X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to chyba bardziej niż ja już chciał mieć dziecko. No może dlatego,że wszyscy dookoła w jego wieku mają już dzieci.

małaMyszka, Aska87 lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż codziennie pyta mnie czy wiem, że w brzuszku mam maleństwo. Czasem mam wrażenie, że jest bardziej świadomy niż ja...

Aska87, gosia.b, euforia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    95% to już bardzo dużo, więc może faktycznie lepiej zrobic :)
    Tylko się boję, że ja taką panikarą jestem i zacznę niepotrzebnie panikowac wrazie czego... ale tfu tfu wszystko będzie dobrze ! :)

Aska87 Twój pewnie się kryje, chce byc wielkim twardzielem ;) Ponoc spora częsc facetów i tak dopiero po porodzie dostaje "instynktu tatusiowego", nie mają tak pięknie jak my, że już w ciąży czujemy się mamusiami :)
    Hehe PS4 mu się marzy, mój za to marzy o kolejce elektrycznej ;) już zapowiedział, że nawet jak to będzie dziewczynka to jej kupi i będą się bawic ;)

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja myślałam że będzie się cieszył bo dość długo się staraliśmy i dopiero po stymulacji się udało, ja jak zobaczyłam dwie kreski to aż skakałam i piszczałam z radości, pobiegłam pokazać a on powiedział " to przecież nie widać nic" bo druga kreska byłą sporo jaśniejsza ale była widoczna ehhhh po następnych 3 testach przyznał mi łaskawie racje że może faktycznie jest :)

małaMyszka, Migotkaa lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    95% to już bardzo dużo, więc może faktycznie lepiej zrobic :)
    Tylko się boję, że ja taką panikarą jestem i zacznę niepotrzebnie panikowac wrazie czego... ale tfu tfu wszystko będzie dobrze ! :)

Aska87 Twój pewnie się kryje, chce byc wielkim twardzielem ;) Ponoc spora częsc facetów i tak dopiero po porodzie dostaje "instynktu tatusiowego", nie mają tak pięknie jak my, że już w ciąży czujemy się mamusiami :)
    Hehe PS4 mu się marzy, mój za to marzy o kolejce elektrycznej ;) już zapowiedział, że nawet jak to będzie dziewczynka to jej kupi i będą się bawic ;)

hehe :) ja też chce kolejkę :)

a właśnie jak u Was jest ze szkołą rodzenia? wybieracie się? mój się zapiera rękami i nogami że nigdzie ze mną nie pójdzie pfff a podobno kobietą w ciąży się nie odmawia . . .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 17:35

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka to czekam na fotkę :)

jak patrzyłam na wątek lipcówek to w większości dziewczyny poznały płeć właśnie na usg genetycznym a u nas na razie niewiele wiadomo ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak zrobiłam pierwszego sikańca to druga kreska też była cieniutka ale była, poza tym czułam wewnętrznie, że coś jest inaczej... pokazałam mężowi i też stwierdził, że nic tam nie ma i od razu wyrzucił test... już go nie uświadamiałam, że jest ślepy :D pokazałam mu następnego dnia wynik bety... do tej pory ma mi za złe, że mu nie powiedziałam od razu, że dowiedział się cały dzień później niż ja hehe

Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także dziewczyny my się szykujemy o 20 mamy wizytę..
    trzymajcie kciuki..
    jakos zaczyna mi już szybko serce bić

euforia, gianna88, małaMyszka, zabka11, ainer85, gosia.b, mamasia lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• euforia Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym chodzić do szkoły rodzenia, oczywiscie mąż chce chodzić ze mną, ale jeszcze konkretnej nie wybrałam.

Nie liczę na to, że już za tydzień poznam płeć, chociaż czytałam że mojemu lekarzowi zdarza się już 12 tc pot na 100% płeć.

f2w33e3kum1d34qa.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się właśnie zastanawiałam nad szkołą rodzenia..

Mam pytanie do mamuś które już rodziły czy chodziłyście do szkoły rodzenia? Jeśli tak to czy uważacie, że warto było?

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka spokojnie, wszystko będzie dobrze :) trzymamy kciuki i czekamy na info po wizycie :)

My na szkołę rodzenia się wybieramy, mąż zapowiedział, że chce chodzic ze mną :) Cieszę się, że jest taki zajarany tematem ciąży, mam nadzieję, że mu się nie znudzi przez najbliższe miesiące i dalej będzie dzielnie mnie wspierał :)

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że chciałabym chodzić do szkoły rodzenia nie po to by nauczyć się odp oddychać w czasie porodu ( moim zdaniem to przychodzi naturalnie) bardziej zależy mi np. na nauce pielęgnacji dziecka, pierwsza pomoc dla noworodków, czy też obejrzenie porodówki w szpitalu itp...

Aga89, małaMyszka, KasiaeN., sylwucha89, gianna88 lubią tę wiadomość

f2w33e3kum1d34qa.png

• amysia Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szkoły rodzenia to ja się mam zamiar wybrać. może bardziej licząc,że takich pielęgnacyjnych rzeczy przyszły tatuś się poduczy. wiem,że różne są szkoły rodzenia, ale dla tych które jeszcze nie rodziły fajną sprawą są takie gdzie są zajęcia praktyczne (kąpanie, ubieranie, przewijanie itp.), a nie tylko teoria). Planuję iść na takie na nfz.

Ja wizytę prenatalną mam 2.02. i też się trochę martwię czy z dzidzią wszystko jest ok i czy pomiary wyjdą poprawne...ale nie mogę już się doczekać poniedziałku.

małaMyszka, euforia, Neyla lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do szkoły rodzenia się nie wybieramy. Jak złapie mnie skurcz i będzie regularny co 2-3 min to się ubiorę i pojadę do szpitala. Na porodówce i tak wszystkiego zapomnę, czego ewentualnie bym się nauczyła w szkole rodzenia, więc wydaje mi się, że nic mi to nie pomoże. Miesiąc czy dwa włączymy sobie serię na YT i nauczymy się oddychać...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy nad szkołą rodzenia. Mąż już zagadał sąsiadkę, że jestem w ciąży a ta się zaoferowała, że nas przyjmie za darmo:) Mężuś mówi, że jak będą nudy, to będzie mógł nawet śmigać po necie na wifi domowym;)

małaMyszka, Maniuś, Neyla, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale szkoła rodzenia dotyczy też pielęgnacji malucha po urodzeniu, karmienia piersią itd. nie tylko samego rodzenia

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Nadrobiłam ;) Nie pisałam dziś bo głupi dzień dziś mam, trochę zabiegany, trochę leniwy i senny. Co do jedzenia to wcześniej też bardzo lubiłam gotować wymyślać i jakoś nie miałam problemu zrobić obiad na dwa dni. A teraz nie dość, ze nie mam siły myśleć co zrobić to jeszcze wymyślam dopiero rano jak się zdecyduję na co dziś mam ochotę.Dlatego codziennie muszę n zakupy chodzić ;)

Co do szkoły rodzenia to też chciałąbym żebyśmy poszli ze względu na naukę pielęgnacji i żeby Adam mógł jak najbardziej to poczuć.

Co jecie na kolację?Ja wczoraj miałam świeże bułeczki, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką i kakao :D

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też juz za tydzien wizyta usg i genetyczne.nie mogę sie juz doczekać :) i boje sie jednocześnie czy wszystko będzie ok.

W pracy dzis mega zapieprz mialam, do tego od rana bolał mnie żołądek i mnie wzdęło...buuu boli mnie brzuch , jestem zagazowana i zatkana :( leżę i się męcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 18:14

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też genetyczne za tydzień,czyli wizytujemy w trójkę 02/02 :)

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

f2w33e3kum1d34qa.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie jedzenia to ja tez ciągle myślę o czymś smacznym ;)
    W zasadzie w tyg to jestem w pracy i popracy pochlaniam wszystko cojest na obiad s donu.za to w weekend wymyślam nieziemsko,co upichcic.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ