SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nie grzeja, ale nawet jakby grzali to ja bym wylaczyla jeszcze grzejniki, w mieszkaniu ciepło a ja nie lubię suchego powietrza. Moja mama w prywatnym domu pieca jeszcze nie uruchamiala, tesciowie tez nie. Jak dla mnie jest ciepło w pomieszczeniach.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry przy kawce
Paula, jakby u mnie grzali, to chyba bym się ugotowala. Mąż i syn śpią w samych bokserkach, przy czym syn przy uchylonym oknie :-)Ja w majtkach i koszulce na ramiączkach, córka nawet nie ma piżamek z długim rękawem. Młoda ma na sobie bawełniany pajacyk. Ale już jak przyjeżdża moja siostra - straszny zmarzluch - to muszę jej dawać dodatkowy koc do przykrycia.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga ja mam ten sterimar, zaraz podam linka
http://www.aptekagemini.pl/sterimar-baby-spray-hipertoniczny-z-miedzia-50ml-11470.html
Leci ok. I pediatra pozwoliła podawać wcześniej niż 3mce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 08:16
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas 24 stopnie, mały śpi w samym bodziaku na krotki rekaw. A ja zmarźlak jestem i się kołdra przykrywam po uszy
Mój wczoraj przeszedł samego siebie, zjadł 140ml mojego z butli przed wieczornym spacerem, a za półtorej godziny cycka drugiego. Myślałam że pośpi, a on po 2h się budzi na cycka. I potem jeszcze dwie pobudki w nocy. Nie wiem czy on sobie brzuszek rozepchal, bo to coś sporo jak dla mnie.
Położna mi mówiła ze zapotrzebowanie to mniej więcej masa razy 140, czyli u nas 5kg razy 140 to 700ml na dobe.
Griszanka, z tym smokiem to porażka. Nic nie działa. Espumisan, mleko. Nic. A piąstki to on już sam odkrył ze można ssać ale uspokaja go tylko cyc
Mój starszy od wczoraj ma dziewczynę(ma niecałe 6 lat - pierwsza klasa). Wczoraj się zapytał czy chce być jego dziewczyna, ona się zgodziła i się pocałowali!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 08:10
Amberla, małaMyszka, Paula_071, AgaSad, Ewa123, Martucha86, Maniuś, magda sz, Weridiana, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Witamy się przy cycu.
Mały zasnął przed północą a o 0:30 obudził się z krzykiem. Potem zjadł, pomarudził, zasnął mi na rękach i spał do 7 z przerwami z krzykiem. Ululałam go i spał dalej. O 4 przeniosłam go do łóżka i spał do rana5ylwia lubi tę wiadomość
-
Magda masz tel do 5ywli? Ciekawe co u niej
Tak samo olinka się nie odzywa.
Z 14 sierpnia tylko ofka chyba jest że mną... Kochana mojaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 08:23
magda sz lubi tę wiadomość
-
Zetka to jestes tesciowa
My pieca jeszcze nie wlaczylismy, jak jest zimno wieczorem to rozpalamy w kominku. Zawsze mamy ustawiona temp na 21-22*C w dzien a na noc 19*c i narazie tyle jest bez pieca
Jej.. chce mi sie n na kibelek a jak tylko odchodze od malej to piszczy. Czlowiek wysrac sie nawet nie moze..małaMyszka, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie ile wazy sam pampers??
Bylysmy na kontroli i dzis Julka wazyla 5290, a w poniedzialek 5245, ale wazyla ja w suchym pawpersie. Moja lekarka twierdzi, ze to nie jest matematyka i raz dziecko przybiera wiecej, a raz mniej, najwazniejsze ze waga rosnie i jest duzy przyrost w stosunku do najnizszej masy, ale mi sie wydaje, ze ostatnio bardzo zwolnila, a jak lekarce Agi89 nie podoba sie przyrost ponad 200 na tydzien to co ja mam powiedziec??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
U nas nie grzeja. Ja cale zycie bylam goraca, w zimie wychodzilam z psem w japomnkach. Po ciazy zrobilam sie zmarźluch. No ale tez jestem przeziebiona.
Mysza a maz sie przestal gniewac?ja po raz pierwszy wczoraj powiedzialam do meza ostrym tonem:((( bylam zmeczona i bolalo mnie cale cialo. Nie wiem czy od cwiczen czy od przeziebienia moze i to i to. No i warknelam....
Moj maly umie zasypiac sam. Czasami spi przy cycku ale zazwyczaj sie budzi jak go odkladam. Ale potem zasypia sam. Nawet pare razy bylo tak za go nosilam a potem odkladalam i sie uspokajal. Ale to jestvw ogole zlote dziecko. Nie placze przy ubieraniu czy przewijaniu, nawet lubi sie przewijac, kapiel lubi, czyszczenie nosa tez. Na spacerze spi, w samochodzie spi. Tylko na brzuchu nie lubi.
A teraz co do bioderek. No wiec maly ma asymetrie. Musimy przez miesiac z nim cwiczyc meteda wojty bo moze to spowodowac uszkodzenie biodra.
A co do meza to nie najlepiej. Na endoproteze oczekiwanie jest 5 lat. Moga mu przyspieszyc ale po pierwsze roznica jest 3,4 cm w tej nodze a zniweluja mu 1,5 do 2 cm tylko. No ale zawsze juz nie bedzie tak obciazal kregoslupa. Tylko ze to jest ta noga w ktorej ma sroby po wypadku, wiec dopiero za dwa lata mozna myslec jak sie wygoi. Teraz ma miec zabieg wyciagniecia jednej sruby kolo kolana co ma przyspierszyc powrot do sprawnosci. Potem zobaczymy. Kasy nie wzial wiec chociaz 3 stowy w kieszeni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 09:17
małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Niecierpliwa - dlaczego tak czesto wazysz mala? Spokojnie, nie mozesz sie tak wszystkim przejmowac bo osiwiejesz
Lekarkatnam kazala przyjsc do kontroli w zwiazku z tym sluzem w kupie i to ona ja wazymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pamietacie jak pisalam ze po wypadku maz nie dostal chorobowego bo sie spoznil ze skladka. No i odwolalismy sie ale zus sie nie przychylil. Ksiegowy wyliczyl ze chociaz za ten okres zwolnienia bedzie placil tylko zdrowotna. No i okazalo sie ze tak owszem, spolecznych sie nie placi jak jest sie niezdolnym do pracy ale tylko wtedy gdy ma sie chorobowa oplacona w terminie. No i wezwali nas kurwa do zaplaty 1500 zl.
Maz sie wsciekl ale ja zawsze mowie ze te pieniadze nie moga mi przeslonic tego ze moglam stracic cos wiecej. Czyli jego. I ze to do nas wroci. Kiedys okradli mnie w bulgarii i tez powiedxialam ze te pieniadze do mnie wroca. No i na drugi dzien znalazlam na basenie sto euro.
Wierze ze ta kasa wroci od zusu do nas.
Czekam na decyzje bo pisalam Wam ze ja bylam w ciazy od kwietnia na l4 i do dzis nie dostalam ani zlotowki. Nie wspomne o macierzynskim. Zus wszczal postepowanie czy nie zatrudnilam sie fikcyjnie. No i kasy nie mam od pol roku.
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny mam pytanie ile wazy sam pampers??
Bylysmy na kontroli i dzis Julka wazyla 5290, a w poniedzialek 5245, ale wazyla ja w suchym pawpersie. Moja lekarka twierdzi, ze to nie jest matematyka i raz dziecko przybiera wiecej, a raz mniej, najwazniejsze ze waga rosnie i jest duzy przyrost w stosunku do najnizszej masy, ale mi sie wydaje, ze ostatnio bardzo zwolnila, a jak lekarce Agi89 nie podoba sie przyrost ponad 200 na tydzien to co ja mam powiedziec??
U mnie na wizycie laktacyjnej babka odjęła za pampersa 20g.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 09:34
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzieki Pulpecja
Myszka u mnie tez zawsze tak waza, ale ostatnio cos lekarce odpalilo i ja wziela w pampersie
Paula mnie tez wkurza, ze tak czesto ja wazy, no ale niestety musi, bo ten sluz i krew w kupie i musi sprawdzac przyrost.
Dopoki ta kupa nie wroci do normalnosci to nie moze jej zaszczepic na rotawirusy, wstepnie umowilysmy sie na 9.10 jesli bedzie ok, ale my 11.10 mamy chrzciny i nie chcialabym jej szczepic przed, a do 14.10 musimy ja zaszczepic, bo po skonczonych 12 tygodniach juz nie mozna, wiec jesli z ta kupa nam sie nie unormuje to nie bedziemy mogli jej zaszczepic na rota w ogolemałaMyszka lubi tę wiadomość