WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała bardzo ładnie przybiera na kp...aż się położna pytała, czy tylko na piersi jest. Ale skoro karmię co 2h, to jak ma nie przybierać? Od pon. do czw. przybrała 130g.

Dzisiaj się okazało, że nawet gdybym chciała przejść na mm, to nie mogę, bo mój dzieć nie umie ssać butli! Wczoraj ściągnęłam 100ml mleka, bo z rana do sądu musiałam jechać zrzec się spadku (długów) w imieniu Julii (a oczywiście muszę osobiście, bo to z mojej rodziny). Wróciłam do domu, a butla nietknięta. Dzieć wyje...okazało się, że nie umie ssać (tak jak tego cholernego smoczka - raz załapie, a raz nie). Dosłownie trzeba było jej kapać z tej butli. No cóż 100ml poszło w kanał. A ja straciłam nadzieję, na jakiekolwiek wyjście gdzieś na miasto w najbliższej przyszłości... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:04

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale piekna , mysle ze zlote sandałki beda idealnie pasowac

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Moj z butli zjada najwyzej 80 czasem i to nie na raz. Jakim cudem stal sie najgrubszym dzieciorem w przychodni?!!
    to pewnie ta fotosynteza....

małaMyszka, Neyla, Zetka, Paula_071, Katarka, Ewa123, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem mam dość tego kp np tak jak dziś of 11 na cycu, zasypia, łóżeczko, ryk, cyc,zasypia itd. I zawsze tak ma do południa, do 14 to z jego pokoju nie wychodze a na sile próbuje jednak go odłożyć ale chyba dam sobie spokój, jutro pójdę do salonu ma tv i niech sobie śpi na kolanach skoro tak tego potrzebuje..Ja zamierzam karmić 6 max 8 miesięcy ale nie wiem czy wytrzymam z tą jego częstotliwością jedzenia..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna suknia :) taka niezwykła :) złote sandałki jak najbardziej

Neyla- może smok nie ten? Moja ma taki jak sutek- Natural Avent i od urodzenia nie było problemu. Raz daje cyca raz butle raz smoka i nie ma problemu. Możesz też jedną dziurkę więcej zrobić żeby troszkę bardziej leciało.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dzień dobry :)
    My spaliśmy od 24-tej do 6.30

Pokarm mi zanika :(. To jest chyba ten kryzys o którym któraś pisała....
    Wogóle nie czuję żeby się produkował, a wcześniej czułam takie mrowienie.
    Mały się nie najada. Dzisiaj rano po cycach wypił 110 MM.

Dziewczyny która z Was karmi tylko MM?

a nie zanika Ci czasem od tego ze nie karmisz w nocy?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka chyba pytała o Olinkę, mam ją na fb to napiszę do niej ale często dodaje focie :) Jej Fabianek już pięknie trzyma główkę jak leży na brzuszku :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dieta tez mnie dobija i tak sobie trochę ostatnio pozwalam bo zjadłam ser żółty a dziś mam zamiar wypić porządna kawę z mlekiem bo oszaleje. Niestety po serze była reakcja na twarzy wiec u nas tez raczej skaza

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Piękna suknia :) taka niezwykła :) złote sandałki jak najbardziej

Neyla- może smok nie ten? Moja ma taki jak sutek- Natural Avent i od urodzenia nie było problemu. Raz daje cyca raz butle raz smoka i nie ma problemu. Możesz też jedną dziurkę więcej zrobić żeby troszkę bardziej leciało.

Magda...już każdy dostępny model z apteki przetestowany... szkoda kasy i nerwów :(

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla na pewno nauczy się z butli. Nie daj do ie wmówić ze nie bo w końcu zalapie o co chodzi tylko musisz próbować różnych smoków..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka nic nie mów o zusie. To jakaś legalną lichwa dla mnie. My mieliśmy problemy swego czasu i powstał dług ok.3000 na lebka a teraz spłacać mam 14 tysi.
    Co to za maniery! To nasze składki. Jestem oburzona tym marnym systemem.

Mało tego już kiedyś pisałam: zakład pracy zablokował mi środki na spłatę zusu 300-400 zł miesięcznie, poszłam po ok. roku bo chciałam sama to spłacić okazało się że nikt nie wie gdzie ta kasa, bo mój dług tak jakby w ogóle nie był spłacony. Ba! Odsetki cały czas rosną, czyli spłacać cały czas tyle samo!

Eeeee szkoda słów!!!!

5ylwia no Kochana to telepatia!!!!

Jeszcze futuremama zaginęła w akcji...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny podbudowalyscie mnie nic na sile musze zobaczyc jak nam będzie z tymi 2-3 butlami oprocz cyca teraz muszę rozkminic kiedy sciagac ta 3 butle bo jedna sciagam jak młody spi w dzień ta ma na wieczór wtedy ściągam kolejna no i kiedy ta trzecia na popoludnie żebym mogła obiad zjeść no cóż narazie mamy 2 i na tym patencie jedziemy
    Mleko mam bo w 30 min z obu sciagam ok 140 ml musze sprawdzic ile po karmieniu odciagne

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Moj z butli zjada najwyzej 80 czasem i to nie na raz. Jakim cudem stal sie najgrubszym dzieciorem w przychodni?!!
    psioszka 80?
    moj potrafi po cycach zjesc butli nawet 110 ;)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    psioszka 80?
    moj potrafi po cycach zjesc butli nawet 110 ;)
    Ktos pisal ze nawet 140?? Czyzbym miala tak tluste mleko?:))

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do KP to mi się marzy max 6 miesięcy. Tym bardziej że młody już się porządnie slini i jak nic będą żeby szybciej niż ustawa przewiduje.
    Mimo karmienia przez nakładki nie widzę karmienia z zębami.

Mały podzumdział idę go wrzucić do gondoli i idę na spacer!

Dziewczyny dzisiaj piątunio! Weekend nasze chłopy przyjmują pałeczkę!!! A my dla relaksu możemy się zająć ich pałeczką (taki świński żarcik :-) )

aaaaga, Weridiana, Zetka, 0na88, 5ylwia, mamasia, Maniuś, zabka11, Izuu lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a nie zanika Ci czasem od tego ze nie karmisz w nocy?
    nie wiem, tez sie nad tym zastanawialam

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Magda...już każdy dostępny model z apteki przetestowany... szkoda kasy i nerwów :(
    Mój też nie chciał smoka. Przyszła do mnie koleżanka, zaczęła go lulać i podkładała mu smoka. Wypływał i się wkurzał, a ona dalej wkładała. Od tamtego czasu mały chętnie dziumka. Ona sama mi powiedziała, że teraz wie, że potrzebny jest ktoś kto ma więcej cierpliwości. Ona że swoją córką miała to samo....

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Zetko a ty jak karmisz?

Kurde, rozpisalam się i mi wzięło posta. Ja karmie piersia ale podalam czasami mm i nie uważam tego za coś złego (np na spacerze jak nie zdążyłam odciągnąć a nie mam warunków żeby nakarmic). Starszego ponieważ nie ssał karmilam swoim odciaganym 4mce i to była masakra. Teraz juz b6m tak nie dała rady. Dlatego ta presja to dla mnie dramat.

niecierpliwa, małaMyszka, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie wylacznie piersia, ale pierwsze 2 tygodnie to byla masakra, to byl glowny powod mojego bb, wizyta w poradni bardzo mi pomogla, choc byly trudne chwile i potem, ale zawsze do rodzicow na weekend mm jezdzilo awaryjnie, dopiero 2 tygodnie temu je wyrzucilam (bo bylo przeterminowane). Piersia lubie karmic, ale wtedy gdy ladnie ssie i sie nie rzuca, czyli tylko nad ranem :P Chcialabym karmic pol roku, ale nie dlatego, ze mm uwazam za zlo, tylko dlatego, ze tak jest o wiele taniej, a wiadomo, ze koszty przy dziecku sa ogromne, wiec po co mam sobie dokladac skoro mam pokarm, ale jak tylko zaczna sie klopoty nie zawacham sie uzyc mm ;)

Zetka, małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię w nocy piersią (przeważnie 3 razy) i w dzień przystawiam kilka razy, albo żeby karmić albo żeby małą uspokoić. Do tego i tak muszę podać po cycu butelkę z 90 ml mm. Mała bardzo często domaga się cycka jak jej coś dolega, albo jak nie może zasnąć, a jest zmęczona, no i oczywiście jak nie może zrobić kupy - tylko wtedy wiąże się to ze zmasakrowaniem sutków, bo się rzuca, gryzie i ciągnie brodawki.
    Zazdroszczę tym, którym dziecko śpi po mm po 3h. U mnie po 1h jest pobudka. Tylko w nocy potrafi przespać ciągiem 3h.
    Zawsze podaję jej 90 ml, ale zjada różnie od 30 do 90 ml, często połowę uleje i dlatego jest za chwilę głodna. Ostatnio nie udaje się jej odbić, nagle kangurowanie przyprawia ją o płacz. Kilka ostatnich prób ułożenia jej na brzuchu też skończyło się płaczem. A od dwóch dni ryczy przy każdej kupie i każdym bąku. Jeśli chodzi o KP to ja nadal nie pogodziłam się z myślą, że muszę dokarmiać mm. Dla mnie to moja osobista porażka. Nie widzę żadnych plusów mm, mała ani dłużej nie śpi, ani nie czuje się po tym lepiej. Do tego dla mnie mm jest problematyczne, gdy wychodzimy na dłużej niż 2h, bo po 2h przyrządzone mm nie nadaje się do spożycia, a noszenie jakiś termosów z gorącą wodą i mm w proszku uważam za wyjątkowo uciążliwe. Gdybym karmiła tylko KP, wyciągnęła bym cyca gdziekolwiek jestem i problem z głowy, a tak to czuję się uziemiona w domu.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2186 2187 2188 2189 2190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ