X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały płacze od trzech godzin... Robiliśmy masaż i poszły może że cztery bączki! Jestem załamana i przerażona, nie wiem jak mu pomóc.
    Poza tym mąż chodzi jakbym mu do kapcia nasrała... Jest obrażony, że jak wrócił to wzięłam małą i poszłam na siku a on nie zdążył się przebrać...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz zasypia w łóżeczku, ale ja go tego nie uczyłam, tak miał od początku.

małaMyszka, Paula_071, mamasia, Martucha86 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

A nie zasypia Ci po jedzeniu na ramieniu? Skad wiesz kiedy odkladac byc zasnął? Zazdroszczę :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    My tez chcemy jechac nad morze. Daj znac mamasia co braliscie :-)

Czy ktorejkolwiek z Was dziecko jest nauczone zasypiac samo w lozeczku np. po kapieli czy karmieniu? Nie wiem czy to nie za szybko na takie cuda czy po prostu ja nie umiem nauczyc.
    Moj generalnie spi w lozeczku i widze, ze juz zalapuje, ze tam sie spi. Na dzien zabieram go do salonu i tu lezy na narozniku, wiec inne otoczenia. Generalnie rzadko zasypia sam w lozeczku, ale np. dzis strasznie bola mnie plecy i nie mialam sily na noszenie. Po karmieniu polozylam go do lozeczka, dalam smoka usiadlam obok i po 2 minutach zasnal. Czasami tak ma, a czasami placze i niestety tylko raczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 21:50

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem zasypia na ramieniu, ale czasem jeszcze przewijam i klade do lozeczka i wlaczam szumisia i zagladam co chwila, za jakiś czas śpi.w nocy zawsze tak jest, bo zwykle ja zasypiam przed nim.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pozazdrościć :-)

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha no i czasami zasypia przy cycu, tak naprawde wszystko zalezy od nastroju jaki ma ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o długim noszeniu nie na mowy, plecy mnie bolą.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasypia przy cycku ale zawsze odkładam go do łóżeczka..w nocy nawet jak nie zasnie przy cycu to odkładam, włączam szumisia i zazwyczaj trochę się pokręci i zasypia.. czasem odkładam po kilka razy ale i tak jest postęp bo jeszcze 2 tyg temu musiałam go nosić pół godziny albo i godzinę żeby usnął.. wczoraj to wogole był przełom bo nakarmilam go wieczorem, owinelam w otulaczek i włączyłam miśka a on tak patrzył i patrzył na tego misia aż zasnął.. ech nawet się nie łudzę ze tak mu zostanie☺

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam od 21 uspać dziecko ale nie idzie, z cycków flaki mi zrobiła, jak tylko wyjmowałam sutka z jej buzi to oczy ja 5zł...a mnie aż pieką :( teraz mąż próbuje z butelką. Spała trochę po tych szczepieniach ale bez przesady. Teraz leży i się uśmiecha ale spać nie chce :)

Ja wziełam 5w1- pielęgniarki zapewniały mnie że nie mają problemu z dostępnością...next szczepienie 12 listopada.

18.10 chrzcimy Maję, po mojemu oczywiście :P bez imprezy na 40 osób- w końcu wbiłam to mężowi do głowy. Zamówiłam już sukieneczkę :) jutro idę do kościoła zapisać i szukać restauracji na 12 osób.

Jestem mega wkurwiona na luxmex... dzwoniłam na początku września żeby umówić USG bioderek, abonament dla Mai wchodzi od dziś 1.10 więc konsultantka doradziła że umówi mnie prywatnie a 1.10 zadzwonię żeby zmienić wizytę na abonamentową i że to będzie bez problemu. No i co się okazuje? Że to wizyta w Profmedzie (o czym mnie nie poinformowała) a tam tylko prywatne i się nie da... proponują mi inny termin w innej placówce -pierwszy najbliższy na 20.10....no ja pierdole. Jutro ich zajadę na tej infolinii o ile się dodzwonię bo dziś dupa, infolinia widmo i musiałam mailowo. Nie wiem jak to zrobią ale to ma być w ramach abonamentu..rozmowy są nagrywane wiec niech sobie sprawdzą. Jak dawno się z nikim nie kłóciłam i nie wnosiłam reklamacji :))) ohh

ps. mam w poniedziałek wizytę u ortopedy na nfz ale chyba bez usg tylko sama wizyta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 22:44

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Mój Szymonek tu lezy i oczy jak 5 zł, pospał od 19.30 do 21.10 na brzuszku bo ewidentnie go bolał, dzis nie bylo kupyyy. Boze jakie to rzeczy cieszą matkę, mamy tak drugi raz odkad sie urodził

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja najbardziej" lubię" jak mój ma oczy jak 5 zł np o 3 albo 4 rano.. no normalnie ręce wtedy opadają bo wiem że taki "stan" u mojego trwa conajmniej 2 godziny:)

My chrzcimy dopiero 14.11 czyli jak synek będzie miał równo 3 miesiące - szkoda że tak późno ale musiałam się dostosować do braci męża a oni dopiero wtedy mogą przylecieć do Polski.. mam nadzieję że mój pulpet wytrzyma przynajmniej na Mszy bez mleczka:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my o 21 wykąpaliśmy małą, potem karmienie, ale króciutko. Miała ochotę na zabawę i uśmiechy, to trochę się powygłupialiśmy, a potem godzinę w łóżeczku gapila się na karuzelę :-) teraz znów dokarmiłam, położyłam obok siebie w łóżku i zasnęła,a ja spokojnie czytałam co naskrobałyście. Takie wieczory mogą być :-)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Szymonka nie usypiam na siłe, nie noszę nie kołysze i nie bujam, klade albo na łóżku albo w lozeczku i usypia sam, daje smoka i po jakims czasie usnie:)

chyba, że nie mam nic lepszego do roboty to uwielbiam sie z nim potulić i biorę go do siebie na brzuszek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 23:22

mamasia, Pulpecja, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam synuś Euforii:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tak odkladacie do lozeczka to Waszw dzieci nie placza? Albo nie wydaja z siebie dziwnych dzwiekow? Kurcze, ja musze miec cisze by zasnac wiec jak on sie wierci albo chodzi szumis to ja nie zasne. Dlatego wole trzymac go na rekach (cos na zasadzie, ze wole jechac okrężną droga niz stac w korku chociaz czasowo to to samo).

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz prawie sam zasypia je odbijamy i np dzisiaj tatus mocno przytulil do siebie tak że mlody nie mógł się ruszyć szeptem odspiewal kolysanke i nlody odlecial odlozyl do lozeczka wlaczyl szumisia i tyle Artek otwieral pare razy oczy i sie krecil ale wystarczyko bez odzywania się polozyc na nim reke by czuł ze ktos jest i tyle

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak mój płacze to zawsze go biorę jeszcze raz ale zazwyczaj wydaje inne dźwięki..śmiejemy się ze chrumka jakby stado dzików było przy łóżeczku..zawsze tak robi jak sie budzi.. kiedyś zawsze brałam jak tylko się kręcił, teraz czekam i zazwyczaj pokręci się do 5 min i odlatuje.. jestem tak zmęczona ze zasnęłabym przy wodospadzie Niagara wiec szumis mi nie przeszkadza..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie czy któraś z Was stosuje spray do nosa sterimar? Nam poleciła Pani w aptece ale spróbowałam u siebie i ta aplikacja jest tak mocna ze normalnie czuć chyba w mózgu.. jest napisane że dla niemowląt ale mój aż robi wielkie oczy Jak aplikuje.
    Z tym nosem to nie mogę sobie poradzić, w nocy ciągle charczy, może faktycznie ten wcześniejszy spray był za słaby. Frida jest do d.. musze chyba kupić ten katarek.

Ech moje dziecię nie śpi od 3.30. Tak rozbawił się na przewijaku ze koniec.. dopiero teraz oczka troszkę mruży sieć karmie i mam nadzieje ze uda mu się zasnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 04:56

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad - polecam katarek, jest o niebo lepszy od fridy. A malemu sie podoba, bo odkurzacz szumi :-)
    Nie mamy problemow z nocym spaniem. Chodzi spac po kapieli (19-21) i spi z 2-3 pobudkami na jedzenie do 7-8. Zasypia bez wiekszych problemow na ramieniu po odbiciu w ciagu 10 minut. Nie powinnam narzekac, bo praktycznie 12h nie ma z nim problemu, ale w dzien jest awanturnikiem. Oprocz tego, ze spi w poludnie 3h to reszte dnia trzeba go zabawiac inacze ryk. Sam nie ulezy, bo szczypie w tylek kazda powierzchnia plaska;)

Dalej u Was nie grzeja? Przeciez to niemozliwe, wczoraj o 5:30 i teraz termometr pokazywal mi 1'c. Przeciez Wy zamarzniecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 05:21

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ