SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny
Gratuluję udanych wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
Mnie chyba łapie przeziębienie więc dziś dzień z ciepłymi napojami i pod kocykiem...
No i witam się w 14t0d
Ale ten czas leciniecierpliwa, ainer85, małaMyszka, gosia.b, lys, Maniuś, sylwucha89, Katarka, Aga89 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Cześć dziewczyny.
Ja dziś kończę 10t. a dokładnie 9t6d. Dwa i pół miesiąca za mną. Odebrałam wszystkie wyniki mocz, morfologia, hbs, HIV, HPV, toxo, glukoza itd. WSZYSTKO W NORMIE lub negatywne wyniki
do ginekologa mam wizytę 10.02. Juz nie mogę się doczekać.
a już jutro wyjeżdżam na 4 dni do Białki Tatrzańskiej!
))) Miłego dnia dziewczyny
niecierpliwa, ainer85, małaMyszka, gosia.b, lys, Paula_071, sylwucha89, Aga89, Sana, zabka11 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Dzien dobry! Ja sie witam w ostatnim dniu 3-go miesiaca
Dzisiejszy pomysl na obiad?? Alez mam ochote na leniwe, zaraz szoruje do sklepu po bialy serMam tez ogromna ochote na salatke z serem feta, mam nadzieje, ze mi nie zaszkodzi
Milego dnia!
ainer85, małaMyszka, gosia.b, lys lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dzien dobry! Ja sie witam w ostatnim dniu 3-go miesiaca
Dzisiejszy pomysl na obiad?? Alez mam ochote na leniwe, zaraz szoruje do sklepu po bialy serMam tez ogromna ochote na salatke z serem feta, mam nadzieje, ze mi nie zaszkodzi
Milego dnia!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa- nie nie, to jest tak jak pisze Malagosia
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
i druga wersja
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 08:47
małaMyszka, Paula_071, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Mialam sie wczoraj odezwac, ale mielismh tyle wrazen, ze ciezko bylo to ogarnac
I ja mialam wczoraj usg prenatalne - maluszek mierzy sobie 5,97, juz jest kawal czlowieka
Obawialam sie nieco kompetencji lekarza, bo to nie moj prowadzacy i robil badanie w zastepstwie. Dr okazal sie bardzo kompetentny, otwarty, komunikatywny i przypadl mi do gustu. Przed badaniem pytal nas co wiemy o badaniu, pozniej wszystko opowiedzial, co mozna zdiagnozowac i jak to wszystko dziala, oczywoscie wspomnial tez, ze wedlug prawa polskiego w razie gdyby badanie wyszloby bardzo zle, to mozna zdecydowac sie na zakonczenie ciazy. Pozniej przeprowadzil wywiad no i przystapilismy do badania. Maluszek na poczatku ladnie wspolpracowal, a pozniej zaczal brykac i juz nie bylo tak latwo, ale wszystkie markery zostaly ujete, dr opowiadal co robi, co widzi i super wszystko komentowalNa pierwszy rzut oka wszystko wyglada prawidlowo, jak dobrze pamietam, to przeziernosc karkowa na dwoch ujeciach miala 0,10, a na jednym 0,09, wiec malutka
Pokazal nam tez twarzyczke maluszka - na tym etapie wyglada jak maly ufoludek. Zapytal sie czy chcemy poznac plec - wstepnie wyglada jak chlopiec, ale nie wyklucza, ze to moze byc obraz waginy, ktora na tym etapie jest ogromna
Dostalam tylko wstepne wyniki badania, pelny raport ze zdjeciamu usg moglabym odebrac dzisiaj, ale jakos mi nie po drodze, wiec odbiore za kilka dni. Acha no i bede miala okreslone rowniez ryzyko przedwczesnego porodu
Paula, jak nie wybralas jeszcze dobrego lekarza do tego badania, to z czystym sumieniem moge polecic dr Rogale, ja jestem zachwycona
Dodatkowo wyniki mam swietne - hemoglobine mam na poziomie 14, na chwile obecna nie grozi mi anemia :p Polozna na zaparcia polecila mi jesc rano jogurt naturalny z luzka siemienia lnianego, codziennie garstke slonecznika, dyni lub migdalow, gotowany burak i owoce cytrusy, kiwiMoze komus sie ta informacja przyda.
Iys, mnie tez odpycha od miesa i ryb. Zeby podciagnac hemoglobine polecam zielone warzywa, duza ilosc zielonej pietruszki, jak lubisz koktajle, to mozna zrobic sobie taki z kefiru, ogorka, koperku, zielonej pietruszki i swiezego szpinaku lub salaty, taki mix doprawic sola ewentualnie pieprzem. Jak jest za mdle, mozna dorzucic zmiazdzony czosnek, w innej werski mozna dorzucic do tego gotowanego buraczka i troche soku z cytryny i masz bombe witaminowa z zelazem (bez miesa) No i taki koktajl jest dosc sycacy, moze byc w ramach drugiego sniadania. Sama narobilam sobie na to ochoty, musze skoczyc na zakupy :p
To sie rozpisalamMilego dnia.
niecierpliwa, małaMyszka, gosia.b, lys, Paula_071, Maniuś, sylwucha89, Aga89, zabka11, Y lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Niecierpliwa- nie nie, to jest tak jak pisze Malagosia
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
i druga wersja
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
No to dupaChyba moja glowa tego nie ogarnia
-
Oj tam 3 czy 4 miesiąc... Ważne, że idziemy do przodu. Kochane nie ma co, ja dzisiaj będę rzadziej niż zwykle, bo muszę wziąć się do nauki... Termin egzaminu tuż tuż, a głowa pusta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:43
bosa, magda sz, niecierpliwa, ainer85 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj nigdzie się nie wybieram, wiec idę na szybki spacerek z psem, zrobię sobie małe spa i doprowadzę się do porządku...
Plan jest taki: Śniadanie... Pies... Spa... Nauka... Drzemka... Drugie śniadanie... Pies... Nauka... Drzemka... Obiad... Pies... Nauka... Drzemka... Kolacja... Pies... Sen...bosa, gosia.b, niecierpliwa, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Dziewczynki! Ja już na nogach od 6- wyszykowałam męża do pracy i jakoś już zasnąć nie mogłam. U mnie też piękne słoneczko i właśnie wróciłam z moim psiakiem ze spacerku.
Swoją drogą podziwiam Was dziewczyny,że w tym samym czasie studiujecie i jesteście w ciąży. Ja bym chyba nie dała już rady. Dobrze,że czasy studenckie dawno za mną. Powodzenia! A co studiujecie dziewczyny albo w jakim zawodzie pracujecie?małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ja tez chyba bym nie dała rady.. studia skończyłam w czerwcu. I jak przypomne sesje to mi sie słabo robi. A jeszcze zebym się miała uczyc teraz?? Jak ledwo na oczy patrze bo ciagle jestem spiaca to w ogole sobie tego nie wyobrażam. Wiec ja tez Was podziwiam, wielki szacunek ze macie na to siły !
Ja jestem kosmetologiem
Aczkolwiek, narazien ie pracuje w swoim zawodzie (narazie w domu znajomym robie rózne zabiegi). Narazie od maja pracuje u teściowej w sklepie z zabawkami i akcesoriami dla dzieci (nasz dzieciaczek bedzie mial dobrze ...babcia nie pożałuje)po macierzyńskim bede otwierać swój salon
-
Psioszka ja mam 3 lata studiów za sobą, ale z własnej głupoty i lenistwa nie napisałam pracy lic. i tym samym nie mam dyplomu. I tak już 7 lat się bujam.
Była to socjologia i bardzo mi się podobało. Napisałam dwa rozdziały pracy wydałam kupę kasy i wszystko poszło w *****
Jakiś czas temu mąż zaproponował żebym wróciła na studia i napisała pracę. Długo szukałam jakiegoś ciekawego kierunku. Takiego, żeby jakoś nawiązywał do mojej pracy.
Wybrałam Bezpieczeństwo Wewnętrzne. Specjalnością miało być Zarzadzanie sytuacjami kryzysowymi, ale oczywiście nie utworzyli, bo zabrakło 5-6 osób. Próbowaliśmy jeszcze coś załatwić, ale zostało mi do wyboru albo BHP albo służby specjalne i policyjne... No cóż z racji tego, że pasjami nie lubię przepisów, bhp nigdy mnie nie jarało, poza tym tyle ludzi po bhp jest, że u mnie w pracy nic by to nie dało, to wybrałam służby. Co prawda nie mam zamiaru pracować w mundurze, ale jest to ciekawsze wg mnie niż inspektor bhp.
Na razie jakoś sobie radzę. III semestr za mną, oczywiście jeśli zdam sobotni egzamin hahhahahahahniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Ja tez studia mam juz pare lat za soba, wspominam je milo, ale czas sesji to masakra jakas...
Alez Wam zazdroszcze tego sloneczka, u mnie szaro buro i ponuro. Bylam w biedronie i zaszalalam a co! Kupilam sobie granata, bo ktoras z Was tu wczoraj zachwalala, a ja nigdy jeszcze nie jadlamDzis zdrowe zakupki, winogronko, mix salat, pomidorki koktajlowe i na kolacje bedzie salatka ala MCdonald
a na deser mleko czekoladowe
Aa! I ja jestem urzednikiemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 10:08