SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie mała bardzo ładnie przybiera na kp...aż się położna pytała, czy tylko na piersi jest. Ale skoro karmię co 2h, to jak ma nie przybierać? Od pon. do czw. przybrała 130g.
Dzisiaj się okazało, że nawet gdybym chciała przejść na mm, to nie mogę, bo mój dzieć nie umie ssać butli! Wczoraj ściągnęłam 100ml mleka, bo z rana do sądu musiałam jechać zrzec się spadku (długów) w imieniu Julii (a oczywiście muszę osobiście, bo to z mojej rodziny). Wróciłam do domu, a butla nietknięta. Dzieć wyje...okazało się, że nie umie ssać (tak jak tego cholernego smoczka - raz załapie, a raz nie). Dosłownie trzeba było jej kapać z tej butli. No cóż 100ml poszło w kanał. A ja straciłam nadzieję, na jakiekolwiek wyjście gdzieś na miasto w najbliższej przyszłości...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:04
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Moj z butli zjada najwyzej 80 czasem i to nie na raz. Jakim cudem stal sie najgrubszym dzieciorem w przychodni?!!
małaMyszka, Neyla, Zetka, Paula_071, Katarka, Ewa123, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja tez czasem mam dość tego kp np tak jak dziś of 11 na cycu, zasypia, łóżeczko, ryk, cyc,zasypia itd. I zawsze tak ma do południa, do 14 to z jego pokoju nie wychodze a na sile próbuje jednak go odłożyć ale chyba dam sobie spokój, jutro pójdę do salonu ma tv i niech sobie śpi na kolanach skoro tak tego potrzebuje..Ja zamierzam karmić 6 max 8 miesięcy ale nie wiem czy wytrzymam z tą jego częstotliwością jedzenia..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Piękna suknia
taka niezwykła
złote sandałki jak najbardziej
Neyla- może smok nie ten? Moja ma taki jak sutek- Natural Avent i od urodzenia nie było problemu. Raz daje cyca raz butle raz smoka i nie ma problemu. Możesz też jedną dziurkę więcej zrobić żeby troszkę bardziej leciało.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Dzień dobry
My spaliśmy od 24-tej do 6.30
Pokarm mi zanika. To jest chyba ten kryzys o którym któraś pisała....
Wogóle nie czuję żeby się produkował, a wcześniej czułam takie mrowienie.
Mały się nie najada. Dzisiaj rano po cycach wypił 110 MM.
Dziewczyny która z Was karmi tylko MM?
a nie zanika Ci czasem od tego ze nie karmisz w nocy?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Piękna suknia
taka niezwykła
złote sandałki jak najbardziej
Neyla- może smok nie ten? Moja ma taki jak sutek- Natural Avent i od urodzenia nie było problemu. Raz daje cyca raz butle raz smoka i nie ma problemu. Możesz też jedną dziurkę więcej zrobić żeby troszkę bardziej leciało.
Magda...już każdy dostępny model z apteki przetestowany... szkoda kasy i nerwówmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka nic nie mów o zusie. To jakaś legalną lichwa dla mnie. My mieliśmy problemy swego czasu i powstał dług ok.3000 na lebka a teraz spłacać mam 14 tysi.
Co to za maniery! To nasze składki. Jestem oburzona tym marnym systemem.
Mało tego już kiedyś pisałam: zakład pracy zablokował mi środki na spłatę zusu 300-400 zł miesięcznie, poszłam po ok. roku bo chciałam sama to spłacić okazało się że nikt nie wie gdzie ta kasa, bo mój dług tak jakby w ogóle nie był spłacony. Ba! Odsetki cały czas rosną, czyli spłacać cały czas tyle samo!
Eeeee szkoda słów!!!!
5ylwia no Kochana to telepatia!!!!
Jeszcze futuremama zaginęła w akcji...
-
Dzięki dziewczyny podbudowalyscie mnie nic na sile musze zobaczyc jak nam będzie z tymi 2-3 butlami oprocz cyca teraz muszę rozkminic kiedy sciagac ta 3 butle bo jedna sciagam jak młody spi w dzień ta ma na wieczór wtedy ściągam kolejna no i kiedy ta trzecia na popoludnie żebym mogła obiad zjeść no cóż narazie mamy 2 i na tym patencie jedziemy
Mleko mam bo w 30 min z obu sciagam ok 140 ml musze sprawdzic ile po karmieniu odciagneZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Moj z butli zjada najwyzej 80 czasem i to nie na raz. Jakim cudem stal sie najgrubszym dzieciorem w przychodni?!!
moj potrafi po cycach zjesc butli nawet 110małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Co do KP to mi się marzy max 6 miesięcy. Tym bardziej że młody już się porządnie slini i jak nic będą żeby szybciej niż ustawa przewiduje.
Mimo karmienia przez nakładki nie widzę karmienia z zębami.
Mały podzumdział idę go wrzucić do gondoli i idę na spacer!
Dziewczyny dzisiaj piątunio! Weekend nasze chłopy przyjmują pałeczkę!!! A my dla relaksu możemy się zająć ich pałeczką (taki świński żarcik)
aaaaga, Weridiana, Zetka, 0na88, 5ylwia, mamasia, Maniuś, zabka11, Izuu lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:Magda...już każdy dostępny model z apteki przetestowany... szkoda kasy i nerwów
niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Zetko a ty jak karmisz?
Kurde, rozpisalam się i mi wzięło posta. Ja karmie piersia ale podalam czasami mm i nie uważam tego za coś złego (np na spacerze jak nie zdążyłam odciągnąć a nie mam warunków żeby nakarmic). Starszego ponieważ nie ssał karmilam swoim odciaganym 4mce i to była masakra. Teraz juz b6m tak nie dała rady. Dlatego ta presja to dla mnie dramat.niecierpliwa, małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja karmie wylacznie piersia, ale pierwsze 2 tygodnie to byla masakra, to byl glowny powod mojego bb, wizyta w poradni bardzo mi pomogla, choc byly trudne chwile i potem, ale zawsze do rodzicow na weekend mm jezdzilo awaryjnie, dopiero 2 tygodnie temu je wyrzucilam (bo bylo przeterminowane). Piersia lubie karmic, ale wtedy gdy ladnie ssie i sie nie rzuca, czyli tylko nad ranem
Chcialabym karmic pol roku, ale nie dlatego, ze mm uwazam za zlo, tylko dlatego, ze tak jest o wiele taniej, a wiadomo, ze koszty przy dziecku sa ogromne, wiec po co mam sobie dokladac skoro mam pokarm, ale jak tylko zaczna sie klopoty nie zawacham sie uzyc mm
Zetka, małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość
-
Ja karmię w nocy piersią (przeważnie 3 razy) i w dzień przystawiam kilka razy, albo żeby karmić albo żeby małą uspokoić. Do tego i tak muszę podać po cycu butelkę z 90 ml mm. Mała bardzo często domaga się cycka jak jej coś dolega, albo jak nie może zasnąć, a jest zmęczona, no i oczywiście jak nie może zrobić kupy - tylko wtedy wiąże się to ze zmasakrowaniem sutków, bo się rzuca, gryzie i ciągnie brodawki.
Zazdroszczę tym, którym dziecko śpi po mm po 3h. U mnie po 1h jest pobudka. Tylko w nocy potrafi przespać ciągiem 3h.
Zawsze podaję jej 90 ml, ale zjada różnie od 30 do 90 ml, często połowę uleje i dlatego jest za chwilę głodna. Ostatnio nie udaje się jej odbić, nagle kangurowanie przyprawia ją o płacz. Kilka ostatnich prób ułożenia jej na brzuchu też skończyło się płaczem. A od dwóch dni ryczy przy każdej kupie i każdym bąku. Jeśli chodzi o KP to ja nadal nie pogodziłam się z myślą, że muszę dokarmiać mm. Dla mnie to moja osobista porażka. Nie widzę żadnych plusów mm, mała ani dłużej nie śpi, ani nie czuje się po tym lepiej. Do tego dla mnie mm jest problematyczne, gdy wychodzimy na dłużej niż 2h, bo po 2h przyrządzone mm nie nadaje się do spożycia, a noszenie jakiś termosów z gorącą wodą i mm w proszku uważam za wyjątkowo uciążliwe. Gdybym karmiła tylko KP, wyciągnęła bym cyca gdziekolwiek jestem i problem z głowy, a tak to czuję się uziemiona w domu.Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość