, przenieslismy sie na druga strone mieszkania, powiem Ci ze nieciekawie masz z tą szkoła, na którym pietrze mieszkasz?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama i siostra patrza namnie jak na wyrodna jak mowie ze ja karmicnie lubie. Czy to oznacza ze mniej go kocham? Ja mleko mialam od pierwszej chwli, nakarmilam go godzine po porodzie. Nie mam zastojow, suty jak wentyle, mleka w chuj. Maly je krotko, sam sie odstawiaijak juz nie chce to zasiska usta i koniec. Przybiera jak wsciekly. Tylko ze je czesto. Mowiami ze to bliskosc, ze kp to nie tylko skladniki odzywcze. Ze on to czuja ze dla mnie to obowiazek. Ale czy ja mam sie zmusic do tego zeby uwielbiac ze ciagle.mammokre bluzki, smierdze mlekiem, ciagle zalewam wszystko, a jak sie bzykam zmezem to kurwa mi z cyckow leci. Mozna dostac na leb jakby czlowiek mialprzejsc to macierzynstwo i jeszczemial spelniac oczekiwania innych. Ja na mm nie przejde bo nie mam podstaw, wiem ze to dla niego polisa. Ale jak patrze na te laski na grupie kp...och karmic do samoodstawienia, moglabym karmic do 18tki. Albo jak reaguja jak dziecko sie wscieka na piers, czasami placze, kombunuja ostatnio jedna wisiala nad dzieckiem a ono lezalo na plasko na lozku...no ja nie ogarniam tego zeby trzyletnie dziecko podeszlo, samo sobie cycka wlozylo o buzi, zwlaszcza jezeli ma komplet zebow. Co ja nie bede umiala dac dziecku poczucia bezpieczenstwa i pewnosci ze jest kochane? Musi miec do tego mojego cyca w buzi? Moge je trzymac w ramionach, nosic do upadlego i bedzie wiedzialo ze je kocham.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 11:47

małaMyszka, aaaaga, Laura, Zetka, Paula_071, 0na88, jesslin87, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2/4 ale mieszkanie na jedna stronę więc nie da rady się przenieść :/ no ta szkoła to jakieś przekleństwo, od małego zawsze trafiał mi się widok na szkołę/przedszkole ale nigdy takie rzeczy się nie działy. Szkoła z piekła rodem.
    Maja jest trochę rozdrażniona po szczepionkach a oni zawsze wyczują odpowiedni moment...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to gdzie jest napisane ze karmic tyle a tyle to dobra matka, a karmic krocej lubmm to zla matka. Owszem mozna powalczyc bo to naprawde dobre dla dziecka ale bez presji, kazdy ma swoje granice. Potem dylemat czy wrocic do pracy, niania czy zlobek i tak do zajebania mozna sobie wkrecac. Kazda matka jest dobra, bo ryzykowala zyciem wydajac dziecko na swiat. A to wielki dar. Dziecko naprawde wystarczy kochac i duzo przytulac, a takie niuanse jak to co ciumka z butli to juz naprawde mniej wazne.

apaczka, aaaaga, małaMyszka, Laura, Zetka, Paula_071, 0na88, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz bebny na wfie? Srsly?!!

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, jak byśnie karmiła to bym napisała " Polać jej, dobrze gada" haha:)
    Ja kocham swoje dziecko nad życie a gadanie innych mam daleko w dupie:)

Katarka, małaMyszka, Paula_071, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Magda sz bebny na wfie? Srsly?!!

Ciekawe na czym nasze dzieci będa cwiczyć na wfie, jak teraz są bebny to nie wiem ..

magda sz, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

a tymczasem u nas tak:)
    spaadam wieszać pranie i ogarniać chałupe, dzwonila tesciowa zebysmy przyszli na pierogi więc obiad z głowy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 23:02

magda sz, apaczka, Ewa123, Katarka, małaMyszka, Laura, lys, niecierpliwa, Weridiana, Paula_071, Amberla, Martucha86, mamasia, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Moja mama i siostra patrza namnie jak na wyrodna jak mowie ze ja karmicnie lubie. Czy to oznacza ze mniej go kocham? Ja mleko mialam od pierwszej chwli, nakarmilam go godzine po porodzie. Nie mam zastojow, suty jak wentyle, mleka w chuj. Maly je krotko, sam sie odstawiaijak juz nie chce to zasiska usta i koniec. Przybiera jak wsciekly. Tylko ze je czesto. Mowiami ze to bliskosc, ze kp to nie tylko skladniki odzywcze. Ze on to czuja ze dla mnie to obowiazek. Ale czy ja mam sie zmusic do tego zeby uwielbiac ze ciagle.mammokre bluzki, smierdze mlekiem, ciagle zalewam wszystko, a jak sie bzykam zmezem to kurwa mi z cyckow leci. Mozna dostac na leb jakby czlowiek mialprzejsc to macierzynstwo i jeszczemial spelniac oczekiwania innych. Ja na mm nie przejde bo nie mam podstaw, wiem ze to dla niego polisa. Ale jak patrze na te laski na grupie kp...och karmic do samoodstawienia, moglabym karmic do 18tki. Albo jak reaguja jak dziecko sie wscieka na piers, czasami placze, kombunuja ostatnio jedna wisiala nad dzieckiem a ono lezalo na plasko na lozku...no ja nie ogarniam tego zeby trzyletnie dziecko podeszlo, samo sobie cycka wlozylo o buzi, zwlaszcza jezeli ma komplet zebow. Co ja nie bede umiala dac dziecku poczucia bezpieczenstwa i pewnosci ze jest kochane? Musi miec do tego mojego cyca w buzi? Moge je trzymac w ramionach, nosic do upadlego i bedzie wiedzialo ze je kocham.

Ofka ja też jestem na 1 grupie na fb z karmieniem, 90% to ortodoksyjne psychopatki :) nie raz korci mnie żeby walnąć prt sc i wysłać na bekę. Kiedyś napisałam że dokarmiam mm, z prośbą które polecają na zaparcia to jechały po mnie jak po burej suce...jakbym najcięższy grzech popełniła. Czasem lubię te krejzolki podjudzać :D Nie przejmuj się ja nawet lubię karmić ale mam momenty słabości jak Maja odpycha cyca, gryzie, o mokrych bluzkach i ciągłym noszeniem podpasek na piesiach nie wspomnę.

Ewa123, małaMyszka, niecierpliwa, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też nie czułam kp. Nie sprawiało mi to przyjemności Do tego Leon się Nie najadal A ja byłam przywiazana jak pies Do budy.Skapitulowalam po 2tyg i bb przeszedł od razu.Teraz jestem szczęśliwa mama.Karmić może każdy w domu A co za tym idzie ja mam czas na inne rzeczy.Choć jednak typ ja w większości karmię bo lubię patrzeć jak ciągnie tą butelkę i jest szczęśliwy.Nie ma problemu z wyjściem czy wyjazdami.Je co 3-4 godziny,raz w nocy dajemy mu na spiocha.Nie katujcie się dziewczyny tym kp i nagonką. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko bez względu na cyca czy butlę.

Migotkaa, Pulpecja, małaMyszka, Laura, niecierpliwa, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, mam koleżankę, która karmiła córkę ponad dwa lata. Z tym, że to jej bardziej było potrzebne niż dziecku. Po prostu szkoda jej było, że to już koniec tego okresu więzi, bliskości czy czego tam jeszcze. Dziecko ciągnęło z przyzwyczajenia, ale bardziej jak się potulić chciało, bo normalnie już jadło wszystko. I ona właśnie próbowała mi tłumaczyć, że takie długie karmienie jest naturalne. Powiedziałam tylko, że karmienie piersią dziecka, które ma komplet zębów i je normalne posiłki to przejaw dewiacji matki i powinno być leczone. Nic w tym naturalnego nie ma, bo jakby natura tak chciała, to by nam w pierwszym roku życia zęby nie rosły. Poza tym tylko ludzie takie rzecz wymyślają, żaden inny ssak nie karmi dłużej niż to konieczne. Zabrakło jej rzeczowych argumentów....

małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka budzisz w nocy na jedzenie? moj wstaje kolo 4-5 ale w nocy go nie budze, zjada mi po 150 w tej chwili, a czasem chyba zjadłby wiecej

małaMyszka, niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziewczyny które przerabialy ropiejace oczko proszę o rady jak leczyć ?
    nasze ropiejace oczko okazalo sie zapalenim spojówek, ktore zaczelo sie razem z katarem. lepiej idz do lekarza, nasz nam dal kropelki z antybiotykiem

• Ofka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj z butli zjada najwyzej 80 czasem i to nie na raz. Jakim cudem stal sie najgrubszym dzieciorem w przychodni?!!

małaMyszka, niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do karmienia piersia ja nadal karmie, mala je chetnie ale czasem dostaje takiego zlosnika ze sie rzuca na cycku i mleko leci ale ona wyje...
    starsza corke karmilam 3 miesiace,a syna dwa lata;/wstyd mi bylo ale ciezko go bylo odstawic. on sie rozgladal czy nikt nie patrzy i przylatywal. teraz nie popelnie tego bledu i zamierzam kp do 7/8 miesiaca, jak mala zacznie jesc normalnie rzeczy mleczne

• Ofka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama karmila piersia siore 3 miesiace. Nie bylo wtedy mm, 80 rok, ojciec wyprosil od ksiedza mleko w proszku arabskie, z darow. Tzn. Ksiadz twierdzil ze to mleko, bo na opakowaniu bylo napisane po arabsku. Mama mowi ze na wszelki wypadek gotowala je bardzo dlugo (jakby to kurwa mialo cos pomoc i ewentualny cement zmienic w mleko). Mnie karmila piersia dwa lata ponad. Siora jest madra, skonczyla medycyne, obie mamy podobny stan zdrowia, tylko ze ona jest szczuplutka ja mam nadwage. Mam teorie ze moze dlatego wlasnie ze zarcie mi cos daje, kojarzy mi sie wlasnie z bliskoscia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:57

małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np wole karmić piersią niż z butli, ale tylko dlatego, że u nas to krócej trwa. Przy butli mała przysypia, strasznie wolno jej idzie takie jedzenie. A tak to też uważam, że kp jest przereklamowane. Też wkurza mnie uwiazanie i mokre bluzki. Do tego te wkładki wiecznie mi się zwijaja i wyglądam jakbym miała guzy na piersiach. Czasem jest to przyjemne, jak malutka patrzy w oczy i to uczucie jedności, więzi, taka bliskość. Ale często też frustruje jak mała szarpie, gryzie i odstawia cyrki przy cycku. Nie wspomnę o tej diecie bez nabiału, która mam od ponad tygodnia i zapewne plciagne jeszcze trochę, bo widać efekty co świadczy ze z dużym prawdopodobieństwem jest to skaza białkowa :/ marzy mi się pizza z ogromną ilością żółtego sera i do tego winko albo piwo z sokiem. Chciałam karmić 6 mies, ale nic na siłę. Jeśli mała będzie po wszystkim co zjem dostawać wysypki to też nie będę się katować i robić z siebie męczennicy.

Neyla, małaMyszka, Weridiana, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki, tak sie prezentuje moja "suknia" slubna (to niestety nie ja na zdjeciu):
    http://www.indianfashiontrend.com/images/product_images/4/Red-Wedding-Heavy-Embroidery-Saree-with-Golden-Border.jpg

powiedzcie mi czy zlote sandalki nie beda przegieciem?

magda sz, małaMyszka, Laura, lys, Weridiana, Ewa123, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ