X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też urzędniczka ;) studiowałam zaocznie jednocześnie pracując, inżynierkę obroniłam w zeszłym roku i jak mam sobie teraz wyobrazic, że w ciąży miałabym się uczyc do sesji albo pisac pracę inż. i pogodzic to z pracą to też słabo mi się robi ;) dobrze, że to już za mną :)
    Od pn wracam do pracy, mój wybór w sumie bo stw, że mam dużo do zrobienia i jakoś dam rade... tylko teraz nie wiem czy dobrze robię, czy ogarnę to wstawanie o 6, później 8-9h przy biurku hmm zobaczymy :)

dziś o 12 mam prenatalne... niby się nie denerwuję, wiem, że będzie wszystko dobrze... ale spac nie mogłam i zaczyna mnie ściskac w żołądku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 10:18

euforia, niecierpliwa, lys, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja włąśnie tez wrociłam z biedronkki, zakupiłam sobie swieze pieczywko bo rano pożarłam tylko banana, do tego twarożek urabiany ze szczypiorkiem i pomidorki koktajlowe:) włąsnie sie zajadam:) na obiad ogórkowa i spagetti:)
    Oj ja tez sie ciesze ze czas studiów juz za mna i podziwiam dziewczyny które dają radę w ciaży, jak by nie patrzeć to duzy wysiłek dla głowy zwłaszcza, że samopoczucie różne:)
    Co do granata, ktoś kiedyś powiedział mi "nie ma owoca nad granata" hih podobno ma bardzo dużo witamin, osobiście bardzo lubie tylko radzę uważać na ubrania bo potem jest problem z dopraniem:)

euforia, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna trzymam kciuki za Twoją wizytę!! Na pewno będzie dobrze!

Ja wykształcenia jestem nauczycielem, ale nigdy nie pracowałam w zawodzie.

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem kosmetologiem, nie pracowałam nigdy w zawodzie, żaluje ale mieszkam w małym miasteczku, otworzenie swojego salonu, ryzykowneeee

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę skończyć magisterkę, powinnam już 2 lata temu ale jakoś nie mogę się skupić. Pisanie takich kocopałów to dla mnie mordęga. Rok temu napisałam 1,5 rozdziału ale organizacja ślubu, podróż, pozniej starania o dziecko i wyleciało mi z głowy o czym pisałam. Kilka razy podchodziłam do książek od stycznia ale zawsze kończyło się przytuleniem porcelany. Muszę się zmusić jakoś żeby obronić się przed porodem.
    Licencjata też broniłam z brzuchem, tyle że wypchanym... :D strasznie oblewali wtedy a jak się oblało co było proste bo takie pytania dowalali (sprawa skończyła się w ministerstwie), to trzeba było powtarzać rok. Więc postanowiłam że wypcham brzuch na 8 miesiąc i idę tak na obronę. Nie męczyli mnie nadto, miałam normalne pytania z rzeczy które były na studiach.
    Dobrze że nikt nie chciał dotknąć bo sweter był upchany w rajstopach :)

gianna88, psioszka11, niecierpliwa, małaMyszka, euforia, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja muszę skończyć magisterkę, powinnam już 2 lata temu ale jakoś nie mogę się skupić. Pisanie takich kocopałów to dla mnie mordęga. Rok temu napisałam 1,5 rozdziału ale organizacja ślubu, podróż, pozniej starania o dziecko i wyleciało mi z głowy o czym pisałam. Kilka razy podchodziłam do książek od stycznia ale zawsze kończyło się przytuleniem porcelany. Muszę się zmusić jakoś żeby obronić się przed porodem.
    Licencjata też broniłam z brzuchem, tyle że wypchanym... :D strasznie oblewali wtedy a jak się oblało co było proste bo takie pytania dowalali (sprawa skończyła się w ministerstwie), to trzeba było powtarzać rok. Więc postanowiłam że wypcham brzuch na 8 miesiąc i idę tak na obronę. Nie męczyli mnie nadto, miałam normalne pytania z rzeczy które były na studiach.

Magda sz, Ty to jesteś agentka, ja bym się bała. Ja we wrześniu chciałam iść do szkoły policealnej na asystentkę stomatologiczną- jakoś ciągnie mnie do białych fartuchów:) Ale otworzyli tylko wieczorowe, co mi nie pasowało i nie poszłam, bo też z brzuchem musiałabym chodzić. Poza tym tam dużo szkodliwych substancji, więc pewnie musiałabym wziąć dziekankę.Ciekawe czy mi się jeszcze będzie chciało zrobić jakąś szkołę. Po mgrce z fizjo długo miałam dosyć szkoły...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz, ale miałaś pomysła hih:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No perspektywa zapłacenia kolejnych 6 tyś za rok motywuje do różnych rzeczy :) Najlepsze że pomyślałam wtedy ze na obronę mgr też muszę mieć brzuch tylko wtedy już prawdziwy :)

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne miałam pomysły na studiach,ale Ty to jesteś najlepsza! :) Do tej pory uśmiech nie schodzi mi z twarzy:)

bl9ci09kql96ri27.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Hahaha jaka agentka! Mi najbardziej podobalo sie pisanie pracy, co moj maz wykorzystal napisalam 2 licencjackie i 2 magisterskie jemu i sobie, bo razem studiowalismy ;) Na ostatnim roku magisterki to byl hardcore bo w maju mielismy slub, zaraz z podrozy poslubnej na egzamin bo sesja sie zaczynala, potem obrona wiec troche duzo tego bylo, ale dalismy rade i to najwazniejsze ;)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam najpierw ekonomię, a później PR. Pracuję w banku w marketingu. Bardzo lubię swoją pracę, bo nie jest monotonna, codziennie trzeba wymyślać coś kreatywnego. Jednak mąż mnie namawia, żeby otworzyć własny biznes po urodzeniu dziecka, zobaczymy jak to wyjdzie. Jak skończyłam studia to dziękowałam Bogu, że już mam to za sobą. To był co prawda wspaniały okres jeśli chodzi o imprezy, poznanych ludzi, masę ciekawych inicjatyw które zorganizowaliśmy. Ale jak sobie pomyślę, że miałabym uczyć się do tych wszystkich egzaminów to mi słabo... :) Miałam kiedyś plan by w czasie "ciążowym" napisać doktorat, ale zobaczymy czy mi się uda. Na razie mocno mobilizuję męża by skończył pisać habilitację:)

Ale boli mnie gardło... Strasznie mi źle:(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkich:)

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja ciekawska pytam a sama nie napisałam. Ja jestem fizjoterapeutą.

Ja też :) tylko muszę się zmobilizować i magisterkę napisać ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Ja też :) tylko muszę się zmobilizować i magisterkę napisać ;)

No to życzę powodzenia! A temat już masz?

bl9ci09kql96ri27.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam temat, trochę materiałów ankietę i kartę badań tylko motywacji brak żeby do tego usiąść ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licencjata pisałam na temat: "Najczęstsze urazy w wyniku gry w piłkę siatkową i ich rehabilitacja na przykładzie klubu ..." , mgr : "Mózgowe porażenie dziecięce- rehabilitacja metodą Vojty i Bobath"

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra Dziewczyny...
    Zrobiłam sobie bardzo długie spa domowe. W końcu ogoliłam krzaczory. Wyszorowałam się... Nałożyłam tyle balsamu, że teraz chyba przez miesiąc nie muszę się myć... Hahahaahah
    Do tego wstawiłam pranie. Na drugie śniadanie wciągnęłam Monte i teraz leżę w łóżeczku i zabieram się za czytanie.

Znikam na dłużej... Jak wieczorem zajrzę to pewnie będę miała co nadrabiać...
    Może nie wieczorem... Na pewno jak przeczytam całość dwa razy...

lys, niecierpliwa, magda sz, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziewczyny chyba powoli odpuszczaja mdlosci! Szarpie mnie jeszcze z rana jak jestem na czczo i poznym wieczorem, ale juz wczoraj w ciagu dnia mialam spokoj i dzis poki co tez dobrze :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak jak pisałam wczoraj przedstawiam wam mojego Dzieciaczka :) Zdjęcie z wczorajszego USG :)

http://www.iv.pl/images/49906031331114001123.jpg

A ja jestem z wykształcenia chemikiem :) Ale nigdy nie pracowałam w zawodzie.

magda sz, Paula_071, Aga89, euforia, mamasia, gianna88, Maniuś, sylwucha89, Sana, zabka11, małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaki piekny maly czlowieczek! :)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ